Volg ons

Bosch BGL35MOV20

  • Model stofzuiger: slede
  • Vermogen (maximaal): 1200,0 watt
  • Draadloos: Nee
Bekijk de specificaties
Voordelen
  • Compact
  • Zuigt uitstekend haren van tapijt
  • Goede zuigprestaties
  • Goede rubberen wielen
Nadelen
  • Tapijt zuigen gaat niet soepel
  • De aan/uit knop en de vermogensregelaar zijn de zelfde knop

Reviews van de Bosch BGL35MOV20

Gemiddelde score gebruikers

8,0
Inmiddels hebben 29 gebruikers hun mening gedeeld over de BGL35MOV20 van Bosch en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de BGL35MOV20 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
7,0
Ik heb deze stofzuiger nu een aantal ...
Door PatMan op 7-5-2017

Ik heb deze stofzuiger nu een aantal maanden in gebruik en zoals eerder aangegeven is de slang echt te kort waardoor je de stofzuiger voort trekt. Kapotte hielen is hiervan het resultaat.
De stofzuiger heeft grote wielen en is prima als je alleen vooruit gaat. Jammer dat er geen zwenk wielen onder zitten, dat zou een stuk schelen. Nu wil het ding inderdaad wel eens rechtop gaan staan bij een te korte bocht.
Met het snoer heb ik niet zoveel problemen, dat is snel gewend. Ook geen probleem met de (ontbrekende) hulpstukken. Dan had ik misschien een duurder model moeten kopen. Maar gelukkig is de zuigkracht waarvoor ik het gekocht heb, uitmuntend.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

4,0
Ik heb deze stofzuiger nu 9 maanden ...
Door jennetje67 op 18-3-2017

Ik heb deze stofzuiger nu 9 maanden en al die tijd heb ik er ruzie mee. De stofzuigerzak komt op de een of andere manier niet goed uit voor het gat van de slang zodat al het vuil dus in de stofzuiger en in het filter terecht komt ipv in de zak. Dat ding zuigt daardoor dus voor geen meter. Ook vervelend is dat het snoer op een veer werkt dus trek je iets te hard aan de stofzuiger gaat het snoer naar binnen.
Het enige voordeel vindt ik dat hij licht en compact is. Verder een waardeloze stofzuiger!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Tijdens de btw dagen van de mediamarkt ...
Door Anoniem op 19-2-2017

Tijdens de btw dagen van de mediamarkt gocht. Een andere dan ik eerst op het oog had, maar onder de 100 euro was dit wat het dichtste bij het wensenlijstje kwam.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

4,0
Hopeloze stofzuiger. veel te korte slang. ...
Door BS op 26-1-2017

Hopeloze stofzuiger. veel te korte slang. Ligt voortdurend ondersteboven. Zuigmonden zijn er soms nauwelijks af te krijgen. Oprolsnoer moet je wel haast naar binnen duwen. Opbergklem voor slang is een lachertje. Stofmeter is veel te klein. Hij zuigt wel goed!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Deze stofzuiger is licht in gewicht, compact ...
Door Irma op 15-1-2017

Deze stofzuiger is licht in gewicht, compact en makkelijk wendbaar. Uitschuifbare stofzuigerstang waardoor zowel lange als korte mensen deze stofzuiger makkelijk kunnen gebruiken. De stofzuiger maakt zoals vermeld bij het artikel niet veel geluid.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,0
Ik heb deze stofzuiger gekocht omdat er ...
Door Marco op 11-11-2016

Ik heb deze stofzuiger gekocht omdat er zulke goede reviews waren op deze site. Ik heb de stofzuiger inmiddels enkele maanden en ondervind verschillende problemen die ik niet terug zag in de reviews. Ik vind dat de stofzuiger tekort schiet op de volgende onderdelen:

1. De flexible slang is te kort. Ik ben een man van gemiddelde lengte (1.85m) maar telkens als ik mijn arm uitstrek bij het stofzuigen is flexibele slang zo kort dat ik telkens de stofzuiger achter me aantrek. Bij elke uitstrekking ruk ik de stofzuiger mee. Dit is vervelend en zwaar. Een langere flexibele slang zou het probleem verhelpen

2. Er zit geen knop op de stofzuiger om de elektrischetijdskabel in te laten rollen. Je moet eerst de hele kabel uit de stofzuiger trekken waarna het daarna terug rolt in de stofzuiger. En soms rolt de kabel op zonder dat je het wil.

3. De stofzuiger heeft maar 2 wieltjes en is vrij rond. Wanneer je 180 graden draait en verder wil stofzuigen dan rolt de stofzuiger niet achter je aan maar rolt het ondersteboven. ook deels weer het gevolg van de tekorte flexibele slang.

4. Bij het zuigen van de trap ontkoppel ik de voorste buis zodat ik met de flexibele slang de trap kan zuigen. Het gripstukje daarvoor heeft een beetje een ronding waardoor het moeilijk vasthouden is en je weinig druk kunt zetten. Je moet stijf knijpen in het gripstukje om te voorkomen dat het uit je handen glijdt. Hierdoor heb je na een paar minuutjes kramp in je handen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
In eerste instantie heeft deze stofzuiger een ...
Door claudia op 28-10-2016

In eerste instantie heeft deze stofzuiger een erg grote zuigkracht, misschien wel te groot. Dit wordt minder naarmate hij langer wordt gebruikt. Verder is hij erg licht dus je trekt hem makkelijk omver. Wat ook erg vervelend is, is dat het snoer telkens vanzelf intrekt als je aan het stofzuigen bent. Bij ons ging de klip van de slang kapot ( waar je de slang vastclipt aan de stofzuiger ), opgelost met een haarspeld. Wij hebben deze stofzuiger 3 jaar gebruikt. Ineens deed hij niks meer. Dus niet erg duurzaam.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik ben erg blij met deze stofzuiger. ...
Door Esther op 2-9-2016

Ik ben erg blij met deze stofzuiger. De zuigkracht is heel erg goed en daar ging het mij om. Ik heb veel harde vloeren en een kat die vaak een spoor haren achterlaat ;) Die haren zijn nu nergens meer te bekennen. En ook een pluspunt voor de kat: de stofzuiger maakt (zeker omdat ik hem niet op zn max hoef te zetten) niet heel veel geluid, dus geen stress. Heel blij dus!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Glimlach toen ik apparaat aanzette, wat een ...
Door alfred2017 op 2-7-2016

Glimlach toen ik apparaat aanzette, wat een zuigkracht in vergelijking met mijn oude stofzuiger. ZUIGKRACHT IS WEL IN TE STELLEN door de draaischijf om de aan/uit knop. 2 zuigmonden bijgesloten, stang ziet er kwalitatief uit. Je hebt wel stofzakken nodig, die moet je dus kopen. Licht, dus geen stofzuiger voor boven en 1 voor beneden. Ik ben zeer tevreden.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Doordat de stang en het mondstuk van ...
Door Telly op 21-6-2016

Doordat de stang en het mondstuk van mijn 12 jaar oude Bosch Sphera 23 het begeven hadden, werd het tijd voor een nieuwe stofzuiger. De Sphera 23 was een prima ding en daarom ben ik weer op zoek gegaan naar hetzelfde soort stofzuiger, voor een goede prijs. Uiteindelijk dus bij deze Bosch BGL35MOV20 uitgekomen. In principe hetzelfde model, alleen nieuwer (en beter).

In vergelijking tot de oude stofzuiger, zuigt deze echt een stuk beter. Daarbij is hij bovendien ook veel stiller en heeft daarvoor minder vermogen nodig. De Sphera was 1500W en op vol vermogen kon deze al niet meer tippen aan de zuigkracht van de 1200W BGL35MOV20 op de laagste tot middelste stand!
Ook de hulpstukken en de stang zijn van betere kwaliteit dan de oude en zijn makkelijker verstelbaar. Klein nadeeltje is wel dat je (zoals andere gebruikers reeds vermelden) de hulpstukken niet kunt opbergen in de stofzuiger, of aan de stang kunt bevestigen. Deze moet je dus ergens apart opbergen en tevoorschijn halen, als je ze nodig hebt.

De stofzuiger zuigt inderdaad best stevig en daardoor is stofzuigen op tapijt wat zwaarder dan ik had gedacht. Voor mij geen probleem, maar mijn vriendin vind het toch wel zwaar. Voordeel is wel dat je, door de zuigkracht, minder tijd nodig hebt om tapijt schoon te krijgen. Ook viel ons op dat ons tapijt op de slaapkamer er weer veel dikker en "donziger" uit kwam te zien en te voelen (in vergelijking tot de oude stofzuiger).
Doordat het een klein en licht model is, is hij ook makkelijk (staand) op te bergen. Ook handig om de trap te stofzuigen, waarbij je hem in 1 hand gewoon vast kunt houden.
Het stroomdraad is lekker lang en persoonlijk vind ik het oprolmechanisme ideaal. Als je echter te ver gaat en de kabel compleet strekt, dan heb je inderdaad de kans dat deze weer oprolt. Wel kun je elke gewenste lengte uitrollen.

Als deze net zolang meegaat als de oude Bosch (welke het nog steeds doet, op de stang en stofzuigermond na), dan zit het met de levensduur ook wel snor.

Voor de prijs, een echte aanrader!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Bosch BGL35MOV20
Gemiddelde score redacteuren
8,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bosch BGL35MOV20
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Bosch BGL35MOV20.
Website testen
We hebben (nog) geen testen van de Bosch BGL35MOV20 gevonden op websites.
Magazine testen
7,8
Consumentengids
1-4-2014
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Bosch BGL35MOV20 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 128,99 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,4
laagste prijs
€ 128,99
prijs/kwaliteit
10,0Specificaties

Algemeen
Model stofzuiger
slede
Vermogen
1200 watt
Energielabel
D
Toelichting type
-
Partnumber
BGL35MOV20
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
oktober 2013
Afmetingen (H x B x D)
39,5 x 27 x 31,8 cm
EAN
4242002777900
Website
-
Model
Model stofzuiger
slede
Draadloos
Nee
Nat en/of droog
droog
Inclusief kruimelzuiger
Nee
Type/soort
stofzuiger
Prestatie
Vermogen
1200 watt
Gemiddeld energieverbruik per jaar
46 kWh
Energielabel
D
Voltage
230 volt
Geluidsniveau
75 dB
Stofopvang
Stofopvang
stofzak
Reinigingsklasse voor harde vloeren
B dpu
Reinigingsklasse voor tapijt
C dpu
Indicatie vol
Ja
Inhoud
4 liter
Filter
Luchtfilters
HEPA
Zuigbuis
Zuigbuissysteem
telescoop
Overig
Actieradius
10 m
Snoerlengte
7,3 m
Snoer automatisch oprollen
Ja
Parkeerstand
Ja
Stootrand
Ja
Hulpstukken
meubel mondstuk, kieren mondstuk, parket vloerborstel
Gewicht (zonder toebehoren)
4,6 kg
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
8,4
Beoordeling consumenten
8,0
Prijs / kwaliteit
10,0