Volg ons

Pioneer VSX-930-k

Voor- en nadelen van de Pioneer VSX-930-k

Voordelen

 • Aantrekkelijke prijs
 • Dolby Atmos
 • Spotify Connect
 • Streaming player
 • Ultra HD pass through
 • Apple AirPlay, HTC Connect
 • Zeer goede Android en iOs apps
 • Uitstekende audioweergave

Nadelen

 • Wat saai uiterlijk
 • Onergonomische afstandsbediening
 • Geen DTS:X

Onze test
Expertreview | op
7,1

De VSX-930-K van Pioneer is functioneel en zakelijk

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Heb je een beperkt budget, maar zoek je toch een AV-receiver met veel features? Dan is de VSX-930 een absolute aanrader! Zoek je een AV-receiver met een prettige bediening en een goede audiokwaliteit, ook dan is de VSX-930 een aanrader. De VSX-930 is geen alleskunner maar hij benadert dat wel en de vraagprijs is in dat opzicht eigenlijk heel laag. In alle opzichten dus een apparaat dat je niet zomaar voorbij moet lopen, ondanks dat zijn uiterlijk niet de aandacht zal trekken. Zijn prestaties doen dat wel.

Ik ben elektronica-ontwerper, audiotechnicus en al jaren actief als redacteur voor verschillende toonaangevende tijdschriften over consumenten audio en professionele geluidsapparatuur. Als het dus over audio gaat weet ik wel hoe het in elkaar zit en kan ik je er zeker wel iets zinvols over vertellen. Ik deel mijn kennis dan ook graag met de bezoekers van BesteProduct.nl
Marnix Bosman
Marnix Bosman
Den Haag • 41 reviews
Redacteur
vanaf 676,99
Ik ben elektronica-ontwerper, audiotechnicus en al jaren actief als redacteur voor verschillende toonaangevende tijdschriften over consumenten audio en professionele geluidsapparatuur. Als het dus over audio gaat weet ik wel hoe het in elkaar zit en kan ik je er zeker wel iets zinvols over vertellen. Ik deel mijn kennis dan ook graag met de bezoekers van BesteProduct.nl
Marnix Bosman
Marnix Bosman
Den Haag • 41 reviews
Redacteur
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Het uiterlijk van de Pioneer VSX-930 is niet indrukwekkend, maar hij maakt dat goed door de uitstekende voorzieningen, de prima bediening via de gratis apps en de goede audiokwaliteit. Hij heeft weliswaar niet de allernieuwste surroundformats aan boord maar wat hij doet, doet hij goed.
6,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De Pioneer VSX-930-K is eigenlijk niet mooi en niet lelijk. Zowel in de zilveren als de zwarte uitvoering is het uiterlijk van deze receiver vooral functioneel en zakelijk. Een apparaat dat je makkelijk voorbij loopt. De mechanische bouw is degelijk en solide en in lijn met wat je mag verwachten binnen deze prijsklasse. Pioneer heeft in dit opzicht een goede reputatie en dat maken ze weer waar.
6,0
Beeldkwaliteit
(Weging 20%)
Bij moderne AV-receivers ligt natuurlijk de focus op de HDMI aansluitingen. Via deze ingangen levert de VSX-930 Ultra HD pass through met een volledige ondersteuning van HDCP 2.2. Via de interne upscaler kan beeldmateriaal met een lagere resolutie opgewaardeerd worden naar een gewone 1080p beeldresolutie of naar maximaal 4K Ultra niveau. Klassieke videoaansluitingen voor het aansluiten van oudere videobronnen zijn nog in een minimale hoeveelheid aanwezig. Op de achterzijde heeft de VSX-930 nog een kleine sectie met twee composiet ingangen en een component video ingang.
8,0
Geluidskwaliteit
(Weging 25%)
De VSX-930 heeft alle gangbare surrounddecoders van DTS en Dolby aan boord die je mag verwachten. Zelfs het zeer uitgebreide Dolby Atmos is in deze AV-receiver geïmplementeerd. De enige ontbrekende formats zijn DTS:X en Auro-3D maar deze echte high-end formats kun je eigenlijk niet echt verwachten binnen deze prijsklasse. De hoeveelheid software voor deze formats (evenals voor Dolby Atmos) is overigens nog steeds vrij gering dus een echt gemis is het niet direct. De receiver heeft een ingebouwde audio mediaspeler aan boord waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de netwerkvoorzieningen. Contact maken met internet radiostations is een fluitje van een cent. Ook Spotify Connect wordt ondersteund evenals Apple’s AirPlay en HTC Connect. De VSX-930 is uitgerust met hoogwaardige audioconverters die ook bij echte audiofielen als zeer goed te boek staan. De netwerkspeler kan alle gangbare audioformats verwerken zoals MP3, WMA en AAC maar ook High Resolution formats zoals FLAC, ALAC en zelfs DSD. Klankmatig ligt de weergave erg prettig in het gehoor. De weergave staat mooi in balans over het gehele audiospectrum. De VSX-930 heeft geen specifieke voorkeur voor muziek- of filmgenres. Een rustig kamerorkest wordt met dezelfde finesse behandeld als een spectaculaire actiefilm met veel explosies. De VSX-930 is wat dat betreft een soort alles-eter. Hij is ook niet echt kritisch wat betreft de aangesloten luidsprekers.
7,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 20%)
Ondanks de ruime technische mogelijkheden is de achterkant van de VSX-930 niet helemaal volgepakt met connectoren zoals je dat bij sommige andere AV-receivers wel eens ziet. Deze Pioneer heeft zeven HDMI ingangen waarvan er één makkelijk toegankelijk is aan de voorzijde. De videosectie heeft twee klassieke composiet aansluitingen en één aansluiting voor een videobron met component aansluitingen. De uitgangssectie biedt twee HDMI uitgangen (voor twee zones) maar ook een composiet en component uitgang. De luidsprekeruitgangen van deze 7.2 AV-receiver zitten ruim genoeg van elkaar geplaatst zodat je eenvoudig ook dikke luidsprekerkabels kunt aansluiten. De VSX-930 is feitelijk een AV-netwerkreceiver en kan zowel via Ethernet als via WiFi verbinding maken met een netwerk. Voor een optimale draadloze communicatie heeft de VSX-930 net zoals veel WiFi routers twee antennes. Een kleine tip van ons. Heb je wel eens problemen met de draadloze communicatie. Zet één van de twee antennes dan even onder een andere hoek. Deze simpele handeling doet vaak wonderen. De VSX-930 wordt uiteraard geleverd met een afstandsbediening maar die kun je eigenlijk ook in de doos laten zitten. De ergonomie is matig tot slecht. Heb je een smartphone of, nog beter, een tablet in huis dan heb je geluk. De gratis app voor Android en iOs ziet er niet alleen heel fraai uit maar hij werkt ook nog eens uitstekend. De behoort absoluut tot één van de betere binnen de apps voor AV-receivers. Ook het automatisch inregelen met het MCACC systeem, dat Pioneer hier standaard voor inbouwt, kun je met de app bedienen.
7,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
Als een AV-receiver netwerkmogelijkheden aan boord heeft, kun je er in de meeste gevallen vanuit gaan dat hij is voorzien van een ingebouwde audio mediaspeler. Bij de VSX-930 is dat in ieder geval wel het geval. Deze mediaspeler is niet zomaar een leuke extra gadget, maar voorzien van uitstekende features en een prettige bedieningsinterface. Hij ondersteunt alle gangbare audioformaten inclusief high resolution formats waardoor hij ook interessant is voor fervente muziekliefhebbers. Vooral de bediening via de gratis te downloaden (iOs of Android) app maakt de VSX-930 aantrekkelijk.

7,1
Eindscore test
Pioneer VSX-930-k

Reviews van de Pioneer VSX-930-k

Gemiddelde score gebruikers

7,9
Inmiddels hebben 3 gebruikers hun mening gedeeld over de VSX-930-k van Pioneer en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de VSX-930-k vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
Sinds een week of 3 ben ik ...
Door Dennis op 1-1-2016

Sinds een week of 3 ben ik de trotse eigernaar van de pioneer vsx-930 k en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben. Het geluid is werkelijk geweldig. Mooie diepe bassen en sprankelende heldere hoge tonen. Met de pioneer app is het apparaat via wifi volledig te bedienen met een telefoon of tablet hetgeen super werkt.Ook streamen vanuit de Spotify app werkt prima. Mijn vorige versterker was de pioneer vsx-1015k model 2005 waar ik jaren veel plezier van heb gehad. Maar aangezien deze niet voorzien was van hdmi heb ik besloten dat het tijd wordt voor iets nieuws. Ik hoop dat ik van deze vsx-930 net zolang mag genieten als van mijn oude versterker. Aanbevelen kan ik hem inieder geval zeker. Voor relatief weinig geld een mooie versterker met een geweldig geluid.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

6,6
Sinds deze versterker is uitgekomen heb ik ...
Door Bigpapa op 19-6-2015

Sinds deze versterker is uitgekomen heb ik hem gekocht. In eerste instantie dacht ik daar ga je wel aan wennen maar helaas. Als je alles goed insteld dan duurt het erg lang voordat je beeld heb op je televisie. Alle componenten zijn aangesloten op de versterker via hdmi en de versterker met een hdmi op de tv. Als je alles insteld duurt het vele secondes voor je beeld heb. Met seconden bedoel ik een kleine 9 secondes. En dat gaat vreselijk irriteren. Ik wil toch kijken of ik hem kan terug brengen voor een ander merk. Al vele malen opgebeld naar pioneer maar ook daar wordt erg laconiek op het probleem gereageerd.Ik gaat het probleem ook met een brief voorleggen aan pioneer. Volgens mij moet dit met een update verholpen kunnen worden.

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Pioneer VSX-930-k
Gemiddelde score redacteuren
5,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Pioneer VSX-930-k
Aantal testen:
2
Genormeerde score:
6,8
Actualiteit van de testen
87 %
Actuele expertscore
5,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Pioneer VSX-930-k.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Pioneer VSX-930-k? Onze eigen test van de VSX-930-k staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
De VSX-930-K van Pioneer is functioneel en zakelijk
7,1
20-3-2016
BesteProduct.nl

Heb je een beperkt budget, maar zoek je toch een AV-receiver met veel features? Dan is de VSX-930 een absolute aanrader! Zoek je een AV-receiver met een prettige bediening en een goede audiokwaliteit, ook dan is de VSX-930 een aanrader. De VSX-930 is geen alleskunner maar hij benadert dat wel en de vraagprijs is in dat opzicht eigenlijk heel laag. In alle opzichten dus een apparaat dat je niet zomaar voorbij moet lopen, ondanks dat zijn uiterlijk niet de aandacht zal trekken. Zijn prestaties doen dat wel.

BesteProduct.nl
Magazine testen
8,0
Home Cinema Choice
1-8-2015
2,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Surround receivers betaal je voor de Pioneer VSX-930-k te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Surround receivers.
expertscore
5,9
laagste prijs
€ 676,99
prijs/kwaliteit
2,0

Laagste prijzen Pioneer VSX-930-kSpecificaties van Pioneer VSX-930-k

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
VSX-930-K
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
June 2015
Afmetingen (H x B x D)
16,8 x 43,5 x 36,25 cm
EAN
4988028290923
Kleuren
zwart
Soort receiver
surround
Aantal kanalen
7.2
Type/soort
AV-receiver

Vermogen

Uitgangsvermogen (per luidspreker)
150 watt

Home Theater Functies

Decoder
Dolby TrueHD, DTS-HD, DTS-ES, DTS-HD Master Audio, DTS Neo:6

Aansluitingen

HDMI in
7
HDMI uit
2
Component in
1
Composiet in
2
Composiet uit
1
Digitaal in (optisch)
1
Digitaal in (coax)
1
USB
Ja
Netwerkaansluiting
WLAN, LAN

Tuner

Internetradio
Ja

Overig

Streamen
Ja
Bluetooth
Ja
AirPlay
Ja
Afstandsbediening
Ja
Gewicht
9,8 kg

Extra

Kleur(en)
zwart
Diepte
36,25 cm, 362,5 mm
Hoogte
16,80 cm, 168 mm
Breedte
43,50 cm, 435 mm
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, FLAC, WAV, AIFF
Bluetooth
Ja
Afstandsbediening
Ja
Energieverbruik (standby)
0,10 watt
Ondersteunde frequentiebanden
FM, AM
Fabrikant kleur(en)
zwart
Gewicht
9800 gram
Wifi
Ja
Verbindingstechnologie
bedraad
LAN verbinding
Ja
Netfrequentie
50 - 60 Hz
AC input voltage
220-230 volt
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
5,9
Beoordeling consumenten
7,9
Prijs / kwaliteit
2,0