Volg ons

Philips FC6823/01

Voor- en nadelen van de Philips FC6823/01

Voordelen

 • Gewicht
 • Compact
 • Zakloos
 • Snoerloos
 • Gemotoriseerde vloermondstukken
 • Resultaat stofzuigbeurt op alle ondergronden is goed
 • Deze stofzuiger kan draadloos worden opladen
 • Ledverlichting in het combimondstuk
 • Wendbaarheid

Nadelen

 • Deksel stofcontainer is lastig te verwijderen
 • Inhoud stofcontainer is erg klein
 • Geen voorziening om alle extra hulpstukken op te hangen
 • Accu in Turbostand leeg na 22 minuten

Onze test
Consumententest | op
7,8

Philips SpeedPro Max FC6823/01: Priemende koplampen speuren naar stof en vuil

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze SpeedPro Max is te gebruiken als een ‘normale’ stofzuiger en ook als kruimelzuiger. Het opladen gebeurt via het proces van magnetische inductie en is daarom draadloos. Ondanks het lage vermogen vind ik het resultaat van een stofzuigbeurt op alle vloeren erg goed. De stofzuiger beschikt over LED-verlichting in het combi-mondstuk. Die techniek heb ik vaker gezien, maar LED's die zó fel schijnen nog niet. Op een gladde vloer zijn stof en vuil zelfs bij daglicht erg gemakkelijk waar te nemen. Ik heb ook een aantal minpunten. Zo op het eerste gezicht heeft de stofcontainer een behoorlijke afmeting alleen mag deze maar voor de helft worden gevuld en daardoor is de inhoud erg klein (0.3L). De deksel van de stofcontainer vind ik lastig te verwijderen en op het kleine vloermondstuk zit geen scharnierpunt. De minpunten kosten 'm uiteindelijk de kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 339,00
6,0
Prijs
(Weging 10%)
De Philips SpeedPro Max FC6823/01 is op dit moment te koop voor een bedrag van zo'n 440 euro. Ik geef hem geen kooptip omdat ik het verwijderen van de deksel van de stofcontainer niet gebruiksvriendelijk vind.
6,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze stofzuiger worden een gemotoriseerd combivloermondstuk en een klein gemotoriseerd vloermondstuk (voor moeilijk bereikbare plaatsen) meegeleverd. Ik mis een kierenzuiger en een voorziening om het kleine mondstuk op te hangen.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
De SpeedPro Max ziet er niet alleen solide uit, hij ís het nog ook. De steel is van aluminium en de behuizing van de kruimelzuiger en de stofcontainer zijn van stevig kunststof gemaakt. Ik vind dat deze stofzuiger er mooi uitziet. Dit komt niet alleen door de gekozen kleuren rood, zwart en zilver, maar ook door de positie van de stofcontainer en het filter. Deze zitten namelijk op de kruimelzuiger. Ik dacht heel even dat de stofzuiger hierdoor in onbalans zou zijn, maar dat is zeker niet het geval. Ook het kliksysteem dat de hulpstukken met de steel en de kruimelzuiger verbindt, is solide uitgevoerd. Deze stofzuiger wordt draadloos opgeladen. Voor mij is dit een noviteit want ik heb dit nog niet eerder bij stofzuigers gezien. Om de stofzuiger op te bergen is er een beugel bijgeleverd waar hij kan worden opgehangen. De fabrikant heeft ook aan de pluggen en schroeven gedacht. Over de kwaliteit van de filters kan ik niets zeggen. Ik zie in de handleiding dat het schuimfilter kan worden gewassen maar dat is ook het enige wat ik erover kan vertellen.
7,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Op het handvat van deze stofzuiger zit een schuifschakelaar waarmee de zuigkracht in drie standen kan worden geregeld. In de ‘turbostand’ kan circa 25 minuten worden gestofzuigd. Wordt hij in de ‘middenstand’ gezet dan kan hij 30 minuten worden gebruikt en in de ‘ecostand’ is de gebruiksduur zo'n 55 minuten. Het opladen van de batterij duurt rond de 5 uur. De rollers die in de combi- en het kleine mondstuk zitten, kunnen heel gemakkelijk uit de behuizing worden gehaald. Dat is heel erg prettig om ze schoon te kunnen maken. Over het combimondstuk ben ik heel erg tevreden, maar over het kleine mondstuk ben ik dat niet. Op dit mondstuk zit namelijk geen scharnierpunt en daardoor moet je tijdens het gebruik erop letten dat het mondstuk voortdurend horizontaal op de ondergrond wordt gehouden. De stofzuiger en de container waar de 'PowerCyclonen' inzitten, vormen één geheel. Met een druk op de knop kun je deze ontgrendelen en uitnemen. Dit gaat gemakkelijk. Om de stofcontainer leeg te maken moet de deksel die op de container zit eraf worden gehaald. Het verwijderen van deze deksel vind ik lastig. De stofcontainer heeft ogenschijnlijk een redelijk formaat, maar omdat hij maar voor de helft mag worden gevuld (0.3 liter) vind ik hem erg klein. Omdat de mondstukken gemotoriseerd zijn, hoef je niet veel kracht te zetten om de stofzuiger naar voren te duwen. Daarnaast manoeuvreert hij ook soepeltjes. Op de steel zit een zachte borstel geklemd die voor het gebruik uit kan worden geklapt. Ik ben enthousiast over de LED-verlichting in het combimondstuk. Deze schijnen zo fel en zijn zodanig gepositioneerd dat er scheerlicht ontstaat. Stof en vuil kunnen nu zelfs bij daglicht worden opgemerkt. De voortgang van het oplaadproces en storingsmeldingen zijn af te lezen op een digitaal display dat voor de handgreep zit. Dit vind ik heel erg gebruiksvriendelijk. Volgens een app op mijn smartphone is het geluidsniveau in de ‘turbostand’ circa 75dB. Met zijn gewicht van 2,65 kg is hij gemakkelijk te tillen.
9,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
De stroomvoorziening voor deze stofzuiger wordt geleverd door een 25.2V Li-ion batterij. Ondanks het lage vermogen is de zuigkracht erg goed. De PowerBlade-motor die een luchtstroom van 1000 liter lucht per minuut genereert (gegevens fabrikant) en het ontwerp van het combimondstuk zorgen hiervoor. Over de stofzuigbeurten op een harde vloer en op tapijt ben ik dik tevreden.

7,8
Eindscore test
Philips FC6823/01

Reviews van de Philips FC6823/01

Gemiddelde score gebruikers

8,1
Inmiddels hebben 22 gebruikers hun mening gedeeld over de FC6823/01 van Philips en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de FC6823/01 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Ik heb deze stofzuiger nu een maand ...
Door I. Meijer op 28-7-2019

Ik heb deze stofzuiger nu een maand of 3 in gebruik en ben nog elke dag blij dat ik ‘m heb aangeschaft. Met 4 katten valt er dagelijks een hoop te stofzuigen (grit, haren, etc.) en dat is met deze stofzuiger goed te doen. Voorheen liep ik minimaal tweemaal per dag met een veger rond om daarna alles met de kruimeldief op te zuigen. Dat gaat nu allemaal in een keer en scheelt dus een berg tijd. Geen snoer, dus wordt ik niet beperkt. Zeer wendbaar en de lichtjes op de zuigmond zijn een absolute toevoeging. Je mist niets meer. Ook onder de bank en kasten stofzuigen is geen enkel probleem. Ik kan mijn hele appartement ruimschoots met een acculading doen en eindig op de 2e stand nooit onder de 40%. De gewone stofzuiger blijft sinds de aanschaf in de kast. Al met al de aanschaf meer dan waard.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

3,0
ST
10-1-2019
"Spijt"

Wat leek het me handig en een gemak om deze stofzuiger te hebben. Helaas zijn de verwachtingen niet uitgekomen en ben ik blij dat we onze oude stofzuiger (met snoer) nog hebben. Grote spijt van deze miskoop. Zou hem graag teruggeven en m’n geld terug krijgen.

- - -

Sterke punten: Draadloos.
Zwakke punten: Zwaar; zuigt niet goed en komt zeker niet op alle plekken; met de traditionele stofzuiger krijg je het veel beter schoon; haren draaien er in vast (en dan zijn we slechts met z’n tweeën en zonder huisdieren) en dan doet hij niks meer. Met veel moeite krijg je dit eruit.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

2,0
Zoals zoveel producten van Philips tegenwoordig voelt ...
Door Rob van Achtmaal op 15-11-2018

Zoals zoveel producten van Philips tegenwoordig voelt het product goedkoop aan, krijg het gevoel ‘zo goedkoop mogelijk maken, krijgt de directeur zijn maximale salaris en bonus’. Na amper 2 maanden laat de accu maar tot 70% op. Borstels erg lastig schoon te maken omdat de haren in de borstel vast gaan zitten en niet opgezogen worden. Ook stofreservoir is lastig te legen en dit gaat zeker niet stofwolkvrij zoals beweert word door Philips. Tenslotte zijn de filters wel afwasbaar maar dien je 24 uur te wachten voor deze weer droog en te gebruiken zijn. Nee dit is niet wat ik van een draadloze stofzuiger verwacht had, deze gaat terug.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Stofzuigen vond ik irritante bezigheid met gewone ...
Door Joop op 6-11-2018

Stofzuigen vond ik irritante bezigheid met gewone stofzuiger. Met deze snoerloze versie is het een heel ander verhaal. Ik dacht deze te kopen voor tussendoor wat kruimels hier en daar maar denk nu dat mijn vorige aankoop met snoer overbodig is geworden. Het zuigen gaat super en door om te bouwen naar een soort turbo kruimeldief worden nu allerlei plekken zoals bovenkant kasten en traptreden ineens gemakkelijk toegankelijk. En het niet hoeven meetrekken van een logge bak die overal achter blijft hangen vind ik een grote verademing. Wel vraag ik me af hoe het op langere duur bevalt. Het stof reservoir is vrij krap en moet dus vaak geleegd worden. En het openen daarvan gaat niet gemakkelijk en ik vraag me af of de lipjes die het deksel op zijn plaats houden het noodzakelijke "geweld" op den duur gaan overleven. Belangrijk vind ik de mogelijkheid het zuigdeel te verwijderen waardoor een slanke zuigmond ontstaat waarmee vervelende hoekjes goed bereikbaar zijn, dit was voor mij een belangrijke reden om juist deze uitvoering aan te schaffen. Even wat spinnewebben aan het plafond verwijderen is nu in een ommedraai gefixed. Het openmaken van het stof reservoir doe ik nu met het uiteinde van een latje (om verf te mengen). Het is 2 cm breed. Zet het scheef tussen deksel en richel eronder, even draaien en het dekseltje gaat soepel open. Ik ben wel benieuwd hoe de betrouwbaarheid uitpakt gezien de opmerkingen over defecten in andere reviews.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

7,0
Heb deze stofzuiger nu 4 maanden in ...
Door Roderik op 21-10-2018

Heb deze stofzuiger nu 4 maanden in bezit en ben er erg blij mee. Grote voordeel is natuurlijk dat je lekker vrij kan bewegen en geen last heb van een snoer . Maar er zijn zeker dingen waar je rekening mee moet houden. De zuigkracht is minder dan een stofzuiger met snoer , ik gebruik de power pro daarom ook alleen maar in de turbo stand, wat weer als nadeel heeft dat de accu echt helemaal leeg is binnen 30 minuten. De roterende borstel in de zuigmond werkt goed , maar moet na vrijwel elke stofzuig beurt losgehaald worden en schoongemaakt worden anders werkt hij niet meer door opgerold haar en vuil. Ook moet na iedere zuigbeurt het reservoir geleegd worden , en niet vergeten om de 3 a 4 beurten het filter uitblazen , liefst met perslucht. Ook is de stofzuiger best zwaar voor wat minder sterke personen, zeker rekening mee houden. Al met al blij met de stofzuiger, maar er zijn zeker ook nadelen

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

7,0
Mooie stofzuiger! Had verwacht dat ik mijn ...
Door Rogierjbl op 2-9-2018

Mooie stofzuiger! Had verwacht dat ik mijn oude stofzuiger ook nog nodig zou hebben. Maar dat is niet perse nodig. Als je met deze stofzuiger lang randen gaat is de zuigkracht soms niet voldoende maar dan kan je het mondstuk eraf halen en hem als kruimeldief gebruiken. Dan lukt het wel beetje onhandig maar het went. De haren die zich vast draaien in de borstel is op langer termijn (half jaar) een ramp. De haren om de borstel kan je met een schaar door knippen vervellend karweitje maar goed. Maar de haren die in het begin en eind van de borstel zich vast draaien krijg je er niet meer tussen uit. Dit heeft tot gevol dat er uit eindelijk zoveel haren tussen komen dat er sponaan een onderdeel los raakt en ik deze dus ook niet meer vast kan kliken. Het is ook geen onderdeel die je er normaal gesproken even af haald om de haren er tussen te verwijderen. Ik ga maandag contact met Philips opnemen hier over en ben benieuwd hoe ze dit probleem gaan oplossen. Als je geen lange haren op hoeft te zuigen zal ik de speed pro max zeker aanbevelen. Zeer handig in gebruik door dat je heb zo pakt en ook weer snel heb opgeborgen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik moet eerlijk toegeven dat ik aangenaam ...
Door Yargo op 28-4-2018

Ik moet eerlijk toegeven dat ik aangenaam verrast ben door deze stofzuiger. Niet alleen heeft hij een hoge zuigkracht die te vergelijken is met de marktleider maar hij doet dit ook nog eens ongelofelijk stil in vergelijking met diezelfde marktleider. Een echt verademing! De verschillende standen zijn ook heel handig voor wanneer de kinderen naar tv aan het kijken zijn ;-). Op de laagste stand stoor ik ze niet. Het stofbakje is groot en heel makkelijk te verwijderen. Een groot pluspunt is dat de zuigmond eigenlijk rondom opzuigt wat veel van zijn concurrenten niet doen. Op die manier zuigt hij toch beter op wanneer je een trekkende beweging maakt. Op de laagste stand gaat de stofzuiger 100 minuten mee. Ik heb er al mijn volledige huis mee gedaan en hij is niet uitgevallen. Beter nog, ik had nog 20 minuten over! Ook op de speelmatten van onze kinderen doet hij goed zijn werk. Een minpuntje is dat het toestel toch vrij zwaar is. De ergonomie is niet slecht maar kan toch nog iets beter in mijn ogen. Doordat het gewicht (motor) onder het handvat hangt in plaats van erboven heb je eigenlijk niet echt veel steun tussen uw duim en wijsvinger waardoor je hand al snel in de bocht glijdt wat ik persoonlijk iets minder aangenaam vind. Het is ook merkbaar dat de batterijen in het handvat zitten. Deze wordt warm maar zeker niet heet. Er is in de 'software' van deze stofzuiger nog ruimte voor verbetering. Wanneer je de stand hoger zet blijft de tijd hetzelfde terwijl die ongetwijfeld minder lang zal meegaan dan op de lagere stand. Deze kleine minpuntjes wegen echter niet op tegen de vele voordelen!

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Wat een fijne steelstofzuiger is dit zeg. ...
Door Truus3371 op 24-4-2018

Wat een fijne steelstofzuiger is dit zeg. Handige verlichting voor op de zuigmond. Werkt erg goed als je van harde vloer naar zachte vloer gaat een weer terug. Ons karpet zuigt hij zonder enig probleem schoon. De zuigmond is erg soepel en neemt alle bochten zonder enige moeite. Korte oplaadtijd en lange levensduur van de accu. Enige minpunten vind ik het gewicht en de draaiborstels waarin lange haren helemaal vastlopen.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

9,0
Op het moment dat je de doos ...
Door Danny op 23-4-2018

Op het moment dat je de doos opent zie je een geweldig apparaat. Prachtig design en allemaal handige accessoires. Uit de doos hang je de stofzuiger aan de lader en daarna is hij direct klaar voor gebruik. Vooral zonder snoer, waardoor je hem er makkelijk even bij pakt en veel vaker. Hierdoor is je huis gewoon veel vaker schoon! Hij lijkt ten opzichte van een model met snoer wat zuigkracht te missen, nu is dat niet heel raar, omdat hij op accu werkt. Toch heeft Philips dat heel netjes opgelost, door luchtstromen te optimaliseren en een ronddraaiende rol borstels, wat al het vuil richting de zuigmond veegt. Hierdoor werkt het meer dan goed! Het is wel een dure stofzuiger, maar doordat je hem zo makkelijk erbij pakt is het vooral het gebruikersgemak waar ik zeer tevreden over ben. Leuke gadgets zoals lampjes die de vloer verlichten zijn handig om al het vuil goed te zien en op te zuigen!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik was al meteen verbaasd over het ...
Door Corina op 13-4-2018

Ik was al meteen verbaasd over het resultaat van de steelstofzuiger . Wat een handig apparaat . Bij de eerste keer stofzuigen merkte ik dat mijn andere stofzuiger echt stof laat liggen door de lampjes op de voorkant van de borstel zie je precies waar je bent geweest . Van harde vloeren naar tapijt en de kop past zich meteen aan . Het opladen is een genot gewoon de magneetlader er tegen aan en hij is zo vol . Ben erg tevreden

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips FC6823/01
Gemiddelde score redacteuren
7,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips FC6823/01
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Philips FC6823/01.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Philips FC6823/01? Onze eigen test van de FC6823/01 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Philips SpeedPro Max Draadloze stofzuiger FC6823/01
9,0
22-5-2018
Gadgetgear.nl

Door de Philips SpeedPro Max Draadloze stofzuiger FC6823/01 realiseer ik mij dat een ‘gewone’stofzuiger maar onhandig is. Onhandig met de beperktheid van het snoer en het wisselen van de stofzakken. De SpeedPro van Philips is snel, gemakkelijk in gebruik, effectief en goed te reinigen. Met een accuduur die acceptabel is en een stofbak die relatief groot is op kruimeldief niveau heeft de SpeedPro voldaan aan al mijn wensen. Natuurlijk zou er op accuduur met stand 3 nog wat winst behaald kunnen worden en ook de stofbak zou wellicht iets ruimer kunnen, maar legen is nog steeds niet nodig na één of twee beurten. Al met al een prachtige steelstofzuiger die een waardevolle concurrent blijkt voor collega zuigers. Het enige echte minpunt vind ik de prijs, dat wil niet zeggen dat hij het niet waard is, maar de exclusiviteit die het met zich meebrengt is jammer voor de rest van Nederland. Ik gun iedereen een SpeedPro.

Gadgetgear.nl
Philips SpeedPro Max FC6823/01: Priemende koplampen speuren naar stof en vuil
7,8
2-5-2018
BesteProduct.nl

Deze SpeedPro Max is te gebruiken als een ‘normale’ stofzuiger en ook als kruimelzuiger. Het opladen gebeurt via het proces van magnetische inductie en is daarom draadloos. Ondanks het lage vermogen vind ik het resultaat van een stofzuigbeurt op alle vloeren erg goed. De stofzuiger beschikt over LED-verlichting in het combi-mondstuk. Die techniek heb ik vaker gezien, maar LED's die zó fel schijnen nog niet. Op een gladde vloer zijn stof en vuil zelfs bij daglicht erg gemakkelijk waar te nemen. Ik heb ook een aantal minpunten. Zo op het eerste gezicht heeft de stofcontainer een behoorlijke afmeting alleen mag deze maar voor de helft worden gevuld en daardoor is de inhoud erg klein (0.3L). De deksel van de stofcontainer vind ik lastig te verwijderen en op het kleine vloermondstuk zit geen scharnierpunt. Tot slot, tijdens het stofzuigen moet dit mondstuk horizontaal op de vloer worden gehouden. Zo niet, dan slaat hij stukken over.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Philips FC6823/01 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de FC6823/01 de € 339,00 waard is.
expertscore
7,5
laagste prijs
€ 339,00
prijs/kwaliteit
7,0

Laagste prijzen Philips FC6823/01Specificaties van Philips FC6823/01

Algemene Kenmerken

Type/soort
handstofzuiger
Type
slede-stofzuiger
Type apparaat
slede-stofzuiger, steel-stofzuiger
Inclusief kruimelzuiger
Ja
Reinigt ondergronden
tapijt, kale vloer, meubelstoffering, traptredes
Correct gebruik
Thuis
Bediening
sensor
Kleur(en)
rood
Fabrikant kleur(en)
rood

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
zakloos
Vuilafscheidingsmethode
cyclonisch
Stof capaciteit
0,6 liter
Wasbaar filter
Ja
Luchtfilters
cyclonisch

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
turbo borstel
Aantal mondstukken
2
Turboborstel
Ja
Speciaal mondstuk
Ja
Speciale mondstuk(ken)
360 graden zuigmond

Prestaties

Variabel vermogen
Ja
Geluidsniveau
84 dB

Opties

Opties
inclusief kruimelzuiger, stofzak vol indicator
Zuigkrachtregeling
elektronisch
Stofzak vol indicator
Ja
Indicator voor volle stofreservoir
Ja
Beeldscherm
LCD

Energie

Voeding
accu
Accu gestuurd
Ja
Tijdsduur
65 min
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Oplaadtijd
5 uur
Batterijvoltage
25,20 volt

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja

Inhoud En Afmetingen

Gewicht
2730 gram, 2730

Algemeen

EAN
8710103814061, 8710103862017, 8710103878551, 8710103862024
Partnumber
FC6823/01
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
February 2018
Introductie model
2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
7,5
Beoordeling consumenten
8,1
Prijs / kwaliteit
7,0