Volg ons

Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560

Voor- en nadelen van de Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560

Voordelen

  • Stevige constructie
  • Uitstekende strijkresultaten
  • Snel opgewarmd
  • Waanzinnig goede stoomproductie

Nadelen

  • Prijzig
  • Lomp design
  • Geen automatische temperatuurinstelling
  • Geen bedieningsknoppen op het strijkijzer

Onze test
Consumententest | op
8,2

Tefal GV9560: Stoomgenerator met ongekend krachtige stoomproductie

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Nog nooit zagen we zoveel stoom uit een stoomgenerator komen. De GV9560 zorgt voor een continue stoomproductie van 140 gram per minuut en heeft een stoomdruk van 7,3 bar. Die cijfers hadden we echter niet nodig om te zien hoe deze Tefal de concurrentie qua stoomkracht omver blaast. Het is daarmee een geduchte concurrent van de toplijn van Philips, die qua gebruiksgemak weer iets meer punten scoort. De bouwkwaliteit van deze Tefal is erg goed, maar we waren wat minder fan van het design. Toch verlaat de Tefal de test met een dikke voldoende en een kooptip. Voor een topmodel stoomgenerator is ruim 250 euro de prijs die je betaalt. Het is veel geld, maar daarvoor krijg je wel een beest van een stoomgenerator.

Met groot enthousiasme stuur ik ons team van consumententesters aan. Dagelijks vliegen de reviews me om de oren, die ik samen met collega Tom – teamleider redactie – corrigeer en redigeer. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om producten te testen die ik toch al met enige regelmaat gebruik. Ik loop geregeld het kantoor uit met een blender, sapcentrifuge, strijkijzer of een haarstyler onder de arm.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Consumententester
vanaf 199,00
Met groot enthousiasme stuur ik ons team van consumententesters aan. Dagelijks vliegen de reviews me om de oren, die ik samen met collega Tom – teamleider redactie – corrigeer en redigeer. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om producten te testen die ik toch al met enige regelmaat gebruik. Ik loop geregeld het kantoor uit met een blender, sapcentrifuge, strijkijzer of een haarstyler onder de arm.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Stoomgeneratoren zijn duur. De 252 euro die je voor dit model van Tefal ten tijde van testen betaalt, is daar geen uitzondering op. Daar krijg je een kwalitatief sterk gebouwd product voor met een zeer goede stoomcapaciteit. In vergelijking met enkele concurrenten vinden we de strijkbout wel ietwat stugger in gebruik en missen we een automatische temperatuurinstelling. Neemt niet weg dat dit model verder prima presteert. Straffe prijs, maar hij levert ook.
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 25%)
De GV9560 van Tefal heeft een strijkbout die ruim voldoende werkt als je ermee aan de slag gaat. Het kan nog makkelijk, zoals we zien bij de Philips GC8962, maar we zijn tevreden. Ook missen we voor dit bedrag een automatische temperatuurinstelling. Om te kunnen wisselen tussen verschillende soorten stof vind je in plaats daarvan op de achterzijde een aantal knoppen. Een eco, delicate, normal, max stand en een 15 minuten boost optie. Dat laatste is verrassend, zoveel stoom heb ik nog nooit uit een machine zien komen. Ook verticaal stomen is met de GV9560 hierdoor zeer eenvoudig. Als je eenmaal gewend bent aan strijken met stoom, raak je al snel verwend. Ten opzichte van een gewoon strijkijzer, haal je de kreuken er zoveel makkelijker en sneller uit. Enige nadeel aan de kracht van de Tefal? Als je per ongeluk een kreuk strijkt in je stof, moet je je extra moeite moet doen om deze er weer uit te strijken. Dat ligt dus ook een beetje aan je eigen skills. De kalkverzamelaar krikt het gebruiksgemak weer wat op, dit gaat namelijk geheel automatisch. Hij verzamelt continu kalkaanslag en wanneer het anti-calc water lampje begint te branden, hoef je enkel de draaiknop rechts van het apparaat open te draaien en het vervuilde kalkwater kan er zo uitlopen.
8,0
Uitvoering / constructie
(Weging 25%)
Met de uitvoering en constructie van de GV9560 is niks mis. De look is er een waar je van moet houden. Kleur is prima, duidelijk vrouwelijk, maar ik ben zelf wat minder positief over de patroontjes. Dat had van mij niet gehoeven, ze wordt een 'hi-tech' apparaat toch een beetje truttig. De bout is met een werkelijk gewicht van 1,1 kilo niet zwaar en prima in gebruik. Zoals eerder benoemd, in deze prijsklasse hebben we het ook nóg beter gezien. Het snoer kan op een handige manier rondom de generator weggewerkt worden en aan de achterzijde vind je verschillende keuzeknoppen voor de temperatuur- en stoominstelling. Wat je verder in het geheel ziet is een onderstel met reservoir, een slang die ietwat stug is en een futuristisch, ietwat groot ogende strijkbout. Het waterreservoir is groot met een inhoud van 1,9 liter en het apparaat beschikt over een automatische kalkverzamelaar. De slang van 1,7 meter lang genoeg.
9,0
Strijkresultaat
(Weging 40%)
Wat verwacht je van een stoomgenerator? Juist, stoom. Wij werden weggeblazen, bijna letterlijk. De stoomstoot die hieruit komt, heb ik bij geen ander model gezien. De generator een continue stoomproductie van 140 gram per minuut en presteert het sterkst van de modellen die we tot nu toe hebben getest. Ook de stoot van 490 gram is indrukwekkend, zeker als je de boost-knop gebruikt. Kreuken verdwijnen snel uit de kleding, maar niet significant sneller dan concurrenten in deze prijsklasse. We zijn wel dik tevreden over de resultaten op haast iedere stof. Je moet een en ander wel zelf instellen, het model heeft geen automatische temperatuurinstelling.

8,2
Eindscore test
Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560

Reviews van de Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560

Gemiddelde score gebruikers

8,0
Inmiddels hebben 14 gebruikers hun mening gedeeld over de Pro Express Ultimate Care GV9560 van Tefal en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Pro Express Ultimate Care GV9560 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
3,0
Mijn vrouw heeft al jaren met plezier ...
Door Old Stick op 10-9-2019

Mijn vrouw heeft al jaren met plezier gebruik gemaakt van een ..... strijkijzer. Ze vroeg daarom voor haar verjaardag dit model GV9560 als vervanger voor het vorige model, dat het inmiddels had begeven... Ik kan voorlopig alleen oordelen over eerste indrukken na het uitpakken van de GV9560 - hij is nog niet in gebruik genomen. Het apparaat is groot en zwaar - er moet voldoende ruimte op de strijkplank zijn om dit te plaatsen! Het apparaat is een bonk plastic. Als ik de watercontainer verwijder dan merk ik meteen dat deze vrij fragiel en kwetsbaar lijkt. Ik hoop dat hij vervangbaar is! Verder merk ik dat er GEEN handleiding erbij zit! Al bij al ben ik verbaasd hoe dit apparaat een prijs van 255 kan kosten. De kost van het fabriceren van het apparaat zal niet meer dan ca. 10 euro zijn - gewoon plastic mal, verwarmingselement inbouwen en verpakken. Het apparaat is m.i. 'wildly overpriced'.... dus niet om aan te bevelen!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Een prettig en snel apparaat. Je moet ...
Door Pepijn op 17-5-2018

Een prettig en snel apparaat. Je moet even geduld opbrengen voor het gebruiksklaar is, maar zodra je aan de gang kan, werkt de Tefal Pro Express Ultimate Care stoomgenerator zijn fijn. Het apparaat is erg licht en makkelijk in gebruik. Overhemden zijn in een mum van tijd netjes strak. Waar ik met mijn eigen stoomstrijkijzer moeite mee heb om bepaalde delen netjes strak te krijgen, perst deze Tefal Pro Express moeiteloos alles glad en strak. min puntje kan soms zijn als je je strijkwerk strak trekt op bepaalde delen en je begint te stomen dat het in de buurt van je handen heel heet kan worden. Maar dit is een kwestie van je werkmethode aanpassen. niet je handen voor de bout houden en willen stomen. Daarnaast moet je wel een geschikte plek vinden om de unit neer te zetten. Deze is nogal aan de maat. Op een strijkplank met een grotere bouthouder is dit echter geen probleem.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik heb de Tefal stoomgenerator nu een ...
Door William op 14-5-2018

Ik heb de Tefal stoomgenerator nu een maand in gebruik. Het is mijn eerste stoomgenerator. Had voorheen altijd de gewone tefal strijkbouten. Ik heb vooral veel overhemden van mijn man te strijken. Ook heb ik verder 2 kinderen die elke dag schone kleding aandoen. Dus genoeg te strijken. Ik heb al meerdere keren de tips van vriendinnen gekregen, maar vond de prijs best hoog. Nu ik de Tefal Stoomgenerator heb snap ik het. Heel eenvoudig in gebruik en supersnel vooral voor de overhemden een topper. Je hoeft maar 1 kant te strijken. Ben er erg tevreden over. Deze had ik veel eerder moeten aanschaffen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Omdat strijken voor mij vaak een hele ...
Door Syllie10 op 14-5-2018

Omdat strijken voor mij vaak een hele opgave is, ben ik op zoek naar een apparaat wat voor mij veel pijnklachten weg kan nemen en uiteraard mijn kleding netjes strijkt waarbij ik zo min mogelijk kracht hoef te zetten. Dat heb ik in deze machine op zeker gevonden. Gebruiksaanwijzing is duidelijk en zelfs voorzien van afbeeldingen die gemakkelijk op te volgen zijn. Hij is heel snel warm, je hoeft niet eens druk te zetten met strijken zelf en kunt met de stoom ook kreukels snel verwijderen. Ook het waterreservoir is groot genoeg om heel wat was weg te werken, al had ik in het begin wel moeite om het terug geklikt te krijgen, maar dat kan ook komen omdat ik natuurlijk wat minder kracht in mijn armen/handen heb. Strijkijzer zelf kun je goed vastzetten zodat het niet weg schuift.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Enkele weken de Tefal Pro Express mogen ...
Door Tessie op 12-5-2018

Enkele weken de Tefal Pro Express mogen uitproberen. Wat een geweldig strijkapparaat. Het begint al met een groot waterreservoir, wat gemakkelijk er af te halen is en te vullen met water. Gemakkelijke en duidelijke bediening, met verschillende standen om je was te strijken. Het apparaat is snel warm, je hoeft niet lang te wachten. Strijken gaat bijna vanzelf;). De strijkbout is vast te zetten met een klem, staat dus niet los op het stoomapparaat. Al met al een gebruiksvriendelijk apparaat wat ik zelf zeker ook aan zou schaffen, alleen is de prijs wel flink, het is een mooi apparaat maar ik kan mezelf voorstellen dat mensen het te duur vinden.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Nog nooit was strijken voor mij zo'n ...
Door Tammo1982 op 4-5-2018

Nog nooit was strijken voor mij zo'n eenvoudig karweitje, met gemak en ongelooflijk snel strijk je alles eenvoudig glad (een bloes heb je vaak na een strijkbeweging al glad). Heb ook nog even de stoomfunctie op een jas gebruikt maar mijn ervaring is eigenlijk dat je de jas dan net zo goed even snel kunt strijken, hier blaas je uiteindelijk meer stoom mee door de jas dan door het ijzer er voor te houden. Wij hadden hiervoor altijd een eenvoudig stoomstrijkijzer van een B-merk, maar na eenmaal met dit apparaat gestreken te hebben wil je echt niet meer terug naar een normaal strijkijzer! Kan dit apparaat absoluut aanbevelen. (Klein puntje wat wat mij betreft had mogen worden toegevoegd is een universeel bevestigingsmechanisme waarmee hij aan een strijkplank had gemonteerd kunnen worden, nu heb ik hem wel op de plek staan waar je normaal gesproken het strijkijzer in laat rusten, maar dit had wat mij betreft wat stabieler mogen zijn). Al met al een uitstekend product, wat wat mij betreft z'n geld waard is!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Het apparaat is groot, maar heeft een ...
Door Testerrrrr op 2-5-2018

Het apparaat is groot, maar heeft een leuk design. De slang is soms wat onhandig maar het strijkijzer zelf werkt uitstekend. Na ongeveer 2 minuten opstarten kan je de stoomknop in het handvat gebruiken en werkt het apparaat uitstekend. De verschillende standen zijn ook erg handig en je schakelt makkelijk.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een wat groot apparaat...ruimte moeten maken , ...
Door Anjapanja op 30-4-2018

Een wat groot apparaat...ruimte moeten maken , maar het mooie design maakt het helemaal goed. Het lange snoer geeft genoeg bewegingsvrijheid om prettig te kunnen strijken. Erg tevreden ben ik over het grote waterreservoir, waardoor je in een keer een grote berg wasgoed kunt wegstrijken zonder bij te moeten vullen. De gladde zool en de puntige voorkant maken het strijken tussen knopen erg gemakkelijk en dat de strijkijzer licht is is voor mij een groot pluspunt! Waarom ik voor deze heb gekozen? Eerlijk? Het design/kleur vind ik geweldig 😁 maar de hierboven genoemde pluspunten tellen zeer zeker mee!! Wat mij tegenvalt is de prijs... die vind ik exorbitant hoog!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Als strijken bij u net zo als ...
Door Johnnyboy op 30-4-2018

Als strijken bij u net zo als bij mij een van de noodzakelijke kwade klusjes behoort is deze Stoomgenerator de ultieme aanschaf. Door de meest krachtige stoom uitblaas en het gemak van in een keer beide kanten van bijvoorbeeld de shirts daardoor te kunnen doen , glijd u door de berg strijk heen als nooit tevoren. Het strijkijzer glijd zeer licht hanteerbaar over uw strijkgoed en haalt in een ommezien elke oneffenheid in uw kostbare kleding weg en dat alles met een ongekende eenvoud. Ook het vullen van het water is heerlijk eenvoudig en met 1 keer ruim voldoende voor een behoorlijke mand strijkgoed. Zo,n saaie klus als strijken, tot zo iets eenvoudigs te maken met deze Tefal Pro Express verdiend in elk huishouden prioriteit te hebben. Gemak , goed resultaat , snel en veilig dat zijn de meest krachtige woorden om mijn review te ondersteunen. Een dure aanschaf maar wel een die elke euro waard zal zijn.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na aanschaf, meteen gebruikt. Strijkmand puilde uit. Apparaat ...
Door MPF69 op 28-4-2018

Na aanschaf, meteen gebruikt. Strijkmand puilde uit. Apparaat is zeer snel gebruiksklaar. Opwarm tijd kort. Keuze tussen de verschillende gebruiksstanden is simpel en erg snel. Groot water reservoir, waardoor je lang achter elkaar kunt strijken. krachtige stoomstoot, kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zelfs dikkere stoffen zijn geen probleem. Strijken wordt weer een beetje leuker.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560? Onze eigen test van de Pro Express Ultimate Care GV9560 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Tefal GV9560: Ongekend krachtige stoomproductie
8,2
21-2-2019
BesteProduct.nl

Nog nooit zagen we zoveel stoom uit een stoomgenerator komen. De GV9560 zorgt voor een continue stoomproductie van 140 gram per minuut en heeft een stoomdruk van 7,3. We hadden de cijfers echter niet nodig om te zien dat deze Tefal de concurrentie qua stoomkracht omver blaast. Het is daarmee een geduchte concurrent van de toplijn van Philips, die qua gebruiksgemak weer iets meer punten scoort. Smaken verschillen, maar van het design van deze Tefal waren wij niet per se fan . Toch verlaat de Tefal de test met een dikke voldoende en een kooptip. Voor een topmodel stoomgenerator is ruim 250 euro de prijs die je betaalt. Het is veel geld, maar daarvoor krijg je wel een beest van een stoomgenerator.

BesteProduct.nl
Tefal GV9560: Stoomgenerator met ongekend krachtige stoomproductie
8,2
21-2-2019
BesteProduct.nl

Nog nooit zagen we zoveel stoom uit een stoomgenerator komen. De GV9560 zorgt voor een continue stoomproductie van 140 gram per minuut en heeft een stoomdruk van 7,3 bar. Die cijfers hadden we echter niet nodig om te zien hoe deze Tefal de concurrentie qua stoomkracht omver blaast. Het is daarmee een geduchte concurrent van de toplijn van Philips, die qua gebruiksgemak weer iets meer punten scoort. De bouwkwaliteit van deze Tefal is erg goed, maar we waren wat minder fan van het design. Toch verlaat de Tefal de test met een dikke voldoende en een kooptip. Voor een topmodel stoomgenerator is ruim 250 euro de prijs die je betaalt. Het is veel geld, maar daarvoor krijg je wel een beest van een stoomgenerator.

BesteProduct.nl
Tefal Pro Express Ultimate GV9560: Lomp apparaat, maar goed strijkresultaat door krachtige stoom
7,3
25-3-2020
BesteProduct.nl

De Tefal Pro Express Ultimate GV9560 heeft een vrij lomp design. Hij heeft een waterreservoir dat groot genoeg is voor een grote strijksessie. Deze Tefal stoomgenerator is snel opgewarmd, waardoor je snel kunt beginnen met strijken. De bedieningsknoppen zijn anders dan andere stoomgeneratoren. Ze spreken voor zich en zijn duidelijk en groot afgebeeld. Het is wel jammer dat deze bedieningsknoppen niet op het strijkijzer zelf zitten, zodat je de temperatuur makkelijk en snel kunt instellen op het strijkijzer zelf. Deze Tefal Pro Express Ultimate heeft goede strijkresultaten. Het strijkijzer ligt fijn in de hand, heeft een grote strijkzool en geeft krachtige stoom. De kreukels zijn zonder moeite snel uit de stoffen verdwenen en de strijkzool schroeit niet vast aan de stoffen. Tot slot is het apparaat makkelijk op te bergen. Voor beide snoeren is opbergruimte op het apparaat en er zit een handig lock-systeem op om het strijkijzer vast te zetten op het apparaat.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
5,0
Prijs / kwaliteit
De Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560 kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Stoomgeneratoren in de ranglijst. Er zijn voor € 199,00 betere Stoomgeneratoren verkrijgbaar.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 199,00
prijs/kwaliteit
5,0

Laagste prijzen Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560

Bekijk
€ 199,00
3,9
Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen thuisbezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 232,00
7,7
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 309,95
5,0
Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Tefal Pro Express Ultimate Care GV9560

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
GV 9560, GV9560
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018
Releasedatum
September 2017
EAN
3121040063712
Vermogen
2600 watt

Waterreservoir

Inhoud
2 liter
Druk
7 bar

Stomen En Strijken

Stoomdruk
140 gr/min.
Stoomstoot
490 gr/min.

Overig

Type/soort
stoomgenerator

Extra

Kleur(en)
wit, roze
Diepte
25,00 cm, 250 mm
Hoogte
28,90 cm, 289 mm
Breedte
42,30 cm, 423 mm
Fabrikant kleur(en)
roze, wit
Gewicht
5100 gram
Gewicht verpakking
5500 g
Diepte verpakking
447 mm
Hoogte verpakking
344 mm
Breedte verpakking
284 mm
Lengte kabel
1,7 m
Waterreservoir
1,90 liter
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
3
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
8,0
Prijs / kwaliteit
5,0