Volg ons

Inventum ST154RZA

Voor- en nadelen van de Inventum ST154RZA

Voordelen

  • Lage prijs
  • Resultaat van een stofzuigbeurt op een harde vloer en op tapijt
  • Twee mogelijkheden om hem te parkeren (horizon en verticaal)
  • Hele goede HEPA 13 uitstroomfilter

Nadelen

  • Kleine actieradius
  • Kleine stofzak (1.5L)

Onze test
Consumententest | op
7,3

Inventum ST154RZA: Kleine stofzuiger die ruim voldoende presteert

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze sledestofzuiger is ideaal voor kleinbehuisden. Hij neemt bij het opbergen niet veel ruimte in beslag. De inhoud van de stofzak is eveneens klein (1.5 liter). Als gevolg hiervan moet je de stofzak vaker vervangen voor een nieuwe en dat is dan weer slecht voor de portemonnee. Ik ben te spreken over de prestaties van een stofzuigbeurt op een harde vloer en op tapijt. Hij heeft ook nog eens een hele goed uitstroomfilter (HEPA 13) en de prijs is erg laag. Ik vind het jammer dat het geluidsniveau (78dB) in vergelijking met andere door mij geteste sledestofzuigers erg hoog is. Dat is ook de reden dat ik deze (verder prima presterende) stofzuiger geen kooptip geef.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 58,95
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Deze Inventum kost op het moment dat ik deze review schrijf circa € 65 euro. Voor kleinbehuisden is hij ideaal, ik vind het alleen jammer dat het geluidsniveau erg hoog is.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger wordt een combimondstuk, een kierenzuiger, een ronde borstel en een meubelmondstuk meegeleverd. Ik mis bij deze stofzuiger een mondstuk dat speciaal voor harde vloeren is bestemd. Er wordt een houder meegeleverd die op de telescoopbuis kan worden geklemd. Op de houder kunnen de kierenzuiger, de ronde borstel en het meubelmondstuk worden geklikt. Persoonlijk vind ik het niet fijn dat tijdens het stofzuigen de houder met hulpstukken aan de buis hangt en daarom leg ik deze altijd op een vaste plek neer. Zo voorkom ik dat de hulpstukken rondslingeren. Alle hulpstukken zijn solide uitgevoerd. De haren van de borstel onder het combimondstuk zijn erg stug. Ze veroorzaken voor zover ik heb kunnen zien geen krassen, maar hadden wat mij betreft wel iets soepeler mogen zijn.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Deze Inventum is rood en zwart gekleurd en heeft zilveren accenten. Ik vind hem ietwat saai en erg traditioneel vormgegeven. De telescoopbuis is van ijzer en de slang is van plastic gemaakt. De wieltjes onder de stofzuiger zijn voorzien van een laagje gom waardoor de kans dat vloeren worden beschadigd nagenoeg is uitgesloten. Wanneer je in tegengestelde richting loopt dan kan hij even gaan ‘zitten‘. Ik heb niet meegemaakt dat hij is omgevallen. Deze stofzuiger is voorzien van een HEPA 13 uitstroomfilter. Dit filter is zeer geschikt voor mensen die luchtwegproblemen en/of allergieën hebben. Op het energielabel wordt de stofuitstoot met een A aangegeven. Voor het motorcompartiment zit een afwasbaar schuimfilter. De zuigslang is ongeveer 1,60 m lang en het snoer heeft een lengte van 4,10 m. Door de voetschakelaar in te drukken rolt het snoer probleemloos op. Dit mechanisme werkt prima. De klikverbinding tussen de buis en de zuigslang is solide uitgevoerd en werkt ook naar behoren.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
De telescoopbuis van deze sledestofzuiger is tot maximaal 90 cm uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. Op de stofzuiger zit een voetschakelaar waarmee je het snoer kunt laten oprollen. De zuigkracht is door middel van een schuif te regelen. Dit is erg handig wanneer je zeil, bekleding of meubels wilt schoonmaken. De stofzak is gemaakt van microvezel en heeft een kleine inhoud van 1,5 liter. Het plaatsen en verwijderen van deze zak gaat heel erg gemakkelijk. Deze stofzuiger is ook voorzien van een reinigingsindicator. De actieradius is circa 6,5 m. Dit is niet erg groot, maar deze stofzuiger is dan ook bestemd voor kleinbehuisden. Wanneer je de stofzuiger wilt opbergen dan heb je twee opties om hem in de parkeerstand te zetten. Je kunt de stofzuiger op zijn wieltjes laten staan en het oog dat aan de achterkant zit gebruiken, of je zet de stofzuiger rechtop en gebruikt het oog dat aan de onderkant van de stofzuiger zit. Deze laatste optie om de stofzuiger op te bergen scheelt ruimte. Het gewicht is 3,6 kg en dat is in vergelijking met andere door mij geteste stofzuigers erg laag. Het geluidsniveau is daarentegen weer erg hoog (78dB).
8,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het vermogen van de ST154RZA is 700 watt en het energieverbruik is 26 kWh per jaar. Vanwege dit lage verbruik valt hij in de klasse A (energielabel). Over het resultaat van een stofzuigbeurt op een gladde vloer ben ik tevreden. Op het energielabel wordt deze met een A gewaardeerd. Op een tapijt krijgt hij met een D een lagere waardering. Dit houdt in dat hij wel aardig zuigt op een tapijt, maar dat er betere zijn. Overigens heb ik dit verschil tijdens het stofzuigen niet opgemerkt.

7,3
Eindscore test
Inventum ST154RZA

Reviews van de Inventum ST154RZA

Gemiddelde score gebruikers

9,1
De ST154RZA Stofzuiger van Inventum wordt door 10 gebruikers met een gemiddelde van 9,1 beloond. Dat is een zeer goede score. De Inventum voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
het was in de aanbieding en was ...
Door stofzuiger op 21-3-2019

het was in de aanbieding en was wel toe aan iets nieuws daar mijn oude stofzuiger 20 jaar oud was e n slecht begon te worden vond ik deze leuke aanbieding

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Erg moderne stofzuiger met een mooie moderne ...
Door Barend47 op 24-11-2018

Erg moderne stofzuiger met een mooie moderne kleur en zuigt krachtig. Lekker licht van gewicht waardoor hij ookerg geschikt is voor oudere mensen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
leuk compacte stofzuiger die zijn werk zeer ...
Door piet op 13-11-2018

leuk compacte stofzuiger die zijn werk zeer goed doet zeer goed op de laminaat vloer en ook goed op het tapijt lekker beweeglijk door zijn compactheid zeer tevreden en beveel het ook echt aan

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Ik had een extra stofzuiger nodig voor ...
Door Wilma Bode op 3-11-2018

Ik had een extra stofzuiger nodig voor de 1e verdieping van mijn huis, en deze is compact en toch krachtig en uitgebreid in accessoires.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Om het merk Inventum. Producten van dit ...
Door Jerry Kharag op 1-11-2018

Om het merk Inventum. Producten van dit merk tot nu een goede naam qua kwaliteit ,prestaties en redelijke prijzen

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Perfecte stofzuiger voor een arme student! Ik ...
Door Cindy op 29-10-2018

Perfecte stofzuiger voor een arme student! Ik heb deze stofzuiger een aantal dagen geleden gekocht en hij bevalt tot nu toe prima! Het grootste voordeel vind ik dat hij lekker licht van gewicht is, waardoor een kamer schoonmaken (zelfs voor studenten) weinig inspanning vereist. Daarnaast zijn de opzetstukken gemakkelijk te bevestigen, waardoor de haren en kruimels snel van de bank verwijderd kunnen worden. Persoonlijk is de kleur van de stofzuiger niet helemaal mijn smaak, maar het design daarentegen vind ik wel erg mooi. Ik zou deze stofzuiger zeker weten aanbevelen!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb deze stofzuiger gekozen omdat ik ...
Door Corney op 11-10-2018

Ik heb deze stofzuiger gekozen omdat ik goede ervaringen heb met andere produkten van Invemtum zoals magnetron en heteluchtfriteuse. Het is een voordelige en prima stofzuiger en voldoet volledig aan mijn verwachtingen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
De Inventum ST154RZA is een fijne, goede ...
Door Anneloes op 7-10-2018

De Inventum ST154RZA is een fijne, goede en betaalbare stofzuiger. Ik was op zoek naar een stofzuiger voor een kleine woning en kwam terecht bij deze stofzuiger. Ziet er modern uit, rijdt soepel en heeft een goede zuigkracht, wat natuurlijk erg belangrijk is. Ik zou deze stofzuiger zeker aanbevelen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Na 2 dyson stofzuigers een verademing,grote zuigkracht ...
Door Rookie op 20-9-2018

Na 2 dyson stofzuigers een verademing,grote zuigkracht gebruik nog niet helft van zijn vermogen makkelijk in gebruik grote wendbaarheid en wat is ie stil in verhouding met mijn vorige merk die overigens na 4 jaar vervangen moesten worden

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Heb eerst een Cycloon stofzuiger gekocht, maar ...
Door Peter op 9-4-2018

Heb eerst een Cycloon stofzuiger gekocht, maar die heb ik weer meteen terug gestuurd. Gaf te veel herrie in vergelijking met dit stofzuiger. Ik was verbaasd dat die heel weinig herrie maakt voor zo'n klein stofzuiger. Verder is die gemakkelijk te verstellen dus iedereen kan dit stofzuiger gaan gebruiken. Hij is ook niet echt zwaar om op te tillen en ook kan je heel veel stof in kwijt. Inventum maakt 't moment om je hele huis stof rij te maken met dit stofzuigers.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Inventum ST154RZA
Gemiddelde score redacteuren
7,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum ST154RZA
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,0
Website testen
De Inventum ST154RZA is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Inventum ST154RZA: Kleine stofzuiger die ruim voldoende presteert
7,3
19-2-2018
BesteProduct.nl

Deze sledestofzuiger is ideaal voor kleinbehuisden. Hij neemt bij het opbergen niet veel ruimte in beslag. De inhoud van de stofzak is eveneens klein (1.5 liter). Als gevolg hiervan moet je de stofzak vaker vervangen voor een nieuwe en dat is dan weer slecht voor de portemonnee. Ik ben te spreken over de prestaties van een stofzuigbeurt op een harde vloer en op tapijt. Hij heeft ook nog eens een hele goed uitstroomfilter (HEPA 13) en de prijs is erg laag. Ik vind het jammer dat het geluidsniveau (78dB) in vergelijking met andere door mij geteste sledestofzuigers erg hoog is. Dat is ook de reden dat ik deze (verder prima presterende) stofzuiger geen kooptip geef.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Inventum ST154RZA te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de ST154RZA de € 58,95 waard is.
expertscore
7,0
laagste prijs
€ 58,95
prijs/kwaliteit
7,5

Laagste prijzen Inventum ST154RZA

Bekijk
€ 58,95
8,8
Vandaag voor 21:00 uur besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 58,95
8,2
Voor 23.30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 58,95
7,8
Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen thuisbezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 58,95
4,5
Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Inventum ST154RZA

Algemene Kenmerken

Type/soort
stofzuiger
Type
slede-stofzuiger
Type apparaat
slede-stofzuiger
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Bediening
knoppen
Kleur(en)
zwart, rood
Fabrikant kleur(en)
rood, zwart
Slang materiaal
kunststof
Opslag compartiment
Nee

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
stofzak
Vuilafscheidingsmethode
filtrerend
Stof capaciteit
1,5 liter
Droge stof capaciteit
2 liter
Capaciteit (droog vuil)
1,50 liter
Verwijderbare filter
Ja
Luchtfilters
HEPA
Motorbeschermingsfilter
Ja

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
meubel mondstuk, standaard vloerborstel, kieren mondstuk
Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
metaal
Inclusief slang
Ja
Flexibele slang
Ja
Handgreep met accessoireopslag
Ja
Aantal mondstukken
4
Spleetzuigmond
Ja
Borstel
Ja
Zuigmond voor kussens
Ja
Speciale mondstuk(ken)
kussen zuigmond
Draaghandvat
Ja
Hoeveelheid hadvaten
1

Prestaties

Vermogen
700 watt
Variabel vermogen
Ja
Stofuitstootklasse
A
HEPA klasse
HEPA 13
Actieradius
8 m
Reinigingsklasse voor harde vloeren
A
Reinigingsklasse voor tapijt
D
Geluidsniveau
78 dB

Opties

Opties
handvat(en), handgreep met accessoireopslag, stofzak vol indicator, snoeropslag, automatisch snoer opwinden
Zuigkrachtregeling
mechanisch
Stofzak vol indicator
Ja
Indicator voor volle stofreservoir
Ja
Snoeropberging
Ja
Automatische snoeropwinder
Ja
Aan/uitschakelaar
Ja

Energie

Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
26 kWh

Meegeleverd

Aantal stofzakken
2
Handleiding
Ja

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
21,00 cm
Breedte
37,00 cm
Diepte
26,00 cm
Snoerlengte
5,1 m
Lengte kabel
5,1 m
Gewicht
4500 gram, 4500
Gewicht (zonder accessoires)
3600 gram

Algemeen

EAN
8712876104547
Partnumber
ST154RZA
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
October 2017
Introductie model
2017
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
9
Beoordeling experts
7,0
Beoordeling consumenten
9,1
Prijs / kwaliteit
7,5