Volg ons

Fujifilm X-T10

Geen prijzen gevonden
Alternatieven:

Voor- en nadelen van de Fujifilm X-T10

Voordelen

 • Prijs
 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Compact design
 • Prettige bediening
 • WiFi en NFC connectiviteit
 • Veel controles
 • Heldere, scherpe zoeker
 • Beeldkwaliteit tot 3200 ISO
 • Stille modus
 • Erg ruisarme sensor tot 3200 ISO

Nadelen

 • Kan niet via USB geladen worden
 • Niet spatwaterdicht
 • Slechte videokwaliteit en opties
 • Beperkte buffer
 • Geen raw onder 200 en boven 6400 iso

Onze test
Expertreview | op
7,9

Fujifilm X-T10: spectaculaire camera is overwegen waard

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De X-T10 van Fujifilm is even wennen. Het model heeft veel bedieningsknoppen en is log van stuk. Heb je de camera na een tijdje echter volledig onder controle, zul je onder de indruk zijn van haar kwaliteit. Het apparaat schiet prachtige foto's, heeft een razendsnelle scherpstelling en een kleine, maar kraakheldere zoeker. Fujifilm is misschien niet snel een fabrikant waar je anno 2016 iets van zou kopen, maar de X-T10 is zeker een aanschaf waard.

Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 234 reviews
Redacteur
7,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Fujifilm introduceerde de X-T10 in 2015 als kleinere broertje van de alomgeroemde X-T1. Het model lijkt dan ook in grote lijnen op deze onder fotografen populaire camera, maar is iets eenvoudiger qua bediening en look-and-feel. Bovendien is het model ongeveer 400 euro goedkoper. Het verschil zit 'm vooral in gebruik van materialen voor de behuizing - het apparaat is niet meer 'weerbestendig', zoals dat zo mooi heet - en in de schrijf- en buffersnelheid. Concreet betekent dat dat er minder foto's snel achter elkaar kunnen worden geschoten: slechts 8 foto;s kunnen op de hoogste resolutie wordt geschoten, ten op zichte van 47 bij zijn grote broer. Dat is een groot verschil, met name voor liefhebbers van sportfotografie kan het storend zijn, maar tegelijkertijd zijn er een hoop consumenten die deze feature niet gebruiken. Het ligt er dus maar net aan wat voor een fotograaf je precies bent. Ook heeft het model een kleinere zoeker, maar dat is geenszins storend. Daarover later meer.
8,0
Prijs
(Weging 10%)
Met 675 euro (peildatum: februari 2016) voor alleen de body is het model vrij goedkoop te noemen. Inclusief 16-50 mm kitlens is de X-10l 750 euro. Dat is nog steeds een mooie prijs. Het is wel raadzaam om er een ander objectief bij aan te schaffen, want er valt veel meer uit deze unit te halen.
7,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
De camera omvat onder meer een 16-megapixel APS-C CMOS sensor en een EXR II-processor. Het iso-bereik begint bij 100 en is in te stellen tot maximaal 51.200. Dat geldt echter alleen voor jpg-bestanden. Je kunt verder tot 8 beelden per seconde schieten en de scherpstelling is een combinatie van het welbekende contrastdetectie en fasedetectie. Dit zou heel rap moeten zijn: volgens Fujifilm bedraagt de scherpsteltijd 0,08 seconden. Tot slot kun je volledig handmatig filmen. De maximale resolutie bedraagt Full HD met een maximum va 60 beelden per seconde. 4K ontbreekt dus nog. Wel heeft de gadget een intervalfunctie en is er een timelapsemodus.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De Fujifilm X-T10 is een vrij heftige camera als het gaat om bediening. Het is niet klik-en-klaar, om het maar eenvoudig te zeggen. Het model ziet eruit als een hoekige DSLR en omvat meerdere bedieningsknoppen, waaronder eentje voor de helderheid van je foto, de sluitertijd en een bekend programmawieltje. Ook een fysieke filmknop ontbreekt niet, maar deze is vrij moeilijk in te drukken - hij is erg klein en daardoor vrij irritant in gebruik. Verder valt in zeer positieve zin de kraakheldere zoeker op. Waar Panasonic en Olympus nogal eens te kleine of onscherpe zoekers in hun systeemcamera's plaatsen, heeft Fujifilm de X-T10 eentje met veel beeldpunten en een grote helderheid meegegeven. Dat zorgt ervoor dat het met deze vrij logge unit prettig fotograferen is Achterop zit overigens ook een mooi (slechts deels) kantelbaar 3 inch display, maar deze is niet aanraakgevoelig. Wel is hij met 920.000 beeldpunten behoorlijk scherp.
9,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
De Fujifilm X-10 is een heerlijke camera, met dito beeldkwaliteit. Of je nu foto's in RAW of JPEG schiet, het ziet er beide erg goed uit. Vooral de bokeh, de onscherpte op de achtergrond, is bijzonder romig en stijlvol. Bovendien kun je zonder problemen met hogere ISO-waarden fotograferen, zonder dat er snel ruis optreedt. Wel gek (en zonde) is het feit dat je niet onder ISO 200 en boven ISO 6400 in RAW kan schieten - dat is een beetje gekke beperking. Dat is echter een heel kleine ergernis op een verder geweldig mooie camera, die misschien wat ingewikkeld oogt en aanvoelt, maar je op het gebied van fotografie zeker niet zal teleurstellen. Wij kregen tijdens de test de Fujinon 56 mm/F1.2 meegeleverd en dat was een genot. Hiermee kun je prachtige plaatjes schieten.

7,9
Eindscore test
Fujifilm X-T10
Foto's gemaakt tijdens het testen

72157664359963641


Testen van Fujifilm X-T10
Gemiddelde score redacteuren
6,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Fujifilm X-T10
Aantal testen:
18
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
82 %
Actuele expertscore
6,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Fujifilm X-T10.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Fujifilm X-T10? Onze eigen test van de X-T10 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Fujifilm X-T10
7,8
21-7-2015
Zoom.nl

Fujifilm liet met de X-T1 body zien dat een systeemcamera een volwaardig alternatief kan zijn voor een traditionele reflex. Met de X-T10 maakt Fujifilm een kleinere en vooral goedkopere variant, met bijna dezelfde specs. Wij testen deze instap systeemcamera.

Zoom.nl
Fujifilm X-T10 Review - Topprestaties voor een midrange-prijs
9,0
28-8-2015
Tweakers.net

De Fujifilm X-T10 is een zeer complete camera die veel waar voor zijn geld biedt. Hij heeft de belangrijkste eigenschappen van zijn grote broer, de X-T1, overgenomen en biedt daardoor een navenante beeldkwaliteit, een stevige body en een prettige bediening. De body is significant kleiner, wat zowel een voor- als een nadeel is. De elektronische zoeker is eveneens een stuk kleiner, maar er valt prima mee te werken. En al zijn er ook kleine minpunten, over het algemeen zijn we erg te spreken over deze camera, die vooral dankzij zijn beduidend lagere prijs een prima alternatief is voor de X-T1.

Tweakers.net
Fujifilm X-T10 review
8,8
7-7-2015
Theverge.com

I’ve mentioned the word "fun" a lot in this review, and I think it’s an apt description for the X-T10. Photography can be Really Serious, but it can also be a ton of fun and provide lots of enjoyment. Part of that fun is the tools you use to get the job done, and of all the cameras I’ve shot with, few are as fun as the X-T10. And the fact that all of this is available in a camera that doesn't require a pro photography budget is all the more impressive.

Theverge.com
FujiFilm X-T10 review
9,0
7-7-2015
TrustedReviews.com

It looks good, feels good and takes great pictures. It’s one of the best small CSCs for stills.

TrustedReviews.com
Fujifilm X-T10 Full Review
10,0
10-7-2015
ephotozine.com

The Fujifilm X-T10 is a more compact, more affordable version of the highly acclaimed Fujifilm X-T1, and with the same image sensor and image quality as the X-T1, the Fujifilm X-T10 is an excellent performer. The X-T10 benefits from advancements made to the focus system and shoots at the same 8fps with continuous auto focus as the X-T1. The X-T10 is smaller, has a built in flash, and costs less, whilst still maintaining excellent controls giving direct access to shutter speed, exposure compensation and drive mode, making the camera a joy to use. Whilst the electronic viewfinder is smaller than the X-T1, the EVF has a very high resolution of 2.36 million dots, and looks excellent with bright vibrant colours. The Fujifilm X-T10 is an excellent mirrorless camera, and would make an excellent choice for those looking for high image quality without the size and bulk associated with the typical Digital SLR.

ephotozine.com
Fuji X-T10 review
9,0
14-7-2015
TechRadar.com

An excellent cut-down version of the X-T1 that delivers in the key areas with excellent image quality, great access to the most important features and an excellent viewfinder that can keep up with moving subjects – as can the autofocus system.

TechRadar.com
Fujifilm X-T10 Digital Camera
8,0
22-7-2015
Reviewed.com

If you're looking for a camera that can do both stills and videos in the same price range, you'd be better served looking at the Panasonic G7, Sony A6000, or the Samsung NX500. But if you want a gorgeous camera that will turn heads and appreciate a more hands-on style of photography, the X-T10 is worth a gander.

Reviewed.com
Fujifilm X-T10 review: Retro done right
9,0
29-7-2015
Pocket-lint.com

As we quipped within the opening lines of this review, the X-T10's Terminator-like name actually might be entirely apt given how it shoots down most of its near-priced competitors. Its combination of retro design, quality construction, top notch image quality and decent general performance make it a great all-rounder.

Pocket-lint.com
REVIEW / Fujifilm X-T10: This Mini X-T1 Risks it All for Picture Quality
8,0
11-8-2015
DigitalVersus.com

If you're looking for the very best picture quality on a budget, and you're unwilling to compromise on an electronic viewfinder, adjustable screen and swish design, then the Fujifilm X-T10 is the camera for you. You will, however, have to deal with slightly complex handling and just the bare essentials in video mode.

DigitalVersus.com
Fujifilm X-T10 review
10,0
4-9-2015
Expertreviews.co.uk

With superb controls, class-leading image quality and a remarkably low price, the Fuji X-T10 is a Best Buy.

Expertreviews.co.uk
Fujifilm X-T10: spectaculaire camera is overwegen waard
7,9
17-2-2016
BesteProduct.nl

De X-T10 van Fujifilm is even wennen. Het model heeft veel bedieningsknoppen en is log van stuk. Heb je de camera na een tijdje echter volledig onder controle, zul je onder de indruk zijn van haar kwaliteit. Het apparaat schiet prachtige foto's, heeft een razendsnelle scherpstelling en een kleine, maar kraakheldere zoeker. Fujifilm is misschien niet snel een fabrikant waar je anno 2016 iets van zou kopen, maar de X-T10 is zeker een aanschaf waard.

BesteProduct.nl
Magazine testen
10,0
Chasseur d'Images
1-8-2015
9,3
DigitalPHOTO
1-9-2015
7,4
Consumentengids
1-9-2015
9,0
What Digital Camera
1-9-2015
8,0
T3
1-10-2015
10,0
Computer Shopper
1-12-2015
9,1
Test
1-3-2016
3,0
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Fujifilm X-T10 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Systeemcamera's.
expertscore
6,4
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
3,0

Reviews van de Fujifilm X-T10

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Fujifilm X-T10 nog niet gedeeld. Heb jij de X-T10 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Systeemcamera van Fujifilm te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl


Specificaties van Fujifilm X-T10

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart , zilver
Type/soort
digitale camera
Camera type
systeemcamera (kit) , systeemcamera (body) , slr-camera (kit)
HD type
Full HD

Opties

Opties
PictBridge, histogram, video, zelfontspanner , DirectPrint
GPS
Nee
Schermopties
scherm kantelbaar
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Touchscreen
Nee

Aanpasbare Instellingen

Zelf in te stellen
witbalans , dioptrie
Dioptrieaanpassing
Ja
Diopter aanpassingen (D-D)
-4 - 2

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, HDMI , externe flitser
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, 802.11n , Wi-Fi 4 (802.11n)
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
USB-aansluiting
Ja
USB-connector
micro-USB B
USB versie
2.0
PictBridge
Ja
Direct printen
Ja

Sensor

Megapixel
16,3 megapixel
Totaal aantal megapixels
16,7 MP
Maximale resolutie
4896 x 3264 pixels
Formaat beeldsensor
23.6 x 15.6 mm, 23.6.6 x 15 mm
Type beeldsensor
CMOS II
Fotoresolutie(s)
4896 x 2760, 2304 x 2304, 4896 x 3264, 3456 x 1944, 3456 x 2304, 3264 x 3264, 2496 x 1664, 2496 x 1408, 1664 x 1664 pixels, L: (3:2) 4896 x 3264 / (16:9) 4896 x 2760 / (1:1) 3264 x 3264\nM: (3:2) 3456 x 2304 / (16:9) 3456 x 1944 / (1:1) 2304 x 2304\nS: (3:2) 2496 x 1664 / (16:9) 2496 x 1408 / (1:1) 1664 x 1664 pixels
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 1280x720@25fps, 1920x1080@25fps, 1920x1080@24fps, 1280x720@50fps, 1920x1080@50fps, 1280x720@30fps, 1280x720@60fps, 1280x720@24fps , 1280×720@30fps , 1280×720@60fps , 1280×720@24fps
Beeldverhouding
3:2 , 16:9 , 1:1

Lens

Zoom
0,62 x
Lensvatting
Fujifilm X
Beeldstabilisator
Nee , Ja
Beeldstabilisator locatie
lens
Lens diameter
65 mm, 62,6 mm
Groothoek
27 mm, 24 mm
Lensstructuur (elementen/groepen)
14/10 , 12/10
Aantal aspheric elementen
3
Tele-bereik
84 mm, 76 mm
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
2.8 , 3.5
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
22
Maat filter
58 mm

Focus

Focus
TTL , automatisch/handmatig
Autofocusmethode
continue, gezichtsdetectie, enkel
AF hulplicht
Ja
Normaal focusing bereik
06 - ∞ m
Macro focusing bereik (wijd)
030 - 10 m
Macro focusing bereik (tele)
040 - 10 m

Foto's Maken

Zoeker
optisch , LCD
Field of view
100 %
Beeldscherm
LCD
Schermgrootte
1,2 inch, 1,2 , 3,0 inch, 3
Zoeker schermafmetingen
0,39 inch
Beeldschermresolutie (numeriek)
920000 pixels
Foto effecten
sepia, zwart-wit, helder
Beeldbewerking
hermeting, Bijsnijden , roteren
Ondersteunde beeldformaten
JPG, RAW , JPS
RAW beeldformaat
Ja , Nee
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
Zelfontspanner
Ja
Weergavefunctie
miniaturen, Diavoorstelling, Enkel beeld
Ondersteunde talen
Multi

Belichting

Lichtmeting
meerveldsmeting , spotmeting
Blootstelling type
automatisch, handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, schaduw, custom, fluorescerend, onder water, fijn, witgloeiend , handmatig
Histogram
Ja
ISO-gevoeligheid
200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, 51200, Auto , 100 , 100,200,6400,12800,25600,51200
Belichtingscorrectie (+/-)
± 3EV (1/3EV step)
Kortste sluitertijd
1/32000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Laagste ISO-waarde
200 , 100
Hoogste ISO-waarde
51200
Aantal diafragma bladen
7

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Videoresoluties
1920 x 1080, 1280 x 720 pixels
Videoresolutie
1920 x 1080
Ondersteunde videoformaten
H.264, MOV
Afspeel modi
diashow, rotatie gen_playback_modes
Filmen in Full-HD
Ja

Flitsen

Richtgetal flitser
5 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, geforceerd aan, langzame synchronisatie, onderdrukt , 2e gordijnsluitersynchronisatie
Flitssynchronisatie
1/180 sec
Externe flitser
Ja
Bevestigingspunt flitsschoen
Ja
Soort bevestigingspunt flitsschoen
heet

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
RAW, Exif 2.3, DPOF

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
8,28 cm
Breedte
11,84 cm
Diepte
4,08 cm
Gewicht
331 gram
Gewicht (inclusief batterij)
381 gram

Meegeleverd

Snelstartgids
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Batterijoplader meegeleverd
Ja
Draagriem
Ja
Gebruiksaanwijzing
Ja

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Batterijduur (CIPA standaard)
350 opnames
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Geschikt voor batterijgrootte
NP-W126
Energiezuinig (Energy Star)
Nee
Aantal batterijen
1

Geluid

Ondersteunde audioformaten
LPCM
Inclusief microfoon
Ja
Aansluiting microfoon
Ja

Algemeen

EAN
4547410305265 , 4547410305128 , 4547410315202 , 4547410305166 , 4547410305227 , 4547410305241 , 4547410305142 , 4547410305180 , 4547410315189 , 4260071479044 , 4260071479334 , 4547410305203
Partnumber
62309226 , 16470312 , P10NC14270A , 16498041 , 16471457 , P10NC14300A , 16470697 , P10NC14280A , 62309227 , 16470128 , P10NC13900A , 16470881 , P10NC14290A , 16498039 , , 16471263
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
May 2015 , June 2015 , April 2016
Introductie model
2015 , 2016
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
6,4
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
3,0