Volg ons

Bosch BSGL53291

Voor- en nadelen van de Bosch BSGL53291

Voordelen

  • Opvallend groot werkbereik
  • Behoorlijk stil
  • Zuigprestaties op harde vloeren en op tapijt zijn uitstekend
  • Uitstekende uitstroomfilter

Nadelen

  • Is aan de zware kant

Onze test
Consumententest | op
7,5

Bosch BSGL53291: hij is aan de zware kant maar verder scoort deze stofzuiger een dikke voldoende

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze sledestofzuiger met stofzak zuigt uitstekend op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij heeft een hele goede uitstroomfilter en is ook nog eens prima geprijsd. Het enige minpunt vind ik dat hij in vergelijking met andere door mij geteste stofzuigers aan de zware kant is.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 143,37
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Bosch BSGL53291 kost op het moment dat ik dit testverslag schrijf ongeveer € 189,-. Ik vind dit - alle voors en tegens meegenomen - een goede prijs voor deze stofzuiger.
8,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt meegeleverd: een omschakelbare mondstuk voor tapijt, een mondstuk voor harde vloeren (parket/zeil), een kieren- en een meubelmondstuk. De kieren en meubelmondstuk zijn opgeborgen in een vakje op de stofzuiger. Deze voorziening vind ik erg prettig omdat dit het rondslingeren en het wegraken van de hulpstukken voorkomt.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De BSGL53291 stofzuiger is lichtblauw van kleur. De gevlochten slang heeft de kleur wit met donkerblauwe streepjes. Hij oogt niet alleen solide, maar hij is dat ook. Onder de stofzuiger zitten vier kleine zwenkwieltjes waarvan het loopvlak met gom is bekleed. De kans dat vloeren worden beschadigd is daardoor nagenoeg uitgesloten. De slang heeft een lengte van circa 1.70 m. Deze lengte vind ik prima omdat dit het manoeuvreren van de stofzuiger vergemakkelijkt en daardoor de kans wordt verminderd dat tijdens het stofzuigen ergens tegen aan wordt gebotst. Wanneer je in tegengestelde richting loopt dan draait de stofzuiger prima mee. Ik heb niet meegemaakt dat hij dan is gaan ‘steigeren’ of nog erger, om is gevallen. De telescoopbuis is gemaakt van roestvrijstaal en is tot maximaal 100 centimeter uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. De klikverbinding tussen de buis en de zuigslang is solide uitgevoerd en werkt prima. Wanneer je de maximale zuigkracht vraagt dan is het geluidsniveau nog acceptabel (75 dB).
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Op de stofzuiger zit een XXL-aan-/uitschakelaar. Volgens de website van de fabrikant heeft deze stofzuiger een actieradius van 15 meter. Het snoer alleen al heeft deze lengte. Wanneer daar de lengte van de slang en de buis wordt opgeteld dan hoeft er in een gemiddelde huishouding bijna niet van stopcontact worden gewisseld. Door een rukje aan het snoer rolt deze probleemloos op. Met een draaiknop kan de zuigkracht worden geregeld. Dit is erg handig wanneer je zeil, bekleding of meubels wilt schoonmaken. Dan kun je de zuigkracht wellicht even iets zachter zetten. De stofzak is gemaakt van microvezel en heeft een grote inhoud (4.5 l). Deze is heel gemakkelijk te verwijderen en te plaatsen. Is de stofzak vol dan wordt dit door middel van een rode LED aangegeven. Deze stofzuiger heeft een uitstekende PureAir hygiëne filter (klasse A). Het motorfilter is wasbaar. Alle twee de filters zijn gemakkelijk te verwijderen en te plaatsen. Op de stofzuiger zit een stevige handgreep. Je hoeft tijdens het tillen niet bang te zijn dat deze afbreekt. De stofzuiger is met zijn gewicht van 6.9 kg aan de zware kant. Zeker wanneer je er regelmatig de trap mee op en af moet lopen. Het omschakelbare mondstuk en ook het mondstuk voor harde vloeren zijn voorzien van parkeerhaken. Dit is erg prettig omdat ongeacht welke vloer je aan het stofzuigen bent, de slang/buis in de parkeerstand gezet kan worden. Bij het opbergen van de stofzuiger kun je de stofzuiger op de wielen laten staat en het mondstuk aan het oog dat aan de achterkant zit, vastklikken óf je zet hem rechtop en klikt het mondstuk aan de onderkant van de stofzuiger vast.
8,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het energieverbruik van deze sledestofzuiger is 28 kWh per jaar. Vanwege dit lage verbruik valt hij in de klasse A van het energielabel. Ik ben erg tevreden over de zuigkracht op een harde vloer maar ook op een tapijt. Op het energielabel wordt de zuigkracht op een harde vloer met de letter A aangegeven. Op een tapijt krijgt hij met een C een lagere waardering. Ik heb dit verschil tijdens het stofzuigen niet opgemerkt.

7,5
Eindscore test
Bosch BSGL53291

Reviews van de Bosch BSGL53291

Gemiddelde score gebruikers

5,3
Gebruikers zijn niet enthousiast over de BSGL53291 van Bosch. Een gemiddelde van 5,3 uit 9 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Stofzuiger.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
6,0
Stofzuiger nu 3 jaar in het bezit. ...
Door Schepers op 18-10-2019

Stofzuiger nu 3 jaar in het bezit. Minpunten zijn dat de slang geregeld loslaat van de stofzuiger dit was na een jaar of 2 en als je de mond voor harde vloeren gebruikt schuurt deze er overheen, borstel-rubber komt niet meer naar beneden. Voor de rest nog een goede zuigkracht en lang snoer waarvan de oprolfunctie nog steeds werkt .

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Slang reeds 2 maal vervangen omdat deze ...
Door Ivar op 18-4-2019

Slang reeds 2 maal vervangen omdat deze steeds los laat onder het zuigen, zuigmond 1x vervangen omdat deze steeds los liet. Dat alles in 2 jaar tijd.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Onze oude stofzuiger was kapot. We kochten ...
Door Teegelaar op 26-12-2018

Onze oude stofzuiger was kapot. We kochten deze omdat hij zuinig in energie is, licht en handzaam is. En voor een mooie prijs.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
Stofzuiger bevalt prima . Geluid valt mee. Moet ...
Door Cornelis op 12-11-2018

Stofzuiger bevalt prima . Geluid valt mee. Moet de zuigkracht iets naar beneden doen anders zit hij vast aan het laminaat

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

4,0
Jeroen
4-11-2018
"Zware tegenvaller"

We gebruiken deze stofzuiger iets langer dan 1 jaar. Het is een uitermate ergerlijk apparaat om de volgende redenen: 1. Er gaat veel zuigkracht verloren omdat hij bij de aansluiting van de stang met de slag niet luchtdicht is; 2. De sluiting tussen de slag en de stang sluit heel snel, de stang klemt niet meer goed aan de slang. Je bent genoodzaakt om beide vast te houden tijdens het zuigen; 3. De aansluiting tussen de slang en de machine laat ook constant los tijdens het zuigen; 4. Het snoer zit muurvast in de oprolautomaat sinds een week. Laat deze stofzuiger lekker in de winkel staan en koop een ander!

- - -

Sterke punten: Geen.
Zwakke punten: Sluiting tussen stang en slang is slecht; sluiting tussen slang en apparaat is slecht; snoer zit muurvast in oprolautomaat.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

9,0
Op aanraden deze stofzuiger gekocht en ...
Door Wil op 16-12-2017

Op aanraden deze stofzuiger gekocht en tot nu toe nog geen spijt. Vooral het lange snoer is geweldig en hoef je niet steeds van stopcontact te wisselen. Ook vind ik t een stille stofzuiger en is hij licht in gewicht. Wat ik ook handig vind is dat je de zuigkracht kunt regelen als je van laminaat naar vloerkleed gaat. Heb m pas een week maar ben nu al super tevreden...... hoop dat dat zo blijft.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

1,0
Zuigt goed, als de slang er tenminste ...
Door Frederik op 7-2-2017

Zuigt goed, als de slang er tenminste inzit. Die gaat er ieder ogenblik uit. Slang vervangen, maar de nieuwe doet na een paar maanden hetzelfde. Onbruikbaar.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

5,7
We hebben gezocht tussen vele stofzuigers en ...
Door DK op 13-4-2016

We hebben gezocht tussen vele stofzuigers en kwamen uiteindelijk op Bosch. Na het zien van allerlei lovende reacties op de energiezuinige versies deze gekocht. Helaas erg spijt van. We kochten een nieuwe stofzuiger omdat de oude niet meer zo goed zoog maar deze zuigt nog slechter! Hij ziet er verder goed uit en is makkelijk in het gebruik maar waar gaat het nu eigenlijk om? Uit de score komt nu een 5,7 maar omdat het om zuigen gaat bij een stofzuiger zou dit o.i. nog veel lager uit moeten komen. Duurzaamheid kunnen we na een kwartaal nog weinig over zeggen en hebben we daarom nog niet ingevuld.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,2
Gewoon en super stofzuiger hij bevalt ons ...
Door Peter op 4-11-2015

Gewoon en super stofzuiger hij bevalt ons heel goed.hij is gemakkelijk in gebruik stil en zeer goede zuigkracht gewoon en degelijk stofzuiger!!!!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Bosch BSGL53291
Gemiddelde score redacteuren
7,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bosch BSGL53291
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Bosch BSGL53291.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Bosch BSGL53291? Onze eigen test van de BSGL53291 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Bosch BSGL53291: hij is aan de zware kant maar verder scoort deze stofzuiger een dikke voldoende
7,5
1-3-2016
BesteProduct.nl

Deze sledestofzuiger met stofzak zuigt uitstekend op een harde vloer maar ook op een tapijt. Hij heeft een hele goede uitstroomfilter en is ook nog eens prima geprijsd. Het enige minpunt vind ik dat hij in vergelijking met andere door mij geteste stofzuigers aan de zware kant is.

BesteProduct.nl
Magazine testen
7,3
Consumentengids
1-1-2016
9,0
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Bosch BSGL53291 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 143,37 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
7,5
laagste prijs
€ 143,37
prijs/kwaliteit
9,0

Laagste prijzen Bosch BSGL53291Specificaties van Bosch BSGL53291

Algemene Kenmerken

Type/soort
stofzuiger
Type
algemeen
Type apparaat
slede-stofzuiger
Draadloos
Nee
Inclusief kruimelzuiger
Nee
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Bediening
elektronisch
Kleur(en)
blauw
Fabrikant kleur(en)
aqua pastel
Aantal wielen
4

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
stofzak
Type stofzak
fleece bag
Stof capaciteit
4,5 liter
Capaciteit (droog vuil)
4,50 liter
Filter
EPA

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
standaard vloerborstel
Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
metaal
Vloermondstuk
Ja
Borstel
Ja
Speciaal mondstuk
Ja
Speciale mondstuk(ken)
harde vloer

Prestaties

Vermogen
700 watt
Input vermogen
700 watt
Stofuitstootklasse
A
Actieradius
15 m
Geluidsniveau
75 dB

Opties

Opties
stofzak vol indicator, automatisch snoer opwinden
Parkeerstand
Ja
Stofzak vol indicator
Ja
Automatische snoeropwinder
Ja

Energie

Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
28,0 kWh
AC input voltage
220-240 volt
Netfrequentie
50 Hz
Stroom
10 A

Meegeleverd

Accessoires inbegrepen
1 x Voegenzuiger, 1 x Meubelbekledingsmondstuk

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
24,00 cm
Breedte
30,70 cm
Diepte
46,50 cm
Snoerlengte
12,0 m
Lengte kabel
12,00 m
Gewicht
6800 gram, 6800
Gewicht (zonder accessoires)
5300 gram
Hoogte verpakking
320 mm
Breedte verpakking
370 mm
Diepte verpakking
585 mm

Algemeen

EAN
4242002881782
Partnumber
BSGL53291
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
April 2015
Introductie model
2015
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
6
Beoordeling experts
7,5
Beoordeling consumenten
5,3
Prijs / kwaliteit
9,0