Volg ons

Tefal Express Compact SV7110

Voor- en nadelen van de Tefal Express Compact SV7110

Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk
  • Compact ontwerp
  • Glijdt soepel
  • Eco-stand

Nadelen

  • Relatief lange opwarmtijd
  • Het is lastig om de watertank volledig leeg te krijgen

Onze test
Consumententest | op
8,4

Tefal Express Compact SV7110: Doet zijn naam eer aan

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Tefal Express compact SV7110 stoomgenerator doet zijn naam eer aan. Het is een compact apparaat voor de categorie 'stoomgeneratoren'. Hij past zelfs op de metalen houder van mijn type 'a' strijkplank. De Tefal Express compact heeft een mooi design. Ook heeft het apparaat een simpele bediening en ligt de strijkbout makkelijk in de hand. De strijkzool glijdt soepel over de stoffen en heeft een erg goed strijkresultaat. De snoeren hebben een prima lengte en voor beide snoeren is ook een opbergmogelijkheid. Daarnaast zit er ook een klem op het hoogste punt van de standaard waarmee je het strijkijzer kan vastklemmen en het apparaat in zijn geheel kan optillen aan het handvat. Erg handig!

Strijken is niet mijn hobby, maar het moet toch gebeuren. Ca. 2x per week ga ik met mijn strijkijzer het gevecht aan tegen de kreukels in mijn stapel wasgoed. Dan kan het maar beter een apparaat zijn dat kwalitatief goed en vooral gebruiksvriendelijk is. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de prijs-kwaliteit verhouding goed is, want de prijzen van strijkijzers lopen erg uiteen en ik vraag me in sommige gevallen af of dit terecht is… Tot slot vind ik het leuk om mijn ervaringen met anderen te delen zodat zij een weloverwogen beslissing kunnen nemen als zij een strijkijzer of bijvoorbeeld een IPL willen aanschaffen.
Michelle Winters
Michelle Winters
Aalsmeer • 17 reviews
Consumententester
vanaf 109,99
Strijken is niet mijn hobby, maar het moet toch gebeuren. Ca. 2x per week ga ik met mijn strijkijzer het gevecht aan tegen de kreukels in mijn stapel wasgoed. Dan kan het maar beter een apparaat zijn dat kwalitatief goed en vooral gebruiksvriendelijk is. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de prijs-kwaliteit verhouding goed is, want de prijzen van strijkijzers lopen erg uiteen en ik vraag me in sommige gevallen af of dit terecht is… Tot slot vind ik het leuk om mijn ervaringen met anderen te delen zodat zij een weloverwogen beslissing kunnen nemen als zij een strijkijzer of bijvoorbeeld een IPL willen aanschaffen.
Michelle Winters
Michelle Winters
Aalsmeer • 17 reviews
Consumententester
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Op dit moment is de Tefal Express compact SV7110 te koop voor €138,95. Dit is een redelijke prijs voor stoomgeneratoren van deze kwaliteit.
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 25%)
De Tefal Express compact SV7110 is makkelijk te bedienen. De bedieningsknoppen zitten op een logische plaats en zijn makkelijk te begrijpen. De stoomgenerator beschikt over een grote watertank waar 1,7 liter in past. Hierdoor hoef je hem niet bij te vullen tijdens het strijken. Het is wel lastig om de watertank volledig leeg te krijgen na gebruik. De lengte van het snoer is prima en door het compacte design past het apparaat zelfs op de metalen houder van mijn type 'a' strijkplank. Het strijkijzer glijdt soepel over de stof en de strijkzool schroeit niet vast aan de stof. Tot slot genereert het apparaat veel stoom en strijkt het gemakkelijk de kreukels uit je kleding.
8,0
Uitvoering / constructie
(Weging 25%)
Het design van de Tefal Express compact SV7110 is erg mooi. Alle onderdelen voelen stevig aan en zijn van goede kwaliteit. De strijkzool heeft een goede warmtegeleiding en de stoom is krachtig. Voor een stoomgenerator is de Tefal Express compact SV7110 erg compact en past zelfs op de metalen houder van mijn type 'a' strijkplank. De lengte van de snoeren zijn prima en er is ook gedacht aan een opbergmogelijkheid voor de snoeren. Ook deze voelt stevig aan. De watertank heeft een capaciteit van 1,7 liter, dit is voldoende voor een uitgebreide strijksessie. Helaas krijg je de watertank na de strijkbeurt niet gemakkelijk volledig leeg. Daarnaast vind ik het jammer dat de strijkbout erg veel condens achterlaat op de houder, waardoor er al snel veel kalk achterblijft op de houder van het apparaat.
9,0
Strijkresultaat
(Weging 40%)
Het strijkresultaat van de Tefal Express compact SV7110 is erg goed. Met weinig moeite zijn de kreukels snel uit je kleding verdwenen. Ook met de eco-stand zie ik geen verschil in het strijkresultaat.

8,4
Eindscore test
Tefal Express Compact SV7110
Foto's gemaakt tijdens het testen

Reviews van de Tefal Express Compact SV7110

Gemiddelde score gebruikers

8,2
Inmiddels hebben 12 gebruikers hun mening gedeeld over de Express Compact SV7110 van Tefal en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Express Compact SV7110 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Het eerste wat me opviel was het ...
Door cieltje op 22-1-2020

Het eerste wat me opviel was het gewicht, lekker licht. De losse waterkan is gewoon ideaal, fijn onder de kraan bijvullen, zonder geklungel met 'n gieter of zo. De eerste keer blijk je de stoomknop 'enkele' minuten ingedrukt te moeten houden. Dit zag ik na 15 minuten eindelijk staan in het boekje, bij storingen. Dit mag zeker duidelijker beschreven worden. Nu was dat toch écht even zoeken. Tijdens het stomen maakt het basisstation een licht tikkend geluid, net 'n dieselmotortje wat staat te draaien. Ook stoomt hij nog eventjes door, als je het strijkijzer al van het strijkgoed afhaalde. Op het basisstration zit een beugel, niet altijd handig. Tijdens het oppakken van het ijzer, bleef het er regelmatig achter hangen. Daar moet je dus even aan wennen. Maar eerlijk is eerlijk, het apparaat strijkt fijn, de losse waterkan is ideaal en het lage gewicht is ook zeker plezierig. Al met al is het 'n prima strijkijzer, z'n geld waard.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Via de reviewclub deze stoomgenerator mogen testen. Het ...
Door rmar op 21-1-2020

Via de reviewclub deze stoomgenerator mogen testen. Het toestel ziet er stevig, degelijk en mooi uit, een strak design. Het opstarten nam wat meer tijd in beslag dan dat in de handleiding genoteerd stond. Het duurde ettelijke minuten vooraleer de stoomgenerator stoom ging afgeven. Maar eens dat hij goed opgestart is, doet de stoomgenerator zijn werk zoals hij dat moet doen. Na de eerste keer opstarten, is de volgende keer opstarten een heel stuk vlotten, na enkele seconden is het toestel dan bruikbaar. Het toestel is gemakkelijk in te stellen op de gewenste soort stof. Er is mogelijkheid tot extra stoom indien nodig. Het strijkijzer gaat soepel over het stof heen, kreukels worden goed weggewerkt. Toestel is kan veilig en stevig vastgezet worden door de aanwezigheid van een goed vergrendelsysteem. Er is helaas maar 1 haak om 2 kabels vast te maken, waardoor gemakkelijk losgaan en hierdoor, mijns inziens, wat lastiger is op te bergen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
De stoomgenerator is heel gebruiksvriendelijk. Geen moeilijk ...
Door Moosje46 op 16-1-2020

De stoomgenerator is heel gebruiksvriendelijk. Geen moeilijk en ingewikkelde gebruiksaanwijzing. Prettig is het afneembare waterreservoir met een inhoud van 1,7 liter. Door deze inhoud hoef je niet vaak bij te vullen. Wat ook zeer prettig is, dat de druk waarmee het apparaat stoom produceert hoog is zodat kreukels in kleding makkelijk verdwijnen. Ook het strijken van plooien gaat makkelijk met dit apparaat. Waar ik voorheen een natte theedoek gebruikte gaat het nu met het stoom veel makkelijker en sneller. Ik heb ook geprobeerd om verticaal te stomen, en dit ging prima. Dus ook makkelijk om hangende gordijnen te stomen. Al met al een fijn apparaat. Ik vind het een aanrader.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb dit strijkijzer nu ongeveer 3 ...
Door Marieb1979 op 15-1-2020

Ik heb dit strijkijzer nu ongeveer 3 weken om te testen en ik begin er nu steeds meer aan te wennen. Het vullen gaat super makkelijk, je haalt de bak er onderuit en gaat vullen en ook weer super makkelijk terug te klikken. Als ik mijn was ga strijken heb ik altijd eerst nog wat vouw was en dat zet ik het strijkijzer vast aan. Dan is hij heel snel warm, dit is erg fijn je kan meteen aan de slag! Ook is de zool van het strijkijzer heel glad en de stoom die eruit komt is meer dan voldoende. Het strijkijzer maakt wel geluid bij het indrukken van de stoom knop, maar dit is niet meer storend. Wel moet ik nog steeds wennen dat je het ijzer op het apparaat moet “klikken” hij zit dat vast en kan er niet meer afglijden. Wel heel fijn dat het ijzer zelf kan blijven staan op zijn kant. Dit is makkelijk met het verschuiven van kleding tussen het strijken door.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik mocht de Tefal SV7110 de afgelopen ...
Door Iris op 14-1-2020

Ik mocht de Tefal SV7110 de afgelopen vier weken testen. Ik ben erg verrast door de stoomgenerator! Hij geeft veel stoom af waardoor hij snel en goed strijkt. Hiervoor had ik een normaal stoomstrijkijzer en ik was bang dat die ‘makkelijker’ zou zijn om even snel iets te strijken maar ik pak nu toch iedere keer de Tefal stoomgenerator. Hij is erg snel opgewarmd en makkelijk op te bergen. Ik ben vooral heel tevreden over de stoomafgifte. Ik gebruik voornamelijk de katoenstand en dan geeft hij al veel stoom af. Het enige nadeel vind ik dat er nog een ‘stoot’ stoom uit komt als je hem even rechtop zet, je moet wel opletten dat er niemand dichtbij staat. Het waterreservoir is lekker groot en hoef je tussendoor niet bij te vullen. Je moet hem wel iedere keer na gebruik even leeg maken. Het opbergen gaat gemakkelijk, je klikt het strijkijzer vast op het reservoir met de vergrendeling. Dan kun je hem zo optillen en opbergen. Ik vind alleen dat je de kabel niet goed vast kunt maken, er zit wel een klein stukje waar je hem achter kunt haken maar bij mij blijft hij dan niet goed eromheen zitten. Omdat de stoomafgifte zo goed is en de strijkzool makkelijk over de was glijdt strijkt het apparaat goed en snel. Ik strijk vooral veel kleding en ik vind het belangrijk dat de kleding goed glad gestreken is en dat het snel gaat, strijken is niet echt mijn hobby. Al met al ben ik erg tevreden en zou ik het apparaat zeker zelf kopen. Ik kan weinig minpunten noemen. De enige minpunten vind ik de summiere handleiding (alleen maar plaatjes, maar als je eenmaal weet hoe hij werkt heb je deze niet meer nodig) en de vergrendeling van de kabel.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik gebruik de Tefal SV7110 stoomgenerator ...
Door Marleen G op 14-1-2020

Ik gebruik de Tefal SV7110 stoomgenerator nu zo’n 3 weken en ben erg enthousiast over deze stoomgenerator. Hij viel mij op omdat het een compacte stoomgenerator is met een groot afneembaar waterreservoir van 1,7 liter. Erg makkelijk natuurlijk dat je het reservoir onder de kraan kunt houden. Hiervoor gebruikte ik een gewoon stoomstrijkijzer waarbij ik het waterreservoir al na een paar kledingstukken moest vullen, met deze generator kan je lang achterelkaar door strijken. Het strijkijzer kan je door middel van een beugelt bij de punt vast zetten op het reservoir gedeelte waardoor je de generator super makkelijk verplaatsen. De strijkzool glijd makkelijk over elke soort stof. De generator is snel opgewarmd. Strijk je niet dan gaat de generator op een soort stand-by stand en gaat daarna uiteindelijk automatisch uit. Er zit een eco stand op en een ontkalkknop. Als ik het goed begrijp uit de zeer beknopte handleiding gaat de ontkalk knop knipperen als het ontkalken nodig is. Verder kan je de generator ook verticaal gebruiken waardoor je een kledingstuk hangend kunt stomen. De temperatuur stel je in met een draaischijf zoals je dat vaak op strijkijzers ziet. Een nadeel van deze stoomgenerator vind ik dat deze knop makkelijk verdraait als je er met je vinger tegenaan komt tijdens het strijken. Er wordt constant wat stoom afgegeven wat je niet echt goed kan zien maar het resultaat is er zeer zeker wel naar. Al het strijkgoed is nagenoeg kreukvrij en voor de meer hardnekkige kreuken in de stof kan je een extra krachtige stoomstoot afgeven. Ik vind wel dat de stoomstoot vrij lang doorgaat als je het strijkijzer van de stof haalt. Het is dus verstandig om even door te strijken voordat je het strijkijzer verticaal zet. Je strijkt super snel een stapel kleding weg en het resultaat mag er zeker wezen. Met mijn oude stoomstrijkijzer is mijn strijkgoed lang niet zo mooi glad gestreken als met deze generator.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

7,0
Na jaren met een "gewoon" strijkijzer alle ...
Door Klaros op 13-1-2020

Na jaren met een "gewoon" strijkijzer alle kleding in het huishouden van 5 te hebben gestreken hebben we het gemak opgezocht van een strijkijzer mwt los groot reservoir. Deze tefal is onze keuze geworden omdat hij lekker compact is en een groot afneembaar reservoir heeft. Het is heerlijk om alle strijk te doen zonder het reservoir te hoeven vullen bij elk 6e kledingstuk. Ook is het strijkijzer lekker snel warm en makkelijk in gebruik. Wat wij minder vinden is dat de zool van het strijkijzer stroef aanvoelt en stroef blijft. Hij glijd niet makkelijk over dekleding. Daarnaast is de stoomknop eentje die je constant moet indrukken en dan grote druppels achter laat.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

8,0
Gebruik het apparaat nu 2weken. Strijken is ...
Door Patries7501 op 13-1-2020

Gebruik het apparaat nu 2weken. Strijken is niet mijn hobby en kleding wordt daardoor bij ons in huis alleen in uiterste nood gestreken. Dit apparaat moest en zou ik dus graag uitproberen en dat kon via de Review Club. Vrij groot apparaat maar past gewoon op mijn strijkplank dus daar kan ik mee leven. Met het veiligheidssysteem waarmee je het strijkijzer kan vastklemmen op het waterreservoir kan je hem ook weer veilig verplaatsen. Wel wat zwaarder om te verplaatsen als het waterreservoir helemaal gevuld is met water. Even de beknopte handleiding middels plaatsjes bestuderen en aan de slag. De eerste keer duurde het opwarmen langer. 2de keer was ie in nog geen 30 sec klaar voor gebruik. Eco knop is voor minder stoomgebruik. Groot afneembaar waterreservoir dus bijvullen, wat overigens heel makkelijk en zonder knoeien gaat is niet elke keer nodig. De stoomknop zit onder het handvat en deze druk ik wel vaak per ongeluk in op momenten dat ik geen stoom wil gebruiken. Als de stoomknop ingedrukt wordt is er een vrij hard pompgeluid hoorbaar. Voor mij overigens niet storend. Kortom: fijn apparaat wat snel opwarmt en super snel een glad resultaat geeft wat voor mij het strijken meer aantrekkelijk maakt. Vooral het snelle opwarmen is voor mij een pre. Aanzetten en vrijwel gelijk kunnen strijken waardoor je het apparaat ook sneller gaat gebruiken.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

7,0
Dit gave strijkijzer om te zien is ...
Door Martijn H. op 12-1-2020

Dit gave strijkijzer om te zien is nu twee weken in ons bezit. Ik merk dat ik hem met plezier gebruik, alhoewel hij niet perfect is. Veel van de imperfecties zijn wennen, zo heeft het geen continu stoomafgifte maar doseer je dit met een knop, de knop continu indrukken is mij teveel stoom dus ik gebruik het op mijn eigen manier. Het mooie is dat dit kan en je dus invloed hebt, helaas reageert de knop wel wat trager, het gebeurt me regelmatig dat ik het strijkijzer wegzet en er nog een dot stoom uit komt. Het ontwerp is het het dikke pluspunt van dit apparaat, naast gewoon goed om te zien is hij supercompact voor een strijkijzer met een basis! Als je hem vergrendelt zit hij echt stevig op de basis en til je hem makkelijk weg of mee. Eigenlijk hoef je hem helemaal niet te verplaatsen omdat er een aan/uit knop op zit en je super makkelijk het reservoir bij vult. Hoewel niet helemaal perfect is het echt een prima strijkijzer, ik heb altijd kracht genoeg en mijn overhemden strijk ik snel en makkelijk glad! Ik gebruik hem soms even snel boven om even de laatste kreuken van de dag ervoor eruit te halen of even ‘fris’ te stomen. Voor mij is dat een ideale functie.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Handig en licht in de omgang. Prettig ...
Door Eva op 11-1-2020

Handig en licht in de omgang. Prettig dat de waterbak er uit te halen valt en die is onder de kraan te vullen. Het apparaat is snel op temperatuur en strijkt goed.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Tefal Express Compact SV7110
Gemiddelde score redacteuren
8,1
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Tefal Express Compact SV7110
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,1
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,1
Website testen
De Tefal Express Compact SV7110 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Tefal Express Compact SV7110: Doet zijn naam eer aan
8,4
5-3-2020
BesteProduct.nl

De Tefal Express compact SV7110 stoomgenerator doet zijn naam eer aan. Het is een compact apparaat voor de categorie 'stoomgeneratoren'. Hij past zelfs op de metalen houder van mijn type 'a' strijkplank. De Tefal Express compact heeft een mooi design. Ook heeft het apparaat een simpele bediening en ligt de strijkbout makkelijk in de hand. De strijkzool glijdt soepel over de stoffen en heeft een erg goed strijkresultaat. De snoeren hebben een prima lengte en voor beide snoeren is ook een opbergmogelijkheid. Daarnaast zit er ook een klem op het hoogste punt van de standaard waarmee je het strijkijzer kan vastklemmen en het apparaat in zijn geheel kan optillen aan het handvat. Erg handig!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Tefal Express Compact SV7110 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de Express Compact SV7110 de € 109,99 waard is.
expertscore
8,1
laagste prijs
€ 109,99
prijs/kwaliteit
8,0

Laagste prijzen Tefal Express Compact SV7110

Bekijk
€ 109,99
7,7
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 139,00
8,7
Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 139,00
8,2
Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 139,00
3,5
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Tefal Express Compact SV7110

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
SV7110
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2019
Releasedatum
September 2019
EAN
3121040073070
Vermogen
2600 watt

Waterreservoir

Inhoud
2 liter
Druk
6 bar

Stomen En Strijken

Stoomdruk
120 gr/min.
Stoomstoot
350 gr/min.

Overig

Type/soort
stoomgenerator

Extra

Kleur(en)
wit, blauw
Diepte
34,20 cm, 342 mm
Hoogte
18,40 cm, 184 mm
Breedte
21,70 cm, 217 mm
Fabrikant kleur(en)
blauw, wit
Gewicht
4040 gram
Handleiding
Ja
Gewicht verpakking
4405 g
Diepte verpakking
384 mm
Hoogte verpakking
290 mm
Breedte verpakking
250 mm
Lengte kabel
1,7 m
Snoerlengte
1,7 m
Waterreservoir
1,70 liter
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
8,1
Beoordeling consumenten
8,2
Prijs / kwaliteit
8,0