Volg ons

Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731EA

Voor- en nadelen van de Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731EA

Voordelen

  • Uitstekende prestaties
  • Solide gebouwd
  • Twee mogelijkeden om hem te parkeren

Nadelen

  • Valt op zijn rug wanneer je in tegengestelde richting loopt
  • Actieradius is niet groot
  • Maakt veel geluid wanneer de zuigkracht niet wordt verminderd
  • Kleine inhoud stofcontainer (1,5 liter)

Onze test
Consumententest | op
7,3

Rowenta RO3731EA: Ruim voldoende zakloze stofzuiger

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Rowenta RO3731EA is een zakloze stofzuiger die prima presteert op een laagpolige vloerbedekking en op een harde ondergrond. Het design vinden we niet bijzonder, maar hij is wél solide gebouwd. Een elektronische zuigkrachtregeling heeft hij niet, wel kun je de zuigkracht verminderen door het schuifje te gebruiken dat op het gebogen koppelstuk zit. De actieradius en de inhoud van de stofcontainer hadden wat ons betreft wat groter mogen zijn. De fabrikant geeft een geluidsniveau op van 78dB, zelf meten we met onze geluidsapp 75dB. Al met al een stofzuiger met een ruim voldoende prijs-kwaliteitverhouding.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 83,99
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De Rowenta RO3731EA (voluit de Compact Power Cyclonic) kost op dit moment circa 82 euro. Voor dit bedrag koop je een stofzuiger die prima presteert. We vinden dat de prijs in verhouding staat met de kwaliteit van het apparaat.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt een omklapbaar combimondstuk meegeleverd. Op het koppelstuk dat de zuigbuis met de slang verbindt, kan een ronde borstel naar voren worden geschoven. Dit is erg handig om bijvoorbeeld de hoeken van het plafond te stofzuigen. We vinden het jammer dat er geen kierenzuiger wordt meegeleverd. De zuigkracht kan niet elektronisch worden geregeld. Wil je de zuigkracht temperen, dan moet je het schuifje gebruiken dat op het koppelstuk zit. Deze voorziening is een 'must', want de zuigkracht is zo groot dat hij anders gaat ‘kleven’ op een harde ondergrond. Overigens helpt het omklapbaar mondstuk ook een handje om het 'kleven' tegen te gaan.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De Rowenta is zakloos, maar heeft wél een snoer. We vinden hem solide gebouwd. Dit geldt ook voor de hulpstukken. Het design vinden niet bijzonder. De kleuren zwart met turquoise accenten vinden we niet in het oog springend; saai zelfs. Aan de stofcontainer zit een stevige handgreep. De constructie waarmee hij in de behuizing zit vastgeklemd, vinden we erg stevig. Dit is van belang omdat de stofzuiger met de handgreep wordt getild. We verwachten dan ook niet dat dat deze container op termijn zal gaan ‘lekken’ op het aansluitpunt van de behuizing. Om hem voort te bewegen heeft hij twee grote wielen aan beide kanten zitten. Onder de stofzuiger zit aan de voorkant een zwenkwieltje. We vinden het opvallend dat de loopvlakken niet zijn voorzien van een laagje rubber. Dit om harde vloeren van krassen te vrijwaren. Het wieltje dat als functie heeft om de stofzuiger makkelijker rechtop te zetten, heeft dit weer wél. Het mondstuk en het koppelstuk waar de slang aan vast zit, worden op de stalen zuigbuis geschoven. Dit gaat erg gemakkelijk. We vinden hem niet erg stabiel. Loop je met de stofzuiger in tegengestelde richting, dan begint hij eerste te ‘steigeren’ en vervolgs valt hij dan op zijn rug.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Op de stofzuiger zitten aan weerszijden twee voetschakelaars. Eentje om hem aan en uit te zetten en de andere om het snoer op te rollen. Het mechanisme om het snoer op te rollen werkt prima. De lengte van het snoer is circa 5,40 meter. Dit had wat ons betreft wat langer gemogen. De telescopische zuigbuis is circa 82 centimeter lang. Ook voor langere mensen is dit een prima lengte. De slang is, inclusief het koppelstuk, circa 1,84 meter lang. Alles bij elkaar opgeteld, heeft deze stofzuiger een actieradius van circa 8 meter. Voor kleinbehuisden zal dit prima zijn. Woon je wat groter, dan zal je vaker van stopcontact moeten wisselen. Het mondstuk heeft aan de voorkant geen leds zitten. Deze zijn handig wanneer je op donkere plekken aan het stofzuigen bent. De stofcontainer heeft een kleine inhoud van circa 1,5 liter. Volgens de fabrikant zit er in deze Rowenta een hoog-efficiëntiefilter. We hebben de kwaliteit van dit filter niet kunnen testen. Het is overigens wel makkelijk te verwijderen en te plaatsen. We hebben niet de indruk dat er langs dit filter stof ‘lekt’. Een stofindicator heeft deze stofzuiger niet. Om de stofzuiger te parkeren, zit er aan het omklapbaar combimondstuk een haak. Deze kan in een gleuf dat aan de achterkant én aan de onderkant zit, worden bevestigd. De Rowenta neemt dan niet zoveel ruimte in beslag én tijdens het dragen heb je dan een vrije hand om bij het traplopen de leuning vast te houden. We vinden het gewicht (3,8 kg) niet te zwaar om hem te kunnen dragen. De fabrikant geeft een geluidsniveau op van 76dB. Met onze geluidsapp meten we een niveau van 75dB. Deze waarde meten we wanneer de stofzuiger op een harde ondergrond ‘kleeft’. Gebruiken we het schuifje om de zuigkracht te reduceren, dan vermindert het geluidsniveau ook aanzienlijk.
8,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het vermogen van de RO3731EA is 750 watt. We hebben hem een mix van suiker, muesli en koffie laten opzuigen. Over het resultaat van een stofzuigbeurt op een laagpolige vloerbedekking, maar ook op een harde ondergrond zijn we dik tevreden. Grotere muesli stukken schuift hij op een gladde vloer soms naar voren, maar uiteindelijk verdwijnt alles in de stofcontainer.

7,3
Eindscore test
Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731EA

Reviews van de Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731EA

Gemiddelde score gebruikers

7,0
Inmiddels hebben 6 gebruikers hun mening gedeeld over de Compact Power Cyclonic RO3731EA van Rowenta en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Compact Power Cyclonic RO3731EA vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
7,0
Op zich een prima zuiger alleen heb ...
Door Mellanie op 14-9-2018

Op zich een prima zuiger alleen heb ik het idee dat de zuigermond erg schuurt over de grond tenminste zo'n soort geluid hoor je. En dat geeft een minder fijn gevoel om eerlijk te zijn. Nu heb ik hier wel laminaat en tegelvloer. De dierenharen zuigt hij wel goed op en de bank afzuigen gaat ook prima.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,0
Omdat onze stofzuiger (Henry) het zo goed ...
Door Ellis uit Heerhugowaard op 12-9-2018

Omdat onze stofzuiger (Henry) het zo goed als begeven heeft, hebben wij deze stofzuiger van Rowena getest. Hij is qua gewicht zeer licht. Je voelt vrijwel niets achter je aan. Ik vind het snoer te kort. Voor kleinere woningen is dit wellicht geen probleem. De zuigkracht is enorm, te krachtig eigenlijk en slechts middels een schuifje op de slang te temperen. Voor ons (lengte 180 cm+ )is de steel ook aan de korte kant. Wat wel geniaal is het aan de steel bevestigde opzetborsteltje en de zakloze stofzak. Gemakkelijk te legen en schoon te maken.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

6,0
Deze stofzuiger is compact, (iets te)krachtig, lichtgewicht ...
Door YenYen op 3-9-2018

Deze stofzuiger is compact, (iets te)krachtig, lichtgewicht en zakloos. De lengte van de slang en steel is perfect, waardoor de rug niet wordt belast. Het snoer is lang genoeg, zodat je niet steeds een ander stopcontact hoeft te zoeken. Het borsteltje aan de steel is makkelijk naar beneden te schuiven en kan niet kwijt raken. Jammer dat de andere 2 hulpstukken niet in de stofzuiger geplaatst kunnen worden. De kracht van de motor is iets te krachtig en alleen te stellen d.m.v. het schuifje op de steel. Losse matten blijven daardoor niet op z'n plek liggen, zelfs niet als het schuifje helemaal open staat en op een gladde vloer wordt de zuigmond vastgezogen op de vloer en dan gaat het volume best omhoog. Door het lage gewicht is de stofzuiger makkelijk de trap op en af te tillen. De stofbak is heel makkelijk te verwijderen, te legen en weer terug te plaatsen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Kleine, lichte, wendbare stofzuiger met een enorme ...
Door Cora op 2-9-2018

Kleine, lichte, wendbare stofzuiger met een enorme zuigkracht. De stofzuiger heeft een mooi design en heeft een vrolijke kleur. Het was even wennen omdat de stofzuiger vrij licht is, wel heel handig als je de trap moet stofzuigen en de stofzuiger moet op tillen. De zuigkracht is alleen te regelen met het schuifklepje op de slang, maar dat is goed te doen. Er zitten handige hulpstukken bij, alleen jammer dat deze niet op te bergen zijn in de stofzuiger. Er zit een smal opzetstuk bij deze is erg fijn om bijvoorbeeld de randjes in je auto te stofzuigen waar je normaal niet bij komt. Het borsteltje op de slang dat je eenvoudig naar benden kunt schuiven is echt ideaal en zou iedere stofzuiger moeten hebben. Met dit borsteltje kun je bijvoorbeeld heel makkelijk de plinten schoonzuigen. Het is een zakloze stofzuiger, de opvangbak is makkelijk te verwijderen, te legen, schoon te maken en je plaats het ook weer net zo makkelijk terug.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Een complete stofzuiger met alles erop en ...
Door Boy op 1-9-2018

Een complete stofzuiger met alles erop en erbij. De zuigkracht is bijzonder groot. Zelfs zo groot dat bij de parketstand de zuigmond op de vloer blijft gezogen. Het is goed dat de zuigregeling aan de buis de zuigkracht kan verminderen. Zelfs bij de laagste zuigkracht is deze nog bijzonder krachtig. Ik ondervind dat niet als alleen maar voordeel. Van mij mogen de haren wel wat langer zijn en/of de openingen tussen de haren wat groter zijn.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Mooie stofzuiger. verschillende zuigkrachten. Verschillende mondstukken. Makkelijk ...
Door Kevin op 31-8-2018

Mooie stofzuiger. verschillende zuigkrachten. Verschillende mondstukken. Makkelijk in gebruik. Goed voor je rug

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731EA
Gemiddelde score redacteuren
7,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731EA
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,0
Website testen
De Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731EA is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Rowenta RO3731EA: Ruim voldoende zakloze stofzuiger
7,3
25-4-2019
BesteProduct.nl

De Rowenta RO3731EA is een zakloze stofzuiger die prima presteert op een laagpolige vloerbedekking en op een harde ondergrond. Het design vinden we niet bijzonder, maar hij is wél solide gebouwd. Een elektronische zuigkrachtregeling heeft hij niet, wel kun je de zuigkracht verminderen door het schuifje te gebruiken dat op het gebogen koppelstuk zit. De actieradius en de inhoud van de stofcontainer hadden wat ons betreft wat groter mogen zijn. De fabrikant geeft een geluidsniveau op van 78dB, zelf meten we met onze geluidsapp 75dB. Al met al een stofzuiger met een ruim voldoende prijs-kwaliteitverhouding.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731EA te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de Compact Power Cyclonic RO3731EA de € 83,99 waard is.
expertscore
7,0
laagste prijs
€ 83,99
prijs/kwaliteit
8,0

Laagste prijzen Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731EASpecificaties van Rowenta Compact Power Cyclonic RO3731EA

Algemene Kenmerken

Type/soort
stofzuiger
Draadloos
Nee
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer, kale vloer
Correct gebruik
Thuis
Bediening
knoppen
Kleur(en)
zwart, blauw
Fabrikant kleur(en)
turkoois, zwart
Materiaal wielen
rubber

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
zakloos
Vuilafscheidingsmethode
filtrerend
Stof capaciteit
1,5 liter
Luchtfilters
HEPA
Aantal stadia luchtfilter
2

Zuigbuis En Hulpstukken

Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
metaal
Telescopische buis
Ja
Turboborstel
Nee

Prestaties

Vermogen
750 watt
Zuigkracht (maximaal)
750,0 watt
Stofuitstootklasse
A
Actieradius
8,6 m
Geluidsniveau
78 dB

Opties

Opties
snoeropslag, automatisch snoer opwinden
Parkeerstand
Ja
Snoeropberging
Ja
Automatische snoeropwinder
Ja
Aan/uitschakelaar
Ja

Energie

Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
28 kWh

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
29,03 cm
Breedte
27,62 cm
Diepte
40,94 cm
Snoerlengte
6,2 m
Lengte kabel
6,2 m
Gewicht
6380 gram, 6380
Hoogte verpakking
335 mm
Breedte verpakking
290 mm
Diepte verpakking
490 mm
Gewicht verpakking
7690 g

Algemeen

EAN
3221610134504
Partnumber
RO3731
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
January 2016
Introductie model
2017

Extra

Diepte
409,4 mm
Breedte
276,2 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,0
Beoordeling consumenten
7,0
Prijs / kwaliteit
8,0