Staafmixer: Koopgids voor staafmixers

Door: redactie-besteproductnl | 19 april 2013 15:12
Staafmixer kopen? Lees onze tips en advies voor wanneer je een staafmixer wilt kopen!
Koopwijzer
Vergelijk staafmixers
Vergelijk staafmixerHet vergelijken van staafmixer en prijzen doe je in onze handige staafmixers ranglijst.

#1 Wat is een staafmixer?

Een staafmixer is een keukenmachine op handformaat. Ideaal voor kleine klusjes, maar dat wil niet zeggen dat dit apparaat niet geschikt is bij de bereiding van een complete maaltijd. Een staafmixer is een mixer in miniformaat, dus bijzonder geschikt voor een klein gezin of éénpersoons huishouden. Groentesoep, babyvoeding en zelfs milkshakes maak je binnen no time met een staafmixer.     

Een staafmixer met extra accessoires

#2 Hoe werkt een staafmixer?

Een staafmixer is een simpele maar efficiënte machine. De meeste modellen zijn gemaakt van plastic of RVS. De voet is meestal afneembaar, wat handig is voor het reinigen na gebruik. Let erop of de staafmixer van jouw keuze voorzien is van een anti-spat voet, dit is een soort ‘spatbord’ dat ervoor zorgt dat de staafmixer tijdens gebruik zo min mogelijk spettert. De meeste modellen beschikken over twee messen die boven elkaar geplaatst zijn. De kruislings roterende messen verlenen de staafmixer zijn werking. Let bij de aanschaf van een staafmixer op de volgende functies en accessoires

1. Vermogen
Het vermogen van de staafmixer bepaalt de kracht en de snelheid waarmee de messen hun werk kunnen doen. Het vermogen van de elektrische aandrijfmotor van een staafmixer wordt uitgedrukt in Watts. Hoe groter het vermogen van de staafmixer hoe sterker het apparaat. De kracht van een staafmixer is voelbaar wanneer je een grotere hoeveelheid van een bepaald ingrediënt wilt verwerken.

2. Snelheid
De meeste moderne staafmixers beschikken over de mogelijkheid om verschillende snelheden in te stellen. Dat kan handig zijn wanneer je bij de bereiding van verschillende producten een bepaalde mate van verwerking wilt kunnen bepalen. Sommige modellen beschikken over een turbo functie, waarmee je de snelheid kortstondig kunt verhogen. 

#3 Wat zijn de functies van een staafmixer?

Staafmixers kunnen veel meer dan je van zo’n op het eerste oog simpel apparaatje zou verwachten. Moderne staafmixers zijn kleine keukenmachines, en daar zijn de functies dan ook naar. Met een staafmixer kun je de volgende acties uitvoeren.

  • Pureren
  • Kloppen
  • Mengen
  • Malen
  • Roeren
  • Hakken
  • Snijden
  • Crushen (van ijsklontjes, afhankelijk van het vermogen van de staafmixer)
  • Vacumeren (optioneel beschikken staafmixers ook over een vacumeerfunctie)
Vergelijk de beste staafmixersVia onze ranglijst met de beste staafmixers kun je handig en eenvoudig de beste staafmixers vinden.

#4 Tips bij het kopen van een staafmixer

Hoeveel wil ik uitgeven aan een staafmixer?
Voor een paar tientjes ben je al in het bezit van een staafmixer die zich prima kwijt van allerhande snelle klusjes. Als je iets meer uitgeeft, dan kun je een staafmixer kopen met een groter vermogen, die meestal ook beschikt over een uitgebreide set accessoires. 

Hoe zit het met de mobiliteit van mijn staafmixer?
Staafmixers zijn vaak voorzien van een snoer, maar een groot aantal modellen werkt tegenwoordig met een accu die ervoor zorgt dat er geen snoer meer nodig is tijdens het gebruik. De staafmixer wordt opgeladen in een dockingstation en is dan altijd klaar voor draadloos gebruik.  

Hoe maak ik mijn staafmixer schoon?
De meeste onderdelen van een staafmixer zijn geschikt voor de vaatwasser. Alleen het gedeelte met de elektrische motor niet. Hoe meer onderdelen afneembaar zijn, hoe meer onderdelen je in de vaatwasser schoon kunt maken. 

Wist je dat?
Veel mensen gebruiken hun staafmixer voor het maken van mayonaise. Op internet kun je tientallen manieren vinden hoe dat het beste te doen.
 

#5 Een staafmixer online kopen?

Wil je online een staafmixer kopen? In de ranglijst van BesteProduct kun je eenvoudig staafmixers vergelijken. Ook hebben wij voor jou een top vijf samengesteld, zodat je kunt zien met welke staafmixers zowel consumenten als de experts beste resultaten behalen.

VerzendkostenBij het vergelijken van de prijzen is het natuurlijk altijd handig om de verzendkosten in de gaten te houden. Steeds meer webshops bieden een gratis verzending van je staafmixer aan. Dat kan behoorlijk schelen in de aanschafprijs.

We hopen dat je met deze informatie over het kopen van staafmixers een goede keuze kunt maken. Heb je vragen en/of opmerkingen over deze koopgids, mail de redactie.

.