Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Q Acoustics 3050

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Bestel- en levertijden Beschikbaar in 2 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Q Acoustics 3050

Voordelen

  • Mooie afwerking
  • Goede bouwkwaliteit en afwerking
  • Rijk en verfijnd geluid
  • Krachtig en gezaghebbend geluid
  • Goede ritmische drive
  • Open en dynamische weergave

Nadelen

  • Versterker met controle is wenselijk

Onze test
Expertreview | op
8,0

Q Acoustics 3050: Staande speakers voor een open en dynamische weergave

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Met de 3050 presenteert Q-Acoustics wederom een luidspreker die veel waar voor zijn geld biedt. De 3050 komt het beste uit de verf indien hij wordt aangestuurd door een goede versterker die enige controle kan leveren. Het eindresultaat is dan een open en dynamische weergave met definitie.

Ik ben elektronica-ontwerper, audiotechnicus en al jaren actief als redacteur voor verschillende toonaangevende tijdschriften over consumenten audio en professionele geluidsapparatuur. Als het dus over audio gaat weet ik wel hoe het in elkaar zit en kan ik je er zeker wel iets zinvols over vertellen. Ik deel mijn kennis dan ook graag met de bezoekers van BesteProduct.nl
Marnix Bosman
Marnix Bosman
Den Haag • 41 reviews
Redacteur
vanaf 469,00
Ik ben elektronica-ontwerper, audiotechnicus en al jaren actief als redacteur voor verschillende toonaangevende tijdschriften over consumenten audio en professionele geluidsapparatuur. Als het dus over audio gaat weet ik wel hoe het in elkaar zit en kan ik je er zeker wel iets zinvols over vertellen. Ik deel mijn kennis dan ook graag met de bezoekers van BesteProduct.nl
Marnix Bosman
Marnix Bosman
Den Haag • 41 reviews
Redacteur
7,0
Gebruikservaring
(Weging 15%)
De 3050 is het vlaggenschip uit de 3000 series van Q-Acoustics. Deze luidspreker is min of meer de doorontwikkeling van de 2050i waar de 3050 sterk op lijkt. In de 3050 gebruikt Q-Acoustics echter betere en modernere materialen waardoor er ook hogere prestaties mogelijk zijn. Het design is licht aangepast waardoor de aansluitingen (die bij de 2050i aan de onderzijde zaten) nu weer zijn verhuisd naar de klassieke positie op de achterzijde. De afwerking is echter nog steeds van een vergelijkbaar hoog niveau.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Q-Acoustics is nog een relatief jong bedrijf en heeft dus nog geen jarenlange reputatie waarop ze kunnen bouwen. De geleverde audiokwaliteit doet echter niet onder voor die van gerenommeerde concurrenten. De 3050 is aantrekkelijk geprijsd en kan zich kwaliteit ook meten met duurdere modellen. Deze luidspreker verdient het om aangestuurd te worden door een versterker uit een verhoudingsgewijs veel duurdere klasse. De weergavekwaliteit van de 3050 kan het aan.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 15%)
Het luidsprekerdesign van Q-Acoustics kenmerkt zich door het gebruik van afgeronde hoeken. Daardoor oogt het ontwerp, ondanks de rechthoekige basisvorm, toch veel moderner en frisser. Qua afwerking kun je kiezen uit de klassiek zwart, modern wit, grafiet grijs, walnoot hout of een lederlook. Vooral die laatste afwerking is echt heel anders dan anders en past zowel in een moderne als een meer klassieke inrichting. De mechanische afwerking is in alle gevallen van hoge kwaliteit. De 3050 is een basreflex ontwerp en heeft de baspoort aan de achterzijde. Zet de luidspreker daarom niet te dicht in de buurt van een achterwand. Dit kan namelijk een ongewenst hoge versterking van het laag veroorzaken. De 3050 kan op spikes worden geplaatst en is aan de achterzijde voorzien van kleine uitstekende pootjes voor het verhogen van de stabiliteit.
8,0
Geluidskwaliteit
(Weging 60%)
De 3050 heeft drie luidsprekers maar het is desondanks een 2-weg systeem. De woofers die onder en boven de tweeter zijn geplaatst, stralen hetzelfde geluid uit. Deze luidsprekerconfiguratie is vernoemd naar de Amerikaanse bedenker Joe d’Appolitto en heeft een gunstige invloed op het afstraalgedrag. Je hoort dat terug in de ruimtelijke afbeelding van het stereobeeld. Bij een juiste opstelling komt het geluid mooi los van de luidsprekers en krijgt het geluidsbeeld ook diepte. Het rendement van de 3050 is behoorlijk goed hoog waardoor hij soepel is aan te sturen door een versterker. Dat hoor je terug in de dynamische en levendige weergave. Voor optimale prestaties is een solide aansturing vanuit een goede versterker die controle kan bieden echter wel aan te bevelen. Dat zal vooral de definitie in het laag ten goede komen.

8,0
Eindscore test
Q Acoustics 3050

Reviews van de Q Acoustics 3050

Gemiddelde score gebruikers

9,7
De 3050 Staande Speaker van Q Acoustics wordt door 7 gebruikers met een gemiddelde van 9,7 beloond. Dat is een zeer goede score. De Q Acoustics voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Enkele maand geleden heb ik al een ...
Door John De Bock op 17-6-2020

Enkele maand geleden heb ik al een zeer lovende review geschreven van de Q Acoustics 3050 dat ze adembenemend klinken en de is nog steeds ben zeer tevreden met deze fantastische luidsprekers aangesloten op de Marantz PM7000N is dit een droom van hemelse klanken. Als je op zoek bent naar Top luidsprekers en je kan nog bemachtigen Zeker doen je zit midden in een Concertzaal.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

10,0
Deze Luidsprekers de 3050 van Q Acoustics ...
Door John De Bock op 28-2-2020

Deze Luidsprekers de 3050 van Q Acoustics in één woord KLINKT ADEMBENEMEND Zeer mooi vol geluid zachte en toch zeer fijne kristal heldere hoge tonen en pracht midden aangesloten op een Marantz PM7000N echt een pracht huwelijk. Ook Niet te vergeten zéér goede service van Doublepoint Echte aanraders!!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Afwerking, geluid, prijs. Is allemaal dik ...
Door Nico op 3-3-2017

Afwerking, geluid, prijs. Is allemaal dik in orde. Mooi rustig klinkend, met relexed hoog en mooi laag en midden. Andere merken die ik beluisterde, waren wat schel. Moeten wel weekje ingespeeld worden. Is overigens met alle luidsprekers. Great value for money!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
De scores die ik geef zijn wel ...
Door Jeroen op 7-5-2016

De scores die ik geef zijn wel voor de prijsklasse waarin ze vallen want je zal ze niet moeten vergelijken met high end speakers van enkele duizenden euro's per stuk. Voor deze prijsklasse geven ze een fantastisch zuiver, helder en gedetailleerd geluid. Heb ze nu een tijdje draaien en op de juiste plek staan want dat maakt wel een groot verschil. Even uitproberen op welke positie in je kamer ze het beste klinken. In een kleinere kamer van zo'n 16m2 komen ze niet echt heel lekker uit de verf. Ze hebben wel een beetje de ruimte nodig. Speel ze op een Onkyo TX-8150 receiver op "direct" geen bas, treble of equalizer of iets dergelijks in een kamer van ongeveer 25m2. Ook de afwerking is bijzonder mooi te noemen. De frontjes worden op zijn plek gehouden met magneten dus geen lelijke gaatjes in de speakers als je de frontjes er af haalt. Mooie stevig in elkaar gezette speakers. Had hiervoor een JVC setje en dacht dat dat best goed klonk. Tot ik het hiermee ging vergelijken waardoor het JVC setje ineens compleet waardeloos werd. Wat een verschil! Merk nu alleen wel dat een aantal cd's van een bedenkelijke kwaliteit zijn dat hoorde je niet op een mindere set. Bij dit hoor je dat zeer duidelijk dus maar op zoek naar betere geluidsbestanden van sommige van mijn favoriete muziek. Snapte nooit zo goed waarom men hoge resolutie bestanden zou willen. Nu snap ik het. Met goede bestanden van een goede opname kwaliteit klinkt het echt enorm goed! Ik hoor mijn muziek zoals ik het nog nooit heb gehoord. Je zal vast en zeker betere speakers hebben maar dat gaat je dan wel een stuk meer kosten.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na uitgebreid geluisterd te hebben en deze ...
Door mlamlam op 18-3-2016

Na uitgebreid geluisterd te hebben en deze speakers vergeleken te hebben met (veel) duurdere exemplaren van hetzelfde en andere merken, bleef ik deze toch als meest prettig klinkend ervaren. Warm van geluid, vol van klank en geen spoortje van vervorming op hoog volume. De afwerking is beslist keurig te noemen en de bi-amp aansluitingen wekken vertrouwen. De achterste spikes worden bevestigd aan een volledig metalen sidestand waardoor de speakers stabiel staan. Optisch en acoustisch is duidelijk aandacht besteed aan deze fijne luidsprekers met een heerlijk geluid bij nagenoeg elk muziekgenre. Aanbevelenswaardig!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Vandaag deze mooi speakers binnen gekregen en ...
Door Anoniem op 18-6-2015

Vandaag deze mooi speakers binnen gekregen en getest ! Het klinkt echt geweldig zuiver en ruim niet normaal. Ik heb deze speakers in combinatie met Q3020, Q3000i. Voor dit geld zal je niet snel iets beters vinden ben ik van mening. De speakers moeten nog ingespeeld worden maar de zuiverheid waarmee ze kunnen spelen is echt bizar. Daarnaast kan je het frontje eraf halen die zit met magneten vast dus heb je geen last van lelijke punten rond je speakers. Dus ik kan ze echt aanraden !!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Q Acoustics 3050
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Q Acoustics 3050
Aantal testen:
3
Genormeerde score:
7,9
Actualiteit van de testen
99 %
Actuele expertscore
7,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Q Acoustics 3050.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Q Acoustics 3050? Onze eigen test van de 3050 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Q Acoustics 3050 review
10,0
11-5-2015
Whathifi.com

The 3050s’ faithful reproduction would no doubt give decent speakers closer to the £1000 mark a run for their money – and that’s some feat. Hats off to Q Acoustics: these speakers are yet another staggering achievement. For the money, they’re sublime.

Whathifi.com
Q Acoustics 3050: Staande speakers voor een open en dynamische weergave
8,0
28-3-2017
BesteProduct.nl

Met de 3050 presenteert Q-Acoustics wederom een luidspreker die veel waar voor zijn geld biedt. De 3050 komt het beste uit de verf indien hij wordt aangestuurd door een goede versterker die enige controle kan leveren. Het eindresultaat is dan een open en dynamische weergave met definitie.

BesteProduct.nl
Magazine testen
10,0
Hi-fi Choice
1-6-2015
9,0
Prijs / kwaliteit
De Q Acoustics 3050 is een aanrader om te kopen. Volgens de experts die de 3050 hebben getest, krijg je voor € 469,00 een van de beste Staande Speakers in deze prijsklasse op de markt.
expertscore
7,8
laagste prijs
€ 469,00
prijs/kwaliteit
9,0

Laagste prijzen Q Acoustics 3050


Q Acoustics 3050 uitvoeringenSpecificaties van Q Acoustics 3050

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
wit , zwart , bruin
Soort speaker
vloerspeaker
Plaatsing
vloer
Type speaker
2-weg
Type/soort
luidspreker
Aanbevolen gebruik
in huis

Geluid - Algemeen

Aantal luidsprekers
2 , 1
Aantal drivers/units
2
Geluidsvermogen (gem.)
25 watt
Piekvermogen
100 watt
Impedantie
6 ohm
Crossover-frequentie(s)
3 Hz
Gevoeligheid
92 dB
Frequentiebereik
44 - 22000 Hz

Geluid - Tweeter

Tweeter
Ja
Tweeter diameter
25 mm

Geluid - Woofer

Woofer
Ja
Woofer diameter
165 mm

Aansluitingen

Verbindingstechnologie
bedraad
Audio-uitgangskanalen
2.0

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
100,00 cm
Breedte
20,00 cm
Diepte
29,80 cm
Gewicht
17,8 kg

Meegeleverd

Handleiding
Ja
Garantiekaart
Ja

Algemeen

EAN
5036694039632, 0660845667464 , 5036694039588 , 5036694039434 , 5036694039489 , 0660845667440 , 5036694039533
Partnumber
5036694039632 , 5036694039588 , 5036694039434 , 5036694039489 , 5036694039533
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2015
Releasedatum
March 2015

Extra

Fabrikant kleur(en)
wit , zwart , grafiet , walnoot
Gewicht
17800 gram
Diepte
298 mm
Breedte
200 mm
Hoogte
1000 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
9,7
Prijs / kwaliteit
9,0