Volg ons

Inventum STS625R

Voor- en nadelen van de Inventum STS625R

Voordelen

  • Zuigt prima op een harde vloer en op een tapijt
  • Accuduur in de turboistand is 25 minuten
  • Parkeren op willekeurige plek

Nadelen

  • Hoge fluittoon in de turbostand
  • Kleine stofcontainer (0.6 liter) - fabrikant adviseert deze na elke stofzuigbeurt leeg te maken

Onze test
Consumententest | op
6,5

Inventum STS625R: Presteert prima, maar heeft een irritante fluittoon

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Inventum STS625R is een zak- en snoerloze steelstofzuiger met kruimelzuiger. Hij presteert prima op een gladde vloer en op tapijt. De accuduur is in de turbostand circa 25 minuten en dat is in vergelijking met andere snoerloze stofzuigers behoorlijk lang. De zuigkracht kan in twee standen worden geregeld. De laagste stand is prima om een harde vloer te stofzuigen. Op een tapijt gebruik ik altijd de turbostand en dan hoor ik een irritante fluittoon. Mede hierdoor mist hij net de kooptip.

Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
vanaf 98,95
Een apparaat van binnen en van buiten testen, daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. Zo kan ik úren in de weer zijn met het grondig testen van een nieuwe robotstofzuiger, een traditionele stofzuiger of een fietscomputer. Ik probeer het zodanig te doen dat iedereen wat aan mijn reviews heeft.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 119 reviews
Consumententester
5,0
Prijs
(Weging 10%)
De Inventum STS625R is te koop voor een bedrag van 130 euro. Voor dit bedrag koop je een mooi en solide apparaat dat ook nog eens prima stofzuigt. Ik vind het jammer dat hij in de turbostand een irritant hoog geluid maakt. Een belangrijke reden dat ik deze stofzuiger geen kooptip geef.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 10%)
Er wordt bij deze stofzuiger een turboborstel, een kierenzuigmondstuk en een borstel meegeleverd. De turboborstel is gemotoriseerd en werkt uitstekend. Ik mis een gemotoriseerde combiborstel die ik kan gebruiken wanneer ik de turbo niet wil gebruiken. De turboborstel kan overigens niet op de kruimelzuiger worden gezet.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Ik vind deze zak- en snoerloze steelstofzuiger solide gebouwd en hij ligt ook nog eens lekker in de hand. Hij is slank en heeft de kleuren rood en zwart. De kleur rood is niet schreeuwerig en in combinatie met de vorm vind ik hem er mooi uitzien.
6,0
Gebruikersgemak
(Weging 30%)
Volgens de handleiding is de accuduur in de laagste stand 50 minuten en in de turbostand 25 minuten. Dit heb ik uiteraard gecontroleerd, want vaak ronden de fabrikanten deze accuduur ruim naar boven af. Deze fabrikant doet dat echter niet en maakt wat dit betreft waar wat hij zegt. De oplaadtijd is circa 3 uur. Ik heb met een geluidsapp het geluid gemeten. In de laagste stand heb ik circa 65 dB gemeten en in de hoogste (turbo)stand circa 69 dB. Dit vind ik acceptabel, alleen hoor ik in de turbostand een hoge fluittoon. Wanneer je de turbo aanzet om met de kruimelzuiger even snel iets op te zuigen, dan is dit geluid nog wel te harden. Zuig je echter een kamer waarin tapijt ligt, dan wordt deze fluittoon irritant. Het gewicht is circa 2,8 kg en dat is heel erg prettig wanneer je bijvoorbeeld de trap moet gebruiken om de kamers op de andere verdiepingen te stofzuigen. Je kunt deze Inventum op een willekeurige plek ‘parkeren’. Hij staat dan vrij stevig en valt zeker niet om. Dit vind ik erg handig wanneer je tijdens een stofzuigbeurt even de kruimelzuiger wilt gebruiken. Aan de voorkant van de combiborstel zitten drie leds die automatisch aangaan wanneer de stofzuiger wordt ingeschakeld. Ik vind dit erg praktisch op plekken waar weinig of geen licht is. De stofcontainer heeft een kleine inhoud van 0,6 liter. De fabrikant adviseert om deze na elk gebruik te ledigen. In de stofcontainer zit een filtersysteem die je heel gemakkelijk kunt verwijderen. De fabrikant spreekt in de handleiding alleen maar over een motorfilter en niet over een uitstroomfilter. Daar ben ik tevergeefs naar op zoek geweest. Het motorfilter moet na elke vier lenigingen met lauw water worden gewassen. Doe je dit niet, dan beïnvloedt dit in negatieve zin de zuigkracht. De indicatieverlichting vind ik superhandig omdat je nu direct kunt zien wat de status van de accu is. Er wordt ook een oplaadstandaard meegeleverd waar de adapter op kan worden aangesloten. In het turbomondstuk zit een borstel die heel gemakkelijk kan worden verwijderd en dat is handig wanneer je hem wilt schoonmaken. Het manoeuvreren gaat ook erg soepel en door het knikmechanisme die voor de turboborstel zit, kun je ook heel gemakkelijk onder het bankstel stofzuigen.
7,0
Zuigkracht (resultaat)
(Weging 30%)
De stofcontainer en de motor van deze STS625R zitten in de kruimelzuiger. De zuigkracht vind ik prima op een harde vloer en op laagpolig tapijt. Dit geldt wanneer je hem als steelstofzuiger, maar ook wanneer je hem als kruimelzuiger gebruikt.

6,5
Eindscore test
Inventum STS625R

Reviews van de Inventum STS625R

Gemiddelde score gebruikers

7,6
Inmiddels hebben 10 gebruikers hun mening gedeeld over de STS625R van Inventum en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de STS625R vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Na een paar weken lijkt de zuigkracht ...
Door Jo op 30-1-2020

Na een paar weken lijkt de zuigkracht hard achteruit te gaan. Ondanks het helemaal schoonmaken van alle filters. Vaak komt het opgezogen stof weer terug uit de steel. Dus kun je weer opnieuw beginnen. Aan uit knopje op steel werkt niet( ondanks het feit dat wij 4 nieuwe toestellen onder garantie hebben ontvangen)

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Hele handige stofzuiger, je gebruikt hem regelmatig ...
Door peter op 20-10-2019

Hele handige stofzuiger, je gebruikt hem regelmatig aangezien er geen snoer aan zit. Prima zuigkracht, handige oplader.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

3,0
Na jaren van stofzuigers met snoeren en ...
Door Hans op 8-9-2019

Na jaren van stofzuigers met snoeren en stofzakken dachten nu eens wat anders te proberen. Helaas maakt deze stofzuiger de verwachtingen niet waar. Het in elkaar zetten is eenvoudig, maar al snel blijkt dat allemaal wat goedkoop is. De steel laat soms los. Het stof gezameld zich niet in de bak maar blijft hangen in de systeem rond de filter. Leeggooien en alle haren en stof eruit peuteren wordt daardoor een vies klusje. De standaard zuigmond laat een te breed spoor ongezogen. Het hele huis zuigen lukt niet altijd zonder opladen. Even wat hardnekkige kattenharen wegzuigen is omslachtig. E.e.a. is lang niet zo wendbaar als gedacht...etc etc

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Vandaag voor het eerst uitgeprobeerd, heel fijn ...
Door Irene op 14-3-2019

Vandaag voor het eerst uitgeprobeerd, heel fijn zonder de hinderlijke snoer. Een goede krachtige stofzuiger met voldoende vermogen voor het hele huis, handig de kruimeldief voor de trap enzo. Je pakt hem veel makkelijker om wat snel wat op te zuigen. Ben er blij mee!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
ik heb voor deze stofzuiger gekozen omdat ...
Door Marijke op 6-3-2019

ik heb voor deze stofzuiger gekozen omdat het mij (in de vergelijkingen) een goede keus leek qua prijs en de dingen die beloofd werden. Heb de stofzuiger nu een week in huis en wil wel 2x per dag stofzuigen, het is weer leuk om te doen. Stofzuiger is erg wendbaar en haalt (dankzij de turbostand) de stof ook uit de moeilijkste hoekjes. Heerlijk als je een hond in huis hebt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Heel veel steelztofzuigers/kruimelzuigers bekeken, op alle goedkopere ...
Door Klaas op 19-2-2019

Heel veel steelztofzuigers/kruimelzuigers bekeken, op alle goedkopere was wel iets aan te merken: korte accuduur, te weinig zuigkracht/onhandig. Maar deze van Inventum steekt er met kop en schouders boven uit iqua prijs/kwaliteit.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Altijd goede ervaring met Inventum. Heel fijne ...
Door Ten Bolscher op 10-12-2018

Altijd goede ervaring met Inventum. Heel fijne steelstofzuiger en kruimeldief. Een aanwinst voor onze keuken.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
deze steelstofzuiger is een prima apparaat dat ...
Door C.T.Olivier op 16-11-2018

deze steelstofzuiger is een prima apparaat dat ook nog zeer goed zijn werk doet ! Bovendien niet erg duur in aanschaf.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
ja, helemaal goed. een hele mooie stoere ...
Door maikel op 12-10-2018

ja, helemaal goed. een hele mooie stoere kleur. erg gemakkelijk stofzuigen zonder snoer. ik hoef de turbo niet te gebruiken omdat ik alleen harde vloeren heb. gemakkelijk onder het bed te gebruiken. ik raad de steelstofzuiger aan

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik wilde graag een stofzuiger zonder snoer ...
Door Eva op 7-9-2018

Ik wilde graag een stofzuiger zonder snoer waar ik wel het hele huis mee kan doen en ik had deze veel eerder moeten kopen! Wat een genot dat ik niet constant de stekker in een ander stopcontact hoef te doen en ik overal tegenaan bots met de stofzuiger. Hij zuigt net zo goed als een gewone stofzuiger, hij is lichtgewicht en flexibel en ik kan gemakkelijk in alle hoeken komen. Enige nadeel vind ik dat de stofzuigermond wat smal is. De stofzuiger is na het stofzuigen gemakkelijk te legen en weer snel opgeladen. Wat ik ook erg handig vind is dat er een kruimelzuiger aan zit voor als je alleen even snel een paar kruimels hoeft op te zuigen en deze is met het borsteltje dat erbij zit ook erg handig voor bijvoorbeeld de trap.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Inventum STS625R
Gemiddelde score redacteuren
6,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Inventum STS625R
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
6,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
6,1
Website testen
De Inventum STS625R is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Inventum STS625R: Presteert prima, maar heeft wel een irritante fluittoon in de turbostand
6,5
26-4-2019
BesteProduct.nl

De Inventum STS625R is een zak- en snoerloze steelstofzuiger met kruimelzuiger. Hij presteert prima op een gladde vloer en op tapijt. De accuduur is in de turbostand circa 25 minuten en dat is in vergelijking met andere snoerloze stofzuigers behoorlijk lang. De zuigkracht kan in twee standen worden geregeld. De laagste stand is prima om een harde vloer te stofzuigen. Op een tapijt gebruik ik altijd de turbostand en dan hoor ik een irritante fluittoon. Mede hierdoor mist hij net de kooptip.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
3,5
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Stofzuigers betaal je op dit moment voor de Inventum STS625R te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de STS625R, maar overweeg ook een andere Stofzuiger te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
6,1
laagste prijs
€ 98,95
prijs/kwaliteit
3,5

Laagste prijzen Inventum STS625RSpecificaties van Inventum STS625R

Algemene Kenmerken

Type/soort
steelzuiger
Type apparaat
steel-stofzuiger
Inclusief kruimelzuiger
Ja
Reinigt ondergronden
tapijt, harde vloer
Kleur(en)
zwart, rood
Fabrikant kleur(en)
rood, zwart

Stofopvang En Filtering

Nat en/of droog
droog
Stofopvang
zakloos
Vuilafscheidingsmethode
cyclonisch
Stof capaciteit
0,6 liter
Verwijderbare filter
Ja
Luchtfilters
cyclonisch

Zuigbuis En Hulpstukken

Hulpstukken
kieren mondstuk, turbo borstel
Spleetzuigmond
Ja
Turboborstel
Ja

Prestaties

Geluidsniveau
75 dB

Opties

Opties
inclusief kruimelzuiger
Aan/uitschakelaar
Ja

Energie

Voeding
accu
Tijdsduur
25 min
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Oplaadtijd
5 uur
Batterijvoltage
25,20 volt

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
110,00 cm
Breedte
17,00 cm
Diepte
15,00 cm

Algemeen

EAN
8712876104806
Partnumber
STS625R
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
June 2018
Introductie model
2018

Extra

Diepte
150 mm
Breedte
170 mm
Hoogte
1100 mm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
6,1
Beoordeling consumenten
7,6
Prijs / kwaliteit
3,5