Volg ons

Tefal Express Anti-Calc SV8054


Onze test
Consumententest | op
7,3

Tefal SV8054: Niet zo’n indrukwekkende stoomproductie

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De SV8054 lijkt het kleinere zusje van de GV9560. Die ene met die indrukwekkende stoomstoot. Helaas zit die stoomproductie niet in de familie. Op de doos zie ik een afbeelding met een behoorlijke stoomkracht, die me het een en ander doet verwachten. In werkelijkheid komt de stoomgenerator moeilijk op gang, als een oud dieseltje en pruttelt hij als een espressoapparaat. Jammer, want ik hoopte op een mooie middenweg. Op papier heeft de SV8054 namelijk bijna dezelfde kwaliteiten als haar grote zus, voor een smak minder geld. In dat geval adviseren we je om nog even door te sparen, of naar andere modellen in dezelfde prijsklasse te kijken. Die zijn er wel.

Met groot enthousiasme stuur ik ons team van consumententesters aan. Dagelijks vliegen de reviews me om de oren, die ik samen met collega Tom – teamleider redactie – corrigeer en redigeer. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om producten te testen die ik toch al met enige regelmaat gebruik. Ik loop geregeld het kantoor uit met een blender, sapcentrifuge, strijkijzer of een haarstyler onder de arm.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Consumententester
vanaf 143,00
Met groot enthousiasme stuur ik ons team van consumententesters aan. Dagelijks vliegen de reviews me om de oren, die ik samen met collega Tom – teamleider redactie – corrigeer en redigeer. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om producten te testen die ik toch al met enige regelmaat gebruik. Ik loop geregeld het kantoor uit met een blender, sapcentrifuge, strijkijzer of een haarstyler onder de arm.
Marijke de Vries
Marijke de Vries
Dedemsvaart • 148 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Met 155 euro is de SV8054 een stuk goedkoper dan andere modellen. Voor de GV9560 van Tefal betaal je 100 euro meer. We hoopten op een gulden middenweg, omdat de SV8054 op papier bijna net zo goed is als haar grote zus voor een fijnere prijs. Maar in de praktijk bleek dit niet het geval. De stoomproductie komt moeilijk op gang en is beduidend minder en die vervelende slang, die nogal wat roet in het gebruiksgemak gooit. Jammer.
7,0
Gebruiksgemak
(Weging 25%)
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik vind de slang van de SV8054 op z’n zachtst uitgedrukt vervelend. Toen ik ‘m uit de doos haalde was deze nog zeer stug. Dit kon natuurlijk de nieuwigheid zijn. Naarmate ik de stoomgenerator wat vaker heb gebruikt en in en uit de kast heb gehaald is de slang er helaas niet soepeler op geworden, hij is zelfs gaan krullen. Iets wat tijdens gebruik vooral lastig is. Zo blijft er van de 1,6 meter weinig bruikbare wendbaarheid over. De bout is met 1,2 kilo nog altijd lichter dan normale strijkijzers, in generator-land is het niet echt een lichtgewicht. In gebruik merk je dit wel. Met als resultaat dat je niet met het allergrootste gemak over de stoffen heel glijdt. Al is het nog altijd vele malen beter dan met een normaal strijkijzer. Sinds ik deze generatoren test, strijk ik bijna constant met de stoomknop ingedrukt. Ik wil niet anders meer. De SV8054 lijk wel wat meer moeite met de continue productie van stoom te hebben dan andere generatoren. Hij pruttelt als een espresso apparaat en komt wat moeilijk op gang. Iets wat je voor deze prijs toch niet echt zou verwachten. Wel weer handig is de automatische kalkverzamelaar, in dit geval onderin de strijkbout. Met slechts een kwartslag draaien heb je de dop eraf, en laat je het vervuilde kalkwater eruit lopen.
7,0
Uitvoering / constructie
(Weging 25%)
Wat formaat betreft vind ik de SV8054 perfect. Ik zou ‘m weliswaar nog steeds niet op je strijkplank neerzetten. Daarvoor is hij net als de meeste stoomgeneratoren te groot. Ondanks het waterreservoir van 1,8 liter, wat redelijk gebruikelijk is, is deze generator een stuk kleiner dan anderen. Kleurtje is goed. Dat roze/paarse zien we meer en het valt in de smaak. De bout is met 1,2 kilo altijd nog minder zwaar dan je reguliere strijkijzer, toch zou ik het geen lichtgewicht noemen. Ook wil ik even een groot comment plaatsen bij de slang, de behoorlijk wat roet in het eten gooit. Hij is stug en krult zich in de meest vervelende posities, wat voor het strijken natuurlijk totaal niet gemakkelijk manoeuvreren is. Aan de achterzijde van de generator vind je verschillende keuzeknoppen voor de temperatuur en stoominstelling. In tegenstelling tot andere generatoren zit de kalkverzamelaar in de strijkbout. Als deze vol is, kun je die gemakkelijk legen door de dop eraf te draaien.
8,0
Strijkresultaat
(Weging 40%)
Hoewel Tefal zelf zegt dat de continue stoomproductie 120 gram per minuut is, hebben wij hier onze twijfels over. De GV9560 heeft er namelijk maar 20 per minuut meer, maar presteert duidelijk beter. Zoals al eerder gezegd had de stoomstoot wat beter gekund. Wanneer je de knop onder het handvat ingedrukt houdt komt de productie wat traag op gang, als een oud dieseltje. Daarbij lijkt hij meer geluid te maken dan stoom. De soepelheid van het glijden is vergelijkbaar met andere gelijk geprijsde generatoren. Prima. Ook het strijkresultaat in het algemeen is gewoon goed. Vandaar de ruime voldoende op dit onderdeel. Je strijkt de meeste kreuken er glad mee. Vele malen beter dan bij een normaal strijkijzer. Voor wat betreft de temperatuur en stoominstelling, vind je aan de achterkant van de generator keuze opties. Zoals eco, normal en vertical steam. Al vind ik dat als je die laatste optie zo specifiek presenteert, de stoomproductie in z’n verticale stand wel wat indrukwekkender mag. Tot slot zit er een anti calc indicator op die aangeeft wanneer je de kalkverzamelaar, aan de achterzijde van de bout, even moet legen.

7,3
Eindscore test
Tefal Express Anti-Calc SV8054

Reviews van de Tefal Express Anti-Calc SV8054

Gemiddelde score gebruikers

8,4
Inmiddels hebben 7 gebruikers hun mening gedeeld over de Express Anti-Calc SV8054 van Tefal en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Express Anti-Calc SV8054 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Super fijn deze stoomgenerator. Hij is erg ...
Door Jessi op 2-11-2018

Super fijn deze stoomgenerator. Hij is erg slim en doet bijna alles volautomatisch. In het begin even wennen maar eenmaal gewend een genot om te strijken. Ook erg fijn dat bijzonder weinig geluid maakt.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Fijn aparaat om mee te werken, de ...
Door Alice op 31-10-2018

Fijn aparaat om mee te werken, de grote watertank is makkelijk te vullen en ook weer leeg te gooien. Zeer snel klaar voor gebruik en laat dit weten door een piepje. Ook tijd besparend je hoeft geen was meer te sorteren het aparaat Past dit zelf aan. De strijkresultsten zijn prima, zowel bij katoen als linnen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een strak vormgegeven stoomunit met fijn soepel ...
Door Mylène op 29-10-2018

Een strak vormgegeven stoomunit met fijn soepel strijkijzer die wat mij betreft moeiteloos alles wat op zijn plank komt strak strijkt. Binnen no time is hij klaar voor gebruik en geeft dit aan dmv een piepje. Het in gebruiknemen wijst voor zich en ook het reinigen van het apparaat is eenvoudig uit te voeren. De grote tank van 1,8 liter is heel fijn want hierdoor kan je veel strijkbeurten vooruit zonder steeds te hoeven bijvullen. De flinke snoeren bevestigd aan het apparaat hebben mij nog niet gestoord en gaan moeiteloos mee tijdens het strijken.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Dit apparaat is zeer licht en strijkt ...
Door Aru1971 op 25-10-2018

Dit apparaat is zeer licht en strijkt mooi glad. De watertank is ruim voldoende en na het aansluiten komt de stoom snel vrij waardoor je direct met het strijken kan beginnen. Verder is het apparaat makkelijk te installeren

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Voor de Tefal Express heb je een ...
Door horsie80 op 22-10-2018

Voor de Tefal Express heb je een extra grote strijkplank nodig. Het apparaat is nogal groot en neemt veel ruimte in op je plank. Hij is mooi van vorm. Heeft een reservoir van 1,8 liter. Hij strijkt goed. Ik had wel last van het snoer wat steeds over de kleding ging en daardoor kreukels maakte. Maar hij strijkt alles goed, of het nu een tshirt is of een spijkerbroek. Hij geeft heel veel stoom waar je de eerste keer van schrikt. Verder heeft hij 1 stand. Hij kan dus niet kouder of warmer gezet worden.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik ben erg blij met de Tefal ...
Door marie op 22-10-2018

Ik ben erg blij met de Tefal Express anti-calc stoomstrijkijzer. De Tefal Express anti-calc stoomstrijkijzer is super makkelijk in gebruik, heeft een groot waterreservoir van 1.5liter, daar kan je echt heel veel mee strijken. Het calc systeem werkt handig, het lipje onder de kraan afspoelen en weer klaar voor gebruik. De Tefal Express anti-calc heeft een nadeel, je kan de temperatuur niet in stellen, het is echt een apparaat waar je zowel horizontaal als verticaal mee kan strijken, verticaal voor linnengoed(kussenslopen etc.) en verticaal voor fijngoed, zoals zijde en wol. Je hangt de blouses op een hangertje, houdt het strijkijzer verticaal voor de blouses en het stoom doet de rest, erg makkelijk. De gebruiksaanwijzing is in plaatjes uitgedrukt, ook wel handig. Kortom een strijkijzer die met de tijd is meegegaan en ik ben er blij mee.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
De Tefal Express Anti-Calc Stoomgenerator SV8054 is ...
Door Lotto op 21-10-2018

De Tefal Express Anti-Calc Stoomgenerator SV8054 is een absolute aanrader. Het product is makkelijk in gebruik en glijdt over kleding etc. heen. Even aanzetten en al snel is het apparaat op temperatuur. Ik strijk veel overhemden en voorheen moest ik meerdere keren over hetzelfde stuk heen om de kreukels eruit te krijgen. Met de Tefal stoomgenerator is dit niet nodig, na één beweging zijn de kreuken eruit. Ik gebruik het product ook voor kwetsbare stoffen, dunne blousjes bijvoorbeeld. De inhoud van de watertank is groot genoeg dus je hoeft niet elke keer de tank te vullen als je aan het strijken bent. De Tefal stoomgenerator maakt strijken een stuk aangenamer en het bespaart veel tijd. Een absolute aanrader!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Tefal Express Anti-Calc SV8054
Gemiddelde score redacteuren
7,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Tefal Express Anti-Calc SV8054
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,0
Website testen
De Tefal Express Anti-Calc SV8054 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Tefal SV8054: Niet zo’n indrukwekkende stoomproductie
7,3
16-8-2019
BesteProduct.nl

De SV8054 lijkt het kleinere zusje van de GV9560. Die ene met die indrukwekkende stoomstoot. Helaas zit die stoomproductie niet in de familie. Op de doos zie ik een afbeelding met een behoorlijke stoomkracht, die me het een en ander doet verwachten. In werkelijkheid komt de stoomgenerator moeilijk op gang, als een oud dieseltje en pruttelt hij als een espressoapparaat. Jammer, want ik hoopte op een mooie middenweg. Op papier heeft de SV8054 namelijk bijna dezelfde kwaliteiten als haar grote zus, voor een smak minder geld. In dat geval adviseren we je om nog even door te sparen, of naar andere modellen in dezelfde prijsklasse te kijken. Die zijn er wel.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
4,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Stoomgeneratoren betaal je op dit moment voor de Tefal Express Anti-Calc SV8054 te veel geld. Check voor de zekerheid de gebruikersreviews van de Express Anti-Calc SV8054, maar overweeg ook een andere Stoomgenerator te kopen. Er zijn er genoeg.
expertscore
7,0
laagste prijs
€ 143,00
prijs/kwaliteit
4,0

Laagste prijzen Tefal Express Anti-Calc SV8054Specificaties van Tefal Express Anti-Calc SV8054

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
SV8054
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018
Releasedatum
August 2018
EAN
3121040069509
Vermogen
2800 watt

Waterreservoir

Inhoud
2 liter
Druk
6 bar

Stomen En Strijken

Stoomdruk
120 gr/min.
Stoomstoot
410 gr/min.

Overig

Type/soort
stoomgenerator

Extra

Kleur(en)
wit, paars
Diepte
21,10 cm, 211 mm
Hoogte
24,90 cm
Breedte
35,15 cm, 351,5 mm
Fabrikant kleur(en)
paars, wit
Gewicht
4250 gram
Gewicht verpakking
4610 g
Diepte verpakking
400 mm
Hoogte verpakking
310 mm
Breedte verpakking
285 mm
Land van herkomst
Frankrijk
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
5
Beoordeling experts
7,0
Beoordeling consumenten
8,4
Prijs / kwaliteit
4,0