Volg ons

De beste stofzuigers vergelijken

Model.FullName
Stef van Uum
Expert stofzuigers
Stofzuiger kopen: hier let je op
Een stofzuiger kopen is misschien niet de leukste bezigheid. Maar een goede stofzuiger kan er wel voor zorgen dat stofzuigen in huis een veel gemakkelijkere klus wordt. De nieuwste stofzuigers combineren een uitstekende zuigkracht met een prettig en eenvoudig gebruik. Bij het testen van stofzuigers let ik daarom altijd extra op het gebruiksgemak: is het snoer lang genoeg, zijn er voldoende accessoires en is bijvoorbeeld de stofzak gemakkelijk te vervangen. Heb je in dat laatste geen trek, dan zijn de stofzakloze stofzuigers een uitkomst. Belangrijk vind ik verder: het geluidsniveau. Bij nieuwe stofzuigers kun je tegenwoordig gewoon de spreken op tv nog volgen. Oh ja, stofzuigers hebben tegenwoordig ook energielabels. Door Europese regelgeving mogen stofzuigers niet meer zo'n hoog wattage hebben. Voor de zuigkracht maakt dat eigenlijk niet uit, zo merk ik in de praktijk. Wil je een stofzuiger kopen? Lees eerst de koopgids.
t/m
1211 producten
Sorteren op:

Top 4
Laad meer producten
Koopgidsen
Ik wil een stofzuiger kopen, wat nu? [video koopgids]
Huismijt, stof of de haren van je hond of kat. Elk soort huishouden en iedere vloer vraagt om een bepaald type stofzuiger. Het ene model is geschikt voor een kleine woning en kost een paar tientjes, terwijl de dure krachtpatsers weer beter presteren in gro
Lees de koopgids

Best geteste stofzuigers door BesteProduct.nl


Meest recent geteste stofzuigers door BesteProduct.nl

7,6
We vinden de Domo DO7286S een grappig en speels ogende stofzuiger die op alle ondergronden prima presteert. Hij is ook nog eens zakloos, maar hij heeft wél een snoer. Het is een van de weinige stofzuigers onder de 100 euro een hele goede HEPA uitstroomfilter heeft. Een paar minpuntjes heeft hij ook. We vinden dat de ontgrendelingsknop van de stofcontainer een hoog plastic gehalte heeft. Deze knop moet het gewicht van de stofzuiger (5,4 kg) dragen. We vragen ons af of het aansluitpunt van de stofcontainer op de behuizing op de duur niet gaat lekken. Verder vinden we de inhoud (1,5 liter) van de stofcontainer aan de kleine kant. Maargoed, het kleine formaat zal ook een van de redenen zijn waarom je deze juist wel of niet koopt. Vanwege zijn prestaties én lage prijs krijgt deze Domo een kooptip.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 117 reviews
Lees de hele review
7,8
De Bestron ABG850BCE Maestro heeft geen felle speelse kleuren, maar een degelijk zwart- met zilvergrijs design. Lekker neutraal, vinden wij. Qua zuigprestaties vinden we ‘m de beste in zijn prijsklasse. Waar menig stofzuiger het grove vuil deels voor zich uitschuift, pakt deze Bestron vrijwel alles mee. Dat proces wordt bespoedigd door het uitstekende gebruiksgemak. De stofzuiger is gemakkelijk te manoeuvreren en met zowel een lange slang als telescoopstang kunnen ook lange mensen hier goed mee uit de voeten. De kwaliteit van de klepjes, schuifjes en accessoires is nipt voldoende, maar een van de weinige kritische noten die we kunnen plaatsen. Behalve dan wellicht de relatief kleine stofopvangbak van 1,7 liter. Een handig detail is dat je het kleine combinatie mondstuk in de machine zelf opbergt. Het geluidsniveau van 68 dB is prima. Voor dit prijskaartje een bijzonder goed totaalplaatje.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 185 reviews
Lees de hele review
5,9
Ik moest even twee keer goed kijken. Een steelstofzuiger, voor onder de 50 euro. Maar het is toch echt zo. De AVC800 van Bestron kost op het moment van testen slechts 45 euro. Een van de goedkoopste stofzuigers die we hebben getest. Wel een exemplaar mét snoer (in tegenstelling tot de huidige trend) en ook qua wendbaarheid en soepelheid kan Bestron nog wel wat bijleren. Verder is de AVC800 zo gek nog niet, ware het niet dat hij het vuil regelmatig weer terug spuwt. Dat is niet de bedoeling en daar levert hij flink wat punten op in. Ook hebben we onze twijfels over de bouwkwaliteit op lange termijn. Lekker goedkoop, maar wij zouden in deze prijsklasse eerder voor een sledestofzuiger gaan. Daar heeft Bestron zelf genoeg interessante modellen in.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Lees de hele review
7,5
De Bestron AMC 1000 S Multipo Plus presteert goed op alle ondergronden. Deze zakloze sledestofzuiger is stevig gemaakt en hij ziet er ook nog eens prima uit. Het stofreservoir heeft een inhoud van 2 liter. Dit vinden we niet al te groot en dit geldt ook voor actieradius van circa 6,7 meter. Het geluidsniveau vinden we niet storend. Wanneer het snoer volledig is uitgerold en je drukt op de voetschakelaar van het oprolmechanisme, dan wordt hij snoeihard opgerold. Dat is z'n grootste nadeel. De stekker zwiept ongecontroleerd alle kanten op. Peuters én je enkels kunnen zich er lelijk aan bezeren.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 117 reviews
Lees de hele review

Stofzuiger: de populairste merken