Volg ons

De beste stofzuigers vergelijken

Model.FullName
Stef van Uum
Expert stofzuigers
Stofzuiger kopen: hier let je op
Een stofzuiger kopen is misschien niet de leukste bezigheid. Maar een goede stofzuiger kan er wel voor zorgen dat stofzuigen in huis een veel gemakkelijkere klus wordt. De nieuwste stofzuigers combineren een uitstekende zuigkracht met een prettig en eenvoudig gebruik. Bij het testen van stofzuigers let ik daarom altijd extra op het gebruiksgemak: is het snoer lang genoeg, zijn er voldoende accessoires en is bijvoorbeeld de stofzak gemakkelijk te vervangen. Heb je in dat laatste geen trek, dan zijn de stofzakloze stofzuigers een uitkomst. Belangrijk vind ik verder: het geluidsniveau. Bij nieuwe stofzuigers kun je tegenwoordig gewoon de spreken op tv nog volgen. Oh ja, stofzuigers hebben tegenwoordig ook energielabels. Door Europese regelgeving mogen stofzuigers niet meer zo'n hoog wattage hebben. Voor de zuigkracht maakt dat eigenlijk niet uit, zo merk ik in de praktijk. Wil je een stofzuiger kopen? Lees eerst de koopgids.
t/m
1217 producten
Sorteren op:

Top 4
Laad meer producten
Koopgidsen
Ik wil een stofzuiger kopen, wat nu? [video koopgids]
Huismijt, stof of de haren van je hond of kat. Elk soort huishouden en iedere vloer vraagt om een bepaald type stofzuiger. Het ene model is geschikt voor een kleine woning en kost een paar tientjes, terwijl de dure krachtpatsers weer beter presteren in gro
Lees de koopgids

Best geteste stofzuigers door BesteProduct.nl


Meest recent geteste stofzuigers door BesteProduct.nl

6,8
De zuigkracht van de Kärcher VC 5 is goed, maar compenseert de afwezigheid van een roterende borstel in het mondstuk niet. Dit is direct te merken aan het resultaat van een stofzuigbeurt. Zelfs in de hoogste stand vinden we dat hij matig presteert. De Domo DO222SV die we eveneens hebben getest, presteert beter en is ook nog eens 100 euro goedkoper. De stofcontainer heeft een kleine inhoud van 0,2 liter. Na elke stofzuigbeurt moet je deze dan ook leegmaken. Het product heeft ook kenmerkende pluspunten. Zo is de steel heel gemakkelijk in de behuizing van de stofzuiger te schuiven, dat maakt 'm erg compact. Het totaalplaatje is OK, maar niet overtuigend genoeg voor een kooptip.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 117 reviews
Lees de hele review
7,8
Geen prijzen
De DO222SV van Domo is met een bedrag van 150 euro een steelstofzuiger in het goedkope segment. Zouden we hem enkel op z’n uiterlijk beoordelen, dan is het woord ‘Dyson’ één van de eerste dingen die bij ons opkomt. Wellicht onder het mom ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’, lijkt het erop dat Domo flink wat leentjebuur heeft gespeeld. Vinden we overigens helemaal niet erg. Zijn vermogen om vuil te verwijderen, is wel wat minder sterk dan het topmodel van Dyson. Daar staat dan wel weer een uitstekend prijskaartje tegenover. Zijn geluid vinden we laag en zwaar, waarbij het klinkt bijna alsof hij nog op gang moet komen. Zeker geen storend geluid. Hij is met 2,5 kilo veruit de lichtste is van het stel, maar wel minder wendbaar dan de anderen. Dit model heeft heeft een totale lengte van 107 cm en dat is perfect voor mensen die wat langer zijn. Prima prestaties en een bescheiden prijs, dat levert 'm de kooptip op.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 117 reviews
Lees de hele review
8,1
In de grote test met draadloze steelstofzuigers heeft de VS8000 van Samsung zich duidelijk weten te onderscheiden. Qua uiterlijk, bouwkwaliteit en zuigkracht een topper. Met een totaalgewicht van 3 kilogram wel één van de zwaarste modellen die we getest hebben. Voor iedereen met wat minder spierballen kan dat een dingetje zijn, persoonlijk vond ik (Stef) het prima te doen. Overigens zorgt zijn wendbaarheid om ook eenvoudig onder stoelen, tafels en andere meubels te stofzuigen dat je z’n gewicht snel vergeet. Een ander punt waardoor hij opvalt is zijn prijs. Hij is met 454 zeker niet goedkoop. Hiervoor krijg je wel de nodige accessoires meegeleverd. Denk hierbij aan gemotoriseerde mondstukken voor harde vloeren en tapijt en een aanzetstuk voor haren van huisdieren.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 117 reviews
Lees de hele review
7,9
Wat je dit apparaat ook voorschotelt, hij laat ’t verdwijnen in z’n ruime opvangbak van 0,6 liter. Hij maakt wel een behoorlijke herrie, zeker op standje turbo (maar ook in de gewone stand). Net als de Samsung PowerStick Pro VS8000 is deze ook 3 kilo schoon aan de haak. Dit kan voor sommige mensen een dealbreaker zijn. Tijdens het testen merken we dat de meningen daarover verdeeld zijn. De één vindt hem te grof en zwaar, de ander juist niet. Ook de wendbaarheid is een puntje van discussie. Wat voor de een prima zwenkt, vindt de ander net niet voldoende. Toch trekt z’n zuigkracht de Blade 2 Max ver over de grens van een voldoende, tot een kooptip aan toe.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 117 reviews
Lees de hele review

Stofzuiger: de populairste merken