Volg ons

Dyson Cinetic Big Ball Musclehead

Onze test
Dyson Cinetic Bigball Musclehead: Futuristische look waar je veel geld voor betaalt
6,2
Wat een plaatje! De Dyson Cinetic Bigball Musclehead ziet er futuristisch en ook gewoon erg mooi uit. Het enthousiasme daalt echter wanneer je deze zakloze stofzuiger gaat gebruiken. Niet slecht, maar dit kan in vergelijking met enkele concurrenten wel beter. Vooral grof materiaal werd zowel op tapijt als vloer lang niet altijd in één keer opgezoge ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Cool, futuristisch design
  • Rolt altijd weer terug in juiste positie
  • Fijne handgreep
Nadelen
  • Erg duur
  • Matige zuigkracht

Onze test
Consumententest | op
6,2

Dyson Cinetic Bigball Musclehead: Futuristische look waar je veel geld voor betaalt

6 - Score Badge BesteProduct.nl

Wat een plaatje! De Dyson Cinetic Bigball Musclehead ziet er futuristisch en ook gewoon erg mooi uit. Het enthousiasme daalt echter wanneer je deze zakloze stofzuiger gaat gebruiken. Niet slecht, maar dit kan in vergelijking met enkele concurrenten wel beter. Vooral grof materiaal werd zowel op tapijt als vloer lang niet altijd in één keer opgezogen. Het legen van de stofbak gaat gemakkelijk en door het ronde design rolt de Dyson altijd weer terug naar de juiste positie. Een krappe voldoende, zeker als je er liefst 420 euro voor neer moet tellen.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 1 review
Consumententester
vanaf 499,00
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Wauw, de Cinetic Big Ball Musclehead ziet er echt 'blits' uit. Compact, futuristisch en ook nog eens praktisch vormgegeven. De rondingen van het apparaat zorgen ervoor dat je de Dyson niet omver kan trekken. De stofzuiger rolt automatisch weer overeind. Ondanks dit handige foefje had het testpanel toch weleens moeite met het wenden en manoeuvreren. Dat ging niet altijd even makkelijk. Al met al een verdiende ruime voldoende.
6,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
De Dyson scoort punten met de fijne handgreep en het handige ronde design. Dit zorgt ervoor dat de stofzuiger altijd weer terugrolt op zijn plek. De wendbaarheid lijkt ook goed, maar na een paar minuten 'oefenen' ondervindt het panel hier toch ook een nadeel aan. Bij langer gebruik wordt het stofzuigen met de Big Ball al snel zwaar. Zeker als je gewend bent om te stofzuigen met één hand.
6,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Op het gebied van zuigkracht valt de Dyson helaas wat tegen. De naam, het futuristische design en het hoge prijskaartje doen de verwachtingen hoog stijgen. Helaas worden deze niet waargemaakt. Fijne 'rommel' zoals poedersuiker en kristalsuiker zuigt de Dyson probleemloos op. Grover materiaal levert echter mindere resultaten. Zowel op tapijt als op een gladde vloer schoof de Musclehead steeds wat muesli vooruit, zonde! Andere en veel goedkopere zakloze stofzuigers lieten betere of gelijkwaardige resultaten zien. Geen slechte zuigkracht, maar voor zo'n prijs mag je wel wat beters verwachten.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Helaas, de prijs en de kwaliteit zijn niet in verhouding met elkaar. Op het moment van schrijven kost de Cinetic Big Ball Musclehead zo'n 440 euro. Een erg fors bedrag wat in de prestaties niet helemaal naar voren komt. Het panel houdt het wel op een voldoende omdat de Dyson met aardige prestaties en het fantastische en handige design ook zijn pluspunten heeft. Voor dit bedrag hadden we echter meer verwacht.
6,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Het legen van de stofbak van de Dyson gaat gemakkelijk. Verder komt de stofzuiger met de accessoires die je mag verwachten. Meubels, kieren en trappen zijn te reinigen met de meegeleverde opzetstukken.

6,2
Eindscore test
Dyson Cinetic Big Ball Musclehead

Reviews van de Dyson Cinetic Big Ball Musclehead

Gemiddelde score gebruikers

8,5
De Cinetic Big Ball Musclehead Stofzuiger van Dyson wordt door 14 gebruikers met een gemiddelde van 8,5 beloond. Dat is een zeer goede score. De Dyson voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
het is een super stofzuiger mooie kleur ...
Door merian vasbinder en jos van der heide op 12-9-2017

het is een super stofzuiger mooie kleur mooie grote, fijne lengte van slang en hele fijne sterke zuigkracht. we hebben alleen 1 opmerking hij past niet onder de kast.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Onlangs heb ik mij door de verkoper ...
Door G van der Kaap op 24-8-2017

Onlangs heb ik mij door de verkoper van een groot elektronicaconcern laten overhalen om een Dyson Cinetic Big Ball stofzuiger aan te schaffen. Hoewel ik de aanschafprijs iets aan de hoge kant vond, heb ik mij toch laten overtuigen door de, 'volgens de verkoper' uitstekende garantie voorwaarden die Dyson zou hanteren en de constant blijvende zuigkracht die het apparaat zou bezitten. Thuisgekomen heb ik natuurlijk uit nieuwsgierigheid direct de Dyson stofzuiger uit de verpakking gehaald, en ben ondanks dat ik dezelfde dag reeds gestofzuigd had met mijn oude stofzuiger (die nu naar de boven verdieping verhuist) mijn nieuwe Dyson gaan proberen. En inderdaad de verkoper had niets teveel beloofd, Ik heb mij verbaast over de hoeveelheid stof en zand die de Dyson (ondanks mijn vorige stofzuigbeurt) nog uit mijn vloerbedekking wist te toveren, en hoewel ik de Dyson Cinetic Big Ball,compact van formaat vindt, heb ik mij verwonderd over de zuigkracht die het apparaat weet te ontwikkelen, ook bij een redelijk vol filter na dagenlang gebruik. Waar ik ook zeer over te spreken ben is de zogenaamde 'musclehead zuigmond' die zich automatisch aanpast aan het vloertype dat gezogen moet worden, ideaal !! Ik ben nu enige weken in het bezit van de Dyson Cinetic Big Ball, en gebruik hem iedere dag (mede omdat ik huisdieren heb) naar volle tevredenheid.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
We hebben deze stofzuiger nu ruim een ...
Door Petra op 24-8-2017

We hebben deze stofzuiger nu ruim een week in huis. We hebben een laminaat vloer en geen huisdieren. Wanneer we de stofzuiger hebben gebruikt, ziet de vloer er uit alsof we net hebben gedweild. Bij onze vorige stofzuiger bleef er altijd nog fijne stof achter; wanneer we met zo'n oranje vloerdoekje de vloer nogmaals deden na het stofzuigen, zat er altijd nog grijs stof aan dat doekje. Nu niet. Het is wel een echte stofzuiger voor mannen. Ik ben een kleine vrouw en vindt hem onhandig in gebruik. Je moet hem echt vasthouden bij het handvat, even snel de slang uit de stang halen om een plint te zuigen of zo is lastig omdat de mond van de slang dik is, 5 cm, en van plastic is. Het leegmaken van de bak waar het opgezogen vuil in zit gaat makkelijk maar er blijft natuurlijk wel altijd fijnstof achter. Ik deed ook de filters van de droger en ons luchtverversingssysteem van het huis met de stofzuiger schoonmaken. Dat kan met de hulpstukken van Dyson ook maar die zijn erg groot. Je mag met deze stofzuiger ook geen glas of zo opzuigen. Wanneer je dus iets breekt moet je dat met je handen of een blik en veger opvegen. Kortom, geweldige stofzuiger maar voor mannen en alleen voor vloeren.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
ik heb hem gekocht vanwege een heel ...
Door c.langedijk op 19-8-2017

ik heb hem gekocht vanwege een heel goed beoordeling door mijn zwager die hem al een paar maanden in zijn bezit heeft.De prijs was behoorlijk,maar dan krijg je er wat voor. Ten eerste een garantie van 5 jaar. Geen stofzakken moeten kopen omdat de zak vol is. Heel hygienisch met het verwijderen van het stof. Een lang snoer en een lange slang,zodat je niet overal inpluggen moet omdat de slang te kort is. En je hoeft niet te kiezen over welk oppervlak je zuigt,want hij past zich automatisch aan. Al met al een hel of a machine Zeer tevreden.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Fantastisch product, zeer grote verbetering vergeleken met ...
Door Hans op 19-8-2017

Fantastisch product, zeer grote verbetering vergeleken met mijn vorige dyson, waarover ik al zeer tevreden was. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Na 13 jaar begon onze eerste Dyson ...
Door Frank op 15-8-2017

Na 13 jaar begon onze eerste Dyson DC19 wat te verslijten. Dan maar nieuwe Dyson gekocht en we zijn zeer tevreden over onze nieuwe aankoop. Iets wat goed is dan moet je niet veranderen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
de inrichting waardoorheen het product is zeer ...
Door Korhan G. YUKSELEN op 15-8-2017

de inrichting waardoorheen het product is zeer goed. Kwaliteit van het materiaal mooi motorvermogen en zeer goede kwaliteit, echt Het is echt heel goed trekt zelfs de meest minuscule stof

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Fijne stofzuiger zuigt erg goed maakt ...
Door Mia op 31-7-2017

Fijne stofzuiger zuigt erg goed maakt alles zeeg goed schoon. Ook voor op te bergen prima klein compact. Ben er blij mee

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Deze stofzuiger werkt heel goed, alleen zou ...
Door G. Tesselaar op 29-7-2017

Deze stofzuiger werkt heel goed, alleen zou hij wat zwenkbaarder kunnen. Ik vind het niet handig dat je het kleine ronde zuigborsteltje alleen op de lange steel van het zuigmondje voor kieren kunt bevestigen en gelijk op het handvat want ik stof ook mijn meubels en vensterbanken ermee af. Ik heb weer voor een Dyson gekozen omdat mijn oude super was en die is 8 1/2 jaar meegegaan zonder enig mankement.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Super stofzuiger. Doet wat ervan verwacht wordt. ...
Door Jef op 26-7-2017

Super stofzuiger. Doet wat ervan verwacht wordt. Gaat moeiteloos over van parket op gewone vloer en tapijt

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Dyson Cinetic Big Ball Musclehead
Gemiddelde score redacteuren
5,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Dyson Cinetic Big Ball Musclehead
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
5,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
5,9
Website testen
De Dyson Cinetic Big Ball Musclehead is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Dyson Cinetic Bigball Musclehead: Futuristische look waar je veel geld voor betaalt
6,2
9-1-2017
BesteProduct.nl

Wat een plaatje! De Dyson Cinetic Bigball Musclehead ziet er futuristisch en ook gewoon erg mooi uit. Het enthousiasme daalt echter wanneer je deze zakloze stofzuiger gaat gebruiken. Niet slecht, maar dit kan in vergelijking met enkele concurrent wel beter. Vooral grof materiaal werd zowel op tapijt als vloer lang niet altijd in één keer opgezogen. Het legen van de stofbak gaat gemakkelijk en door het ronde design rolt de Dyson altijd weer terug naar de juiste positie. Een krappe voldoende, zeker als je er liefst 420 euro voor neer moet tellen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
Voor de Dyson Cinetic Big Ball Musclehead hebben we nog geen prijs-kwaliteitsverhouding omdat het product nog niet door ons of anderen is getest.
expertscore
5,9
laagste prijs
€ 499,00
prijs/kwaliteit
0,0Specificaties

Model
Model stofzuiger
slede
Draadloos
Nee
Nat en/of droog
droog
Alleszuiger/bouwstofzuiger
Nee
Inclusief kruimelzuiger
Nee
Type/soort
stofzuiger
Model stofzuiger
slede
Draadloos
Nee
Nat en/of droog
droog
Alleszuiger/bouwstofzuiger
Nee
Inclusief kruimelzuiger
Nee
Type/soort
stofzuiger
Prestatie
Vermogen
1300 watt
Gemiddeld energieverbruik per jaar
52 kWh
Energielabel
E
Zuigkracht (maximaal)
250 watt
Voltage
230 volt
Geluidsniveau
85 dB
Vermogen
1300 watt
Gemiddeld energieverbruik per jaar
52 kWh
Energielabel
E
Zuigkracht (maximaal)
250 watt
Voltage
230 volt
Geluidsniveau
85 dB
Stofopvang
Stofopvang
stofreservoir
Reinigingsklasse voor harde vloeren
B dpu
Reinigingsklasse voor tapijt
E dpu
Indicatie vol
Ja
Inhoud
1,6 liter
Stofopvang
stofreservoir
Reinigingsklasse voor harde vloeren
B dpu
Reinigingsklasse voor tapijt
E dpu
Indicatie vol
Ja
Inhoud
1,6 liter
Filter
Stofuitstootklasse
E
Luchtfilters
HEPA
Stofuitstootklasse
E
Luchtfilters
HEPA
Zuigbuis
Zuigbuissysteem
telescoop
Zuigbuissysteem
telescoop
Overig
Actieradius
11 m
Snoerlengte
6,6 m
Snoer automatisch oprollen
Ja
Parkeerstand
Ja
Hulpstukken
kieren mondstuk
Gewicht (zonder toebehoren)
7,6 kg
Actieradius
11 m
Snoerlengte
6,6 m
Snoer automatisch oprollen
Ja
Parkeerstand
Ja
Hulpstukken
kieren mondstuk
Gewicht (zonder toebehoren)
7,6 kg
Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
157352-01
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
juli 2016
Afmetingen (H x B x D)
34,7 x 39,9 x 30,8 cm
EAN
5025155024546
Website
-
Toelichting type
-
Partnumber
157352-01
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
juli 2016
Afmetingen (H x B x D)
34,7 x 39,9 x 30,8 cm
EAN
5025155024546
Website
-
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
5,9
Beoordeling consumenten
8,5
Prijs / kwaliteit
-