Stoomgenerator: Koopgids voor stoomgeneratoren

Door: redactie-besteproductnl | 20 mei 2013 20:06
Stoomgenerator kopen? Lees onze handige tips en advies voor wanneer je een stoomgenerator wilt kopen!
Stoomgeneratoren 
De beste stoomgenerator kopen!
Beste stoomgeneratorHet vinden van de beste stoomgenerator doe je in ons handige overzicht van de beste stoomgenerator merken

Wat is een stoomgenerator?

Een stoomgenerator is in feite alles wat een stoomstrijkijzer ook is, maar dan met meer power. Een stoomgenerator is een strijkijzer met een eigen generator voor het opwekken van stoom. De naam ‘stoomgenerator’ kan een beetje verwarrend zijn want stoomgeneratoren worden toegepast in meer dan alleen strijkijzers. In feite is zelfs een fluitketel een stoomgenerator. Maar in deze koopgids hebben we het over de stoomstrijkijzers die kleding zo glad strijken als maar kan. Stoomgeneratoren zijn de oplossing voor iedereen die veel en snel wil strijken!

Kies de beste stoomgenerator!

Hoe werkt een stoomgenerator?

Het principe van een stoomgenerator is simpel. Het apparaat creëert stoom die wordt doorgeleid naar het strijkijzer voor een krachtige stoomstrijk ervaring. Door het aparte waterreservoir kan er veel stoom worden gegenereerd zonder telkens te hoeven bijvullen. Nieuwe modellen stoomgeneratoren bieden zelfs de mogelijkheid om tijdens het strijken water bij te vullen. Een stoomgenerator is dé oplossing voor iedereen die veel maar bovenal efficiënt wil strijken. 

Een stoomgenerator bestaat uit een aantal onderdelen die samen zorgen voor het ultieme strijkcomfort. Bij de aanschaf van een stoomgenerator is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. We lichten ze hieronder toe:

Waterreservoir

Het waterreservoir heeft een gemiddelde inhoud van rond de anderhalve liter. Sommige modellen zijn continu navulbaar, dit kan handig zijn als je heel veel wilt strijken. Vaak kun je zien hoeveel water er nog in het waterreservoir aanwezig is. Vuistregel: per liter water kun je ongeveer anderhalf uur aan één stuk strijken. 

Strijkijzer

Het ijzer van een stoomgenerator beschikt over dezelfde technieken als een stoomstrijkijzer, alleen is het handzamer en manoeuvreert het iets makkelijker omdat je geen last hebt van een geïntegreerd waterreservoir. Er zijn twee belangrijke zaken waar je op moet letten. Dat zijn de stoomdruk en de stoomstoot. De stoomdruk is ook wel de ‘stoomopbrengst’, die meestal regelbaar is. Het is de hoeveelheid stoom die wordt uitgestoten op het moment van strijken. De stoomdruk wordt weergegeven in grammen per minuut. De stroomstoot is een extra functie die ook wel turbostoot wordt genoemd. Dit is de mogelijkheid om kortstondig een zeer krachtige stoomafgifte te leveren om extra diep in de vezels te kunnen doordringen.

Vergelijk de beste stoomgeneratorenVia ons stoomgeneratoren overzicht vind je handig & eenvoudig de beste stoomgenerator.

Tips bij het kopen van een stoomgenerator!

Hoeveel wil ik uitgeven aan een stoomgenerator?

Stoomgeneratoren zijn iets duurder dan stoomstrijkijzers, maar daarvoor beschik je dan ook over een veel krachtiger apparaat met een groter gebruiksgemak. De prijs voor een hoogwaardig instapmodel ligt rond de € 100,-.

Wat is het vermogen van mijn stoomgenerator?

Het vermogen bepaalt de stoomkracht, die wordt aangegeven in watts. Hoe groter de stoomkracht hoe beter hardnekkig vuil zoals vet, olie en kalk verwijderd kan worden. Hoe snel de stoomreiniger klaar is voor gebruik hangt ook af van het geleverde vermogen. Veel modellen geven in een display aan wanneer ze gebruiksklaar zijn. 

Hoe lang duurt het voordat mijn stoomgenerator gebruiksklaar is?

Voordat een stoomgenerator is opgewarmd en dus gebruiksklaar is heb je een paar minuten geduld nodig. Het verschilt per model hoe snel een stoomgenerator opgewarmd is. 

Wat voor onderhoud heeft mijn stoomgenerator nodig?

Stoomgenerators hebben geen losse onderdelen die je moet schoonmaken. Wel is het zaak om erop te letten dat je het apparaat regelmatig ontkalkt. Doe je dit niet, dan verstoppen de stoomgaatjes in het ijzer op den duur en is strijken niet meer mogelijk. In de gebruiksaanwijzing lees je hoe vaak je je stoomgenerator moet ontkalken.

Wat voor snoer heeft mijn stoomgenerator?

De meeste stoomgenerator zijn uitgerust met een tuimelsnoer van een behoorlijke lengte, zodat je veel bewegingsvrijheid hebt. Een tuimelsnoer beschikt over een mechanisme dat ervoor zorgt dat het snoer niet steeds verplaatst hoeft te worden. 

De beste stoomgenerator online kopen?

Wil je online een stoomgenerator kopen? In het overzicht van BesteProduct kun je eenvoudig stoomgeneratoren vergelijken. Ook hebben wij voor jou een top vijf samengesteld, zodat je kunt zien met welke stoomgeneratoren zowel consumenten als de experts de beste resultaten behalen.

VerzendkostenBij het vergelijken van de prijzen is het natuurlijk altijd handig om de verzendkosten in de gaten te houden. Steeds meer webshops bieden een gratis verzending aan. Dat kan behoorlijk schelen in de aanschafprijs.

We hopen dat je met deze informatie over het kopen van stoomgeneratoren een goede keuze kunt maken. Heb je vragen en/of opmerkingen over deze koopgids, mail de redactie.

.