Volg ons

De beste stofzuigers vergelijken

Model.FullName
Stef van Uum
Expert stofzuigers
Stofzuiger kopen: hier let je op
Een stofzuiger kopen is misschien niet de leukste bezigheid. Maar een goede stofzuiger kan er wel voor zorgen dat stofzuigen in huis een veel gemakkelijkere klus wordt. De nieuwste stofzuigers combineren een uitstekende zuigkracht met een prettig en eenvoudig gebruik. Bij het testen van stofzuigers let ik daarom altijd extra op het gebruiksgemak: is het snoer lang genoeg, zijn er voldoende accessoires en is bijvoorbeeld de stofzak gemakkelijk te vervangen. Heb je in dat laatste geen trek, dan zijn de stofzakloze stofzuigers een uitkomst. Belangrijk vind ik verder: het geluidsniveau. Bij nieuwe stofzuigers kun je tegenwoordig gewoon de spreken op tv nog volgen. Oh ja, stofzuigers hebben tegenwoordig ook energielabels. Door Europese regelgeving mogen stofzuigers niet meer zo'n hoog wattage hebben. Voor de zuigkracht maakt dat eigenlijk niet uit, zo merk ik in de praktijk. Wil je een stofzuiger kopen? Lees eerst de koopgids.
t/m
1058 producten
Sorteren op:

Top 4
Laad meer producten
Koopgidsen
Ik wil een stofzuiger kopen, wat nu? [video koopgids]
Huismijt, stof of de haren van je hond of kat. Elk soort huishouden en iedere vloer vraagt om een bepaald type stofzuiger. Het ene model is geschikt voor een kleine woning en kost een paar tientjes, terwijl de dure krachtpatsers weer beter presteren in gro
Lees de koopgids

Best geteste stofzuigers door BesteProduct.nl


Meest recent geteste stofzuigers door BesteProduct.nl

6,7
De Inventum STS725RC presteert zeker niet slecht. De prijs en kwaliteit van de draadloze 2 in 1 steelstofzuiger staan ook prima in verhouding, maar ik heb wel een aantal opmerkingen. Om te beginnen ben ik op een harde vloer tevreden over het resultaat van een stofzuigbeurt. Op een laagpolig tapijt kan het echter beter. Daar laat hij af en toe wat vuil liggen. De zuigkracht had ook wat hoger gemogen en de batterijduur vind ik aan de lage kant. Het geluidsniveau is daarentegen weer hoog. Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid heb ik enkel opmerkingen. Zeker geen slecht product, maar ik heb teveel kanttekeningen om 'm te belonen met een kooptip.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 108 reviews
Lees de hele review
7,3
Deze snoer- en zakloze steelstofzuiger kost circa 363 euro. De nieuwprijs was 573, en dat is een hoop geld. Mijn verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen ik deze VS8000 ging testen. Ik vind deze stofzuiger mooi vormgegeven en hij is ook nog eens solide gebouwd. De zuigkracht is op alle vloeren prima en hij heeft ook nog eens een krachtige 32V Lithium-Ion batterij. Het zuigvermogen is in twee standen te regelen. De 'normale' stand is prima voor een harde vloer en de turbostand gebruik ik om het tapijt te stofzuigen. Er is wel een maar en dat is dat de batterij na 7 minuten leeg is. Ik mis een 'tussenstand' waardoor de batterij langer meegaat. Je kunt wel een tweede batterij bijbestellen, maar die wordt niet standaard bijgeleverd. De stofcontainer heeft een kleine inhoud van 0.4 liter. Het gewicht is 2.95 kg en dat is niet veel, maar omdat de motor boven op de stofzuiger zit, wordt je pols behoorlijk belast wanneer je hem als kruimelzuiger gebruikt. Deze Samsung Powerstick Pro VS8000 vind ik prima om naast de traditionele stofzuiger te gebruiken, maar daar moet je dan wel een behoorlijke prijs voor over hebben.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 108 reviews
Lees de hele review
7,4
Deze snoer- en zakloze steelstofzuiger presteert prima op een harde ondergrond, maar ook op een laagpolig tapijt. Hij heeft een hele goede HEPA 10 filter en over de prijs (€ 78,99) ben ik ook dik tevreden. Wel mis ik een gemotoriseerd mini mondstuk voor het stofzuigen van de traptreden. Verder vind ik het niet gebruiksvriendelijk dat in de ophangbeugel geen voorziening zit om de stofzuiger automatisch op te laden. Nu moet je er elke keer aan denken dat je de voedingsadapter verbindt met de batterij. Overigens kan de batterij ook uit de stofzuiger worden genomen en dat is handig omdat de steelstofzuiger nu kan worden opgeborgen op plekken waar geen stopcontact zit. Ik geef hem een kooptip omdat ik de verhouding tussen kwaliteit en prijs uitstekend vind.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 108 reviews
Lees de hele review
5,5
De Dirt Devil M613 is een robotstofzuiger, maar je hebt er zelf toch nog best wat handelingen aan. Om te beginnen moet je 'm handmatig aanzetten en is er geen oplaadstation. En wil je dat hij stopt dan moet je 'm zelf oppakken en uitzetten aan de schakelaar. Je kunt natuurlijk ook wachten tot hij na een uurtje er vanzelf mee stopt. Op een gladde vloer weet hij een prima resultaat neer te zetten, op een tapitj ben ik minder tevreden. Door z'n geringe hoogte van 5,3 cm. komt hij onder veel kasten en banken, maar drempels (van circa 1 cm) zijn een niet te nemen horde. Een kleine inhoud (0,2l) en het ontbreken van reinigingsschema's maken 'm ook niet gebruiksvriendelijker. Met 107 euro is 'ie zeer gunstig geprijsd, maar ik vind dit bedrag toch nog te hoog voor wat je ervoor krijgt.
Stef van Uum
Stef van Uum
Westervoort • 108 reviews
Lees de hele review

Stofzuiger: de populairste merken