Volg ons
Alle uitvoeringen (6)

Nikon D3500

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (7) Beschikbaar in 6 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Nikon D3500

Voordelen

  • Geweldige beeldkwaliteit
  • Bluetooth connectivteit
  • Ongelofelijke levensduur van de batterij van 1550 opnames
  • Compact, licht en goedkoop
  • Met een druk op de knop uitgebreide toelichting op menukeuzes

Nadelen

  • Besturingssysteem kan beter zijn
  • Geen HDR-modus
  • Langzame liveweergavemodus
  • Beeldscherm niet draai- of kantelbaar
  • Geen touchscreen en geen 4K video

Onze test
Expertreview | op
7,9

Nikon D3500: Aantrekkelijke instapspiegelreflex

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De D3500 is dan geen toonbeeld van innovatie maar biedt je wél een degelijke basis om je fotografie naar een hoger plan te tillen. De camera maakt prima foto's, is door de mogelijkheid om van lens te wisselen lekker veelzijdig en heeft een erg fijne grip. Ten slotte is de Nikon D3500 gewoon erg betaalbaar. Alles bij elkaar maakt dat deze D3500 een van de meest aantrekkelijke instapspiegelreflexen, zo niet de meest aantrekkelijke.

Van Motorola’s met uitvouwantenne, naar 3310’s, Windows Mobile PDA’s, BlackBerry’s tot moderne smartphones. Ik heb overal mee rondgelopen. Sinds 2010 review ik (voornamelijk) smartphones voor verschillende techmerken, zoals Computer!Totaal en BesteProduct.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Redacteur
vanaf 576,83
7,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Gezien alle spiegelloze camera's die de markt overspoelen, is de verleiding groot om de dslr neer te zetten als iets uit het verleden. Maar niets is minder waar: als je de Nikon D3500 een tijdje gebruikt, blijkt dit betaalbare instapmodel een erg aantrekkelijke optie. Handig, en fijn voor de doelgroep, is dat Nikon een Guide-modus heeft ingebouwd, waarin je tijdens het fotograferen tips krijgt en leert over fotografie. Want deze D3500 is voor veel mensen in essentie een startpunt op weg naar het serieuzere werk en bijbehorende camera's. Het is een camera die focust op fotografie, zonder al te veel innovatieve randzaken aan te bieden zoals panoramamodi of andere leuke en handige elektronische hulpjes. Ook een touchscreen ontbreekt helaas.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
Nog steeds is dit een klassieke dslr, bedoeld voor de beginnende fotograaf. Desondanks - en dat is het mooie van de voortschrijdende ontwikkelingen - is deze Nikon een erg capabele camera, die op veel vlakken semiprofessionele én professionele camera's van pakweg vijf, zes jaar geleden achter zich laat. In dat licht gezien is deze camera een koopje, met een prijs van €429.
8,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
Als we kijken naar de technische specificaties, zijn er geen wereldschokkende verrassingen te vinden. De camera heeft een aps-c-sensor met 24,2 megapixel, een autofocussysteem met 11 scherpstelpunten en een maximale iso-waarde van 25.600. Filmen kan ook, maar maximaal in Full HD (1080/60p) en dus niet in 4K-resolutie. Opvallend is de enorme accucapaciteit: met de D3500 maak je op een volle lading maar liefst 1550 foto's.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Vooral de fijne vormfactor en de goede grip zorgen ervoor dat je als het ware één wordt met je camera. De D3500 voelt een stuk beter aan dan z'n voorganger. Die was een stukje groter en lichter, en daardoor gevoelsmatig minder in balans. Ook de gebruikte materialen voelen prima aan, je hebt niet direct het gevoel dat je met een budget-camera op pad bent.
8,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
Een goede foto maken is dus geen enkel probleem. De beelden zijn goed van kleur en detail. Ook het dynamisch bereik is helemaal niet verkeerd, met de nodige ruimte om schaduwen op te helderen en hoge lichten terug te halen. Verwacht geen wonderen, maar afgezet tegen de prijs maakt deze camera gewoon puike platen.

7,9
Eindscore test
Nikon D3500

Reviews van de Nikon D3500

Gemiddelde score gebruikers

9,2
De D3500 Spiegelreflex Camera van Nikon wordt door 17 gebruikers met een gemiddelde van 9,2 beloond. Dat is een zeer goede score. De Nikon voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
ik heb de camera nu een week ...
Door marja op 22-9-2019

ik heb de camera nu een week in bezit en het is een redelijk makkelijke camera om mee te starten, is is fijn voor de fotos van de huisdiertjes en de 300 lens is prachtig om natuur en omgeving buiten te fotograferen, hier ga ik nog een hoop plezier mee hebben, de body is ook erg licht, dat is erg prettig,

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Fijne camera voor de beginnende fotograaf. Maakt ...
Door Handige starterscamera op 15-9-2019

Fijne camera voor de beginnende fotograaf. Maakt mooie foto’s, zeker met een grotere lens erbij. En dat voor een goede prijs.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
De Nikon D3500 met 18-55 VR lens ...
Door Ingrid op 1-8-2019

De Nikon D3500 met 18-55 VR lens is een goede allround camera die door de cashback actie van € 100,= zijn geld meer dan waard is.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Erg Mooi en licht toestel. de starterkit ...
Door Bosman op 31-7-2019

Erg Mooi en licht toestel. de starterkit met Body, lens, cameratas en 16GB kaart, superactie... Getwijfeld welke camera ik zou nemen als beginnend fotograaf maar deze kwam al zeer snel bovenaan te staan, zoveel mogelijkheden, scherp beeld.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Gelijk maar 2 gekocht. Mooie actie bij ...
Door Buzzyboy op 30-7-2019

Gelijk maar 2 gekocht. Mooie actie bij Kamera Express. Bundel van Camera (Kit), tas en SD kaart. Samen met de zomeractie van Nikon was de keuze snel gemaakt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik wilde graag een camera voor een ...
Door Sabine op 19-7-2019

Ik wilde graag een camera voor een beginnende fotograaf. Tot nu toe meer dan tevreden! Batterij gaat lang mee, niet super zwaar en makkelijk in gebruik.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Deze camera is fijn in de omgang. ...
Door A op 6-7-2019

Deze camera is fijn in de omgang. Het grootste pluspunt is de bijbehorende app voor op je telefoon. Je kunt snel foto's van je camera naar je telefoon versturen. Top Camera!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
De camera is super! Mijn eerste camera ...
Door emstelon op 1-7-2019

De camera is super! Mijn eerste camera en ik leer makkelijk de basics. Deze camera is voor een beginner makkelijk te bedienen. De camera licht lekker in de hand. Goede kwaliteit foto's.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Zeer compact voor een DSLR-camera. Voor mij ...
Door Arthur op 19-6-2019

Zeer compact voor een DSLR-camera. Voor mij een ideaal instapmodel waarmee je kwalitatieve foto's kunt maken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Dit toestel inclusief een normale lens en ...
Door Pim op 4-6-2019

Dit toestel inclusief een normale lens en een zoomlens gekocht bij Kamera Express waar ik goed ben geholpen en geïnformeerd over de mogelijkheden. Het is een prettig toestel die doet wat hij moet doen: eenvoudig goede en scherpe foto's maken en daar slaagt hij bijzonder goed in! Dik tevreden over dit toestel en zijn mogelijkheden. De extra zoomlens 70-300mm geeft echt nog een extra dimensie voor fotografie op afstand, tevens een aanrader!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Nikon D3500
Gemiddelde score redacteuren
6,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Nikon D3500
Aantal testen:
6
Genormeerde score:
6,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Nikon D3500.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Nikon D3500? Onze eigen test van de D3500 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Nikon D3500
7,5
25-2-2019
Zoom.nl

De D3500 is dan geen toonbeeld van innovatie maar biedt je wél een degelijke basis om je fotografie naar een hoger plan te tillen. De camera maakt prima foto's, is door de mogelijkheid om van lens te wisselen lekker veelzijdig en heeft een erg fijne grip. Ten slotte is de Nikon D3500 gewoon erg betaalbaar. Alles bij elkaar maakt dat deze D3500 een van de meest aantrekkelijke instapspiegelreflexen, zo niet de meest aantrekkelijke.

Zoom.nl
Nikon D3500
8,0
19-10-2018
TechRadar.com

Like the D3400 before it, the Nikon D3500 is by no means a perfect camera – but for the novice photographer it ticks an awful lot of boxes.

TechRadar.com
Nikon D3500 Review
8,0
3-11-2018
ephotozine.com

The Nikon D3500 is a very compact Digital SLR, and offers DSLR quality images, thanks to a large APS-C CMOS sensor. The 18-55mm kit lens performs reasonably well for a kit-lens. For better results, there are a number of affordable prime lenses available, such as the 50mm f/1.8, which would make a great first or second lens for the camera.

ephotozine.com
Nikon D3500
8,0
18-12-2018
TrustedReviews.com

The D3500 is a solid, well-specified entry-level DSLR that gives beginners good handling, great performance and real value for money.

TrustedReviews.com
Reflex Nikon D3500 : un bon appareil pour débutant
8,0
14-1-2019
Lesnumeriques.com

Nikon propose le D3500 à ceux qui ont le désir de se séparer de leur smartphone pour améliorer leurs photographies. Ce modèle réussit à produire des images de bonne qualité. Très réactif, l'appareil possède une ergonomie qui prend son inspiration sur ses aînés et se positionne comme une porte d'entrée en douceur dans le monde des reflex ou de la photographie de façon plus générale. Cependant, le manque de personnalisation et les choix liés à l'entrée de gamme montreront vite leurs limites.

Lesnumeriques.com
TEST NIKON D3500
8,2
2-5-2019
Camerastuffreview.com

In vergelijking met de Nikon D3400, die in 2016 is uitgebracht, zijn de verschillen klein. De handligging is verbeterd door een diepere grip, de D3500 is net iets lichter en de acu van de D3500 gaat nog iets langer mee. In vergelijking met andere starters- en/of budgetcamera's valt de Nikon D3500 op met een hoge beeldkwaliteit (signaal/ruis verhouding,dankzij het ontbreken van een ant-aliasing filter, resolutie en dynamisch bereik). In vergelijking met systeemcamera's, waar 400 opnames op 1 accu niet ongebruikelijk is, is de Nikon D3500 met 1500 opnames op 1 accu van een andere planeet.

Camerastuffreview.com
Nikon D3500: Aantrekkelijke instapspiegelreflex
7,9
14-6-2019
BesteProduct.nl

De D3500 is dan geen toonbeeld van innovatie maar biedt je wél een degelijke basis om je fotografie naar een hoger plan te tillen. De camera maakt prima foto's, is door de mogelijkheid om van lens te wisselen lekker veelzijdig en heeft een erg fijne grip. Ten slotte is de Nikon D3500 gewoon erg betaalbaar. Alles bij elkaar maakt dat deze D3500 een van de meest aantrekkelijke instapspiegelreflexen, zo niet de meest aantrekkelijke.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
4,5
Prijs / kwaliteit
De Nikon D3500 kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Spiegelreflex Camera's in de ranglijst. Voor € 576,83 vind je daar betere Spiegelreflex Camera's.
expertscore
6,9
laagste prijs
€ 576,83
prijs/kwaliteit
4,5

Laagste prijzen Nikon D3500

Bekijk
€ 576,83
-
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 599,00
9,0
Voor 23:59 uur besteld morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 599,00
8,4
Voor 23.30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 629,00
10,0
Op werkdagen voor 17:30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Nikon D3500 uitvoeringenSpecificaties van Nikon D3500

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Type/soort
digitale camera
Camera type
slr-camera (kit)
HD type
Full HD

Opties

Opties
video
Uitklapbaar scherm
Nee
Touchscreen
Nee
GPS
Nee
Kantelbaar LCD-scherm
Nee

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
bluetooth
Bluetooth
Ja
HDMI
Ja
HDMI-connector type
mini
USB versie
2.0
Near Field Communication (NFC)
Nee
Wifi
Nee
Bluetooth-versie
4.1 , 4.1 LE
USB-connector
micro-USB

Sensor

Maximale resolutie
6000 x 4000 pixels
Formaat beeldsensor
23.5 x 15.6 mm
Type beeldsensor
CMOS
Type processor
Y
Afbeeldingsprocessor
EXPEED 4
Totaal aantal megapixels
24,78 MP
Fotoresolutie(s)
6000 x 4000, 2992 x 2000, 4496 x 3000 pixels, 6000x4000 pixels
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 1920x1080@25fps, 1280x720@50fps, 1920x1080@50fps, 1920x810@24fps
Frames per seconde (FPS)
60

Lens

Lensvatting
Nikon F
Zoom
0,85 x
Lens lengte
62,5 mm
Lens diameter
64,5 mm
Lensstructuur (elementen/groepen)
12/9
Aantal aspheric elementen
2
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
56 , 3.5 , 1.8
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
5.6
Maat filter
55 mm

Focus

Focus
automatisch , TTL , automatisch/handmatig
Auto Focus (AF) punten
11
Autofocusmethode
continue, enkel , gezichtsdetectie , volgen , Contrast-detectie autofocus , Servo-autofocus
Auto Focus (AF) punten selectie
Auto, Handmatig

Foto's Maken

Beeldscherm
TFT , LCD
Schermgrootte
1,2 inch, 1,2
Ondersteunde beeldformaten
RAW, JPEG
RAW beeldformaat
Ja , Nee
Zelfontspanner (vertraging)
2.5.10.20 sec
LiveView
Nee , Ja
Field of view
100 %
Schermdiameter (cm)
7,5 cm
Beeldschermresolutie (numeriek)
921000 pixels
Foto effecten
neutraal, zwart-wit, helder
Beeldbewerking
Bijsnijden
Sluitertype
elektronisch
Weergavefunctie
Diavoorstelling, Enkel beeld, Film, Hoogtepunten

Belichting

Witbalans-instellingen
automatisch, schaduw, bewolkt, flitsen, fluorescerend, witgloeiend, Direct zonlicht , handmatig , fijn
ISO-gevoeligheid
100,25600 , 100,25600,Auto
Kortste sluitertijd
1/4000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
25600
Lichtmeting
spotmeting, matrix-meting , centrumgericht
Blootstelling type
automatisch, handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
AE programma's
portret, liggend , nachtopname portret , nachtopname
Belichtingsinstelling
Programma AE
Belichtingscorrectie (+/-)
± 5EV (1/3EV step) , ± 5EV (1/2EV; 1/3EV step)
Aantal diafragma bladen
7
Auto Exposure (AE) slot
Ja

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Videoresolutie
1920 x 1080
Videoresoluties
1920 x 1080, 1280 x 720 pixels
Ondersteunde videoformaten
MPEG4, H.264, MOV

Flitsen

Flitsprogramma
auto , anti rode-ogen , invulflits , handmatig , langzame synchronisatie , uit , 2e gordijnsluitersynchronisatie
Richtgetal flitser
26 m, 8 m
Bevestigingspunt flitsschoen
Ja
Soort bevestigingspunt flitsschoen
heet

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
DCF, Exif 2.3 , DCF 2.0

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
9,70 cm
Breedte
12,40 cm
Diepte
7,00 cm, 6,95 cm
Gewicht
365 gram
Gewicht (inclusief batterij)
415 gram

Energie

Voeding soort
netstroom , batterij/accu
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Aantal batterijen
1

Geluid

Inclusief microfoon
Ja
Ondersteunde audioformaten
PCM , LPCM
Audio
mono

Algemeen

EAN
4960759150141 , 4960759150165 , 4960759154903 , 4960759900821 , 4960759150158 , 4960759150929 , 4960759150134 , 4960759900791 , 4960759150844 , 4960759150899 , 7434013122191
Partnumber
VBA550K003 , VBA550K005 , VBA550K001 , VBA550K004 , , VBA550K002 , VBA550K007
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
September 2018 , February 2019 , November 2018
Introductie model
2018 , 2019

Meegeleverd

Batterijen meegeleverd
Ja
Batterijoplader meegeleverd
Ja
Draagriem
Ja
Adapter meegeleverd
Ja

Aanpasbare Instellingen

Diopter aanpassingen (D-D)
-1,7 - 0,5
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
7
Beoordeling experts
6,9
Beoordeling consumenten
9,2
Prijs / kwaliteit
4,5