Volg ons

Canon EOS 600D

Geen prijzen
 • Resolutie (effectief): 18,0 MP
 • Filmen in Full HD: Ja
 • Schermgrootte: 3,0 inch
Bekijk de specificaties
Voordelen
 • Fotokwaliteit
 • Full-HD video
 • Effectieve autofocus
 • 'Flash pilote' mode
 • Compatibel SD-kaart
 • Erg verzorgde afwerking
 • Draaibaar hoge resolutie ACL beeldscherm
 • Zeer goede stabilisator
 • Toonaangevende resolutie van 18 MP
Nadelen
 • AF LiveView traag
 • Heeft wat moeite met een zeer heldere openlucht opnamen

Reviews van de Canon EOS 600D

Gemiddelde score gebruikers

9,1
De EOS 600D Spiegelreflex Camera van Canon wordt door 32 gebruikers met een gemiddelde van 9,1 beloond. Dat is een zeer goede score. De Canon voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,8
Ik heb deze Canon 600D nu al ...
Door Chnntll op 26-11-2015

Ik heb deze Canon 600D nu al 2 jaar in mijn bezit en ben er nog steeds erg tevreden mee! Het is mijn eerste spiegelreflexcamera maar kan er goed mee overweg omdat hij heel gebruiksvriendelijk is. Ik heb hem toen samen met de lens 18-55mm gekocht voor een mooi prijsje. De prijs kwaliteitsverhouding is super en heb ook al meerdere lenzen erbij gekocht. Ik heb er nog steeds heel veel plezier van en kan hem aan iedereen aanraden.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Vanwege de aantrekkelijke prijs deze camera gekocht ...
Door jutta op 6-1-2014

Vanwege de aantrekkelijke prijs deze camera gekocht als vervanging van mijn ruim 6 jaar oude 400D en om ook als tweede camera naast de (dit jaar aan te kopen) 6D te gaan gebruiken. Met een 100 mm Canon macro lens uit de L-serie een prachtige combinatie. Ik was verrast dat er eigenlijk -naar mijn idee- weinig verschil in kwaliteit is tussen de foto's gemaakt op de 400 en de 600 (met dezelfde lens). Het verschil zal dan waarschijnlijk zichtbaar worden bij slechte lichtomstandigheden. Omdat ik veel in raw fotografeer en nog een oude versie van Adobe Elements (8) had, is dat programma helaas niet meer bruikbaar. De raw-update voor Elements 8 loopt tot 6.2, terwijl 6.4 vereist is. Maar omdat de foto's van de full frame 6D dan ook niet in mijn versie van Elements bewerkt kunnen worden, een proefversie van Lightroom gedownload. Wat bij de 600d even wennen is, is dat het display niet automatisch zwart wordt als je met je oog voor de zoeker komt; dat gebeurt pas als je de ontspanknop half indrukt. Doordat het display iets groter is, is hier de sensor weg gelaten die dat in de 400d wel regelt. Maar ik vind het gelukkig niet echt storend. Na even de handleiding goed gelezen te hebben, is het handmatig aanpassen van diafragma, iso en andere instellingen gelukkig erg makkelijk en snel te doen. Ook fijn dat je copyright instellingen in de camera kunt toevoegen. De 600d is iets zwaarder dan de 400, en voor mensen met kleine handen nog goed vast te houden. De greep ligt prettig in de hand.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,2
Mooie goed vormgegeven camera die handig is ...
Door Koopmanrtbb op 23-8-2013

Mooie goed vormgegeven camera die handig is in gebruik. Snelle verwerking van mooie scherpe foto's. Ligt prettig in de hand en is makkelijk instelbaar. Vooral het LCD scherm, dat uitgeklapt en in alle posities gedraaid kan worden is zeer handig. Camera voor deze prijs is zeker een aanrader

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

10,0
Super camera gebruiksvriendelijk super mooien foto s ...
Door Cotie op 11-7-2013

Super camera gebruiksvriendelijk super mooien foto s veel mogelijk heden ben nog van alles uit aan het proberen zeer tevreden weer iets nieuws om te leren en goede support gehad van canon zeer snel met al een goed product

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

9,2
In mijn dagelijks werk gebruik ik de ...
Door Andries Pol op 21-6-2013

In mijn dagelijks werk gebruik ik de camera regelmatig om foto's te maken van gereed gekomen tuinen. Heb de camera sinds 3 weken kan alleen maar zeggen dat dit een fantatische camera is. Foto's zijn super scherp en zuiver van kleur.
Video opname, ook in donkere omgeving is fantastisch scherp en mooi geluid. Het kantelbare scherm is geweldig handig voor situaties waar je anders te gekke capriolen moet uithalen. Heb een snelle SD HC card 16GB Speed en de overdracht is super snel.
Voor mij een topcamera, dus waardeer ik deze voor de tweede maal op.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Maaike
18-3-2013
"Fijn toestel voor beginner en gevorderde!"

Ik gebruik nu sinds oktober de 600D, het is mijn eerste DSLR. En ik ben er erg tevreden mee. Ik ontdek steeds meer, de 600D geeft me ruimte om alles te ontdekken omdat het geen groot lomp ding is om mee te nemen, en toch alle functies bied en goede kwaliteit.

- - -

Sterke punten: Makkelijk in gebruik; onwijs mooie kwaliteit; en klein! Onwijs veel lenzen voor beschikbaar.
Zwakke punten: Geen full-frame; ISO ruis zou soms wat beter kunnen.
In bezit: 3-12 maanden
Via BesteProduct.nl

8,4
Als amateur-beginneling is het een makkelijk toestel ...
Door pizzewitter op 13-3-2013

Als amateur-beginneling is het een makkelijk toestel om te hanteren. De handleiding volgen is niet zo evident. Het vraagt waarschijnlijk veel oefenen om de camera oprimaal te kunnen gebruiken.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,2
Met de 450d en de 1100d in ...
Door berend126 op 13-11-2012

Met de 450d en de 1100d in voorraad, heb ik onlangs toch ook nog de 600d aangeschaft. Body, afwerking en bediening wijken nauwelijks af van de camera's die ik al had. dus daarvoor hoef je het niet te doen. Voornaamste is de beeldkwaliteit, die ondanks hetzelfde formaat sensor toch een aanzienlijke verbetering zou moeten geven (althans volgens recenties). Omdat ik vrijwel uitsluitend in RAW fotografeer, ben ik dus ook direkt met de 600d in RAW begenonnen. Het eeste wat dan opvalt is de omvang van een RAW bestand : ca. 25 MB, terwijl een RAW bestand uit een 450d op zo'n 8 MB uitkomt. Aldus moeten de sdhc geheugenkaartjes ook wat groter zijn. Een paar exemplaren van 16GB, klasse 10 (rond de 15 euro per stuk) voldoen prima. Bij het inladen en bekijken van de foto's in het meegeleverde canon-programma DPP (digital photo professional) viel de beeldkwaliteit me tegen. Het contrast was veel te hoog en bij zonlicht waren er snel 'uitgevreten' lichte delen, dwz zonder detaillering. Ook was ik niet onder de indruk van de scherpte. Na enig zoeken in recenties bleek dat de contrastweergave van de kamera inderdaad standaard aan de hoge kant was en dat de 'blown-out' redelijk snel manifest worden. Gelukkig is er een mogelijkheid om op de kamera (of in dpp) het kontrast met 4 stappen te verminderen en dat helpt al een heleboel (maar eigenlijk nog net iets te weinig). Verder kan met een instelbaar truukje in de kamera, genaamd HTP (high tone priority) het dynamisch bereik wat worden opgerekt, zodat ook de uitgevreten gedeeltes minder snel opduiken. Met deze twee zaken aangepast zag het resultaat er wel beter uit, maar nog niet helemaal bevredigend. Na enig exprimenteren bleek dat de standaard-instellingen van dpp voor de verscherping (unsharp mask) een verwoestende werking had op de beeldkwaliteit. De fijnheid staat daarbij standaard op 7 en zorgt voor een veel te grof resultaat. Met het terugzetten van deze parameter naar maximaal 2 wordt de beeldkwaltieit pas echt schitterend. Al met al uiteindelijk toch zeer tevreden met de belldkwaliteit maar dan met de nodige aanpassingen.
Als je alleen in jpg-formaat fotografeert dan heb je natuurlijk geen last van de dpp-default instellingen voor RAW-bestanden en kun je de automatische helderheidscorrectie gebruiken die in de kamera aanwezig is. Dat had ik misschien ook als eerste moeten doen en dan zin de resultaten gelijk prima.
Kortom : ondanks wat strubbelingen kan ik deze kamera toch aanbevelen. De beeldkwaliteit is inderdaad een stuk beter dan die van de 1100d/450d, zowel in JPG als in RAW.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,2
Heb de Canon 600D sinds een ...
Door klaasjager63 op 20-2-2012

Heb de Canon 600D sinds een paar weken in mijn bezit als backup van de 5D markII. Deze camera heb ik erbij gekocht vanwege het handzame gewicht, 18MP en het draaibare LCD-scherm. De 600D heeft meer dan voldoende handmatige instelmogelijkheden. Dit kitlens die ik erbij heb gekocht kan je het beste meteen in de verpakking laten zitten, daar deze van een minimale kwaliteit is. Een voordeel van de camera is het draaibare lcd-scherm. Voor foto's boven je hoofd fantastisch echter voor foto's in kikvorsperspectief oftewel laag bij de grond een crime. Het scherm zit in de weg van de linkerhand, waarme je de lens vast houdt. Op dat moment zit het scherm gruwelijk in de weg en moet je je hand in allerlei bochten wringen om de camera nog met 2 handen vast te kunnen houden.
Sony heeft indit geval een beter systeem, waarbij het lcd-scherm achter de camera blijft zitten, terwijl je het wel omhoog en omlaag kunt klappen.
Wel ideaal aan het lcd-scherm is dat je het kunt omdraaien op de camera, waardoor het scherm beschermd is tegen krassen als je de camera in de cameratas doet.
Verder voor de aanvangende en gevorderde fotograaf een geweldige camera waar je heel veel plezie van kunt hebben. Wel een goede lens erbij kopen.
Conclusie: naast de 5D markII een geweldige camera

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,2
Heb sinds twee weken deze camera met ...
Door herman 67 op 10-5-2011

Heb sinds twee weken deze camera met de EF-S 18-55MM IS en de EF-S 55-250 mm, eerst getwijfeld tussen de nikon d3100 en de canon 550d, en het is de 600 geworden, meer omdat ik het kantelbare scherm erg handig vind en het beschermd tegelijkertijd ook.De camera is goed hanteerbaar en licht en maakt scherpe fotos met natuurlijke kleuren ook met telelens.
Beslist een aanrader (ook al zit er weing verschil met de 550)

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Canon EOS 600D
Gemiddelde score redacteuren
1,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Canon EOS 600D
Aantal testen:
17
Genormeerde score:
7,7
Actualiteit van de testen
19 %
Actuele expertscore
1,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Canon EOS 600D.
Website testen
Canon EOS 600D review
8,0
17-3-2011
TechRadar.com

It's far from revolutionary, but the Canon EOS 600D is a well specified camera that's ideal for those wanting to get creative and elevate their photography to the next level.

TechRadar.com
Canon EOS 600D
8,0
29-3-2011
DigitalVersus.com

The Canon EOS 600D is a logical, if not strictly necessary, update of the 550D. It's not a camera that'll go down in history but it's a decent SLR that takes good pictures and has plenty of settings.

DigitalVersus.com
Canon EOS 600D review
9,0
3-6-2011
Cnet.co.uk

The Canon EOS 600D might not be the swankiest camera in the world but it's a well-balanced, competitively priced digital SLR with a knack for making expert photography highly accessible.

Cnet.co.uk
Canon EOS 600D EF-S 18-55 IS II Kit review
8,0
17-6-2016
Expertreviews.co.uk

The 600D sits in an odd space in the consumer SLR market. It's more expensive than the entry-level models but lacks the larger viewfinder and superior controls of the Canon EOS 60D and its ilk. Its main rival is the Nikon D5100, announced earlier this week, but we're yet to get our hands on that model. Most people needn't spend this much when the Nikon D3100 offers arguably superior quality (with no autofocus issues or chromatic aberrations) for just £420. However, for those who are interested in video as much as photography, the 600D is a serious contender despite the various flaws of its video mode. Ultimately, the 600D was, without a doubt, an excellent camera for its time. But, nowadays, you're much better off looking at a newer camera such as the Canon EOS 700D that has introduced considerable improvements, not least the slow autofocus in live view mode. So unless you're getting a considerable bargain price for the EOS 600D, we would advise looking at something newer in the EOS range.

Expertreviews.co.uk
Magazine testen
4,7
ColorFoto
1-5-2011
7,4
Consumentengids
1-5-2011
8,3
Chip Foto-Video
1-5-2011
7,4
Test-Aankoop
1-6-2011
6,7
PCPRO
1-12-2011
7,1
Consumer Choice
1-2-2012
8,0
PC Advisor
1-2-2012
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Canon EOS 600D en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Spiegelreflex Camera's.
expertscore
1,5
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties

Algemeen
Megapixel
18 MP
Filmen in Full-HD
Ja
Schermgrootte
3,0 inch.
Toelichting type
-
Partnumber
5170B066AA
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
juni 2011
EAN
3610170014195
Website
-
Kleur(en)
zwart
Type/soort
digitale camera
Anti-stof functie
Nee
Camera type
slr-camera (body)
Diepte
7,97 cm
HDMI-ingang(en)
1
Beeldstabilisator
Nee
USB 2.0 poort(en)
1
Breedte
13,31 cm
Camera
Megapixel
18 MP
Formaat beeldsensor
22.3 x 14.9 mm
Maximale resolutie
5184 x 3456 pixels
Aantal beelden per seconde
Lithium-Ion (Li-Ion)
Filmen in Full-HD
Ja
Videoresolutie
1920 x 1080
Frames per seconde (FPS)
59.94
Focus
automatisch, handmatig
AF hulplicht
Ja
Autofocusmethode
centrum gewogen, continue, enkel, spot
Zelfontspanner
Ja
Lenssysteem
Objectiefbajonet
Canon EF, Canon EF-S
Belichting
Belichtingsprogramma's
diafragmavoorkeuze(A), handmatig(M), program(P), sluitertijdvoorkeuze(S)
AE programma's
landschap, nachtopname portret, portret, sport, zelfportret, ingezoomd, nachtopname
Foto effecten
neutraal
Sluitertijden
30 - 1/4000 sec
Kortste sluitertijd
1/4000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Lichtmeting
centrumgericht, spotmeting
Belichtingscorrectie (+/-)
± 5EV (1/3EV step)
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, gloeilamp, fluorescerend, handmatig
Histogram
Ja
Opslag en bestandsformaten
Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Ondersteunde beeldformaten
JPG, RAW
PictBridge
Ja
LCD-scherm en zoeker
LiveView
Ja
Zoeker
optisch
Schermgrootte
3,0 inch.
Schermresolutie
1040000 pixels
Touchscreen
Nee
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Weergavefunctie
diashow, Enkel beeld, Film
Dioptrieaanpassing
Ja
Flitsen
Ingebouwde flitser
Ja
Richtgetal flitser
13 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, handmatig
Flitssynchronisatie
1/200 sec
Flitscorrectie
Ja
Aansluitingen
USB 2.0, HDMI
Overig
Weatherproof
Nee
Afstandsbediening
optioneel
Statiefaansluiting
Ja test
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion) test
Gewicht
570 gram
Overige bijzonderheden
Video: 1920 x 1080
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
1,5
Beoordeling consumenten
9,1
Prijs / kwaliteit
-