Volg ons

Philips FC8955/09

Voor- en nadelen van de Philips FC8955/09

Voordelen

  • Borstels zeer comfortabel te gebruiken
  • Krachtige zuigkracht op alle bodems
  • TriActive borstel met LED's

Nadelen


Reviews van de Philips FC8955/09

Gemiddelde score gebruikers

9,0
De FC8955/09 Stofzuiger van Philips wordt door 41 gebruikers met een gemiddelde van 9,0 beloond. Dat is een zeer goede score. De Philips voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Manon
7-5-2019
"Stofzuiger"

Erg stugge slang en hij volgt voor geen meter!!! Ik heb mezelf vanaf december al voorgehouden.....het zal nog wel wennen, maar nee. Ik wil graag van hem af en hoop er nog iets voor te kunnen krijgen zodat ik een Hetty 208 kan kopen... Dus, wie oh wie kan ik er blij mee maken?? Laat 't me even weten.

- - -

Sterke punten: Licht in zuigmond vind ik wel zéér handig!! Ieder stofje of lange haar is te zien,dat is wel erg prettig!!
Zwakke punten: Stugge slang, volgt niet zoals ik dat graag zou willen.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

9,0
Na 2 jaar van dyson-ergernis ((de meeste ...
Door wim19a46 op 31-7-2017

Na 2 jaar van dyson-ergernis ((de meeste ergernis bij de dyson was het lastig legen van het stofreservoir van slechts 1,6 lt. , dat na 3 zuigbeurten al vol was.) heb ik na het lezen van vele reviews deze Philips Performer Ultimate FC8955/09 aangeschaft. Al bij het uitpakken maakte deze stofzuiger een goede indruk. Er kwam wel een erge plasticlucht vanaf, die nu, na enkele weken pas bijna weg is. En tot dusver helemaal geen spijt. Eindelijk een stofzuiger met veranderbare zuigkracht, een voldoende lange stang, veel minder lawaai (74 dB tegen 85 dB), 5 lt. stofzak, de helft minder energieverbruik en toch ruim voldoende zuigkracht. Ik krijg de kattenharen goed verwijderd van het tapijt en van de bank. De FC8955/09 is robuust gebouwd, ziet er mooi uit met de LED verlichting, en heeft een actieradius van 11 meter. Door de grote wielen gaat hij gemakkelijk over de drempels. De dyson bleef soms hangen achter de stoelen, kiepte om en soms knikte de slang. Met de Philips is het weer een plezier om te stofzuigen, dus is hij zeker het geld waard. Minpunten zijn er echter ook. Zo uit de doos ruikt de Philips heel erg naar kunststof, maar dit verdwijnt na 4 weken. De slang draait niet bij de aansluiting op de stofzuiger, dit werkt soms wat stug, geen draaitop. Soms druk ik ongewild op de aan/uit schakelaar op de handgreep, maar dit is even wennen. Na het registreren heb je 5 jaar garantie op de motor.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Wij waren toe aan een nieuwe stofzuiger. ...
Door G. van den Heuvel op 18-4-2017

Wij waren toe aan een nieuwe stofzuiger. Na jaren een philips stofzuiger gehad te hebben, is onze keuze weer op een philips gevallen. Deze heeft zoveel extraatjes dat de keuze niet moeilijk was, wel even puzzelen hoe alles in elkaar gezet moest worden.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Na een aantal maanden deze stofzuiger gebruikt ...
Door sel1a op 22-3-2017

Na een aantal maanden deze stofzuiger gebruikt te hebben ben ik nog steeds enorm tevreden. Vooral de afstandsbediening en de verlichting op de kop het lange snoer en de xtra lange zuigbuis zijn voor mij van een geweldige toegevoegde waarde

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

10,0
Door de bediening aan het handvat kan ...
Door Sofie78 op 15-12-2016

Door de bediening aan het handvat kan ik snel wisselen van stofzuigkracht. Het aan en uitzetten van de stofzuiger gebeurt ook aan het handvat wat een pluspunt is voor mijn rug. Een bijkomend pluspunt is de belichting onderaan het mondstuk waardoor je nog beter het stof en haren ziet liggen. Het CarpetClean mondstuk werkt uitstekend voor tapijten. Door het extra starterskit kan ik nog even verder. Een plezier om te stofzuigen. Zelfs de kinderen vinden stofzuigen nu leuk.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
De lichtjes zorgen dat je het stof ...
Door Trix op 14-12-2016

De lichtjes zorgen dat je het stof goed ziet. De stofzuiger is zeer wendbaar. Bediening op de steel is ook heel praktisch, je moet je minder buigen. Een prima stofzuiger. De lange steel is ook goed voor grote personen

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Wat onmiddellijk opvalt aan de Philips Performer ...
Door Didier op 12-12-2016

Wat onmiddellijk opvalt aan de Philips Performer Ultimate is zijn knap en hedendaags design, waarbij natuurlijk de TriActive-LED-technologie op het mondstuk de kers op de taart is. Het is best wel een handige gimmick, je ziet beter het vuil liggen, ook op plaatsen waar er maar weinig licht doorsijpelt zoals in hoeken en dergelijke. Ook het digitale display geeft het toestel een professionele look en is zeer overzichtelijk. Met de bediening op handgreep kan je de Philips Performer Ultimate eenvoudig aan- en uit zetten of de zuigkracht regelen, zonder je steeds te moeten bukken. Samen met de lengte van de zuigstang zijn dit zeker pluspunten voor diegenen onder ons die met een soms pijnlijke (onder)rug door het leven moeten. De wendbaarheid van het toestel is prima, hetgeen voor mij een absolute must is aangezien we in huis veel plaatsen hebben waar je doorheen moet slalommen en soms moeilijk bereikbaar zijn. Met een minder wendbaar toestel heb je wel eens vaker onzachte ‘contacten’ met het meubilair, de plinten of de deurposten. Dat is dus bij deze stofzuiger dus absoluut niet het geval. Het TriActive Advance mondstuk zelf heeft een rubberen bescherming die de deuren of poten van stoelen, tafels en andere meubelstukken beschermt tegen beschadigingen door er onzacht tegenaan te stoten met de zuigmond. Ook handig is het feit dat de het hulpstuk voor de meubels in de stang verwerkt zit en je geen bijkomende klepjes meer moet openen om dit hulpstuk te kunnen gebruiken. Heb je een ander hulpstuk nodig dan zal je wel nog het klassieke ‘klepje’ op de stofzuiger zelf moeten openen. Wat me wel opviel was dat dit ‘klepje’ soms wel héél makkelijk opengaat hetgeen ervoor kan zorgen dat het afbreekt door er ergens mee tegenaan te botsen. De Philips Performer Ultimate heeft een grote variëteit aan zuigstanden waardoor hij geschikt is voor alle soorten ondergronden, zij het harde vloeren, hoogpolig tapijt, parket, etc … ‘Carpet Clean’-zuigstand is ideaal voor allerlei soorten tapijt. Eindoordeel: De Philips Performer Ultimate is een zeer compleet toestel met allerhande opzetstukken, verschillende zuigstanden, makkelijk wendbaar, een meer dan behoorlijk lang snoer en een aantal handige ‘snufjes’ zoals de LED-verlichting, de bediening op de handgreep en de automatische stop-functie maken van deze stofzuiger zeker een topper. Keerzijde van de medaille is wel dat je hiervoor een vrij hoge prijs betaald.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
ultra moderne stofzuiger met vele extra's! Allergiefilter,energielabel+++,digitaal display led ...
Door sparta op 10-12-2016

ultra moderne stofzuiger met vele extra's! Allergiefilter,energielabel+++,digitaal display led verlichting,extra handig op donkere plaatsen!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
De stofzuiger zorgt voor een wow-effect, al ...
Door jufmie op 10-12-2016

De stofzuiger zorgt voor een wow-effect, al van bij het uitpakken. Mooi, hip design. Het toestel doet zijn werk meer dan behoorlijk, krachtig en gebruiksvriendelijk. Heel handig is het keuzemenu voor het type vloer. De bediening op het handvat is makkelijk, maar de knop om aan en uit te zetten staat zeer dicht bij je hand, waardoor je deze soms onopzettelijk induwt. Het snoer is lang genoeg. De slang is vrij stug en daardoor niet zo makkelijk hanteerbaar. De wielen zorgen voor een vlotte beweging. Het grote pluspunt vind ik de verlichting! Dit is echt super! Je ziet echt elk stofje liggen. Het is ook zeer handig voor het stofzuigen van donkerdere hoekjes.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Tot nu toe kocht ik eigenlijk altijd ...
Door 1966frank op 8-12-2016

Tot nu toe kocht ik eigenlijk altijd een Miele op aanraden van de verkoper van mijn vaste witgoedzaak. Nu is deze Philips stofzuiger echt een verademing. Heb begint al als je de stekker in het stopcontact stopt. De verlichting van de stofzuiger begint zachtjes te gloeien. Dan het geluid, hij is stiller dan menig andere stofzuiger, zelfs de kat blijft nu gewoon liggen slapen als we hem gebruiken. Het is even wennen maar de stofzuiger is lekker wendbaar, hij volgt makkelijk om de meubels heen. Met het handvat op de steel draai je gemakkelijk van links naar rechts, het voetje van de stofzuiger gaat gemakkelijk mee. Het draad mag voor mij wat langer zijn, nog steeds moet ik van stopcontact wisselen tijdens het stofzuigen van de woonkamer. De hulpstukken: de meubelborstel zit in de stang geïntegreerd handig, je raakt hem dus ook niet meer kwijt. Dan zit er een voetstuk bij voor gladde vloeren en vloerbedekking. Een heerlijke functie zijn de geïntegreerde leds in het voetstuk, je ziet nu echt al het vuil liggen. Ze zijn gemakkelijk aan en uit te zetten middels de handbediening in het handvat van de stofzuiger. De stofzuiger gaat automatisch uit als hij geen beweging detecteert, zodra he de slag weer beweegt gaat hij weer aan. Zijn er echte min punten voor mij? Jazeker! Het klepje waar de hulpstukken in zitten gaat tijdens het stofzuigen nogal eens gemakkelijk open. Waardoor het af kan breken als je ertegen aan stoot. Ook zuigt de stofzuiger de hondenharen wat lastig op. Tijdens het opruimen kan je het voetje gemakkelijk insteken in een gleufje waardoor de stofzuiger gemakkelijk op te bergen is.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips FC8955/09
Gemiddelde score redacteuren
6,7
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips FC8955/09
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,7
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,7
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips FC8955/09.
Website testen
TEST / Philips Performer Ultimate FC8955/09 : une aspiration au top
8,0
6-11-2016
Lesnumeriques.com

Le gros point fort du Performer Ultimate est sans conteste son efficacité d'aspiration impeccable sur toutes les surfaces, servie par deux brosses bien pensées. Une aspiration efficace qui se fait confortable en toutes circonstances. Nous avons apprécié la brosse TriActive à leds, tandis que la fonction Stop&Go, sans être indispensable, offre un plus pratique. Ce Performer Ultimate mériterait d'être un peu plus maniable et quelques améliorations d'ergonomie lui permettraient de gagner en confort d'usage.

Lesnumeriques.com
Magazine testen
6,2
Consumentengids
1-6-2017
4,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Stofzuigers betaal je op dit moment voor de Philips FC8955/09 te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de FC8955/09, maar overweeg ook een andere Stofzuiger te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,7
laagste prijs
€ 265,90
prijs/kwaliteit
4,0

Laagste prijzen Philips FC8955/09Specificaties van Philips FC8955/09

Algemene Kenmerken

Type/soort
stofzuiger
Type
slede-stofzuiger
Type apparaat
slede-stofzuiger
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Kleur(en)
titanium, zilver
Fabrikant kleur(en)
titanium, zilver
Materiaal wielen
rubber

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
stofzak
Stof capaciteit
4,0 liter

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
kieren mondstuk
Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
aluminium
Flexibele slang
Ja
Hoeveelheid buisdelen
2
Spleetzuigmond
Ja
Speciaal mondstuk
Ja
Speciale mondstuk(ken)
TriActive LED
Draaghandvat
Ja

Prestaties

Vermogen
750 watt
Variabel vermogen
Ja
Zuigkracht (maximaal)
220,0 watt
Stofuitstootklasse
A
Actieradius
11 m
Reinigingsklasse voor harde vloeren
A
Reinigingsklasse voor tapijt
B
Geluidsniveau
74 dB

Opties

Opties
handvat(en), stofzak vol indicator, snoeropslag, automatisch snoer opwinden
Stofzak vol indicator
Ja
Indicator voor volle stofreservoir
Ja
Snoeropberging
Ja
Automatische snoeropwinder
Ja

Energie

Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
26,5 kWh

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
47,50 cm
Breedte
30,00 cm
Diepte
28,00 cm
Snoerlengte
8 m
Gewicht
6200 gram, 6200

Algemeen

EAN
8710103780878, 8710103784548
Partnumber
FC8955/09
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
August 2016
Introductie model
2016
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
6,7
Beoordeling consumenten
9,0
Prijs / kwaliteit
4,0