Volg ons

Bissell MultiReach ION XL 36V

Voor- en nadelen van de Bissell MultiReach ION XL 36V

Voordelen

  • Veel mogelijkheden
  • Mooi design
  • Erg wendbaar
  • Edge-reach voor het stofzuigen langs de plinten

Nadelen

  • Laat af en toe een steekje vallen op de zuigkracht
  • Om het vuil uit de stofcontainer te verwijderen, moet eerst het filter worden gehaald.

Onze test
Expertreview | op
7,7

Bissell MultiReach XL: Steelstofzuiger met veel mogelijkheden

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Wat de mogelijkheden betreft, wint deze Bissell MultiReach het van menig concurrent. Oké, op de zuigkracht laat hij af en toe wat steekjes vallen, maar qua wendbaarheid en gebruiksgemak is hij weer heel fijn. Wat velen zal bekoren, is dat je de Bissell erg gemakkelijk omtovert tot een kruimelzuiger. Daarnaast zit er ter hoogte van je wijsvinger een handige trekker waarmee je de MultiReach gemakkelijk scharniert. Je kunt zo heel eenvoudig onder stoelen, tafels en ander lager meubilair komen. Flexibel en multifunctioneel inzetbaar. Misschien dankt hij daar zijn naam wel aan. Andere plusjes zijn de turbo-stand, de speciale plintenborstel, de parkeerstand en de mogelijkheid om hem redelijk compact op te bergen. Hij zuigt minder goed dan de Samsung PowerStick Pro VS8000 en de Dirt Devil Blade 2 Max, maar is zeer veelzijdig. De 270 euro zeker waard en dus een kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Redacteur
vanaf 299,00
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van testen koop je deze stofzuiger voor ongeveer 270 euro. Wat betreft de zuigkracht niet de allerbeste stofzuiger, maar wel een die bijzonder veel mogelijkheden heeft. Daarom krijgt hij van ons ook een kooptip.
8,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Bij deze steelstofzuiger worden meegeleverd: een handleiding; een combi-mondstuk voor diverse oppervlakken en een mondstuk voor harde vloeren. Ook ontvang je een opzetstuk voor kieren met een stofborstel, een 15 cm breed mondstuk en een verlengstuk voor de kruimelzuiger. Tot slot krijg je er een oplaadstation, rolborstel en een opzetstuk voor dierenhaar bij.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Het panel vindt dat deze zak- en snoerloze stofzuiger goed oogt. Naast de vormgeving vinden we de kleuren grijs en zwart er prima bij passen. Het is een solide apparaat en dit geldt ook voor de bijgeleverde accessoires. Op het aansluitpunt van de kruimelzuiger naar de behuizing blijft met name wat fijnstof achter. Het opgezogen vuil is erg goed in de stofcontainer te zien. Afhankelijk van je voorkeur kan dat een minpunt zijn t.o.v. een deels verduisterd reservoir. Alle details zijn namelijk erg goed zichtbaar.
8,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Op het handvat zit een knop (Edge-reach) waarmee je een schuifje aan de voorkant van het mondstuk omhoog kunt laten komen. Hierdoor kun je veel beter langs de plinten komen. Wanneer deze knop wordt gebruikt, gaan automatisch de leds aan de voorkant van het combi-mondstuk branden. Zet je de Bissell uit met een ingeschakelde turbostand, zal hij automatisch naar deze stand terugkeren wanneer je hem weer aanzet. Tussen het mondstuk en de steel zit een scharnierpunt waardoor je met deze stofzuiger heel soepel kunt manoeuvreren. Het stofreservoir kan heel gemakkelijk uit de behuizing worden gehaald. Om het vuil te verwijderen moet je eerst het filter eruit halen. Er zit dus geen klepje onder de container om het vuil te verwijderen. We vinden dit niet de meest handige constructie. We hebben in de handleiding niet kunnen vinden wat voor soort filter deze stofzuiger heeft. Onder de handgreep zit een trekkermechanisme. Trek je de hendel omhoog, dan kun je de steel naar voren óf naar achteren laten klappen. Om onder een bankstel of kast te stofzuigen klap je hem naar voren. Klap je hem naar achteren, dan kan hij compact worden opgeborgen. De MultiReach XL kan op een willekeurige plek worden geparkeerd. Hij heeft dan geen steuntje in de rug nodig. Dit is ook erg handig wanneer je alleen even de kruimelzuiger wilt gebruiken. Het gewicht van de stofzuiger is 2,63 kg. Bij het stofzuigen van het plafond, kan de kruimelzuiger uit de behuizing worden gehaald. Dit scheelt enorm in gewicht en dat maakt het werken boven je macht erg gemakkelijk. Er wordt een scala aan hulpstukken meegeleverd die ook voor het stofzuigen van het plafond, hoeken ed. kunnen worden gebruikt. De fabrikant geeft alleen het maximale geluidsniveau op en dat is 77dB. Met onze geluidsapp hebben we hetzelfde niveau gemeten. De toonhoogte vinden we overigens behoorlijk hoog. 'Alsof hij op elk moment gaat opstijgen', merkte een van de panelleden op. De batterij (36V Li-Ion) zit vast aan de behuizing van de kruimelzuiger. Deze is dus niet te vervangen wanneer hij leeg óf defect is. In de normale stand kun je er circa 100 minuten mee stofzuigen. Wanneer je hem gebruikt in de turbostand, dan is dit circa 50 minuten. Je kunt hem opladen door de adapter in de kruimelzuiger te steken, maar je kunt hem ook op de bijgeleverde voet zetten. De stekker van de adapter kan in de voet worden gestoken. Dit heeft als voordeel dat wanneer je de stofzuiger op de voet zet, hij automatisch wordt opgeladen.
7,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
Voor deze test hebben we een mengsel van havermout, suiker en gemalen koffie gebruikt. Hij zuigt goed, maar minder goed dan enkele concurrenten. Hij laat iets van de koffie liggen en wanneer je de stofzuiger naar achteren trekt, dan zuigt hij niet alles goed op. Niet slecht, maar we hebben beter getest.

7,7
Eindscore test
Bissell MultiReach ION XL 36V

Reviews van de Bissell MultiReach ION XL 36V

Gemiddelde score gebruikers

8,8
De MultiReach ION XL 36V Stofzuiger van Bissell wordt door 4 gebruikers met een gemiddelde van 8,8 beloond. Dat is een zeer goede score. De Bissell voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Door de vele accessoires is deze stofzuiger ...
Door Paul op 13-6-2019

Door de vele accessoires is deze stofzuiger en kruimeldief ideaal om de trap te stofzuigen en kattenharen te verwijderen van kleding en meubilair. De knikbare steel en kantelbaar huis maken deze stofzuiger ook geschikt om onder kasten en bedden te stofzuigen. Hij overtreft mijn verwachtingen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
ION accu 36 Volt, Kan ruim 1,5 ...
Door Jan Roskam op 25-5-2019

ION accu 36 Volt, Kan ruim 1,5 uur stofzuigen. Ingebouwde en afneembare kruimeldief. Veel handige accessoires onder andere een verlengstuk voor de kruimeldief om op onhandige en hoge plaatsen te kunnen komen. Verder ziet het apparaat er mooi en degelijk uit.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Onlangs heb ik op de 50+ beurs ...
Door T. Berents op 24-9-2018

Onlangs heb ik op de 50+ beurs een steelstofzuiger Bissell Multireach ion XL 36V, type 2166N gekocht. De oude kruimeldief had het begeven, de accu was versleten. Waarom gekozen voor deze Bissell steelstofzuiger? - Goede beursaanbieding - Goede zuigkracht - Geen slang en snoertijdens het gebruik - Gemakkelijk onder banken en kasten te gebruiken, nl. kniksteel - In één klik om te zetten in een kruimeldief - Ondanks steeluitvoering neemt het niet veel ruimte in beslag

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Onlangs heb ik de Bissel Multireach Ion ...
Door Astrid op 10-6-2018

Onlangs heb ik de Bissel Multireach Ion XL 36V gekocht. Ik was het zat om steeds met stofzuigen een heel apparaat achter mij aan te moeten trekken. Een apparaat dat bovendien nog vast zit aan een snoer wat de reikwijdte beperkt. Wij hebben 2 honden en moeten dus heel regelmatig stofzuigen vanwege de hondenharen. En we hebben dan ook een krachtige stofzuiger nodig. Een die alles opzuigt maar die ook de power heeft om in ieder geval de beneden verdieping en soms ook de bovenverdieping in 1x te kunnen zuigen. De Bissel voldoet daar in uitstekend! Hij zuigt krachtig. En omdat er ook een ronddraaiende borstel in de mond zit, pakt hij eigenlijk alles op dat op de vloer ligt. Van de eerdergenoemde hondenharen tot en met zand dat toch nog van de poten van de honden is gevallen. Echt top. De opvang bak voor stof is groot genoeg, hoewel niet overdreven ruim bemeten. Je moet deze wel even legen na iedere stofzuig ronde. Doordat je de steel kunt knikken, kan je ook heel makkelijk onder kasten of de bank komen. Mits die niet al te laag zijn natuurlijk. Ook heel handig is dat het apparaat in 1 klik om te zetten is in een kruimeldief. Die heeft uiteraard dezelfde zuigkracht als de steelstofzuiger want dat is eigenlijk de kruimeldief op een steel…. Verdere voordelen zijn dat het apparaat erg handzaam en draadloos is. Je loopt niet te slepen met een groot apparaat aan een snoer. Ook is het makkelijk om het apparaat met het basisstation in een (gang)kast of een hoek op te bergen. Het apparaat neemt relatief weinig ruimte in beslag. Alles bij elkaar ben ik zeer tevreden over dit apparaat en kan ik het zeker aanbevelen. Het apparaat heeft bij ons inmiddels de gewone stofzuiger vervangen

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Bissell MultiReach ION XL 36V
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Bissell MultiReach ION XL 36V
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Website testen
De Bissell MultiReach ION XL 36V is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Bissell MultiReach XL: Steeltstofzuiger met veel mogelijkheden
7,7
12-4-2019
BesteProduct.nl

Wat de mogelijkheden betreft, wint deze Bissell MultiReach het van menig concurrent. Oké, op de zuigkracht laat hij af en toe wat steekjes vallen, maar qua wendbaarheid en gebruiksgemak is hij weer heel fijn. Wat velen zal bekoren, is dat je de Bissell erg gemakkelijk omtovert tot een kruimelzuiger. Daarnaast zit er ter hoogte van je wijsvinger een handige trekker waarmee je de MultiReach gemakkelijk scharniert. Je kunt zo heel eenvoudig onder stoelen, tafels en ander lager meubilair komen. Flexibel en multifunctioneel inzetbaar. Misschien dankt hij daar zijn naam wel aan. Andere plusjes zijn de turbo-stand, de speciale plintenborstel, de parkeerstand en de mogelijkheid om hem redelijk compact op te bergen. Hij zuigt minder goed dan de Samsung PowerStick Pro VS8000 en de Dirt Devil Blade 2 Max, maar is zeer veelzijdig. De 270 euro zeker waard en dus een kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Bissell MultiReach ION XL 36V te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de MultiReach ION XL 36V de € 299,00 waard is.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 299,00
prijs/kwaliteit
8,0

Laagste prijzen Bissell MultiReach ION XL 36VSpecificaties van Bissell MultiReach ION XL 36V

Algemene Kenmerken

Type/soort
steelzuiger
Type apparaat
steel-stofzuiger
Inclusief kruimelzuiger
Ja
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Kleur(en)
zwart, titanium
Fabrikant kleur(en)
titanium, zwart

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
zakloos
Vuilafscheidingsmethode
filtrerend
Stof capaciteit
0,6 liter

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
kieren mondstuk, turbo borstel
Spleetzuigmond
Ja
Turboborstel
Ja

Opties

Opties
inclusief kruimelzuiger

Energie

Voeding
accu
Tijdsduur
95 min
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Oplaadtijd
4 uur
Batterijvoltage
36,00 volt

Algemeen

EAN
0011120240122
Partnumber
2166N
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
October 2017
Introductie model
2018
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
8,8
Prijs / kwaliteit
8,0