Volg ons

Dyson Cinetic Big Ball Musclehead

  • Model stofzuiger: slede
  • Vermogen (maximaal): 1300,0 watt
  • Draadloos: Nee
Bekijk de specificaties
Onze test
Dyson Cinetic Bigball Musclehead: Futuristische look waar je veel geld voor betaalt
6,2
Wat een plaatje! De Dyson Cinetic Bigball Musclehead ziet er futuristisch en ook gewoon erg mooi uit. Het enthousiasme daalt echter wanneer je deze zakloze stofzuiger gaat gebruiken. Niet slecht, maar dit kan in vergelijking met enkele concurrenten wel beter. Vooral grof materiaal werd zowel op tapijt als vloer lang niet altijd in één keer opgezoge ...
Lees de hele test
Voordelen
  • Cool, futuristisch design
  • Rolt altijd weer terug in juiste positie
  • Fijne handgreep
Nadelen
  • Erg duur
  • Matige zuigkracht

Onze test
Consumententest | op
6,2

Dyson Cinetic Bigball Musclehead: Futuristische look waar je veel geld voor betaalt

6 - Score Badge BesteProduct.nl

Wat een plaatje! De Dyson Cinetic Bigball Musclehead ziet er futuristisch en ook gewoon erg mooi uit. Het enthousiasme daalt echter wanneer je deze zakloze stofzuiger gaat gebruiken. Niet slecht, maar dit kan in vergelijking met enkele concurrenten wel beter. Vooral grof materiaal werd zowel op tapijt als vloer lang niet altijd in één keer opgezogen. Het legen van de stofbak gaat gemakkelijk en door het ronde design rolt de Dyson altijd weer terug naar de juiste positie. Een krappe voldoende, zeker als je er liefst 420 euro voor neer moet tellen.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Apeldoorn • 43 reviews
Consumententester
vanaf 449,00
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Wauw, de Cinetic Big Ball Musclehead ziet er echt 'blits' uit. Compact, futuristisch en ook nog eens praktisch vormgegeven. De rondingen van het apparaat zorgen ervoor dat je de Dyson niet omver kan trekken. De stofzuiger rolt automatisch weer overeind. Ondanks dit handige foefje had het testpanel toch weleens moeite met het wenden en manoeuvreren. Dat ging niet altijd even makkelijk. Al met al een verdiende ruime voldoende.
6,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
De Dyson scoort punten met de fijne handgreep en het handige ronde design. Dit zorgt ervoor dat de stofzuiger altijd weer terugrolt op zijn plek. De wendbaarheid lijkt ook goed, maar na een paar minuten 'oefenen' ondervindt het panel hier toch ook een nadeel aan. Bij langer gebruik wordt het stofzuigen met de Big Ball al snel zwaar. Zeker als je gewend bent om te stofzuigen met één hand.
6,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Op het gebied van zuigkracht valt de Dyson helaas wat tegen. De naam, het futuristische design en het hoge prijskaartje doen de verwachtingen hoog stijgen. Helaas worden deze niet waargemaakt. Fijne 'rommel' zoals poedersuiker en kristalsuiker zuigt de Dyson probleemloos op. Grover materiaal levert echter mindere resultaten. Zowel op tapijt als op een gladde vloer schoof de Musclehead steeds wat muesli vooruit, zonde! Andere en veel goedkopere zakloze stofzuigers lieten betere of gelijkwaardige resultaten zien. Geen slechte zuigkracht, maar voor zo'n prijs mag je wel wat beters verwachten.
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Helaas, de prijs en de kwaliteit zijn niet in verhouding met elkaar. Op het moment van schrijven kost de Cinetic Big Ball Musclehead zo'n 440 euro. Een erg fors bedrag wat in de prestaties niet helemaal naar voren komt. Het panel houdt het wel op een voldoende omdat de Dyson met aardige prestaties en het fantastische en handige design ook zijn pluspunten heeft. Voor dit bedrag hadden we echter meer verwacht.
6,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Het legen van de stofbak van de Dyson gaat gemakkelijk. Verder komt de stofzuiger met de accessoires die je mag verwachten. Meubels, kieren en trappen zijn te reinigen met de meegeleverde opzetstukken.

6,2
Eindscore test
Dyson Cinetic Big Ball Musclehead

Reviews van de Dyson Cinetic Big Ball Musclehead

Gemiddelde score gebruikers

9,8
De Dyson Cinetic Big Ball Musclehead is nog niet vaak gereviewed maar het begin is uitstekend met een voorlopige score van 9,8. Voor een goed beeld van deze Stofzuiger zijn meer reviews nodig.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,8
We hebben nu de Big ball een ...
Door Roland op 28-7-2016

We hebben nu de Big ball een maand en meteen bij het eerste gebruik merkte ik dat de zuigkracht enorm vooruit ging op onze vorige stofzuiger, wat overigens eentje met zak was. Het verschil met de vorige was meteen te merken toen ik klaar was, want bij de oude kon ik nog steeds wat vuil voelen als we op blote voeten rondliepen, dat was met de big ball zeker niet.
Hij gaat ook door de muslehead kop moeiteloos over van de houten vloer naar tapijt of een mat. Een ander pluspunt is dat er geen pluizen of haren aan de kop blijven zitten die je als je klaar bent met de hand er nog af moet plukken.
Al met al ben ik zeer tevreden over de aankoop en zou ik hem zeker aanraden.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Dyson Cinetic Big Ball Musclehead
Gemiddelde score redacteuren
5,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Dyson Cinetic Big Ball Musclehead
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
5,9
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
5,9
Website testen
De Dyson Cinetic Big Ball Musclehead is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Dyson Cinetic Bigball Musclehead: Futuristische look waar je veel geld voor betaalt
6,2
9-1-2017
BesteProduct.nl

Wat een plaatje! De Dyson Cinetic Bigball Musclehead ziet er futuristisch en ook gewoon erg mooi uit. Het enthousiasme daalt echter wanneer je deze zakloze stofzuiger gaat gebruiken. Niet slecht, maar dit kan in vergelijking met enkele concurrent wel beter. Vooral grof materiaal werd zowel op tapijt als vloer lang niet altijd in één keer opgezogen. Het legen van de stofbak gaat gemakkelijk en door het ronde design rolt de Dyson altijd weer terug naar de juiste positie. Een krappe voldoende, zeker als je er liefst 420 euro voor neer moet tellen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
2,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Stofzuigers betaal je op dit moment voor de Dyson Cinetic Big Ball Musclehead te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de Cinetic Big Ball Musclehead, maar overweeg ook een andere Stofzuiger te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
5,9
laagste prijs
€ 449,00
prijs/kwaliteit
2,5Specificaties

Algemeen
Model stofzuiger
slede
Vermogen
1300 watt
Energielabel
E
Toelichting type
-
Partnumber
157352-01
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
juli 2016
Afmetingen (H x B x D)
34,7 x 39,9 x 30,8 cm
EAN
5025155024546
Website
-
Model
Model stofzuiger
slede
Draadloos
Nee
Nat en/of droog
droog
Alleszuiger/bouwstofzuiger
Nee
Inclusief kruimelzuiger
Nee
Type/soort
stofzuiger
Prestatie
Vermogen
1300 watt
Gemiddeld energieverbruik per jaar
52 kWh
Energielabel
E
Zuigkracht (maximaal)
250 watt
Voltage
230 volt
Geluidsniveau
85 dB
Stofopvang
Stofopvang
stofreservoir
Reinigingsklasse voor harde vloeren
B dpu
Reinigingsklasse voor tapijt
E dpu
Indicatie vol
Ja
Inhoud
1,6 liter
Filter
Stofuitstootklasse
E
Luchtfilters
HEPA
Zuigbuis
Zuigbuissysteem
telescoop
Overig
Actieradius
11 m
Snoerlengte
6,6 m
Snoer automatisch oprollen
Ja
Parkeerstand
Ja
Hulpstukken
kieren mondstuk
Gewicht (zonder toebehoren)
7,6 kg
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
5,9
Beoordeling consumenten
9,8
Prijs / kwaliteit
2,5