Volg ons

Philips FC6823/01

Voor- en nadelen van de Philips FC6823/01

Voordelen

 • Gewicht
 • Compact
 • Zakloos
 • Snoerloos
 • Gemotoriseerde vloermondstukken
 • Resultaat stofzuigbeurt op alle ondergronden is goed
 • Deze stofzuiger kan draadloos worden opladen
 • Ledverlichting in het combimondstuk
 • Wendbaarheid

Nadelen

 • Deksel stofcontainer is lastig te verwijderen
 • Inhoud stofcontainer is erg klein
 • Geen voorziening om alle extra hulpstukken op te hangen
 • Accu in Turbostand leeg na 22 minuten

Onze test
Consumententest | op
7,8

Philips SpeedPro Max FC6823/01: Priemende koplampen speuren naar stof en vuil

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze SpeedPro Max is te gebruiken als een ‘normale’ stofzuiger en ook als kruimelzuiger. Het opladen gebeurt via het proces van magnetische inductie en is daarom draadloos. Ondanks het lage vermogen vind ik het resultaat van een stofzuigbeurt op alle vloeren erg goed. De stofzuiger beschikt over LED-verlichting in het combi-mondstuk. Die techniek heb ik vaker gezien, maar LED's die zó fel schijnen nog niet. Op een gladde vloer zijn stof en vuil zelfs bij daglicht erg gemakkelijk waar te nemen. Ik heb ook een aantal minpunten. Zo op het eerste gezicht heeft de stofcontainer een behoorlijke afmeting alleen mag deze maar voor de helft worden gevuld en daardoor is de inhoud erg klein (0.3L). De deksel van de stofcontainer vind ik lastig te verwijderen en op het kleine vloermondstuk zit geen scharnierpunt. De minpunten kosten 'm uiteindelijk de kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 328,90
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Philips SpeedPro Max FC6823/01 is op dit moment te koop voor een bedrag van zo'n 440 euro. Ik geef hem geen kooptip omdat ik het verwijderen van de deksel van de stofcontainer niet gebruiksvriendelijk vind.
6,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger worden een gemotoriseerd combivloermondstuk en een klein gemotoriseerd vloermondstuk (voor moeilijk bereikbare plaatsen) meegeleverd. Ik mis een kierenzuiger en een voorziening om het kleine mondstuk op te hangen.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De SpeedPro Max ziet er niet alleen solide uit, hij ís het nog ook. De steel is van aluminium en de behuizing van de kruimelzuiger en de stofcontainer zijn van stevig kunststof gemaakt. Ik vind dat deze stofzuiger er mooi uitziet. Dit komt niet alleen door de gekozen kleuren rood, zwart en zilver, maar ook door de positie van de stofcontainer en het filter. Deze zitten namelijk op de kruimelzuiger. Ik dacht heel even dat de stofzuiger hierdoor in onbalans zou zijn, maar dat is zeker niet het geval. Ook het kliksysteem dat de hulpstukken met de steel en de kruimelzuiger verbindt, is solide uitgevoerd. Deze stofzuiger wordt draadloos opgeladen. Voor mij is dit een noviteit want ik heb dit nog niet eerder bij stofzuigers gezien. Om de stofzuiger op te bergen is er een beugel bijgeleverd waar hij kan worden opgehangen. De fabrikant heeft ook aan de pluggen en schroeven gedacht. Over de kwaliteit van de filters kan ik niets zeggen. Ik zie in de handleiding dat het schuimfilter kan worden gewassen maar dat is ook het enige wat ik erover kan vertellen.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Op het handvat van deze stofzuiger zit een schuifschakelaar waarmee de zuigkracht in drie standen kan worden geregeld. In de ‘turbostand’ kan circa 25 minuten worden gestofzuigd. Wordt hij in de ‘middenstand’ gezet dan kan hij 30 minuten worden gebruikt en in de ‘ecostand’ is de gebruiksduur zo'n 55 minuten. Het opladen van de batterij duurt rond de 5 uur. De rollers die in de combi- en het kleine mondstuk zitten, kunnen heel gemakkelijk uit de behuizing worden gehaald. Dat is heel erg prettig om ze schoon te kunnen maken. Over het combimondstuk ben ik heel erg tevreden, maar over het kleine mondstuk ben ik dat niet. Op dit mondstuk zit namelijk geen scharnierpunt en daardoor moet je tijdens het gebruik erop letten dat het mondstuk voortdurend horizontaal op de ondergrond wordt gehouden. De stofzuiger en de container waar de 'PowerCyclonen' inzitten, vormen één geheel. Met een druk op de knop kun je deze ontgrendelen en uitnemen. Dit gaat gemakkelijk. Om de stofcontainer leeg te maken moet de deksel die op de container zit eraf worden gehaald. Het verwijderen van deze deksel vind ik lastig. De stofcontainer heeft ogenschijnlijk een redelijk formaat, maar omdat hij maar voor de helft mag worden gevuld (0.3 liter) vind ik hem erg klein. Omdat de mondstukken gemotoriseerd zijn, hoef je niet veel kracht te zetten om de stofzuiger naar voren te duwen. Daarnaast manoeuvreert hij ook soepeltjes. Op de steel zit een zachte borstel geklemd die voor het gebruik uit kan worden geklapt. Ik ben enthousiast over de LED-verlichting in het combimondstuk. Deze schijnen zo fel en zijn zodanig gepositioneerd dat er scheerlicht ontstaat. Stof en vuil kunnen nu zelfs bij daglicht worden opgemerkt. De voortgang van het oplaadproces en storingsmeldingen zijn af te lezen op een digitaal display dat voor de handgreep zit. Dit vind ik heel erg gebruiksvriendelijk. Volgens een app op mijn smartphone is het geluidsniveau in de ‘turbostand’ circa 75dB. Met zijn gewicht van 2,65 kg is hij gemakkelijk te tillen.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
De stroomvoorziening voor deze stofzuiger wordt geleverd door een 25.2V Li-ion batterij. Ondanks het lage vermogen is de zuigkracht erg goed. De PowerBlade-motor die een luchtstroom van 1000 liter lucht per minuut genereert (gegevens fabrikant) en het ontwerp van het combimondstuk zorgen hiervoor. Over de stofzuigbeurten op een harde vloer en op tapijt ben ik dik tevreden.

7,8
Eindscore test
Philips FC6823/01

Testen van Philips FC6823/01
Gemiddelde score redacteuren
7,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips FC6823/01
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips FC6823/01.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Philips FC6823/01? Onze eigen test van de FC6823/01 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Philips SpeedPro Max Draadloze stofzuiger FC6823/01
9,0
22-5-2018
Gadgetgear.nl

Door de Philips SpeedPro Max Draadloze stofzuiger FC6823/01 realiseer ik mij dat een ‘gewone’stofzuiger maar onhandig is. Onhandig met de beperktheid van het snoer en het wisselen van de stofzakken. De SpeedPro van Philips is snel, gemakkelijk in gebruik, effectief en goed te reinigen. Met een accuduur die acceptabel is en een stofbak die relatief groot is op kruimeldief niveau heeft de SpeedPro voldaan aan al mijn wensen. Natuurlijk zou er op accuduur met stand 3 nog wat winst behaald kunnen worden en ook de stofbak zou wellicht iets ruimer kunnen, maar legen is nog steeds niet nodig na één of twee beurten. Al met al een prachtige steelstofzuiger die een waardevolle concurrent blijkt voor collega zuigers. Het enige echte minpunt vind ik de prijs, dat wil niet zeggen dat hij het niet waard is, maar de exclusiviteit die het met zich meebrengt is jammer voor de rest van Nederland. Ik gun iedereen een SpeedPro.

Gadgetgear.nl
Philips SpeedPro Max FC6823/01: Priemende koplampen speuren naar stof en vuil
7,8
2-5-2018
BesteProduct.nl

Deze SpeedPro Max is te gebruiken als een ‘normale’ stofzuiger en ook als kruimelzuiger. Het opladen gebeurt via het proces van magnetische inductie en is daarom draadloos. Ondanks het lage vermogen vind ik het resultaat van een stofzuigbeurt op alle vloeren erg goed. De stofzuiger beschikt over LED-verlichting in het combi-mondstuk. Die techniek heb ik vaker gezien, maar LED's die zó fel schijnen nog niet. Op een gladde vloer zijn stof en vuil zelfs bij daglicht erg gemakkelijk waar te nemen. Ik heb ook een aantal minpunten. Zo op het eerste gezicht heeft de stofcontainer een behoorlijke afmeting alleen mag deze maar voor de helft worden gevuld en daardoor is de inhoud erg klein (0.3L). De deksel van de stofcontainer vind ik lastig te verwijderen en op het kleine vloermondstuk zit geen scharnierpunt. Tot slot, tijdens het stofzuigen moet dit mondstuk horizontaal op de vloer worden gehouden. Zo niet, dan slaat hij stukken over.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
-
Prijs / kwaliteit
Voor de Philips FC6823/01 hebben we nog geen prijs-kwaliteitsverhouding omdat het product nog niet door ons of anderen is getest.
expertscore
7,5
laagste prijs
€ 328,90
prijs/kwaliteit
0,0

Reviews van de Philips FC6823/01

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Philips FC6823/01 nog niet gedeeld. Heb jij de FC6823/01 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Stofzuiger van Philips te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Philips FC6823/01Specificaties van Philips FC6823/01

Algemene Kenmerken

Type/soort
handstofzuiger
Type
slede-stofzuiger
Type apparaat
slede-stofzuiger, steel-stofzuiger
Inclusief kruimelzuiger
Ja
Reinigt ondergronden
tapijt, kale vloer, meubelstoffering, traptredes
Correct gebruik
Thuis
Bediening
sensor
Kleur(en)
rood
Fabrikant kleur(en)
rood

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
zakloos
Vuilafscheidingsmethode
cyclonisch
Stof capaciteit
0,6 liter
Wasbaar filter
Ja
Luchtfilters
cyclonisch

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
turbo borstel
Aantal mondstukken
2
Turboborstel
Ja
Speciaal mondstuk
Ja
Speciale mondstuk(ken)
360 graden zuigmond

Prestaties

Variabel vermogen
Ja
Geluidsniveau
84 dB

Opties

Opties
inclusief kruimelzuiger, stofzak vol indicator
Zuigkrachtregeling
elektronisch
Stofzak vol indicator
Ja
Indicator voor volle stofreservoir
Ja
Beeldscherm
LCD

Energie

Voeding
accu
Accu gestuurd
Ja
Tijdsduur
65 min
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Oplaadtijd
5 uur
Batterijvoltage
25,20 volt

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja

Inhoud En Afmetingen

Gewicht
2730 gram, 2730

Algemeen

EAN
8710103814061, 8710103862017, 8710103878551, 8710103862024
Partnumber
FC6823/01
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
February 2018
Introductie model
2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,5
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
-