Volg ons

Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68

Onze test
Bosch BGL8ALL2: een oerdegelijk product waar ik bijna niets op aan te merken heb
9,0
Je hebt wel eens van die producten die gewoon goed zijn. Ik kan daar heel kort over zijn: dit is zo’n product. Deze sledestofzuiger stofzuigt prima op een harde vloer, maar ook op een tapijt. Verder is het geluidsniveau laag, heeft hij een uitstekende uitstroomfilter, een grote stofzak en een hele grote actieradius. Tel daar nog eens bij: een korte ...
Lees de hele test
  • Model stofzuiger: slede
  • Vermogen (maximaal): 650,0 watt
  • Draadloos: Nee
Bekijk de specificaties
Voordelen
  • Energiezuinig
  • Prima zuigkracht op een gladde vloer en op tapijt
  • Wasbare HEPA hygiënefilter
  • Actieradius ( circa 15 meter)
  • Grote stofzak (5 L)
Nadelen

Onze test
Consumententest | op
9,0

Bosch BGL8ALL2: een oerdegelijk product waar ik bijna niets op aan te merken heb

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Je hebt wel eens van die producten die gewoon goed zijn. Ik kan daar heel kort over zijn: dit is zo’n product. Deze sledestofzuiger stofzuigt prima op een harde vloer, maar ook op een tapijt. Verder is het geluidsniveau laag, heeft hij een uitstekende uitstroomfilter, een grote stofzak en een hele grote actieradius. Tel daar nog eens bij: een korte slang wat het manoeuvreren vergemakkelijkt en het gewicht waardoor hij niet te zwaar is om er de trap mee op en af te lopen. De prijs die zou iets naar beneden mogen. Wie wil dat niet, maar wanneer je de kwaliteit in ogenschouw neemt dan is deze stofzuiger zijn prijs zeker waard. Daarom krijgt hij van mij een kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Westervoort • 52 reviews
Consumententester
vanaf 229,00
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze sledestofzuiger is solide gebouwd. De kleur van het apparaat is (hoogglans) zwart. Het loopvlak van de vier kleine zwenkwieltjes bestaat uit rubber. Hierdoor is de kans dat vloeren worden beschadigd nagenoeg uitgesloten. De stofzuiger heeft een korte slang (1.50 m) van textiel en manoeuvreert heel erg goed. De slang draait soepel in zijn behuizing. Ik heb ik niet meegemaakt dat bij het lopen in tegengestelde richting de stofzuiger is gaan ‘steigeren’ of nog erger, om is gevallen. Mocht je tijdens het stofzuigen toch nog per ongeluk iets raken dan zorgt een transparante stootrand ervoor dat er niets wordt beschadigd. De telescoopbuis is gemaakt van roestvrijstaal en is tot maximaal 80 centimeter uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. De klikverbinding tussen de buis en de zuigslang is solide uitgevoerd en werkt prima. Het geluidsniveau van deze stofzuiger is laag 68 dB (A).
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Er zit geen voetschakelaar op deze stofzuiger om het snoer dat een lengte heeft van circa 12 m op te rollen. Wanneer je een klein rukje aan het snoer geeft dan rolt het zich vanzelf probleemloos op. Over gebruiksvriendelijkheid gesproken. De actieradius van de stofzuiger is met zijn circa 15 meter heel erg groot. Erg handig omdat je dan bijna niet van stopcontact hoeft te wisselen. Met een druk op de knop dat boven op de stofzuiger zit, kun je het apparaat aan of uit te zetten. Door deze knop naar links of naar rechts te draaien, kun je de zuigkracht traploos regelen. Dit is erg handig wanneer je zeil, bekleding of meubels wilt schoonmaken. De stofzuiger heeft een grote stofzak (5 l) dat gemaakt is van microvezel. De microvezel stofzuigerzakken zijn goedkoper dan de papieren, aangezien ze ruim twee keer langer meegaan. Verder verbetert een dergelijke stofzuigerzak door een hogere luchtcirculatie de zuigkracht. Behalve dat een grote stofzak erg handig is, scheelt het ook nog eens in de kosten omdat je deze niet zo snel hoeft te vervangen. Het verwijderen en het plaatsen van de stofzak gaat heel erg gemakkelijk. Wanneer de stofzak vol is, wordt dit door middel van een rode LED aangegeven. Ik ben erg tevreden over het HEPA hygiënefilter. Dit filter kun je een aantal keren wassen voordat het moet worden vervangen en is zeer geschikt voor mensen die luchtwegproblemen en/of allergieën hebben. Op de stofzuiger zit een stevige handgreep. Tijdens het tillen hoef je dan ook niet bang te zijn dat deze zal afbreken. Het omzetbare mondstuk voor alle soorten vloeren en het mondstuk voor uitsluitend harde vloeren zijn voorzien van parkeerhaken. Dit is erg prettig omdat je ongeacht welke vloer je aan het stofzuigen bent, de slang/buis in de parkeerstand kunt zetten.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het vermogen van deze stofzuiger is 650 watt. Dit is ruimschoots onder de norm van 900 watt die de Europese Commissie in 2017 voor stofzuigers heeft vastgesteld. Het energieverbruik is 28 kWh per jaar. Vanwege dit lage verbruik valt hij in de klasse A (energielabel). Ondanks de lage wattage ben ik erg tevreden over de zuigkracht op een harde vloer. Op het energielabel wordt deze zuigkracht met de letter A gewaardeerd. Op een tapijt krijgt hij met de letter B een iets lagere waardering. Ik heb dit verschil tijdens het testen niet opgemerkt. Op de website van de fabrikant staat overigens dat de reinigingsprestaties van deze stofzuiger op tapijt onder klasse A valt. Dit is een vergissing omdat op de energielabel toch duidelijk een B staat vermeld.
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Bosch BGL8ALL2 In'genius ProSilence 68 kost op dit moment ongeveer € 249,-. Ik vind dit een prima prijs als je kijkt naar de kwaliteit van de stofzuiger.
9,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt een mondstuk meegeleverd die geschikt is voor zowel een harde vloer maar ook voor een tapijt. Verder wordt er een mondstuk voor uitsluitend harde vloeren, een kierenzuiger en een stoffering borstel met afneembaar meubelmondstuk meegeleverd. De kierenzuiger en de stoffering borstel kunnen in een houder op de telescoopbuis worden geklemd. Ik vind deze voorziening erg prettig omdat dit het rondslingeren en het wegraken van de hulpstukken voorkomt.

9,0
Eindscore test
Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68

Reviews van de Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68

Gemiddelde score gebruikers

8,6
De BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68 Stofzuiger van Bosch wordt door 756 gebruikers met een gemiddelde van 8,6 beloond. Dat is een zeer goede score. De Bosch voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Gekozen vanwege het lage geluidsniveau maar wel ...
Door Geerbeth op 27-5-2017

Gekozen vanwege het lage geluidsniveau maar wel optimale zuigkracht. Mooi om te zien.
Een plezier om te stofzuigen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Deze stofzuiger is prettig om mee te ...
Door Netty Meenhorst-Schreudering op 26-5-2017

Deze stofzuiger is prettig om mee te werken en heeft een fijne, heel lange snoer. Dus heeft deze stofzuiger een grote actieradius. De stofzuiger produceert geen lawaai, maakt dus weinig geluid. Overigens is deze goed hanteerbaar.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
prima aanschaf handig lange snoer en bijna ...
Door gulten op 26-5-2017

prima aanschaf handig lange snoer en bijna geen geluid alleen beetje zwaar maar is te doen want met mooi zwenkwielen kan je overal makkelijk trekken echt een aanrader

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
De stofzuiger is super stil. Zuigt zeer ...
Door Ingrid op 26-5-2017

De stofzuiger is super stil. Zuigt zeer krachtig. Stang met extra handvat is erg prettig voor langere personen. Extra lang snoer is zeer makkelijk.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Zonet aangekocht en meteen uitgeprobeerd GEWELDIG. <br/>Goede zuigkracht ...
Door Elissen op 26-5-2017

Zonet aangekocht en meteen uitgeprobeerd GEWELDIG.
Goede zuigkracht weinig geluid zeer makkelijk te draaien in kleine ruimte makkelijk wisselbare hulpstukken ook het wisselen van de de zak is makkelijk .
Aanrader

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Fluisterend zuigt de nieuwe Bosch BGLBall de ...
Door Huisman Hans op 25-5-2017

Fluisterend zuigt de nieuwe Bosch BGLBall de mensheid de nieuwe stofzuiger wereld in. Bijna onhoorbaar doet hij zijn werk. Eindelijk zijn weinig decibellen gekoppeld aan zuigkracht en efficiency. Flexibel is hij ook. Volgt u moeiteloos op de voet en het lange snoer van 15 meter zorgt ervoor dat u zonder wisselende contacten een hele kamer in 1 keer zuigt. Welkom bij de club van het nieuwe stofzuigen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mooie erg stille stofzuiger met 5ltr stof ...
Door Q.Prinzen op 24-5-2017

Mooie erg stille stofzuiger met 5ltr stof opslag en 15 meter snoer
Zeer lange telescoopbuis wat erg handig is voor langere mensen zoals ikzelf
Top Apparaat!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Eindelijk een stofzuiger die raad weet met ...
Door Arthur de Boom op 22-5-2017

Eindelijk een stofzuiger die raad weet met hondenharen!!!! Wij hebben thuis dus een hond die vooral in de wat warmere maanden ontzettend aan het verharen is. Deze stofzuiger is er een die dat tenminste aankan en ook nog erg zuinig is in gebruik met een hele goede zuigkracht.

Bij mijn vorige stofzuiger (zak loze van 3 maanden oud) was de zuigkracht vrij snel verdwenen en moest ik meerdere keren over het te zuigen oppervlak heen wou ik alles weg krijgen. Met deze Bosch heb ik daar geen last van. Wel is het zo dat je het filter regelmatig moet afspoelen (min 1x per maand) bij intensief gebruik. Ook is het met deze zuiger prettig dat hij een snoerlengte heeft van 15 meter dus nu ook moeiteloos naar boven kan gaan zonder dat ik halverwege moet wisselen van wandcontact doos. Nadeel vind ik toch wel dat de hulp stukken niet in de stofzuiger op te bergen zijn maar aan de stang.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Fijn apparaat. Door de fijne handgreep kan ...
Door Kager op 20-5-2017

Fijn apparaat. Door de fijne handgreep kan ik rechtop blijven staan tijdens het zuigen. Door het 15 meter lange snoer hoef ik niet steeds van stopcontact te wisselen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wij hebben gekozen voor deze Bosch omdat ...
Door Pascal op 20-5-2017

Wij hebben gekozen voor deze Bosch omdat de score op hare oppervlakken uitstekend is!!! Ook het energieverbruik is laag en de geluidsemissie valt reuze mee. Met deze Bosch kan Maria lekker zuigen en schoonmaken zonder ellende.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68
Gemiddelde score redacteuren
8,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,8
Website testen
De Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Bosch BGL8ALL2: een oerdegelijk product waar ik bijna niets op aan te merken heb
9,0
25-10-2015
BesteProduct.nl

Je hebt wel eens van die producten die gewoon goed zijn. Ik kan daar heel kort over zijn: dit is zo’n product. Deze sledestofzuiger stofzuigt prima op een harde vloer, maar ook op een tapijt. Verder is het geluidsniveau laag, heeft hij een uitstekende uitstroomfilter, een grote stofzak en een hele grote actieradius. Tel daar nog eens bij: een korte slang wat het manoeuvreren vergemakkelijkt en het gewicht waardoor hij niet te zwaar is om er de trap mee op en af te lopen. De prijs die zou iets naar beneden mogen. Wie wil dat niet, maar wanneer je de kwaliteit in ogenschouw neemt dan is deze stofzuiger zijn prijs zeker waard. Daarom krijgt hij van mij een kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 229,00 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,8
laagste prijs
€ 229,00
prijs/kwaliteit
10,0Specificaties

Algemeen
Model stofzuiger
slede
Vermogen
650 watt
Energielabel
A
Toelichting type
-
Partnumber
BGL8ALL2
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
december 2014
Afmetingen (H x B x D)
48 x 27,5 x 32 cm
EAN
4242002827636
Website
-
Model
Model stofzuiger
slede
Draadloos
Nee
Nat en/of droog
droog
Inclusief kruimelzuiger
Nee
Type/soort
stofzuiger
Prestatie
Vermogen
650 watt
Gemiddeld energieverbruik per jaar
28 kWh
Energielabel
A
Geluidsniveau
68 dB
Stofopvang
Stofopvang
stofzak
Reinigingsklasse voor harde vloeren
A dpu
Reinigingsklasse voor tapijt
B dpu
Indicatie vol
Ja
Inhoud
5 liter
Filter
Stofuitstootklasse
A
Luchtfilters
HEPA
Zuigbuis
Zuigbuissysteem
telescoop
Overig
Actieradius
15 m
Snoerlengte
12 m
Snoer automatisch oprollen
Ja
Parkeerstand
Ja
Stootrand
Ja
Gewicht (zonder toebehoren)
5,9 kg
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
8,8
Beoordeling consumenten
8,6
Prijs / kwaliteit
10,0