Volg ons

Marantz NR1607

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Marantz NR1607

Voordelen

 • Premium en strak design
 • Zeer rijk uitgerust en gebruisvriendelijk
 • Indrukwekkende audioweergave
 • Strakke eigenzinnige afwerking
 • Slanke vormen
 • Open, ruimtelijke weergave
 • Heel veel functionaliteit

Nadelen

 • Interface kan oubollig overkomen
 • Geen Heos-ondersteuning
 • Geen receiver voor hoog volume of grote ruimte
 • Niet geschikt voor zware luidsprekers

Onze test
Expertreview | op
8,4

Marantz NR1607: veel functionaliteit in een compacte behuizing

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De NR1607 biedt veel functionaliteit in een compacte behuizing, die vergelijkbaar is met de mogelijkheden van AV netwerk receivers die twee keer zo groot zijn. De beperkingen zitten hem in de vermogenscijfers, die een stuk lager liggen dan bij sommige concurrenten. Daardoor heb je een beperktere keuze aan passende luidsprekers. Maar wat betreft audio en videoprestaties kan hij zich meten met vele concurrenten. Dus niet geschikt voor iedere luidspreker, maar daardoor zeker niet minder interessant.

Ik ben elektronica-ontwerper, audiotechnicus en al jaren actief als redacteur voor verschillende toonaangevende tijdschriften over consumenten audio en professionele geluidsapparatuur. Als het dus over audio gaat weet ik wel hoe het in elkaar zit en kan ik je er zeker wel iets zinvols over vertellen. Ik deel mijn kennis dan ook graag met de bezoekers van BesteProduct.nl
Marnix Bosman
Marnix Bosman
Den Haag • 41 reviews
Redacteur
Ik ben elektronica-ontwerper, audiotechnicus en al jaren actief als redacteur voor verschillende toonaangevende tijdschriften over consumenten audio en professionele geluidsapparatuur. Als het dus over audio gaat weet ik wel hoe het in elkaar zit en kan ik je er zeker wel iets zinvols over vertellen. Ik deel mijn kennis dan ook graag met de bezoekers van BesteProduct.nl
Marnix Bosman
Marnix Bosman
Den Haag • 41 reviews
Redacteur
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De NR1607 is eigenlijk nauwelijks duurder dan zijn voorganger en dat klinkt logisch. Qua vermogensspecificaties is hij namelijk nagenoeg vergelijkbaar. Het grote verschil zit hem vooral in de ondersteuning van nieuwe surroundformats zoals DTS:X en Dolby Atmos. Vooral de veelseisende thuisbioscoop liefhebber zal deze toevoegingen zeer waarderen. Qua surround en streaming features kan hij zich meten met de top. De beperkingen zitten hem vooral in de eindtrappen. Voor een volwaardig Atmos systeem zijn namelijk meer kanalen nodig dan de 7 kanalen die de NR1607 heeft. Daarnaast zijn de vermogenscijfers relatief laag waardoor je een beperktere keuze hebt aan passende luidsprekers. Desondanks is de NR1607 net als zijn voorganger een aantrekkelijke geprijsde AV-receiver met veel mogelijkheden.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De Marantz NR-serie is te herkennen aan de slanke vormgeving. Ondanks de afmetingen is de apparatuur voorzien van een uitgebreide set aan mogelijkheden die niet onderdoet voor modellen die twee keer zo groot zijn. Naast de kenmerkende gouden Marantz kleur is deze AV-receiver ook leverbaar in het zwart. Mechanisch zit de NR1607 goed in elkaar. Door de grote hoeveelheid aansluitmogelijkheden is de achterzijde wel volledig bedekt met met connectoren. Dit zou wat problemen kunnen opleveren met dikke en/of stugge aansluitkabels. Daarnaast doet men er verstandig aan rekening te houden met goede ventilatievoorzieningen indien de NR1607 in een kast wordt geplaatst.
8,0
Beeldkwaliteit
(Weging 20%)
De NR1607 ondersteunt alle moderne video formats via de 8 HDMI aansluitingen. Alle aansluitingen zijn conform HDMI2.0a normen en ondersteunen uiteraard HDCP2.2. Naast de digitale HDMI ingangen heeft de NR1607 ook een serie analoge ingangen. De beeldkwaliteit van de aangesloten analoge bronnen kan middels de ingebouwde upscaling technologie naar een hoger plan worden geschaald, naar de maximaal mogelijke 4K resolutie. Op deze manier kun je zelfs beeldmateriaal met een lagere resolutie naar een iets hoger plan tillen voor een optimale beeldweergave en beleving op een bijpassend 4K beeldscherm.
9,0
Geluidskwaliteit
(Weging 25%)
Marantz kiest bij de NR1607 voor een benadering die zowel muziek- als fimsurround liefhebbers moet aanspreken. Bij de NR1607 gaat het niet om brute kracht maar juist om verfijning met oog voor detail. Het geluidsbeeld is heel rustig en soepel mits deze receiver wordt gecombineerd met luidsprekers die niet al te moeilijk zijn aan te sturen. Het maximale uitgangsvermogen (ongeveer 50W) is meer dan voldoende voor een goede set boekenplank luidsprekers of kleine klankzuilen. Maak je echter gebruik van grote zware vloerstaande luidsprekers, dan kun je beter een iets zwaardere Marantz AV-receiver selecteren. Let bij je luidsprekerselectie op het rendement. In combinatie met de NR1607 adviseren wij een luidspreker met een rendement van 90 dB of meer.
8,0
Gebruiksgemak / aansluiten
(Weging 20%)
De achterzijde van de NR1607 zit vol met aansluitingen. Naast de 8 HDMI ingangen (waarvan één op de voorzijde) heeft het apparaat een serie klassieke analoge video ingangen (composiet en component video). Ook aan analoge en digitale audio-ingangen is op de NR1607 geen gebrek. De aansluitingen zijn overzichtelijk geordend over de achterzijde. De aansluitingen zitten wel dicht op elkaar. Vooral bij de luidsprekerkabels kun je daarom beter banaanstekers gebruiken in plaats van losse draadeinden. De NR1607 kan 7.1 surroundweergave verzorgen. Voor een optimale weergave dient men echter wel alle niveaus in te regelen. Dan kan uiteraard met de hand, maar eenvoudiger is het met het automatische Audyssey Multi EQ inregelsysteem dat standaard door Marantz wordt gebruikt. Het Audyssey systeem staat bekend om de goede audioresultaten. Neem echter wel de tijd om het geheel goed in te regelen. Zorgvuldigheid gaat hier boven snelheid.
9,0
Extra mogelijkheden
(Weging 15%)
De NR1607 is een zogenaamde netwerk receiver (vandaar de letters NR) wat betekent dat je hem kunt koppelen aan een netwerk (en internet) waarmee je toegang krijgt tot functionaliteit zoals AirPlay, internet Radio en Spotify Connect. De ingebouwde streaming player biedt de mogelijkheid om alle mogelijke audiobestanden af te spelen die op je netwerk beschikbaar zijn. Zelfs hi-res audio weergave (24-bit/192kHz en DSD) behoren tot de mogelijkheden. Deze laatste mogelijkheden zullen vooral de kritische muziekliefhebber, die alleen genoegen neemt met het allerbeste, aanspreken. De receiver kan via WiFi contact maken met een netwerk maar uiteraard ook via een (ethernet) kabel. Deze bekabelde oplossing verdient altijd de voorkeur vanwege de hogere transportsnelheid en de lagere kans op storingen. Draadloos streamen via Bluetooth behoort overigens ook nog tot de mogelijkheden. Uiteraard wordt de NR1607 geleverd met afstandsbediening en biedt het on-screen menu alle gelegenheid om door de verschillende mogelijkheden te navigeren. De unit is daarnaast ook te bedienen met een Android of iOs telefoon of tablet. Ook voor de Kindle Fire tablet is een aparte app ontwikkeld die net als bij de andere systemen gratis te downloaden is.

8,4
Eindscore test
Marantz NR1607

Reviews van de Marantz NR1607

Gemiddelde score gebruikers

9,0
De Marantz NR1607 is nog niet vaak gereviewed maar het begin is uitstekend met een voorlopige score van 9,0. Voor een goed beeld van deze Surround receiver zijn meer reviews nodig.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
als vervanging van mijn harman kardon gekozen ...
Door Sijmen1966 op 27-2-2017

als vervanging van mijn harman kardon gekozen voor deze marantz vanwege zijn geringe hoogte, de installatie was een makkie. stap voor stap via de tv in begrijpelijk nederlands. de 1607 controleert of de bedrading juist is aangesloten voordat de geluidscalibratie begint. geluidscalibreren gebeurd in minder dan 15 minuten, waarna je je andere apparatuur kunt aansluiten, radiozenders via internet zijn zo gevonden eventueel zoeken via genre of land het geluid is stukken beter dan van mijn harman kardon wel de satelite speakers van harman kardon gebruikt.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
De Marantz NR1607 A/V surround receiver gekocht ...
Door Kersje op 31-12-2016

De Marantz NR1607 A/V surround receiver gekocht bij Foka superstore in Rotterdam waar ik goed en snel werd geholpen. De receiver nu 1 week in bezit en nog niet alle mogelijkheden uitgetest maar tot nu toe uiterst tevreden over de geluidskwaliteit en opties die er opzitten.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Marantz NR1607
Gemiddelde score redacteuren
7,2
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Marantz NR1607
Aantal testen:
4
Genormeerde score:
7,2
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,2
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Marantz NR1607.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Marantz NR1607? Onze eigen test van de NR1607 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Review: Marantz NR1607 av-receiver met slank design
8,0
17-11-2016
Homecinemamagazine.nl

De Marantz NR1607 bevat ontzettend veel pluspunten. Zo is de receiver zeer strak en netjes afgewerkt, is het apparaat voorzien van een premium design, krijg je een hoop aansluitmogelijkheden en kun je nagenoeg al je favoriete muziek afspelen of streamen via tal van opties. Daarbij is de receiver uitgerust met een gebruiksvriendelijke interface, een handige en fraaie app en ondersteuning voor de nieuwste technieken en standaarden. Als we wat kleine minpuntjes moeten noemen zijn het de wat oubollig ogende interface, het ontbreken van Heos-ondersteuning en het ontbreken van een tweede hdmi-uitgang. Maar, met die minpuntjes kunnen we zeker leven.

Homecinemamagazine.nl
Marantz NR1607
8,0
25-10-2016
TrustedReviews.com

An impressive home-cinema solution for those with less space.

TrustedReviews.com
Marantz NR1607
7,0
26-1-2017
Cnet.co.uk

THE GOOD The Marantz NR1607 offers elegant design and an excellent feature set in a compact enclosure. It's one of the smallest receivers that offers decoding for DTS:X and Dolby Atmos. Home theater sound is involving and music replay is excellent. THE BAD The Marantz isn't able to offer as much power as other receivers at the price. The plastic front panel and knobs feel cheap. The smartphone control app crashes often enough to be annoying. No multiroom music or Chromecast capabilities. THE BOTTOM LINE The low-profile Marantz NR1607's bountiful feature lineup is matched with excellent sound quality, but it's a little pricey.

Cnet.co.uk
Marantz NR1607: veel functionaliteit in een compacte behuizing
8,4
30-3-2017
BesteProduct.nl

De NR1607 biedt veel functionaliteit in een compacte behuizing, die vergelijkbaar is met de mogelijkheden van AV netwerk receivers die twee keer zo groot zijn. De beperkingen zitten hem in de vermogenscijfers, die een stuk lager liggen dan bij sommige concurrenten. Daardoor heb je een beperktere keuze aan passende luidsprekers. Maar wat betreft audio en videoprestaties kan hij zich meten met vele concurrenten. Dus niet geschikt voor iedere luidspreker, maar daardoor zeker niet minder interessant.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,5
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Marantz NR1607 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Surround receivers.
expertscore
7,2
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
6,5


Specificaties van Marantz NR1607

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
NR1607/N1SG , NR1607/T1B
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
October 2016
Afmetingen (H x B x D)
10,41 x 43,94 x 37,59 cm, 17,3 x 44 x 37,6 cm
EAN
4951035058268 , 4951035058251
Kleuren
zilver , zwart
Soort receiver
surround
Aantal kanalen
7.2
Type/soort
AV-receiver

Vermogen

Uitgangsvermogen (per luidspreker)
50 watt

Home Theater Functies

Decoder
Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DSD, Dolby Surround, DTS:X, Dolby Atmos , DTS Neo:X

Aansluitingen

HDMI in
8
HDMI uit
1
Component in
2
Component uit
1
Composiet in
3
Composiet uit
1
Digitaal in (optisch)
1
Digitaal in (coax)
1
Audio in (analoog)
3
Netwerkaansluiting
WLAN, LAN

Tuner

Internetradio
Ja
Tuner
Ja

Overig

Streamen
Ja
Bluetooth
Ja
On Screen Display
Ja
Afstandsbediening
Ja
Ingebouwde speler
Nee
AirPlay
Ja

Extra

Kleur(en)
zilver
Diepte
37,59 cm, 375,9 mm
Hoogte
10,41 cm, 104,1 mm
Breedte
43,94 cm, 439,4 mm
Ondersteunde audioformaten
AAC, MP3, WMA, FLAC, ALAC
Bluetooth
Ja
Geheugenkaartlezer
Nee
Afstandsbediening
Ja
Energieverbruik (standby)
0,20 watt
Energieverbruik (typisch.)
250,00 watt
Ondersteunde frequentiebanden
FM, AM
Fabrikant kleur(en)
zilver
Gewicht
8300 gram
Wifi
Ja
Verbindingstechnologie
bedraad
LAN verbinding
Ja
Netfrequentie
60 Hz
AC input voltage
120,0 volt
FM-band
87.5 - 107.9 MHz
Volumeregeling
draaiknop
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,2
Beoordeling consumenten
9,0
Prijs / kwaliteit
6,5