Volg ons

Nilfisk Handy 2 in 1 18V

Voordelen
  • Stofzuigbeurt op een laagpolig tapijt en gladde ondergrond is goed
  • Gewicht (2,5 kg)
Nadelen
  • Verwijderen en terugplaatsen van de borstel (zuigmond) is niet erg gebruiksvriendelijk
  • Verlengstuk ontbreekt

Onze test
Consumententest | op
6,3

Nilfisk Handy 2-in-1 18V Li-ION: Gebruiksgemak laat te wensen over

6 - Score Badge BesteProduct.nl

Er zijn twee uitvoeringen van de Handy 2-in-1 stofzuiger. Deze heeft een 18V Li-ION batterij, maar er is ook een uitvoering die een 25.2V batterij heeft. De werktijd is dan 7 minuten langer. Voor het overige zijn deze twee slanke stofzuigers identiek. De Nilfisk 18V Li-ION kan als stofzuiger maar ook als kruimelzuiger worden gebruikt. De stofcontainer van de Nilfisk heeft een inhoud van 0.5 liter en dat is redelijk gezien de afmetingen van deze stofzuiger. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op zowel een harde vloer als op tapijt. Om de borstel van de zuigmond schoon te maken moet je eerst een aandrijfriempje verwijderen. Dit gaat nog redelijk gemakkelijk. Het terugplaatsen vind ik een stuk lastiger en niet gebruiksvriendelijk. Er wordt geen verlengstuk meegeleverd en dat is jammer omdat je daardoor veel lastiger op moeilijk bereikbare plekken kunt komen. Het geluidsniveau van deze stofzuiger is 78dB. Je koopt de 18V uitvoering op dit moment voor de prijs van ruim 150 euro. Aangezien ik vind dat hij op een aantal punten niet gebruikersvriendelijk is, vind ik de prijs toch nog te hoog.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 118 reviews
Consumententester
vanaf 132,00
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Deze Nilfisk Handy 2-in-1 18V Li-ION is vrij simpel uitgevoerd. Je zet hem aan en dat is het dan. Nu zou dat nog niet zo’n probleem zijn wanneer het gebruikersgemak beter zou zijn. Hij kost niet zoveel, maar ik vind de prijs van ruim 150 euro toch nog te hoog voor wat je ervoor krijgt.
6,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger worden twee kierenmondstukken (breed en smal) en een borstel meegeleverd. De hulpstukken kunnen niet op de stofzuiger of oplader worden opgeborgen.
6,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze steelstofzuiger is solide gebouwd en hij is wit gekleurd. Ik vind hem sober uitgevoerd. Er zit maar één toets op de steel en dat is om hem aan- en uit te zetten. De zuigkracht kun je niet regelen. Om de Nilfisk op te laden zet je hem op de oplader die dan vervolgens met een stopcontact moet worden verbonden.
6,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
De Nilfisk is erg smal en omdat ook nog eens de steel kan worden ingeklapt, is er niet veel ruimte nodig om hem op te bergen. Aan de voorkant van de zuigmond zitten drie LED’s die genoeg licht geven om ook op donkere plekken goed te kunnen zien wat je opzuigt. De borstel die in de zuigmond zit gaat automatisch draaien wanneer de stofzuiger wordt aangezet. Om de borstel te verwijderen moet eerst het aandrijfriempje van het tandwieltje worden gehaald. Het weer terugplaatsen van dit riempje vind ik een stuk lastiger en niet gebruiksvriendelijk. Met deze steelstofzuiger kun je wel goed manoeuvreren, ook kan ik er prima mee onder ons bankstel stofzuigen. De zuigmond blijft dan mooi vlak op de ondergrond. Net als op de stofzuiger zit er op de kruimelzuiger ook maar één toets en dat is om hem aan of uit te zetten. Hij is gemakkelijk te tillen omdat hij met 2,5 kg. niet zwaar is. De stofcontainer en de filters zijn gemakkelijk te verwijderen en terug te plaatsen. De stofcontainer kan in lauw water worden schoongemaakt. Om op plaatsen te komen die met de brede zuigmond niet te bereiken zijn, kan de zuigmond eraf worden gehaald en ervoor in de plaats kan bijvoorbeeld een spleetmondstuk worden gezet. Ik vind het een gemis dat er geen verlengstuk wordt meegeleverd. Deze stofzuiger kan op een willekeurige plek worden neergezet en dat is handig wanneer tijdens het stofzuigen even snel de kruimelzuiger wilt gebruiken. De batterijduur is circa 20 minuten en het opladen duurt ongeveer 3.5 uur.
7,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het motorvermogen bedraagt 36 watt en de stroomvoorziening wordt geleverd door een 18V Li-ION batterij. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer en op laagpolig tapijt. De gemotoriseerde borstel gaat automatisch draaien wanneer je hem aanzet.

6,3
Eindscore test
Nilfisk Handy 2 in 1 18V

Reviews van de Nilfisk Handy 2 in 1 18V

Gemiddelde score gebruikers

5,5
Gebruikers zijn niet enthousiast over de Handy 2 in 1 18V van Nilfisk. Een gemiddelde van 5,5 uit 6 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Stofzuiger.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Eerst zeer tevreden en heb zelfs een ...
Door John op 15-1-2018

Eerst zeer tevreden en heb zelfs een vriend overgehaald om er ook een te kopen. Nu 2 jaar verder zijn ze beiden aan het eind van hun latijn en zijn alleen nog maar te gebruiken voor 1-2 minuten met zeer weinig zuigkracht. De vervanging zal zeer zeker geen Nilfisk zijn.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

2,0
Als gevolg van een slecht ontwerp loopt ...
Door DHZ op 30-11-2017

Als gevolg van een slecht ontwerp loopt de kruimelzuiger snel vast en stopt er dan helemaal mee. Na een poos gebruik verzamelen de haren zich namelijk onder het klepje van de rechter lager, waardoor de borstel blokkeert. Er zou een oplossing komen, maar we zijn nu al meer dan een jaar verder. Dit product NIET kopen, want je krijgt er gewoon spijt van.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mooie zuiger; makkelijk in gebruik en behendig. ...
Door Chiel Cremers op 21-12-2016

Mooie zuiger; makkelijk in gebruik en behendig. Grote zuigkracht door 25,2 volt batterij. Gebruik hem dagelijks. Snel en makkelijk. heel blij mee.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,0
Na 1/2 jr brak het plastic blokkeringsblokje ...
Door wibaut op 18-12-2016

Na 1/2 jr brak het plastic blokkeringsblokje in het kniegewricht door. werd zondermeer een geheel nieuw huis opgestuurd. Nu weer 8 maanden verder, brak het vergrendelings-aanslag gedeelte van het huis eruit. Ik til de complete stofzuiger wel eens op aan de steel maar kan blijkbaar niet tegen de ''buigbelasting'' op het vergrendelings systeem. Het aanzuigmondstuk is gauw geblokkeerd omdat er 2 bochten van 9o graden in het zuigkanaal zitten. Zou je hart ook gauw door verstopt zitten !

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

4,2
Ik heb dit apparaat nooit goed kunnen ...
Door TK op 9-8-2016

Ik heb dit apparaat nooit goed kunnen gebruiken. Er is altijd wel wat mee. Door haren loopt borstel vast. Haren er uit proberen te trekken. Zuigt eigenlijk niet goed genoeg, alles wordt verzamelt bij de zuigmond maar niet goed naar binnen gezogen (en nee hij is dan niet vol). Gaat nu spontaan aan en uit. Doet het dan weer twee minuten...en dat terwijl hij nauwelijks gebruikt is omdat hij gewoon eigenlijk zijn werk niet doet. We hebben een gewone handveger en blik (met lange stang) aangschaft een paar weken na aanschaf van dit veelbelovende maar weinig presterende apparaat. En dat na veel onderzoek en veelbelovende, waarschijnlijk door fabrikanten of verkopers gecreeerde lovende reviews...ook teleurgesteld over betrouwbaarheid reviews op vergelijkingssites (niet alleen deze)..

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Speciaal aangemeld bij kieskeurig om hier over ...
Door Rappie1337 op 29-9-2014

Speciaal aangemeld bij kieskeurig om hier over een review te schrijven. Wat een mooi apparaat! Ik heb momenteel nog een redelijk grote, maar wel volle, studentenkamer. Wat heerlijk om zonder kabel door alles heen te kunnen manoeuvreren. Beter dan de Dyson naar mijn mening omdat die ongeveer de helft van de accuduur hebben en ongeveer het dubbele kosten. Wat pluspunten die zo niet opvallen van de specificaties - Er zitten 3 ledlampjes voor op de kop, handig in het donker! - Het dock voor opladen kan stand-alone ergens staan, valt niet om - Er zitten roterende borstels onderop het apparaat, waardoor het vuil als het ware naar binnen wordt geduwd. - Zuigkracht (hoe subjectief dat ook is) is wat mij betreft prima. Nee het is geen 1600W stofzuiger, maar door de borstelkop kan alles gewoon prima opgezogen worden. Kan eigenlijk niks zeggen over de duurzaamheid omdat ik hem pas net heb, maar ga uit van het beste gezien andere ervaringen met Nilfisk

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Nilfisk Handy 2 in 1 18V
Gemiddelde score redacteuren
6,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Nilfisk Handy 2 in 1 18V
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Nilfisk Handy 2 in 1 18V.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Nilfisk Handy 2 in 1 18V? Onze eigen test van de Handy 2 in 1 18V staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Nilfisk Handy 2-in-1 18V Li-ION: Gebruiksgemak laat te wensen over
6,3
23-4-2018
BesteProduct.nl

Er zijn twee uitvoeringen van de Handy 2-in-1 stofzuiger. Deze heeft een 18V Li-ION batterij, maar er is ook een uitvoering die een 25.2V batterij heeft. De werktijd is dan 7 minuten langer. Voor het overige zijn deze twee slanke stofzuigers identiek. De Nilfisk 18V Li-ION kan als stofzuiger maar ook als kruimelzuiger worden gebruikt. De stofcontainer van de Nilfisk heeft een inhoud van 0.5 liter en dat is redelijk gezien de afmetingen van deze stofzuiger. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op zowel een harde vloer als op tapijt. Om de borstel van de zuigmond schoon te maken moet je eerst een aandrijfriempje verwijderen. Dit gaat nog redelijk gemakkelijk. Het terugplaatsen vind ik een stuk lastiger en niet gebruiksvriendelijk. Er wordt geen verlengstuk meegeleverd en dat is jammer omdat je daardoor veel lastiger op moeilijk bereikbare plekken kunt komen. Het geluidsniveau van deze stofzuiger is 78dB. Je koopt de 18V uitvoering op dit moment voor de prijs van ruim 150 euro. Aangezien ik hem een aantal punten niet gebruikersvriendelijk vind ik de prijs toch nog te hoog.

BesteProduct.nl
Nilfisk Handy 2-in-1 18V Li-ION: Gebruiksgemak laat te wensen over
6,3
23-4-2018
BesteProduct.nl

Er zijn twee uitvoeringen van de Handy 2-in-1 stofzuiger. Deze heeft een 18V Li-ION batterij, maar er is ook een uitvoering die een 25.2V batterij heeft. De werktijd is dan 7 minuten langer. Voor het overige zijn deze twee slanke stofzuigers identiek. De Nilfisk 18V Li-ION kan als stofzuiger maar ook als kruimelzuiger worden gebruikt. De stofcontainer van de Nilfisk heeft een inhoud van 0.5 liter en dat is redelijk gezien de afmetingen van deze stofzuiger. Ik ben tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op zowel een harde vloer als op tapijt. Om de borstel van de zuigmond schoon te maken moet je eerst een aandrijfriempje verwijderen. Dit gaat nog redelijk gemakkelijk. Het terugplaatsen vind ik een stuk lastiger en niet gebruiksvriendelijk. Er wordt geen verlengstuk meegeleverd en dat is jammer omdat je daardoor veel lastiger op moeilijk bereikbare plekken kunt komen. Het geluidsniveau van deze stofzuiger is 78dB. Je koopt de 18V uitvoering op dit moment voor de prijs van ruim 150 euro. Aangezien ik 'm op een aantal punten niet gebruikersvriendelijk vind ik de prijs toch nog te hoog.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Stofzuigers betaal je op dit moment voor de Nilfisk Handy 2 in 1 18V te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de Handy 2 in 1 18V, maar overweeg ook een andere Stofzuiger te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,0
laagste prijs
€ 132,00
prijs/kwaliteit
3,0

Laagste prijzen Nilfisk Handy 2 in 1 18VSpecificaties

Algemene Kenmerken
Type/soort
steelzuiger
Type apparaat
steel-stofzuiger
Inclusief kruimelzuiger
Ja , Nee
Kleur(en)
zwart, wit , paars
Fabrikant kleur(en)
wit, zwart , paars
Draadloos
Ja
Stofopvang En Filtering
Nat en/of droog
droog
Stofopvang
zakloos
Vuilafscheidingsmethode
cyclonisch
Stof capaciteit
0,5 liter, 0.5 liter
Wasbaar filter
Ja
Opties
Opties
inclusief kruimelzuiger , stofzak vol indicator , draadloos
Parkeerstand
Ja
Stofzak vol indicator
Ja
Automatische snoeropwinder
Nee
Energie
Voeding
accu
Tijdsduur
35 min
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Oplaadtijd
4 uur
Batterijcapaciteit
2 Ah
Batterijvoltage
18,00 volt
Batterijoplader meegeleverd
Ja
AC input voltage
230,0 volt
Netfrequentie
50 Hz
Voltage
18 volt
Inhoud En Afmetingen
Hoogte
110,00 cm
Breedte
26,00 cm
Diepte
15,00 cm
Gewicht
2400 gram, 2400
Algemeen
EAN
5715492190171 , 5715492127955
Partnumber
128350261 , 18451109
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
November 2017 , December 2013
Introductie model
2017 , 2014
Prestaties
Geluidsniveau
78 dB
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
6,0
Beoordeling consumenten
5,5
Prijs / kwaliteit
3,0