Volg ons

Philips FC9920

Voor- en nadelen van de Philips FC9920

Voordelen

 • Geschikt voor lange mensen
 • Zuigt zeer goed haren van tapijt
 • Stoot zeer weinig stof uit
 • Laag vermogen
 • Vrij stille stofzuiger
 • Goede zuigprestaties
 • Zuigt nog goed naarmate de bak voller wordt
 • Duidelijke indicatoren van vermogenregelaar en filter
 • Rubber in de wielen
 • Duidelijke onderhoudsinformatie

Nadelen

 • Volumineus
 • Knop voor openen van het stofreservoir is onduidelijk

Reviews van de Philips FC9920

Gemiddelde score gebruikers

6,6
Inmiddels hebben 27 gebruikers hun mening gedeeld over de FC9920 van Philips en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de FC9920 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Aankoop gedaan na het lezen van positieve ...
Door Pieter op 19-8-2019

Aankoop gedaan na het lezen van positieve beoordelingen op internet en n.a..v de test van de Consumentenbond. Betreft de FC9920/09. Ik was de 1ste maand enorm enthousiast over deze stofzuiger vanwege de zuigkracht. Daarna bleek het een enorme miskoop. Klachten: -Na korte tijd verliest het ding vrijwel alle zuigkracht. Schoonmaken van de filters werkt slechts marginaal. -Het buissysteem is zeer fragiel. Het koppelstuk is na enkele maanden gebroken. Ook schiet de in hoogte verstelbare stang steeds weer in. Bovendien is de stang volledig uitgeschoven nog aan de korte kant. -Het ophangen van opzetstukjes aan de slang is echt onhandig. Stofzuigen zonder zak bevalt goed, maar je dient na 2 a 3 keer zuigen de bak al te legen. Binnen 1 jaar alle filters vervangen en een nieuwe stang gekocht (totaal 100 euro). Echt belachelijk voor een stofzuiger van € 300,- Ik koop NOOIT meer een PHILIPS.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Deze stofzuiger is een grote teleurstelling. De ...
Door Sonja op 6-6-2019

Deze stofzuiger is een grote teleurstelling. De zuigkracht is zeer matig. Dierenharen van tapijt en kleed zuigen? Je kunt je abonnement bij de sportschool opzeggen. 10x over hetzelfde stukje en nog niet schoon, terwijl ik met 2 langhaar katten en een grote hond 1 a 2x per dag stofzuig, dus het is niet dat er voor weken haren liggen. Als je een paar( bloem)blaadjes of bijvoorbeeld iets grotere stukjes papier opzuigt zit die cycloon aan de binnenkant vol en doet ie helemaal niets meer. Dus alleen stof zuigen en kleine kruimels en geen andere dingen. De stofzuiger openmaken en met je handen in de viezigheid alles er af halen is dan namelijk steeds de oplossing. :-( Als je stofzuiger optilt om de trap te stofzuigen verlies hij zijn zuigkracht. Beide filters moet ik iedere 3 dagen reinigen want dan zit deze al vol met haren en stof. Ook al geen fris werkje. Als je dit niet doet verliest de stofzuiger ook z'n zuigkracht. De rubber koppeling met de stof/vuil bak en de slang was al naar een half jaar gescheurd. Pluspunten zijn er ook. Op een harde vloer zuigt hij best aardig en er zit een lang snoer bij. Ik ben altijd zuinig met mn spullen en met mn vorige stofzuiger een Miele, heb ik 10 jaar gedaan. Deze stofzuiger is veel te duur voor de prestaties die hij levert.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na jarenlang stofzuigen met een Dyson wilde ...
Door Natascha op 5-5-2019

Na jarenlang stofzuigen met een Dyson wilde we eens iets anders proberen. We hebben de stofzuiger nog geen week in huis, maar tot nu toe heb ik geen klachten. De losse onderdelen zien er degelijk uit. De stofzuiger is fijn in gebruik, ook het wisselen van voet etc.. Het rijdende deel is groter dan wat we gewend zijn, maar zeker niet zwaarder. Ik denk dat wij nog lang plezier zullen hebben van deze stofzuiger. Het stofreservoir heb ik nog niet geleegd, maar ik vermoed dat dit een stuk minder omslachtig zal zijn, dan bij onze vorige stofzuiger.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

1,0
Jack vander Veen
21-1-2019
"dhr"

Regelmatig repareer ik belangeloos (uitsluitend directe kosten worden gerekend(onderdelen)) stofzuigers voor derden. Bij de 9920-9924 versies van Philips kan ik heel kort zijn: de techniek die gebruikt is bij de motor en luchtafvoer KAN gewoon geen goede zuigkracht geven. Alle mensen hebben over deze stofzuiger dezelfde klacht: zuigt voor geen meter. De schrijvers van de reviews hier die anders beweren daarbij heb ik dan ook mijn bedenkingen inzake objectiviteit.

- - -

Sterke punten: Er staat Philips op, dus status.
Zwakke punten: Kost een berg en zuigt een beetje.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

1,0
Slechte zuigkracht. Media Markt zou de stofzuiger ...
Door Koot op 19-11-2018

Slechte zuigkracht. Media Markt zou de stofzuiger ter reparatie teruggestuurd hebben en daarna gedurende 1 kwartier getest waarna ik de stofzuiger als "goed" weer mee terug kreeg. Probleem is niet verholpen. Intussen andere stofzuiger gekocht. Zonde van het geld

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
vorige philips; 13 jaar gebruikt;met 5 honden ...
Door Carmen op 29-6-2018

vorige philips; 13 jaar gebruikt;met 5 honden en vele katten. nu de nieuwe; zuigt zo slecht, heb hem in de schuur gegooid; hij laat kattenbakhoutkorrekgruis.. haren liggen..totaal geen zuigkracht en het reservoir is zo klein;als er al haren worden opgezogen (op mijn knieen met de lange buis eraf);gaan die meteen op het gedeelte (rooster in de opvangbak) zitten dat zuigt..dus zit de boel meteen verstopt..en zuigt ie helemaal niet meer...nee grote teleurstelling, zonde van mijn geld..nu een red devil voor 50 euro bij kruidvat gekocht..veel te klein en veel te kort snoer...,maar moet wat..het is elke dag vloeken op philips....ga nu via consumentenbondtest goede vinden hoop ik.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

5,0
Het is een goede stofzuiger, maar het ...
Door Wim op 23-2-2018

Het is een goede stofzuiger, maar het handvat aan de stofzuigerslang met regelbare zuigkrachtregeling is te zwak geconstrueerd en breekt na verloop van tijd door de kracht die erop wordt uitgeoefend tijdens het stofzuigen. Daarom niet kopen!

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

2,0
Heb gekozen voor deze stofzuiger omdat hij ...
Door Marjon op 4-2-2018

Heb gekozen voor deze stofzuiger omdat hij goede reviews kreeg. Heb nu gigantisch spijt van de aankoop. Na 5 maanden in gebruik maar hij zuigt voor geen meter. Ik raad deze stofzuiger niemand aan.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik ga er hier geen lappen tekst ...
Door Egbert op 6-1-2018

Ik ga er hier geen lappen tekst tegenaan gooien. We hebben een nogal verharende Springer spaniël. het gegeven dat de bak veel haar vergaart zegt mij voldoende. Wel de filterspons om de 2 beurten even afspoelen. Zij die hier een slechte ervaring weergeven kunnen niet mogelijk omgaan met het apparaat of lezen de instructies niet. Maak echt niets van dat alles mee. Heb ervaring met Bosch en Siemens die waardeloos bleken. Motoren kapot net buiten de garantie.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Opvolger gekocht van de Philips Marathon zakloze ...
Door Pascale op 28-12-2017

Opvolger gekocht van de Philips Marathon zakloze stofzuiger. Deze FC9920/09 is lichter qua behuizing en zeker de telescoop buizen. Ook het stof reservoir is makkelijker schoon te maken. Goede opvolger, krachtig en zeer tevreden ermee.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips FC9920
Gemiddelde score redacteuren
7,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips FC9920
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips FC9920.
Website testen
Philips PowerPro Ultimate FC9920
8,0
29-7-2016
TrustedReviews.com

A big, powerful and very capable vacuum cleaner with excellent all-round cleaning results. For a price.

TrustedReviews.com
Magazine testen
7,1
Consumentengids
1-3-2016
7,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Philips FC9920 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de FC9920 de € 249,00 waard is.
expertscore
7,5
laagste prijs
€ 249,00
prijs/kwaliteit
7,5

Laagste prijzen Philips FC9920Specificaties van Philips FC9920

Algemene Kenmerken

Type/soort
stofzuiger
Type
slede-stofzuiger
Type apparaat
slede-stofzuiger
Draadloos
Nee
Inclusief kruimelzuiger
Nee
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
zwart

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
zakloos
Vuilafscheidingsmethode
filtrerend
Luchtfilters
HEPA

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
standaard vloerborstel, kieren mondstuk
Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
aluminium
Hoeveelheid buisdelen
2
Spleetzuigmond
Ja
Borstel
Ja

Prestaties

Vermogen
2400 watt
Stofuitstootklasse
A
HEPA klasse
HEPA 13
Geluidsniveau
75 dB

Opties

Opties
stofzak vol indicator
Parkeerstand
Ja
Stofzak vol indicator
Ja

Energie

Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
26,7 kWh

Meegeleverd

Handleiding
Ja

Algemeen

EAN
8710103694564, 8710103781776
Partnumber
FC9920/09
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
August 2014
Introductie model
2014
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,5
Beoordeling consumenten
6,6
Prijs / kwaliteit
7,5