Volg ons

Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68

Geen prijzen
  • Model stofzuiger: slede
  • Vermogen (maximaal): 650,0 watt
  • Draadloos: Nee
Bekijk de specificaties
Onze test
Bosch BGL8ALL2: een oerdegelijk product waar ik bijna niets op aan te merken heb
9,0
Je hebt wel eens van die producten die gewoon goed zijn. Ik kan daar heel kort over zijn: dit is zo’n product. Deze sledestofzuiger stofzuigt prima op een harde vloer, maar ook op een tapijt. Verder is het geluidsniveau laag, heeft hij een uitstekende uitstroomfilter, een grote stofzak en een hele grote actieradius. Tel daar nog eens bij: een korte ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Energiezuinig
  • Prima zuigkracht op een gladde vloer en op tapijt
  • Wasbare HEPA hygiënefilter
  • Actieradius ( circa 15 meter)
  • Grote stofzak (5 L)
Nadelen

Onze test
Consumententest | op
9,0

Bosch BGL8ALL2: een oerdegelijk product waar ik bijna niets op aan te merken heb

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Je hebt wel eens van die producten die gewoon goed zijn. Ik kan daar heel kort over zijn: dit is zo’n product. Deze sledestofzuiger stofzuigt prima op een harde vloer, maar ook op een tapijt. Verder is het geluidsniveau laag, heeft hij een uitstekende uitstroomfilter, een grote stofzak en een hele grote actieradius. Tel daar nog eens bij: een korte slang wat het manoeuvreren vergemakkelijkt en het gewicht waardoor hij niet te zwaar is om er de trap mee op en af te lopen. De prijs die zou iets naar beneden mogen. Wie wil dat niet, maar wanneer je de kwaliteit in ogenschouw neemt dan is deze stofzuiger zijn prijs zeker waard. Daarom krijgt hij van mij een kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Westervoort • 55 reviews
Consumententester
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze sledestofzuiger is solide gebouwd. De kleur van het apparaat is (hoogglans) zwart. Het loopvlak van de vier kleine zwenkwieltjes bestaat uit rubber. Hierdoor is de kans dat vloeren worden beschadigd nagenoeg uitgesloten. De stofzuiger heeft een korte slang (1.50 m) van textiel en manoeuvreert heel erg goed. De slang draait soepel in zijn behuizing. Ik heb ik niet meegemaakt dat bij het lopen in tegengestelde richting de stofzuiger is gaan ‘steigeren’ of nog erger, om is gevallen. Mocht je tijdens het stofzuigen toch nog per ongeluk iets raken dan zorgt een transparante stootrand ervoor dat er niets wordt beschadigd. De telescoopbuis is gemaakt van roestvrijstaal en is tot maximaal 80 centimeter uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. De klikverbinding tussen de buis en de zuigslang is solide uitgevoerd en werkt prima. Het geluidsniveau van deze stofzuiger is laag 68 dB (A).
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Er zit geen voetschakelaar op deze stofzuiger om het snoer dat een lengte heeft van circa 12 m op te rollen. Wanneer je een klein rukje aan het snoer geeft dan rolt het zich vanzelf probleemloos op. Over gebruiksvriendelijkheid gesproken. De actieradius van de stofzuiger is met zijn circa 15 meter heel erg groot. Erg handig omdat je dan bijna niet van stopcontact hoeft te wisselen. Met een druk op de knop dat boven op de stofzuiger zit, kun je het apparaat aan of uit te zetten. Door deze knop naar links of naar rechts te draaien, kun je de zuigkracht traploos regelen. Dit is erg handig wanneer je zeil, bekleding of meubels wilt schoonmaken. De stofzuiger heeft een grote stofzak (5 l) dat gemaakt is van microvezel. De microvezel stofzuigerzakken zijn goedkoper dan de papieren, aangezien ze ruim twee keer langer meegaan. Verder verbetert een dergelijke stofzuigerzak door een hogere luchtcirculatie de zuigkracht. Behalve dat een grote stofzak erg handig is, scheelt het ook nog eens in de kosten omdat je deze niet zo snel hoeft te vervangen. Het verwijderen en het plaatsen van de stofzak gaat heel erg gemakkelijk. Wanneer de stofzak vol is, wordt dit door middel van een rode LED aangegeven. Ik ben erg tevreden over het HEPA hygiënefilter. Dit filter kun je een aantal keren wassen voordat het moet worden vervangen en is zeer geschikt voor mensen die luchtwegproblemen en/of allergieën hebben. Op de stofzuiger zit een stevige handgreep. Tijdens het tillen hoef je dan ook niet bang te zijn dat deze zal afbreken. Het omzetbare mondstuk voor alle soorten vloeren en het mondstuk voor uitsluitend harde vloeren zijn voorzien van parkeerhaken. Dit is erg prettig omdat je ongeacht welke vloer je aan het stofzuigen bent, de slang/buis in de parkeerstand kunt zetten.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het vermogen van deze stofzuiger is 650 watt. Dit is ruimschoots onder de norm van 900 watt die de Europese Commissie in 2017 voor stofzuigers heeft vastgesteld. Het energieverbruik is 28 kWh per jaar. Vanwege dit lage verbruik valt hij in de klasse A (energielabel). Ondanks de lage wattage ben ik erg tevreden over de zuigkracht op een harde vloer. Op het energielabel wordt deze zuigkracht met de letter A gewaardeerd. Op een tapijt krijgt hij met de letter B een iets lagere waardering. Ik heb dit verschil tijdens het testen niet opgemerkt. Op de website van de fabrikant staat overigens dat de reinigingsprestaties van deze stofzuiger op tapijt onder klasse A valt. Dit is een vergissing omdat op de energielabel toch duidelijk een B staat vermeld.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Bosch BGL8ALL2 In'genius ProSilence 68 kost op dit moment ongeveer € 249,-. Ik vind dit een prima prijs als je kijkt naar de kwaliteit van de stofzuiger.
9,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt een mondstuk meegeleverd die geschikt is voor zowel een harde vloer maar ook voor een tapijt. Verder wordt er een mondstuk voor uitsluitend harde vloeren, een kierenzuiger en een stoffering borstel met afneembaar meubelmondstuk meegeleverd. De kierenzuiger en de stoffering borstel kunnen in een houder op de telescoopbuis worden geklemd. Ik vind deze voorziening erg prettig omdat dit het rondslingeren en het wegraken van de hulpstukken voorkomt.

9,0
Eindscore test
Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68

Reviews van de Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68

Gemiddelde score gebruikers

8,6
De BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68 Stofzuiger van Bosch wordt door 756 gebruikers met een gemiddelde van 8,6 beloond. Dat is een zeer goede score. De Bosch voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Enkele dagen in gebruik en tevreden over ...
Door MJ op 24-6-2017

Enkele dagen in gebruik en tevreden over de aankoop. Stille stofzuiger die prima zijn werk doet. Handig om alle hulpstukken zo bij de hand te hebben aan de stang. Onze vorige BOSCH hield het 14 jaar vol. De motor nog prima, maar telescoopstang viel telkens uit handvat tijdens stofzuigen. Plastic accessoires gingen eerder kapot dan de stofzuiger zelf. Uit hygiënisch oogpunt het apparaat maar vervangen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Superblij mee. Handvat aan slang is echt ...
Door Ilse op 23-6-2017

Superblij mee. Handvat aan slang is echt een pluspunt. Amper geluid, des te meer zuigkracht. Prima stofzuiger.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een handig apparaat, lekker stil vergeleken bij ...
Door Spencer Toao op 22-6-2017

Een handig apparaat, lekker stil vergeleken bij mijn oude stofzuiger. Het is ook fijn dat er een lang snoer van 15 meter standaard is bijgevoegd.
En belangrijk natuurlijk...hij zuigt inderdaad goed. Zowel op tapijt als op een harde ondergrond functioneert deze stofzuiger meer dan goed. (vandaar een 8 als beoordeling). Dit is echt mijn beste stofzuiger ooit.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik vind het een geweldige stofzuiger. Ik ...
Door Birgit op 21-6-2017

Ik vind het een geweldige stofzuiger. Ik mag altijd al graag stofzuigen maar nu is het helemaal een feestje! Het apparaat heeft een geweldige zuigkracht en is zeer stil (dit vind mijn kat ook heel fijn hihi) verder vind ik het een heel mooi luxe model en het 'handvat' aan de stang vind ik heel handig! Ook de textiel slang vind ik erg modieus staan en hij rolt gemakkelijk over de vloer. Qua prijs kwalteit verhouding zit het zeker goed ik had niet veel te besteden aan een stofzuiger maar ben blij dat ik toch voor dis apparaat gekozen heb want hij is het meer dan waard!!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
De stofzuiger heeft een mega lang snoer, ...
Door Mendy op 21-6-2017

De stofzuiger heeft een mega lang snoer, hiermee hoef ik het snoer maar 1x in het stopcontact te steken. Redelijk stille stofzuiger, kan rustig 's avonds stofzuigen :).

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
We zochten een goede stofzuiger met flink ...
Door Marco op 19-6-2017

We zochten een goede stofzuiger met flink veel zuigkracht en tegelijkertijd stil. Budget rond de 200 euro. Het is een ideaal ding met een lang snoer. Tevens het handvat op de bovenzijde van de steel bevalt goed.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Op de boodschappenlijst stond een stofzuiger met ...
Door Rene op 18-6-2017

Op de boodschappenlijst stond een stofzuiger met flinke zuigkracht, zuinige en stille motor en een lang snoer.
Daarmee zat deze Bosch dus al meteen in de voorselectie.
Verder is dit apparaat prima uitgerust, ziet er bepaald deftig uit en de prijs bleef binnen het gestelde budget.
Daarmee stond hij al rap op nummer 1.
Toch alle andere ook bekeken en vergeleken (want dat is leuk!) maar de keuze was eigenlijk al gemaakt.
Thuis natuurlijk meteen even uitproberen en ja hoor: prima zuigkracht en wat een verademing, dat geluid!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Solide, lichtgewicht, goede zuigkracht en daarbij energiezuinig. ...
Door Henri op 17-6-2017

Solide, lichtgewicht, goede zuigkracht en daarbij energiezuinig. Redelijk stil. De steel is lang genoeg om ook voor lange mensen niet krom te hoeven lopen. Met een snoer van 15 meter heb je geen verlengstuk nodig of van stopkontakt te wisselen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

6,0
Het vooruit trekken van de stofzuiger over ...
Door Pat op 14-6-2017

Het vooruit trekken van de stofzuiger over vloerbedekking gaat zwaar doordat er zulke kleine wieltjes onder zitten. Dat is jammer. De stofzuiger is wel erg stil en zuigt flink, op vloerbedekking moet je het vermogen echt stuk lager zetten.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Prettig in gebruik, goede aan/uit schakelaar. Doet ...
Door Anne op 13-6-2017

Prettig in gebruik, goede aan/uit schakelaar. Doet wat ie moet doen. Mooie vormgeving, mooie kleur en een lekker lang snoer.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68
Gemiddelde score redacteuren
8,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,8
Website testen
De Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Bosch BGL8ALL2: een oerdegelijk product waar ik bijna niets op aan te merken heb
9,0
25-10-2015
BesteProduct.nl

Je hebt wel eens van die producten die gewoon goed zijn. Ik kan daar heel kort over zijn: dit is zo’n product. Deze sledestofzuiger stofzuigt prima op een harde vloer, maar ook op een tapijt. Verder is het geluidsniveau laag, heeft hij een uitstekende uitstroomfilter, een grote stofzak en een hele grote actieradius. Tel daar nog eens bij: een korte slang wat het manoeuvreren vergemakkelijkt en het gewicht waardoor hij niet te zwaar is om er de trap mee op en af te lopen. De prijs die zou iets naar beneden mogen. Wie wil dat niet, maar wanneer je de kwaliteit in ogenschouw neemt dan is deze stofzuiger zijn prijs zeker waard. Daarom krijgt hij van mij een kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Stofzuigers.
expertscore
8,8
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties

Algemeen
Model stofzuiger
slede
Vermogen
650 watt
Energielabel
A
Toelichting type
-
Partnumber
BGL8ALL2
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
december 2014
Afmetingen (H x B x D)
48 x 27,5 x 32 cm
EAN
4242002827636
Website
-
Model
Model stofzuiger
slede
Draadloos
Nee
Nat en/of droog
droog
Inclusief kruimelzuiger
Nee
Type/soort
stofzuiger
Prestatie
Vermogen
650 watt
Gemiddeld energieverbruik per jaar
28 kWh
Energielabel
A
Geluidsniveau
68 dB
Stofopvang
Stofopvang
stofzak
Reinigingsklasse voor harde vloeren
A dpu
Reinigingsklasse voor tapijt
B dpu
Indicatie vol
Ja
Inhoud
5 liter
Filter
Stofuitstootklasse
A
Luchtfilters
HEPA
Zuigbuis
Zuigbuissysteem
telescoop
Overig
Actieradius
15 m
Snoerlengte
12 m
Snoer automatisch oprollen
Ja
Parkeerstand
Ja
Stootrand
Ja
Gewicht (zonder toebehoren)
5,9 kg
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
8,8
Beoordeling consumenten
8,6
Prijs / kwaliteit
-