Volg ons
Zakloze stofzuigertest

De beste zakloze stofzuigers van 2017

door Tom Haze

Stofzuigen, we moeten er allemaal aan geloven! De een doet het met meer tegenzin dan de ander, maar de aanschaf van de juiste stofzuiger is voor iedereen een belangrijke. We leven immers wel graag in een schoon huis. Van de meeste merken zijn er tegenwoordig ook stofzuigers zonder zak beschikbaar. Nooit meer een zak verwisselen en een zuigkracht die altijd gelijk zou moeten blijven. Maar welke moet je nou kiezen? Wij testen zakloze stofzuigers van 5 verschillende merken om jouw keuze makkelijk(er) te maken!

De prijzen van zakloze stofzuigers liggen behoorlijk uiteen. Je hebt ze al vanaf een paar tientjes, maar de prijs kan oplopen tot ver in de honderden euro’s. Zonder ze te hebben getest is het natuurlijk lastig om te kiezen voor welk apparaat je gaat. Wij van BesteProduct.nl hebben daarom samen met het AD/De Persgroep een zakloze stofzuigertest uitgevoerd. Na het grondig testen van 5 zakloze stofzuigers kwam de Miele Blizzard CX1 Parquet Powerline als winnaar uit de bus. De uitstekende zuigkracht stelde de overwinning veilig. Samsung pakte met de VC07K41H0VB tweede plaats door een goede prijs-kwaliteitverhouding te laten zien. De Severin MY7118 pakt brons. De Bosch BGS5S66E Pro Silence 66 en de Dyson Cinetic Bigball Musclehead volgen op plaats vier en vijf.

Het testpanel

Heidi van der Meer, 42 jaar. Werkt op de afdeling personeel en organisatie bij schoonmaakbedrijf Antonio in Arnhem. ,,Ik ben erg benieuwd. Vliegt het stof niet in de rondte als je zo’n reservoir leegt?’’

Romana Schierboom, 33 jaar. HR-manager bij schoonmaakbedrijf Antonio. Heeft als enige panellid thuis een zakloze stofzuiger. ,,Ik wil nooit meer anders.’’

Nanny Matser, 51 jaar. Projectleider bij schoonmaakbedrijf Antonio. ,, Met of zonder zak, als een stofzuiger maar zuigkracht heeft. Mijn man is stratenmaker en neemt altijd wat zand mee naar huis…’’

Jacqueline Harmsen, 47 jaar. Projectleider bij schoonmaakbedrijf Antonio. ,,Mijn schoonouders hebben een zakloze stofzuiger, maar ik ben nog niet om.’’

Beoordelingscriteria

Elke stofzuiger is op dezelfde punten getest. We hebben ze namelijk beoordeeld op:

 • • Bouwkwaliteit/design (20%)
  Hoe ziet de stofzuiger eruit? Hoe groot is ie, hoe zien de knoppen en de onderdelen eruit? Hoe stevig ziet het apparaat eruit?
 • • Zuigkracht/resultaat (30%)
  Hoe is het resultaat? Hoe sterk is de zuigkracht, hoe snel wordt het vuil/stof opgezogen?
 • Gebruikersgemak (30%)
  Hoe gemakkelijk is de stofzuiger te bedienen? Hoeveel moeite moet je doen om het gewenste resultaat te bereiken?
 • Mogelijkheden (10%)
  Welke verschillende opties en mogelijkheden heeft de stofzuiger
 • Prijs (10%)
  Hoe is de verhouding prijs/kwaliteit van het product? Zou je hem zelf voor deze prijs kopen?

Top 3 zakloze stofzuigers

#1 Miele Blizzard CX1 Parquet Powerline

Qua zuigkracht bijzonder geslaagd en daarmee ook de winnaar van de test. Zowel op een gladde vloer als op tapijt sloeg de Blizzard zich met succes door de test heen. Grof materiaal, fijn poeder, alles verdween als sneeuw voor de zon. Je moet er wel 350 euro voor neer willen tikken.

Prijs: Vanaf 350 euro
Lees de volledige review

#2 Samsung VC07K41H0VB / VC4100

Gunstig geprijsd ten opzichte van de concurrenten in de test. Wist het panel positief te verrassen dankzij een voldoende op ieder vlak. Klein, licht en makkelijk te manoeuvreren. Geen topper, zeker geen fantastische zuigkracht, maar houdt zich voor het bedrag absoluut goed staande.

Prijs: Vanaf 170 euro
Lees de volledige review

#3 Severin MY 7118

Een mooi, klein, snel ding! Qua zuigkracht is deze zakloze stofzuiger voldoende, verwacht geen topprestatie op dit gebied, Met de Jet Drive-turboborstel worden de resultaten iets beter, maar het geluidsniveau schiet ook omhoog. Met het manoeuvreren scoort de Severin pluspunten.

Prijs: Vanaf 180 euro
Lees de volledige review

Overige testresultaten

Bosch BGS5S66E Pro Silence

Groot, best lomp en een ruim voldoende zuigkracht. Dat is de Bosch BGS5S66E in één korte zin. Hij mag dan wat fors zijn en een onhandig handvat hebben, maar degelijkheid straalt 'ie wel uit. Het gewicht maakt het manoeuvreren niet eenvoudig, maar het stille geluid is wel een mooi pluspunt.

Prijs: Vanaf 330 euro
Lees de volledige review

Dyson Cinetic Big Ball Musclehead

De Dyson Cinetic Bigball Musclehead ziet er futuristisch en ook gewoon erg mooi uit. Het enthousiasme daalt echter wanneer je deze zakloze stofzuiger gaat gebruiken. Niet slecht, maar dit kan in vergelijking met enkele concurrent wel beter. Vooral grof materiaal werd zowel op tapijt als vloer lang niet altijd in één keer opgezogen. En… erg duur!

Prijs: Vanaf 420 euro
Lees de volledige review