Volg ons

Severin BC 7055

Voor- en nadelen van de Severin BC 7055

Voordelen

  • Zuigt erg goed op een harde ondergrond
  • Energielabel A
  • Hepa 14 filter
  • Microvezel stofzak
  • Stofzak met een ruime inhoud (4 liter)

Nadelen

  • Slang draait niet soepel in de behuizing
  • Parketborstel zuigt vacuüm op een gladde ondergrond

Onze test
Consumententest | op
9,0

De Severin S'Power snowwhiteXL BC7055 doet z'n naam absoluut eer aan!

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Wanneer je snowwiteXL in je productnaam hebt staan dan ben je óf arrogant óf je bent echt zeker van je product. Deze slede- stofzuiger die voorzien is van een stofzak doet zijn naam absoluut eer aan en dan mag je wat mij betreft ook wel een beetje arrogant zijn. De Duitse fabrikant Severin is er met dit model in geslaagd om een stofzuiger te maken waar bijna niets op aan te merken valt. Een mooi, degelijk en energiezuinig product voor een prima prijs!

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 112,14
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
9,0
Prijs
(Weging 10%)
De Severin S'Power snowwhiteXL BC7055 kost op dit moment ongeveer 112 euro. Voor dit bedrag koop je een mooi, degelijk en energiezuinig product voor een prima prijs waar bijna niets op aan te merken valt. Een absolute aanrader dus!
9,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt, in een rode opbergzak, een 3-delige set extra mondstukken voor bekleding, meubels en de vloer meegeleverd. Verder is er een parket- en een vloermondstuk, met rollers meegeleverd. Deze twee mondstukken zijn voorzien van een parkeerhaak. Het parketmondstuk vind ik niet prettig om te gebruiken. Wat mij betreft had die zelfs weggelaten kunnen worden. Dit komt omdat de zuigkracht van de stofzuiger, zelfs in de laagste stand, zo groot is dat hij vacuüm zuigt op gladde vloeren. Het vloermondstuk is op elke vloer prima te gebruiken. Dit mondstuk is door zijn bouw veel efficiënter dan het parketmondstuk. Bij de stofzuiger worden standaard twee stofzakken van microvezels meegeleverd. Ik mis geen accessoire dat niet is meegeleverd.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De kleur van het apparaat is platinagrijs met granaatrode accenten. Het snoer en het draaiwieltje aan de onderkant van de stofzuiger, zijn in de kleur rood uitgevoerd. Evenals de schuif om bij het filter te komen en de handgreep, waarmee je de deksel opent om bij de stofzak te komen. Het apparaat is solide gebouwd en heeft geen scherpe hoeken of randen. De wielen aan weerszijden zijn voorzien van gom. Het draaiwieltje dat aan onderkant zit is eveneens van een zacht materiaal gemaakt. De kans dat de stofzuiger relatief zachte houten vloeren beschadigt, is hierdoor nagenoeg uitgesloten. De stofzuiger is met zijn drie wielen erg goed manoeuvreerbaar. Klein nadeel is dat de slang niet soepel draait in zijn behuizing. Daardoor is het voorgekomen dat bij het draaien van de stofzuiger de slang dubbel kwam te zitten. Al heb ik niet meegemaakt dat de stofzuiger hierdoor is gekanteld. De telescoopbuis is gemaakt van staal en is tot maximaal 90 centimeter uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. Aan de voorzijde van de stofzuiger zit een stevige handgreep. Met zijn gewicht van circa 4,9 kg is hij zeker niet te zwaar om er de trap mee op en af te lopen. De Europese Unie heeft overigens ook besloten dat vanaf 2017 het geluidsniveau van een stofzuiger niet meer mag zijn dan 80 dB. Op de energielabel staat dat deze stofzuiger 76 dB geluid produceert. Op de website van Severin spreken ze over een geluidsniveau vam 72 dB. Verschil in deze getallen maakt het wel verwarrend, maar alle beide waardes zijn onder de 80 dB. En voldoen dus aan de geluidsnorm die de Europese Unie heeft gesteld. Mooi natuurlijk, maar merk je dat ook in de praktijk? Daar kan ik volmondig een ja op zeggen. Deze stofzuiger maakt weinig geluid en dat is heel erg prettig tijdens het stofzuigen. Toch, zijn er ook machines op de markt die slechts 65 dB produceren. Dus het kan altijd stiller. Volgens het energielabel valt deze stofzuiger in de energieklasse A.
9,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
De zuigkracht is door middel van een draaiknop te regelen. Dit is erg handig wanneer je met het bijgeleverde mondstuk bekleding of meubels wilt schoonmaken. De stofzak sluit perfect aan op de slang en is gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen. Verder stel ik het op prijs dat de stofzak een ruime inhoud heeft (4 liter) en dat deze is gemaakt van microvezel. De microvezel stofzuigerzak is sinds 2001 op de markt en is goedkoper dan de papieren stofzuigerzak aangezien deze ruim twee keer langer meegaat. Verder verbetert een stofzuigerzak - gemaakt van microvezels - de zuigkracht. Dat komt door een hogere luchtcirculatie in de stofzuigerzak en de motor. Zelfs wanneer de stofzuigerzak bijna vol zit, blijft de zuigkracht tijdens het stofzuigen hierdoor optimaal. Verder heeft deze stofzuiger een actieradius van circa 9 meter. Dit is te danken aan het lange snoer van circa 6 meter, de slang en de telescoopbuis. Erg handig, want nu hoef je niet zo vaak van stopcontact te wisselen. Het snoer rolt zichzelf probleemloos op. Het Hepa 14 filter dat aan de achterzijde tegen het motorcompartiment is aangebracht, is heel erg geschikt voor mensen die luchtwegproblemen en/of allergieën hebben. De stofzuiger is verder erg goed manoeuvreerbaar. Ik heb niet meegemaakt dat hij tijdens het draaien is gekanteld. Al vind ik het wel een minpunt dat de slang niet soepel in zijn behuizing draait. Hierdoor kan het voorkomen dat de slang dubbel komt te zitten wanneer je de tegenovergestelde richting kiest om te stofzuigen.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het vermogen van deze stofzuiger is circa 750 watt. Hiermee voldoet dit apparaat ruimschoots aan het besluit van de Europese Commissie. Namelijk dat huishoudens vanaf 2017 een stofzuiger met maximaal vermogen van 900 watt mogen gebruiken. Een hoog wattage is overigens geen garantie voor een goede – of betere – prestatie. Het wattage is gerelateerd aan de hoeveelheid stroom die wordt gebruikt. En heeft niets te maken met de stofopname. De zuigkracht is de luchtdruk (vacuüm) x de luchtstroom (liters per seconde) gemeten in watt. Voor een goede stofopname moet de hoge zuigkracht worden gecombineerd met een efficiënt mondstuk. De zuigkracht van deze stofzuiger is bij een gladde vloer heel erg goed. Dat de zuigkracht op een gladde ondergrond erg goed is, wordt ook nog eens bevestigd door de letter A (DPU) op het energielabel van dit apparaat. De Europese Unie heeft in 2013 bepaald dat vanaf (september) 2014 alle nieuwe stofzuigers voorzien moeten zijn van een eigen energielabel. Op het label staat ook de Dust pick-up (DPU). Dit is een nieuwe waarde die door de Europese Commissie is ingevoerd om te kunnen laten zien hoe goed je stofzuiger nu eigenlijk werkt. Over het stofzuigen van het tapijt ben ik ook tevreden. Overigens zou ik volgens het energielabel minder tevreden moeten zijn want hier wordt de letter D aangegeven. Dit houdt in dat deze stofzuiger bij het stofzuigen van tapijt niet tot de beste maar ook weer niet tot de slechte behoort. Wat betreft het zuigen van een tapijt is deze stofzuiger een middenmoter.

9,0
Eindscore test
Severin BC 7055

Reviews van de Severin BC 7055

Gemiddelde score gebruikers

6,8
Inmiddels hebben 5 gebruikers hun mening gedeeld over de BC 7055 van Severin en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de BC 7055 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
4,0
Heeft hele goede zuigkracht en daarbij hou ...
Door Lagune op 3-4-2017

Heeft hele goede zuigkracht en daarbij hou ik het.. Voor de rest vlug afgesleten aan de kopverbinding met de borstel(schiet er telkens uit) Het plastic van de borstel onderaan geeft krassen op een gevoelige vloer

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Deze stofzuiger is geweldig. De zuigkracht is ...
Door 12ejordan op 12-5-2016

Deze stofzuiger is geweldig. De zuigkracht is enorm. Je kunt de zuigkracht instellen en als je hem op maximum zet, plakt hij aan de grond vast en krijg je hem er bijna niet vanaf. Door hem lager te zetten, kun je gewoon zuigen met heen en weer gaande bewegingen. Je kunt ook door een schuifje op de stang hem minder vacuum maken. Bij andere stofzuigers moet je zes keer heen en weer voor het eindelijk schoon is, maar hier doe je dat in één keer, ook als er veel rommel ligt. Hij zuigt alles op, ook brokken, lange stengels, bladeren, plantenstengels en andere rommel. Hij zuigt ook makkelijk spinnewebben van muren en gordijnen af, ook als ze er lang zitten en plakken. Hij zuigt ook brokken kalk op die van een muur afkomen bij verbouwing. Er zitten allemaal extra hulpstukken bij, maar gewoon de zuigmond en die eraf halen en dan met de stang zuigen, werkt ook al prima. Het snoer is rood, wat lekker opvalt op de grond zodat je er niet meer over valt. En hij is erg stil. Je hoort hem bijna niet en kan gewoon praten tijdens het zuigen. De stofzuiger zelf is erg licht. De stang is lang maar die kun je korter maken. Het enige nadeel is misschien de enorme zuigkracht; je moet redelijk sterk zijn om de maximum aan te kunnen. En de zuigmond zelf kan niet zo goed rechtop zuigen als je in een smal stukje moet zijn en dan de stang rechtop moet houden. Hij doet het beter als je de stand schuin houdt. Maar dat zijn maar twee kleine puntjes. Het is de beste stofzuiger die ik ooit heb gehad.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

6,2
Mogelijkheden genoeg met bijgeleverde borstels,gebruiksgemak matig doordat ...
Door haarlokje op 17-7-2015

Mogelijkheden genoeg met bijgeleverde borstels,gebruiksgemak matig doordat de slang niet meedraaid en erg snel indeukt (doet erg goedkoop aan)Stekker/snoer slecht toegankelijk, je moet de stofzuiger eerst stukje van de grond halen om erbij te kunnen.Uiterlijk niets mis mee, ziet er leuk en fris uit. Duurzaamheid; ik denk onvoldoende, waar de motor stil is, maken de wielen/wieltje steeds meer een uitermate irriterend geluid. Stofzuigen is hiermee bepaald geen feestje.Daarbij komt nog dat de simpele originele zakken erg duur zijn, en ik tot op heden geen alternatief heb gevonden. Heb spijt niet weer een vertrouwde P... gekocht te hebben

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

8,0
De machine is prima en niet duur, ...
Door Angil-Estar op 15-2-2015

De machine is prima en niet duur, maar de voeten heb ik gelijk weggegooid omdat ik er niet aan kon wennen. Er zitten kunststof rollers onder waardoor je moet sturen als bij een auto. Ook was het erg zwaar om mee te werken. Met een parketstofzuiger uit de onderdelenzaak erop ( € 18,-) gaat het prima.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Severin BC 7055
Gemiddelde score redacteuren
8,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Severin BC 7055
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,7
Website testen
De Severin BC 7055 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
De Severin S'Power snowwhiteXL BC7055 doet z'n naam absoluut eer aan!
9,0
24-11-2014
BesteProduct.nl

Wanneer je snowwiteXL in je productnaam hebt staan dan ben je óf arrogant óf je bent echt zeker van je product. Deze slede- stofzuiger die voorzien is van een stofzak doet zijn naam absoluut eer aan en dan mag je wat mij betreft ook wel een beetje arrogant zijn. De Duitse fabrikant Severin is er met dit model in geslaagd om een stofzuiger te maken waar bijna niets op aan te merken valt. Een mooi, degelijk en energiezuinig product voor een prima prijs!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
10,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Severin BC 7055 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 112,14 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,7
laagste prijs
€ 112,14
prijs/kwaliteit
10,0

Laagste prijzen Severin BC 7055Specificaties van Severin BC 7055

Algemene Kenmerken

Type/soort
stofzuiger
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Kleur(en)
grijs
Fabrikant kleur(en)
grijs
Materiaal wielen
rubber

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
stofzak
Vuilafscheidingsmethode
filtrerend
Stof capaciteit
4,0 liter
Luchtfilters
HEPA
Motorbeschermingsfilter
Ja

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
meubel mondstuk, kieren mondstuk, parket vloerborstel
Zuigbuissysteem
telescoop
Parketborstel
Ja
Spleetzuigmond
Ja
Zuigmond voor kussens
Ja
Speciale mondstuk(ken)
kussen zuigmond

Prestaties

Vermogen
750 watt
HEPA klasse
HEPA 14
Actieradius
9 m
Geluidsniveau
76 dB

Energie

Energieklasse
A

Inhoud En Afmetingen

Snoerlengte
6 m
Lengte kabel
6 m
Gewicht
4900 gram, 4900
Hoogte verpakking
290 mm
Breedte verpakking
550 mm
Diepte verpakking
370 mm
Gewicht verpakking
8300 g

Algemeen

EAN
4008146016424
Partnumber
BC 7055, BC7055
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
September 2014
Introductie model
2014
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
8,7
Beoordeling consumenten
6,8
Prijs / kwaliteit
10,0