Volg ons

Sony SLT-A55V

Geen prijzen
 • Resolutie (effectief): 16,2 MP
 • Inclusief objectief: Ja
 • Filmen in Full HD: Ja
Bekijk de specificaties
Onze test
Snelheidsmonster zonder spiegel
8,1
Wil je camera die net zo goed fotografeert als een gemiddelde spiegelreflexcamera, maar meer mogelijkheden heeft, dan is deze Sony SLT-A55V een goede keuze. Ben je meer een fotograaf van de traditionele spiegelreflexcamera's, dan wegen de extra's van deze Sony A55 waarschijnlijk niet op tegen enkele nadelen.
Lees de hele test
Voordelen
 • Fotokwaliteit
 • GPS
 • Stabilisator
 • Elektronische zoeker
 • Full-HD video
 • Erg snel
 • Erg veel voorzieningen o.a GPS
 • 'Top' kwaliteit
 • Perfect voor sportopnames
Nadelen
 • Korte accuduur
 • EVF niet voor iedereen
 • Geen optische viewfinder

Onze test
Expertreview | op
8,1

Snelheidsmonster zonder spiegel

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Wil je camera die net zo goed fotografeert als een gemiddelde spiegelreflexcamera, maar meer mogelijkheden heeft, dan is deze Sony SLT-A55V een goede keuze. Ben je meer een fotograaf van de traditionele spiegelreflexcamera's, dan wegen de extra's van deze Sony A55 waarschijnlijk niet op tegen enkele nadelen.

Als beroepsfotograaf is mijn camera mijn gereedschap. Het mag dan ook voor zich spreken dat ik zeer hoge eisen stel aan mijn camera’s. Wanneer ik spiegelreflexcamera's uit het hoge segment test, laat ik ze goed zweten. Maar ik kan net zo goed genieten van een compact camera, die verrassend goede beelden schiet. Het is niet alleen het gereedschap dat bepaalt of een foto mooi is.
John Voermans
John Voermans
Arnhem • 1 review
Redacteur
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
De camera laat zich gemakkelijk lezen. Waarbij de ingebouwde handleiding een handige optie is. Speciaal is uitstekende elektronische zoeker en het enorme LCD-scherm aan de achterkant. Het scherm is kantelbaar en scharniert aan de onderkant. Dat werkt erg goed en maakt het mogelijk vanuit allerlei hoeken te fotograferen zonder dat je jezelf als een slangenmens in allerlei bochten moet wringen. Met ruim 900.000 pixels is het een prachtig helder scherm van 7,6 cm. Het is de eerste Sony waarbij je het scherm ook echt kunt draaien, in tegenstelling tot andere modellen, zoals de Sony A450 of de Sony A550. De elektronische zoeker is goed bruikbaar voor brildrager, omdat die wat naar achter uitsteekt. De zoeker heeft 1,1 miljoen pixels en laat vrijwel het volledige beeld zien. De camera is zo in te stellen, dat je moeiteloos kunt switchen tussen de zoeker en het beeldscherm. Op het moment dat je door de zoeker gaat kijken, wordt deze meteen geactiveerd. Nadeel is dat de zoeker ook wordt geactiveerd als je met je hand voor de zoeker gaat. En dat hoor je ook. De combinatie van zoeker en LCD-scherm werkt goed. Minpunt is dat je toch nog even een zwart beeld krijgt, als je de opname hebt gemaakt. Bij een traditionele spiegelreflexcamera heb je dat niet. Het autofocus systeem heeft 15 schepstelpunten die naar wens in te stellen zijn. Dit werkt prima.
9,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
De Sony SLT-A55 heeft een groot aantal extra functies. Opvallend is, naast de auto-stand, de auto plus-stand. Daarbij regelt de camera de meeste instellingen zelf, maar is nog een beetje creatief ingrijpen mogelijk. Andere opvallende functies zijn: de keuze om met de flits uit te fotograferen en de mogelijkheid om met tien beelden per seconde te fotograferen. Dat werkt echt opvallend goed. Als je ze achter elkaar afspeelt, is het bijna een video. Natuurlijk beschikt deze Sony SLT-A55V over de bekende Sony mogelijkheden zoals Twilight. In vrijwel duisternis maakt de camera in hoog tempo een serie foto's die worden samengevoegd tot een ruisvrije foto. En dat zonder statief. Ook Sweep Panorama ontbreekt niet. De systeemcamera maakt in hoog tempo een serie foto's terwijl je van links naar rechts beweegt. Het resultaat is een echte panoramafoto. Bij deze camera gaat het niet altijd goed. Tijdens het test ging het vooral bij bewegende objecten wel eens fout. Nieuw op deze Sony A55 is de mogelijkheid om 3D-panoramafoto's te maken. Dat is niet spectaculair en je hebt een brilletje en 3D-televisie nodig om ze te kunnen bekijken. HDR ontbreekt ook niet. Hierbij maakt de camera meerdere opnamen die worden samengevoegd. Kijk bij de test van de Sony Alpha 550 voor een uitleg over HDR.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De bouw van deze Sony is compacter dan je bent gewend. Dat komt omdat de camera geen spiegelhuis heeft en geen matglas. Dat scheelt een hoop ruimte. De camera voelt wat plastic aan, maar ligt goed en prettig in de hand met de rubber afwerking van de grip. De bedieningsknoppen zijn ruim bemeten en overzichtelijk. De programmakeuzeschakelaar aan de linkerkant bovenop, met de gebruikelijke programma's zoals sluitertijd en diafragma-voorkeuze.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Sony SLT-A55V staat volgens mij aan het begin van een hele nieuwe generatie systeem camera's met ongekende mogelijkheden en is zeker een aanrader. De huidige laagste prijs van de body van de Sony SLT-55AV bedraagt ongeveer 700 euro. Dat is een investering, maar daar krijg je een systeemcamera voor met veel mogelijkheden.
8,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
Het grote voordeel van de lichtdoorlatende spiegel is dat er in de continu AF ook daadwerkelijk continu scherp gesteld wordt tijdens een serie. Zelfs met tien beelden per seconde. Je mist geen moment meer. Tenminste, bijna niet, want tijdens het testen zat er soms een misser tussen. Ook bij het filmen in HD ondervind je veel voordelen van de vaste spiegel. Er kan ook hier continu worden scherpgesteld door de Sony SLT-A55. Dat is een enorm voordeel ten opzicht van de spiegelreflexcamera's als de Canon EOS 550D en de Nikon D3100. Je kunt ook filmen terwijl je door de elektronische zoeker kijkt. Het grote voordeel daarvan is, dat je veel stabieler staat dan met de camera gestrekt voor je via het LCD-scherm. Daarnaast levert deze bijzondere camera met zowel filmen als fotograferen een mooie kwaliteit beelden af. Wat mij betreft is het filmen met een DLSR-systeemcamera een stuk gebruiksvriendelijke geworden en kan iedereen leuke huis-, tuin- en keukenfilmpjes maken voor de hele familie. Met alle mooie voordelen van de zo geroemde achtergrond nscherpte. Geen ingewikkelde toestanden gewoon filmen.

8,1
Eindscore test
Sony SLT-A55V
Foto's en video's gemaakt tijdens het testen

Testen van Sony SLT-A55V
Gemiddelde score redacteuren
0,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sony SLT-A55V
Aantal testen:
21
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
5 %
Actuele expertscore
0,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sony SLT-A55V.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Sony SLT-A55V? Onze eigen test van de SLT-A55V staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Sony Alpha SLT-A55V Review
9,0
23-8-2010
Digitaltrends.com

The SLT-A55V is one of the most enjoyable DSLRs we’ve ever tested. The combination of 10 frames-per-second shooting, fast focusing, good image quality and outstanding full-HD video footage that beats many camcorders — for under $900 — is a package that’s pretty hard to beat. Throw in 3D Sweep Panorama and GPS geo-tagging, and the deal seems even better. The camera isn’t perfect, since no such device has ever been invented—sorry, Mr. Jobs. That said, Sony gets a big round of applause for some major advances in digital imaging. We can’t wait to see where these technologies end up next. In the meantime, if you’re shopping for a new DSLR in October when the A55V arrives, put it near the top of your list. Also consider the A33, which arrives in September. It has many of the same features, but has a 14.2-megapixel imager, shoots 7 fps, and does not offer GPS geo-tagging, but also costs $100 less.

Digitaltrends.com
Sony Alpha 55 Review
8,2
28-8-2010
Letsgodigital.org

Wat over blijft is een opvallend goed presterende camera, we kunnen er niets anders van maken. De Sony SLT-A55 gebruikt een oude techniek om te innoveren en te optimaliseren en dat heeft de camera tot een uitstekend niveau gebracht.

Letsgodigital.org
Cnet.co.uk
9,0
28-8-2010
Cnet.co.uk
Techno wizard?
9,0
15-11-2010
Pocket-lint.com

Not only does the A55 pack out its specification with 10fps continuous shooting, full-time phase detection live view, GPS, a 16.2MP sensor and a high-res, tilt-angle LCD… it delivers on all these promises in droves. The electronic viewfinder may not be to everyone’s tastes but otherwise the A55 sets the bar very high for high speed shooting and at an affordable price point.

Pocket-lint.com
Snelheidsmonster zonder spiegel
8,1
18-2-2011
BesteProduct.nl

Wil je camera die net zo goed fotografeert als een gemiddelde spiegelreflexcamera, maar meer mogelijkheden heeft, dan is deze Sony SLT-A55V een goede keuze. Ben je meer een fotograaf van de traditionele spiegelreflexcamera's, dan wegen de extra's van deze Sony A55 waarschijnlijk niet op tegen enkele nadelen.

BesteProduct.nl
Sony Alpha A55 review
6,0
2-3-2011
TechRadar.com

Given the current Sony A55 price, it may still prove to be a compelling choice if the features meet your buying criteria, due to its decent image quality at high sensitivities, compact dimensions and support for existing Sony A-mount lenses.

TechRadar.com
Sony Alpha 55
6,0
15-5-2011
DigitalVersus.com

The Alpha 55 represents another step in the merger of the camcorder and the stills camera with a very powerful autofocus in video mode. It's still very much a camera first and foremost, and using it for filming can take some getting used to.

DigitalVersus.com
Magazine testen
6,3
Que Choisir
1-11-2010
6,5
ColorFoto
1-11-2010
8,8
Foto Video
1-11-2010
10,0
Chasseur d'Images
1-11-2010
9,9
CHIP Test & Kauf
1-12-2010
8,0
Ère Numérique
1-1-2011
9,1
What Digital Camera
1-2-2011
8,9
Chip Foto-Video
1-3-2011
10,0
Declic Photo Magazine
1-3-2011
6,0
Computer Shopper
1-4-2011
7,3
Test-Aankoop
1-6-2011
9,0
PC WORLD
1-9-2011
9,1
Test
1-9-2011
7,4
Consumentengids
1-11-2011
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Sony SLT-A55V en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Spiegelreflex Camera's.
expertscore
0,4
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Sony SLT-A55V

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Sony SLT-A55V nog niet gedeeld. Heb jij de SLT-A55V gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Spiegelreflex Camera van Sony te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties

algemene kenmerken
Kleur(en)
zwart
Overige bijzonderheden
Smile Shutter<br> GPS
Kleur(en)
zwart
Overige bijzonderheden
Smile Shutter<br> GPS
opties
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Anti-stof functie
Ja
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Anti-stof functie
Ja
aansluitingen en interfaces
PictBridge
Nee
Statiefaansluiting
Ja
Interface
USB 2.0, HDMI
PictBridge
Nee
Statiefaansluiting
Ja
Interface
USB 2.0, HDMI
sensor
Megapixel
16,2 megapixel
Maximale resolutie
4912 X 3264 pixels
Formaat beeldsensor
23,5 x 15,6 mm
Megapixel
16,2 megapixel
Maximale resolutie
4912 X 3264 pixels
Formaat beeldsensor
23,5 x 15,6 mm
focus
Focus
automatisch, handmatig
Autofocusmethode
one shot, continue (voorspellend)
Focus
automatisch, handmatig
Autofocusmethode
one shot, continue (voorspellend)
foto's maken
Zoeker
LCD
Schermgrootte
3 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG, RAW
Weergavefunctie
histogram
LiveView
Ja
Zoeker
LCD
Schermgrootte
3 inch
Ondersteunde beeldformaten
JPG, RAW
Weergavefunctie
histogram
LiveView
Ja
belichting
Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, gloeilamp, TL-licht, flitsen, custom
Histogram
Ja
Sluitertijden
1/4000 - 30, bulb sec
Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, gloeilamp, TL-licht, flitsen, custom
Histogram
Ja
Sluitertijden
1/4000 - 30, bulb sec
video mogelijkheden
Filmen in Full-HD
Ja
Filmen in Full-HD
Ja
flitsen
Ingebouwde flitser
Ja
Richtgetal flitser
10 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, slow sync, rear curtain, uit
Flitssynchronisatie
1/160 sec
Flitscorrectie
Ja
Ingebouwde flitser
Ja
Richtgetal flitser
10 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, slow sync, rear curtain, uit
Flitssynchronisatie
1/160 sec
Flitscorrectie
Ja
opslag
Compatibele geheugenkaarten
Memory Stick Pro Duo, Memory Stick Pro HG Duo, SD, SDHC, SDXC
Compatibele geheugenkaarten
Memory Stick Pro Duo, Memory Stick Pro HG Duo, SD, SDHC, SDXC
inhoud en afmetingen
Hoogte
9,2 cm
Gewicht
441 gram
Hoogte
9,2 cm
Gewicht
441 gram
energie
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Algemeen
EAN
4905524686579, 4905524686562
Partnumber
SLTA55VY.CEE8
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2010
Op Kieskeurig sinds
september 2010
EAN
4905524686579, 4905524686562
Partnumber
SLTA55VY.CEE8
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2010
Op Kieskeurig sinds
september 2010
product
Website fabrikant
http://www.sony.nl/product/dsi-body/slt-a55v/tab/overview#pageType=TechnicalSpecs
Website fabrikant
http://www.sony.nl/product/dsi-body/slt-a55v/tab/overview#pageType=TechnicalSpecs
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
0,4
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-