Volg ons

Philips Azur GC4556

Voor- en nadelen van de Philips Azur GC4556

Voordelen

  • Groot waterreservoir
  • Is snel warm
  • Prettig ontwerp
  • Ontkalken is erg makkelijk

Nadelen

  • Druppelt soms water
  • Hoeveelheid stoom zeer wisselend
  • Heel af en toe een flinke hoeveelheid water en kalk

Onze test
Consumententest | op
7,3

Philips Azur GC4556: Een perfect strijkijzer met gebreken

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Philips Azur GC4556 is een stoomstrijkijzer met twee gezichten. Op het eerste gezicht is het een apparaat dat erg makkelijk te gebruiken is, voor een uitstekend strijkresultaat zorgt en eenvoudig ontkalkt kan worden. Helaas komen er na verloop van tijd wel een aantal gebreken naar voren zoals het (overmatig) lekken van water en kalk. Hopelijk is dit een probleem dat alleen bij ons exemplaar voor komt of binnenkort door Philips wordt opgelost, want voor 55 euro is het verder een nagenoeg perfect stoomstrijkijzer.

Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 113 reviews
Consumententester
vanaf 49,99
Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 113 reviews
Consumententester
6,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van schrijven kost de Philips Azur GC4556 ongeveer 55 euro. Dat is een redelijk gemiddelde prijs voor een strijkijzer. Ondanks dat de bouwkwaliteit prima is en het strijkresultaat ook goed is, heeft dit apparaat wel een aantal gebreken die op dit prijspunt niet voor zouden mogen komen.
9,0
Gebruiksgemak
(Weging 25%)
De Philips Azur GC4556 doet precies wat je van een strijkijzer verwacht. Het lekker grote waterreservoir zorgt er voor dat je lang door kunt blijven strijken zonder bijvullen en alle knoppen zitten precies waar ze horen. Zonder de handleiding raad te plegen is het direct duidelijk wat de knoppen doen en kun je direct aan de slag met strijken. Voor iedereen met slechte ogen is het daarnaast fijn dat het draaiwiel voor de temperatuur een duidelijke klik geeft bij de standaard-temperaturen. Door het hoge vermogen van 2500 watt is de ingestelde temperatuur ook lekker snel bereikt. Als ik echt ga zoeken naar nadelen dan is dat het snoer. Hoewel de kwaliteit daarvan goed is, is de lengte van 2.0 meter eigenlijk nét te kort. Een lengte van 2.5 meter zou al een stuk meer bewegingsvrijheid geven. Ontkalken gebeurt in luttele seconden door het gebruik van een handig opvangsysteem dat je onder de kraan kunt afspoelen.
5,0
Uitvoering / constructie
(Weging 25%)
Met de bouwkwaliteit van dit stoomstrijkijzer zit het aan de buitenkant wel goed. Hij voelt zeer stevig aan en alle knoppen geven een bevredigende klik. Intern lijkt er echter het een en ander niet helemaal lekker te zijn. Zo druppelt het strijkijzer af en toe een beetje water, maar dat is geen probleem en gebeurt ook bij vrijwel elk (stoom)strijkijzer. Een groter probleem is dat de strijkijzer soms een hele klets water loslaat waardoor een deel van je kledingstuk zeiknat wordt. Ook dat is in principe geen probleem, ware het niet dat er ook een boel kalk meekomt dat vlekken veroorzaakt op je kleding. Het gebeurt niet veel, bij vier ladingen schone was is het twee keer voorgekomen, maar dat is eigenlijk al twee keer te veel. Mogelijk is dit een productiefoutje en komt het niet bij andere exemplaren voor, maar het heeft in ieder geval wel invloed op ons cijfer.
8,0
Strijkresultaat
(Weging 40%)
Bij het strijken valt het direct op dat het strijkijzer niet altijd even veel stoom produceert, maar toch is het strijkresultaat uitstekend. Shirts en dikke lakens worden snel glad en ook hardnekkige kreukels worden er probleemloos uit gehaald. De ECO-stand voegt weinig toe. De hoeveelheid stoom lijkt dan af te nemen, maar het kost ook meer tijd om de kleding glad te strijken. Ik vraag me dus ernstig af of er ook daadwerkelijk stroom of water wordt bespaard.

7,3
Eindscore test
Philips Azur GC4556

Reviews van de Philips Azur GC4556

Gemiddelde score gebruikers

8,1
Inmiddels hebben 17 gebruikers hun mening gedeeld over de Azur GC4556 van Philips en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Azur GC4556 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
6,0
Strijkt op zich goed doordat hij vrij ...
Door mediafreak123 op 12-5-2019

Strijkt op zich goed doordat hij vrij zwaar is, maar het snoer is te kort. Mijn vorige Azur had een snoer van 240cm, deze is maar 190cm en echt te kort. Heeft een kalkuitlaat, maar nog niet getest.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Fijn strijkijzer, gaat een stuk sneller dan ...
Door Danique1991 op 6-1-2019

Fijn strijkijzer, gaat een stuk sneller dan met mijn oude goedkope van de Hema. Wel zwaarder maar daardoor kan je de kreukels goed glad strijken. Er kan veel water in maar dit verbruik je ook redelijk snel door de kracht van het strijkijzer. Warmt ook snel op zodat je snel kan beginnen en snel weer klaar bent.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Wow, wat een fantastisch strijkijzer. Wat meteen ...
Door dsnoek op 3-1-2019

Wow, wat een fantastisch strijkijzer. Wat meteen opvalt als je de stekker in het stopcontact steekt is dat het apparaat erg snel op temperatuur is. Strijkijzer heeft een goed solide gewicht waardoor je vouwen in overhemden maar ook spijkerbroeken in een mum van tijd glad strijkt. Er zit een groot waterreservoir in om de “strijk” te stomen en dat is ook wel nodig want op de maximale stand is het water snel leeg. Op de ECO-stand heb je langer plezier van het water reservoir. Kalkdeeltjes worden automatisch opgevangen in het uitneembare kalkreservoir waardoor je langer kan genieten van stoomprestaties! Zelfs m’n man strijkt zelfs z’n overhemden. Hulde!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Wat een heerlijk stoomstrijkijzer! Nu merk ik ...
Door Judith113 op 31-12-2018

Wat een heerlijk stoomstrijkijzer! Nu merk ik pas hoe snel de strijk klaar kan zijn! Te gek! Altijd een beetje terughoudend geweest met de aanschaf van een stoomgenerator ivm het formaat, dit strijkijzer is een hele goede oplossing hiervoor! Groter van formaat dan mijn oudere (5jr) strijkijzer, echter sneller warm, meer water voor stoom, en een groter strijkoppervlak! Helemaal blij ermee

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Strijkt snel super glad, ook op lage ...
Door Esrima op 30-12-2018

Strijkt snel super glad, ook op lage temperaturen. Makkelijk in het gebruik. Werkt sneller dan mijn vorige strijkijzer. Nadeel vind ik wel het gewicht van het strijkijzer. Voor mijzelf geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dit voor ouderen en mensen met handproblemen niet fijn is.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb dit strijkijzer mogen testen en ...
Door Tamminga op 29-12-2018

Ik heb dit strijkijzer mogen testen en dit is zeer bevallen! Je hebt een groot waterreservoir waardoor je tijdens de strijkbeurt niet nog eens hoeft bij te vullen. Met de extra stoomfunctie zijn zelfs overhemden geen lastige klus. Kortweg, een mooi strijkijzer voor een mooi prijsjes.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Goed strijkijzer met fijne vorm om overal ...
Door Jer8ony op 29-12-2018

Goed strijkijzer met fijne vorm om overal bij te kunnen. Stoom is goed zodat kreukels snel verdwijnen. Is wel wat zwaar.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,0
Goed verpakt en duidelijke handleiding bijgevoegd. Het vullen ...
Door Smitjes op 28-12-2018

Goed verpakt en duidelijke handleiding bijgevoegd. Het vullen was heel eenvoudig, gewoon onder de kraan want het gat was groot genoeg. Toestel wordt snel warm. Nadeel is dat hij flink zwaarder is dan mijn vorige strijkijzer, maar toen ik eenmaal ging strijken had ik niet meer door dat hij zwaar is. Hij glijdt zeer makkelijk over het textiel. En zonder moeite was het dan ook echt glad. Strijken zal nooit mijn hobby zijn, maar het ging nu echt snel en soepel. Echt een aanrader!!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Super fijne strijkijzer. Glijdt zeer soepel over ...
Door Johan op 28-12-2018

Super fijne strijkijzer. Glijdt zeer soepel over de te strijken kleding en is niet te zwaar. Ook de stoomfuncties zijn erg fijn in gebruik.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik gebruikte voorheen al een stoomstrijkijzer dus ...
Door Kim001 op 28-12-2018

Ik gebruikte voorheen al een stoomstrijkijzer dus ik was zeer benieuwd naar deze stoomstrijkijzer. Dit strijkijzer heeft een groter strijkoppervlak dan mijn vorige strijkijzer, waardoor ik alles beter en sneller kan strijker. Ook is hij vrij zwaar en dan met name als het reservoir volledig met water is gevuld. Dit was even wennen maar nu heb ik daar geen problemen meer mee. Het stomen werkt perfect waardoor ik al mijn was sneller heb gestreken dan voorheen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips Azur GC4556
Gemiddelde score redacteuren
7,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips Azur GC4556
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,0
Website testen
De Philips Azur GC4556 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Philips Azur GC4556: Een perfect strijkijzer met gebreken
7,3
16-12-2019
BesteProduct.nl

De Philips Azur GC4556 is een stoomstrijkijzer met twee gezichten. Op het eerste gezicht is het een apparaat dat erg makkelijk te gebruiken is, voor een uitstekend strijkresultaat zorgt en eenvoudig ontkalkt kan worden. Helaas komen er na verloop van tijd wel een aantal gebreken naar voren zoals het (overmatig) lekken van water en kalk. Hopelijk is dit een probleem dat alleen bij ons exemplaar voor komt of binnenkort door Philips wordt opgelost, want voor 55 euro is het verder een nagenoeg perfect stoomstrijkijzer.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
5,0
Prijs / kwaliteit
De Philips Azur GC4556 kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Strijkijzers in de ranglijst. Er zijn voor € 49,99 betere Strijkijzers verkrijgbaar.
expertscore
7,0
laagste prijs
€ 49,99
prijs/kwaliteit
5,0

Laagste prijzen Philips Azur GC4556Specificaties van Philips Azur GC4556

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
GC4556/20
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2018
Releasedatum
August 2018
EAN
8710103886297, 8710103887768, 8710103901075, 8710103874546
Kleuren
blauw
Type/soort
strijkijzer
Vermogen
2500 watt
Reisstrijkijzer
Nee

Strijken

Type
stoom
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
2
Beoordeling experts
7,0
Beoordeling consumenten
8,1
Prijs / kwaliteit
5,0