Volg ons

Inventum ST207RCA

Voor- en nadelen van de Inventum ST207RCA

Voordelen

  • Prima reinigingsresultaat op een gladde vloer en op tapijt
  • Hele goede uitstroomfilter (HEPA 13)

Nadelen

  • Zuigkracht neemt af wanneer de stofzuiger vol raakt

Onze test
Consumententest | op
7,3

Inventum ST207RCA: Prima stofzuiger met goede prijs-kwaliteitverhouding

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De zuigkracht van deze zakloze sledestofzuiger is prima. Dit zie je terug in het resultaat van een stofzuigbeurt met de Inventum ST207RCA op een gladde vloer. Op een laagpolig tapijt is het resultaat overigens iets minder, maar slecht is het zeker niet. De zuigkracht neemt af wanneer de stofcontainer vol raakt. Het is daarom raadzaam deze regelmatig leeg te maken en niet te wachten tot hij vol zit. Deze stofzuiger heeft een hele goede HEPA 13 uitstroomfilter. Vanwege de goede verhouding tussen kwaliteit en prijs (zo'n 70 euro) geef ik deze stofzuiger een kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 74,99
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Inventum kost op het moment dat ik het testverslag schrijf circa 70 euro. Ik vind dit niet veel voor een stofzuiger die prima presteert en waarvan de kwaliteit ook nog eens behoorlijk is.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze Inventum wordt een combimondstuk voor harde vloeren en tapijt, een meubelmondstuk, een ovale harde borstel en een kierenzuiger meegeleverd. Behalve het combimondstuk kunnen de overige hulpstukken op een houder worden geklemd. Deze houder kan dan vervolgens op een telescoopbuis worden geklemd. Persoonlijk vind ik het niet fijn wanneer er tijdens het stofzuigen een houder met hulpstukken op de buis is geklemd.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De ST207RCA is solide gebouwd en de kleur rood met de accenten zwart en zilver vind ik er mooi bij passen. Het loopvlak van de twee zijwielen en het kleine wieltje onder de stofzuiger is bekleed met gom. Hierdoor is de kans dat vloeren worden beschadigd nagenoeg uitgesloten. Het stofreservoir zit solide bevestigd op de stofzuiger. Ik verwacht dan ook niet dat de aansluiting tussen het reservoir en de stofzuiger na langdurig gebruik gaat lekken. De telescoopbuis is gemaakt van ijzer en is tot maximaal 90 cm uitschuifbaar. Voor lange mensen is dat ideaal. Op de stofzuiger zit een voetschakelaar voor het oprollen van het snoer. Dit oprolmechanisme werkt prima.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Deze Inventum manoeuvreert erg goed en hij is ook nog eens behoorlijk stabiel. Wanneer je tijdens het stofzuigen in tegengestelde richting loopt dan kan hij even steigeren, maar omvallen doet hij niet. Op de stofzuiger zit een voetschakelaar waarmee je de stofzuiger aan en uit kunt zetten. Met zijn gewicht van circa 5 kg is hij zeker niet te zwaar om ermee te kunnen traplopen. In plaats van een stofzak heeft hij een doorzichtig stofreservoir die een inhoud heeft van 2 liter. Het reservoir is heel gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken. Met een schuifje kun je de zuigkracht regelen. Dit is erg handig wanneer je zeil, bekleding of meubels wilt schoonmaken. Er zit geen reinigingsindicatie op deze stofzuiger. Persoonlijk vind ik dat niet zo heel erg, want je kunt immers ook aan het motorgeluid horen dat de stofzak vol zit òf dat de slang verstopt zit. Er zit op deze stofzuiger een hele goede HEPA 13 uitstroomfilter. Dit filter is zeer geschikt voor mensen die luchtwegproblemen en/of allergieën hebben. Het geluidsniveau is 78 dB en dat valt binnen de norm (80 dB) die de Europese Commissie in 2017 heeft vastgesteld. Dit niveau wordt overigens alleen gehaald wanneer de maximale zuigkracht wordt gevraagd. Het snoer (6 m) had wat mij betreft iets langer gemogen. Nu moet je tijdens het stofzuigen wat vaker van stopcontact wisselen.
7,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Het vermogen van deze zakloze stofzuiger is 700 watt en het energieverbruik is 27 kWh per jaar. Vanwege dit lage verbruik valt hij in de klasse A (energielabel). De zuigkracht is prima en ik ben dan ook tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt op een gladde vloer. Op het energielabel wordt dit met de letter A gewaardeerd. Op een tapijt was het resultaat iets minder, maar slecht presteerde hij zeker niet. Op het energielabel krijgt hij met de letter D een lagere waardering. De zuigkracht neemt af wanneer de stofcontainer volraakt. Dit kun je ondervangen door hem wat vaker te legen.

7,3
Eindscore test
Inventum ST207RCA

Reviews van de Inventum ST207RCA

Gemiddelde score gebruikers

7,6
Inmiddels hebben 14 gebruikers hun mening gedeeld over de ST207RCA van Inventum en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de ST207RCA vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
6,0
De stofzuiger ziet er goed uit hij ...
Door Pieos op 9-9-2019

De stofzuiger ziet er goed uit hij zuigt prima. De zuigkracht is zowel electronisch als handmatig aan te passen. Jammer van het borstelwerk dat niet fijn werkt. De bijgeleverde borstel schuurt te hard over de vloer. De kleine ronde borstel is onhandig doordat de kop steeds weg draait. Iets groter vuil blijft klem zitten tussen het filter en de behuizing van de stofcontainer.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

1,0
Gekocht op 7 Mei dit jaar. De ...
Door Nick vS op 8-9-2019

Gekocht op 7 Mei dit jaar. De stofzuiger zuigt eigenlijk niet. Zelfs met kruimels op keukentegels heeft deze stofzuiger grote moeite. Dus jammer maar helaas, miskoop. Wordt weer een nieuwe (andere) kopen.... zeker geen Inventum.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Het product ziet er goed uit en ...
Door Tonny Stoopman op 30-7-2019

Het product ziet er goed uit en werkt ook goed en natuurlijk geen stofzakken nodig. Voor de prijs was ik betaald heb is het Top. Ik raad iedereen aan dit product te kopen

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Zuigt als een Beest!Is ook nodig hier ...
Door Denise op 6-7-2019

Zuigt als een Beest!Is ook nodig hier op Bonaire waar het altijd stoffig is en de wind meestal waait.Rolt goed achter mij aan,is erg stil en heeft alles wat je nodig hebt aan accessoires. Geen gedoe met stofzuigerzakken kopen en makkelijk schoon te maken.Kortom zo is stofzuigen nog leuk ook!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Sterk, wendbaar, handzaam, mooi, handig mijn vrouw ...
Door Ronnie op 1-6-2019

Sterk, wendbaar, handzaam, mooi, handig mijn vrouw en ik zijn er superblij mee, makkelijk trap op trap af

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Prima stofzuiger. Weinig motorlawaai, goede zuigkracht. Fraai ...
Door Marcel Bergen op 28-1-2019

Prima stofzuiger. Weinig motorlawaai, goede zuigkracht. Fraai design. Gunstige prijs. Helaas was na een half jaar de rem van het oprolsysteem van het snoer defect. De stofzuiger werd telkens naar het stopcontact getrokken. Het oprolsysteem is wel vaker een probleem bij stofzuigers. Ook van andere merken. Door de goede service van Inventum kreeg ik na een week een nieuwe stofzuiger. Nu eens kijken of het oprolsysteem blijft voldoen....

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Mooie stofzuiger. Helaas constant verstopt en moeite ...
Door Denise op 29-11-2018

Mooie stofzuiger. Helaas constant verstopt en moeite met bijv mini stukjes lego op te zuigen. Zonde van het geld! Ik ga een andere kopen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Fijne lichte stofzuiger, lekker lente snoer en ...
Door Beppie op 18-11-2018

Fijne lichte stofzuiger, lekker lente snoer en je hoeft t maaar leeg te gooien, geen gedoe met zakken

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Grote zuigkracht, makkelijk hanteerbaar. Steel is voor ...
Door Esther op 7-11-2018

Grote zuigkracht, makkelijk hanteerbaar. Steel is voor mij iets te kort. Handige accessoires erbij. Eenvoudige knoppen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Mooie kleine maar krachtige stofzuiger e ...
Door Beppie op 31-7-2018

Mooie kleine maar krachtige stofzuiger e zonder zak top, snoer had wat langer gemogen , steel is mooi lang en de kleur is prachtig en licht in gewicht.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Inventum ST207RCA
Gemiddelde score redacteuren
7,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum ST207RCA
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,0
Website testen
De Inventum ST207RCA is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Inventum ST207RCA: Voor de prijs van € 68,90 koop je een prima stofzuiger
7,3
12-3-2018
BesteProduct.nl

De zuigkracht van deze zakloze sledestofzuiger is prima. Dit zie je terug in het resultaat van een stofzuigbeurt op een gladde vloer. Op een laagpolig tapijt is het resultaat overigens iets minder, maar slecht is het zeker niet. De zuigkracht neemt af wanneer de stofcontainer vol raakt. Het is daarom raadzaam deze regelmatig leeg te maken en niet te wachten tot hij vol zit. Deze stofzuiger heeft een hele goede HEPA 13 uitstroomfilter. Vanwege de goede verhouding tussen kwaliteit en prijs (€ 68,90) geef ik deze stofzuiger een kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Inventum ST207RCA te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de ST207RCA de € 74,99 waard is.
expertscore
7,0
laagste prijs
€ 74,99
prijs/kwaliteit
7,5

Laagste prijzen Inventum ST207RCA

Bekijk
€ 74,99
7,8
Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen thuisbezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 74,99
4,5
Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 75,90
5,2
Op werkdagen voor 22.00 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 75,95
8,8
Vandaag voor 21:00 uur besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Inventum ST207RCA

Algemene Kenmerken

Type/soort
stofzuiger
Type
slede-stofzuiger
Type apparaat
slede-stofzuiger
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Correct gebruik
Thuis
Kleur(en)
zwart, rood
Fabrikant kleur(en)
rood, zwart

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
zakloos
Vuilafscheidingsmethode
cyclonisch/filterend
Stof capaciteit
2,0 liter
Verwijderbare filter
Ja
Luchtfilters
HEPA

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
standaard vloerborstel
Zuigbuissysteem
telescoop
Materiaal buis/slang
metaal
Flexibele slang
Ja
Vloermondstuk
Ja
Borstel
Ja
Draaghandvat
Ja

Prestaties

Vermogen
700 watt
Variabel vermogen
Ja
Stofuitstootklasse
A
HEPA klasse
HEPA 13
Actieradius
9 m
Geluidsniveau
78 dB

Opties

Opties
handvat(en)

Energie

Energieklasse
A
Jaarlijks energieverbruik
27 kWh

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
32,00 cm
Breedte
40,00 cm
Diepte
28,00 cm
Snoerlengte
6,1 m
Lengte kabel
6,1 m

Algemeen

EAN
8712876104554
Partnumber
8712876104554, ST207RCA
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
August 2017
Introductie model
2017
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
7,0
Beoordeling consumenten
7,6
Prijs / kwaliteit
7,5