Volg ons
Alle uitvoeringen (6)

Olympus PEN-F

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Bestel- en levertijden Beschikbaar in 6 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Olympus PEN-F

Voordelen

 • Hoge beeldkwaliteit
 • Elektronische zoeker
 • Compact en robuust
 • Prachtig ontwerp
 • Fantastische beeldstabilisatie, ook bij video
 • Uitstekende kleurweergave en beeldkwaliteit
 • Twee-assige elektronische waterpas
 • Grote Wi-Fi-connectiviteit
 • Mooi vormgeving
 • Super degelijk gebouwd
 • Zeer korte ontspantijd
 • Snelle en veelzijdige AF
 • 6 maanden garantie bij online registratie bij MyOlympus

Nadelen

 • Langzame AF bij continu volgen
 • SD kaart naast batterij onder in de camera
 • Geen extra afdichting tegen stof en spatwater
 • Focus bij slecht licht gaat moeizaam
 • Kan geen 4K filmen
 • Geen microfoon- en hoofdtelefoonaansluiting

Reviews van de Olympus PEN-F

Gemiddelde score gebruikers

8,5
Inmiddels hebben 22 gebruikers hun mening gedeeld over de PEN-F van Olympus en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de PEN-F vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,0
Dit is een mooie retro camera die ...
Door atelier op 15-11-2019

Dit is een mooie retro camera die zeer geschikt is voor vakanties en daardoor makkelijk om mee te nemen. Qua fotokwaliteit zal de camera nooit een full frame camera overtreffen, maar dit is ook niet de bedoeling. Tot en met ISO 1600 is de camera goed te gebruiken. De gemaakte foto's zijn mooi van kleur. Een minpunt is dat de camera niet spatwaterdicht is.

- - -

In bezit: paar maanden
Via Kieskeurig.nl

8,0
Dit is een mooie retro camera die ...
Door atelier op 4-9-2019

Dit is een mooie retro camera die zeer geschikt is voor vakanties en daardoor makkelijk om mee te nemen. Qua fotokwaliteit zal de camera nooit een full frame camera overtreffen, maar dit is ook niet de bedoeling. Tot en met ISO 1600 is de camera goed te gebruiken. De gemaakte foto's zijn mooi van kleur. De Olympus 17mm lens is compact en scherp. Een minpunt is dat de camera niet spatwaterdicht is.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
zeer goed instelbaar naar eigen wensen. Goed doornemen ...
Door geert62 op 30-6-2019

zeer goed instelbaar naar eigen wensen. Goed doornemen van de uitgebreide handleiding is noodzakelijk om er optimaal gebruik van te kunnen maken

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

9,0
Van deze camera kan je weinig slecht ...
Door Christophe Staelens op 2-1-2019

Van deze camera kan je weinig slecht zeggen... naast het feit dat hij er zeer goed uitziet, een prachtige retro look, is het ook een plezier om er foto's mee te nemen. Alle mogelijke instellingen heb je binnen de seconde met het snelmenu, en met verschillende instelwielen en fn toetsten die je naar keuze kan instellen, werkt dit als een droom. Ook de bijgeleverde flitser FL-LM3 werkt is zeer compact en kan zelfs als bounce flash gebruikt worden, of als trigger voor een externe flash. Zeer tevreden!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

7,0
Met een 21,8MP Live MOS-beeldsensor, TruePic processor, ...
Door jur op 17-5-2016

Met een 21,8MP Live MOS-beeldsensor, TruePic processor, 5-assige beeldstabilisatie, 10 fps burst shooting, WiFi, Full 1080p HD video-opname is er een hoge verwachting geschapen. Wat de camera echt apart maakt zijn de on-camera kleur controles Hij is iets groter dan ik had verwacht. Zelf heb ik grote handen en vind de kleine duim grip echt te klein. Ingebouwde WiFi verbinding is een grote functie die een nieuw niveau draagbaarheid en de mogelijkheid om uw foto's vanaf elke locatie op elk gewenst moment te en biedt. Helaas is het mij en 4 andere personen niet gelukt om de verbinding werkend te krijgen. Op een iPad Air, iPhone 6, iPhone 5s het lukt gewoon niet. Je kan foto’s maken via de elektronische zoeker of de Vari-Angle Touch LCD-scherm. Welke voor mijn gevoel ook niet lekker werkte. deed het soms wel soms niet. voelde erg sloom aan. Dit slome gevoel had ik ook bij het gebruik van de elektronische zoeker. Prestaties van de PEN-F zijn in meerdere opzichten ver beneden wat ik had verwacht en van wat ik wenselijk in een camera vind. Zelf ben ik al jaren een DSLR gebruiker en vind ik in deze camera zeker geen vervanger, zelf niet als bij camera. Je kan de eerste foto maken in 1 seconde na het inschakelen dat doet me goed, helaas blijft het daar bij. Bij het maken van meerder foto’s op rij, 5 a 6 foto’s 1sec na elkaar, resulteerde keer op keer in een vastloper van de gehele camera of een spontane reboot. De foto’s die wel juist gemaakt zijn zijn echt super van kwaliteit. Daar kan ik echt niets over zeggen. Zelfs na verschillen de mailtjes en het instellen van een andere software op de camera heeft total geen verbetering gegeven. Wanneer ik een camera als deze koop moet hij mijn DSLR gewoon kunnen vervang. Iets trager mag hij wezen maar totaal reset, inclusief alle presets ed, vastlopen op juist dat moment dat je de foto wil, is echt een deal breaker. Ook diverse verschillen de geheugenkaartjes geprobeerd, dit hielp helaas ook niet. Portretfotografie, stilstaande objecten, landschappen zijn met de PEN-F gemakkelijk en nauwkeurig te maken. Ben je een fotograaf die graag aan straat fotografie doet of wat bewegende dingen op de foto wil zetten blijf dan verre van deze camera. Misschien dat het één en ander te redden is met een nieuwe en grote firmware update, maar wanneer deze komt en of deze de problemen oplost dat is nog onbekend. ook bij navragen bij Olympus krijg je geen duidelijk antwoord.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

8,4
Ik heb de pen F nu 2 ...
Door le0nh op 11-5-2016

Ik heb de pen F nu 2 maanden kunnen gebruiken en testen, het bevalt me zeer goed. Het is compact maar zet toch wel fotoresultaten neer die te vergelijken zijn met de betere spiegelreflex camera's. Er zitten leuke functies op voor gebruikers die beginnen met fotografie, veel ingebouwde effecten en filters die je in een handomdraai kunt toepassen. Voor de iets ervaren fotograaf zoals ik zelf is het ook geweldig om met de pen F lekker in Manual de schieten.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

8,8
Deze camera nu 3 weken in gebruik ...
Door Klans op 2-5-2016

Deze camera nu 3 weken in gebruik en wow wat ben ik verslaafd. Deze camera vraagt erom om vaak gebruikt te worden, neem hem overal mee naar toe. Ideaal dus om te oefenen en een verbetering in je fotografie vaardigheden te krijgen. Goed om echt het framen en composities maken te leren, maar toch snel en makkelijk goede resultaten. De filter draaiknop en de exposure knop helpen daar zeker bij. Maar de enorm snelle autofocus en haarscherpe bijgeleverde lichtsterke lens al helemaal. En de retro looks helpen ook voor de aandacht en je zelf vertrouwen ;)

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,6
Wij hebben de Olympus Pen F nu ...
Door Ferry op 26-4-2016

Wij hebben de Olympus Pen F nu een paar dagen. Tevens zijn wij in het bezit van de spiegelreflexcamera. De Olympus voelt enorm robuust aan. Iets wat mij ontzettend goed bevalt. De mogelijkheden zijn enorm divers en de foto's zijn mooi, scherp en gemakkelijk te maken. Wat mij wel verbaast is dat ik niet kan inzoomen met de camera. Wat ik ook probeer, ik krijg het niet voir elkaar. Dat is jammer.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

6,8
Naast mijn Nikon spiegel reflex camera wilde ...
Door Riez op 26-4-2016

Naast mijn Nikon spiegel reflex camera wilde ik graag een andere camera. Dit is de Olympus Pen-F geworden. Het grootste verschil tussen de camera’s is dat de Nikon een spiegelreflex is en de Olympus een digitaal toestel. Ik vind het leuk om op verschillende momenten foto’s te maken. Dit zijn dan niet de huis tuin en keuken foto’s, maar meer de apartere foto’s. Omdat de Nikon een zoomlens heeft neem ik deze vaak mee naar voetbalwedstrijden van mijn zoon of naar de dierentuin. Om thuis te fotograferen hoeft dat niet, en heb ik de olympus gekozen. Het is wel erg wennen dat er geen ingebouwde flitser in zit die uit kan klappen. Al moet ik wel zeggen dat de camera met weinig licht mooie foto’s maakt. Op de Olympus zitten de meeste instel knoppen op het toestel zelf en dat is vrij handig want je hebt dan alle instellingen bij de hand. In tegenstelling van mijn spiegelreflex, waar je alle instellingen digitaal van te voren moet instellen. Bovenal ben ik zeer tevreden met deze camera.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,4
Alleen al als je de doos uit ...
Door Deejee op 25-4-2016

Alleen al als je de doos uit gaat pakken, ga je terug in de tijd. Zoveel finesse en retro klasse zelfs zijn gewicht doet je denken aan een toestel van vroeger... Maaarrr laat je niet foppen. De Pen F is zoveel meer dan een fotocamera, het gemak van de WiFi optie, de haarscherpe foto's in alle omstandigheden, van macro tot Panorama werkelijk ongekend. Stelt zeer snel scherp, en ook de film functie is subliem. De losse flitser is een aanwinst voor dit toestel, daar waar zijn concurrenten nogal eens last hebben van bijvoorbeeld rode ogen, een onder of overbelichte foto door foutieve instellingen, gaat de pen F een behoorlijke stap verder. Het toestel vergt de eerste paar dagen wel even aandacht om de ongekende hoeveelheid instellingen te vinden, al dan niet te gebruiken, maar eenmaal daar... Is het puur genieten. En al die mensen van voor 1970..... Zijn razend enthousiast .... Niet alleen maakt hij mooie plaatjes... Het is dan ook een plaatje om gezien mee te worden!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Olympus PEN-F
Gemiddelde score redacteuren
5,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Olympus PEN-F
Aantal testen:
16
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
80 %
Actuele expertscore
5,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Olympus PEN-F.
Website testen
Olympus PEN-F
8,2
29-3-2016
Zoom.nl

Héél soms heb je een camera in handen die je betovert. Die je ook gewoon zou willen hebben als het ding niet eens zou kunnen fotograferen. Deze Olympus Pen-F is zo'n camera.

Zoom.nl
Olympus PEN-F Digital Camera Review
9,0
27-1-2016
Reviewed.com

Even though it isn't a perfect digital recreation of the original, this new PEN-F is a stylish, solidly constructed piece of kit that we think enthusiasts will adore. Cynics might dismiss this as a slimmer, more stylish OM-D E-M5 Mark II, but using it has an entirely different vibe. Especially compared to the last few PEN models, the PEN-F benefits from an aesthetic quality and creative touch that we really dig.

Reviewed.com
Olympus PEN-F
8,8
1-2-2016
Photoreview.com.au

The entire design concept behind the PEN-F is aimed at JPEG shooters who are active on social media. There's nothing wrong with this as it enables a traditionally-styled camera to meet the needs of the modern user. The addition of a decent EVF, which is built into the camera (rather than offered as an add-on) makes the PEN-F the first ‘serious’ camera in the PEN range. Hitherto, PEN cameras have been essentially snapshooters' cameras, albeit at a 'prestige' level. Most of the new functions make it easy to create colour or B&W photos at the touch of a switch, add lots of different special effects quickly and easily and link the camera to a smart device so the end results can be posted in blogs and/or shared via a wide range of social media. If those are your priorities, you'll have few things to complain about in the PEN-F

Photoreview.com.au
Olympus PEN-F review
10,0
5-2-2016
Stuff.tv

Spec-wise, the PEN-F is very similar to the OM-D E-M5 II Olympus launched last year. It has a slightly different sensor (the E-M5 II has 16MP), but many of the same features and functions. The OM-D E-M5 II is a little cheaper, but the PEN-F has style and compactness in its favour, and for many that will be enough to convince them that it’s worth a couple of hundred quid extra. As it stands, this is a another great camera in the PEN range. In fact, it’s the best PEN by some margin, I’d say, and both an immensely desirable piece of design and an immensely capable camera for all-round shooting.

Stuff.tv
History Repeating: Olympus PEN-F Review
8,2
24-2-2016
DPreview.com

The PEN F is a fashionable as it is functional. Pairing many of the same guts found in the enthusiast OM-D E-M5 II with a brand-new 20MP sensor, the PEN F is a highly capable shooter offering good image quality and decent video quality. Features like image stabilization prove extremely useful during both still and video capture and the camera's six film presets are especially appealing if you're a JPEG shooter. However the PEN F's MSRP puts it into a crowded class of cameras. And while it is not the most technically capable of the bunch, it is easily the most beautifully-engineered and simply put, a pleasure to shoot with.

DPreview.com
Olympus PEN-F Full Review
9,0
25-2-2016
ephotozine.com

The Olympus PEN-F is slightly larger than previous PEN cameras, but with a Micro Four Thirds sensor (which is smaller than APS-C sensors), the camera also benefits from access to Micro Four Thirds lenses, which not only offer the widest choice of lenses for a mirrorless camera system, but also offers some of the smallest lenses available, making it possible to put together a much more compact camera system compared to cameras with larger sensors. The Olympus PEN-F is priced at a very similar level to other cameras from Olympus, including the weather-sealed E-M5 Mark II, and E-M1, which makes the PEN-F a more difficult choice, particularly if you use a tripod and different lenses. However, if you're looking for a compact street camera, and are likely to use the more compact lenses with the camera, and love the idea of quick access to different shooting effects, then the PEN-F could be just the ticket. The additional resolution of the 20 megapixel sensor and rangefinder style with built in electronic viewfinder may also be appealing to those that don't like the more traditional SLR-style of camera. Throw in the fact that you can shoot 50 megapixel images, and the Olympus PEN-F offers a unique shooting experience, which is difficult to match without spending significantly more money.

ephotozine.com
Test Olympus PEN-F
8,5
26-2-2016
Camerastuffreview.com

Voor een camera met een adviesprijs boven de duizend euro mag de lat hoog gelegd worden. En in de meeste situaties zal de Olympus PEN-F aan hooggespannen verwachtingen voldoen. De nieuwe 20 megapixel sensor biedt de hoogste resolutie van alle Olympus camera's, met bovendien een goed dynamisch bereik en mooie ruis bij hoge ISO. De hoge resolutie opnames zijn wat resolutie betreft vergelijkbaar met de beste spiegelreflex camera's. Waar een spiegelreflex camera wat uiterlijk betreft alleen techniekliefhebbers aanspreekt, is het uiterlijk van de Olympus PEN-F van een ander kaliber. Dit is echt een mooie camera om te zien en prettig om vast te houden. In vergelijking met de Panasonic GX8 (of een Olympus OM-D E-M1) is het jammer dat de PEN-F niet extra is afgedicht tegen stof- en spatwater. Als je vanaf statief werkt, is het vervelend dat de SD kaart in het batterijvak onder de camera zit. En dit is ook geen camera voor een fotograaf die snel bewegende onderwerpen met de camera wil volgen om serie-opnames te maken. De AF is razendsnel - sneller dan de meeste spiegelreflex camera's - als je een enkele opname maakt. Maar blijven fotograferen, terwijl je de AF een onderwerp laat volgen, zal regelmatig ook een minder scherpe opname opleveren. Dit zijn punten die voor veel fotografen geen dealbrekers zullen zijn en dan hebben we de minpunten wel gehad. Daar staan vele pluspunten tegenover. De Olympus PEN-F is te koop in verschillende kits. Of je een zilveren of een zwarte versie koopt, is smaakafhankelijk. Voor de kitlens heb ik een advies. De kit met de 14-42mm EZ zoomlens is lekker compact en relatief goedkoop. Toch zou ik absoluut kiezen voor een kit met een vast brandpunt. Wat brandpunt betreft, is de keuze voor een 17 mm f/1.8 een begrijpelijke keuze voor de stadsfotograaf. Ik zou het setje snel uitbreiden met de Olympus 12mm f/2 voor een wat weidser blik, de 45mm f/1.8 voor portretten met een mooie achtergrondonscherpte en een 75mm f/1.8 voor een mooie bokeh / achtergrondonscherpte. De testopnames die ik heb uitgekozen ter illustratie voor deze test zijn met de 17mm en 75mm gemaakt.

Camerastuffreview.com
Olympus PEN-F
8,0
15-3-2016
TechRadar.com

The PEN-F looks and feels great, giving you plenty of easy to access control as well as lots of customisation options. It has a host of clever features and while images don't always look as sharp as from some other cameras, it produces high quality results.

TechRadar.com
Aufschwung mit Nostalgie-Flair
8,5
22-3-2016
Chip.de

Die Olympus PEN-F hinterlässt im Test ein gemischtes Bild. Zwar punktet die Micro-Four-Thirds-DSLM zwar mit guter Bildqualität bei 20 Megapixel, flottem Autofokus und umfangreicher Ausstattung inklusive elektronischem Sucher und Touchscreen. Doch gemessen am Preis fallen Videomodus und Serienaufnahme vergleichsweise bescheiden aus. Das kann die Konkurrenz ein wenig besser.

Chip.de
Olympus PEN-F Review: Retro But Powerful
8,0
26-4-2016
Tom's Guide

Classic camera fans like me are prone to getting a lump in our throats with devices like the PEN-F, because they remind us of the old-school film cameras we grew up with. Nostalgia doesn't make for good photos, though, so it is fortunate that the PEN-F uses cutting-edge technology under the hood. It has a bright screen and an excellent electronic viewfinder, and produces great photos and excellent HD video. Best of all, it's incredibly customizable. If you are the kind of photographer who sweats over the smallest details, the PEN-F's controls will be a joy.

Tom's Guide
Olympus PEN-F
8,0
12-5-2016
Cnet.co.uk

The Panasonic Lumix GX8 has the same sensor and similar specifications, but offers 4K video and a tilting EVF. It lacks the hipster retro vibe of the PEN-F, but it's also cheaper. So while I would recommend the PEN-F in general, it's not a great value for the money compared with some other mirrorless models. Its size advantage without sacrificing photo quality does confer some benefits over a comparable dSLR, though.

Cnet.co.uk
Olympus Pen-F
8,0
1-6-2016
Pocket-lint.com

Just as it did with the original Pen, Olympus has launched another classic in the Pen-F. The elegant design is eye-catching enough to steal some of Fujifilm's retro-styled limelight, without compromising on the feature set. Deciding between Panasonic GX8 and Fujifilm X-T1 just had a spanner thrown in the works.

Pocket-lint.com
Olympus PEN-F
9,0
6-9-2016
TrustedReviews.com

The Olympus PEN F is quite simply a joy. It’s a camera that you want to have with you, use often, and produces great images.

TrustedReviews.com
REVIEW: OLYMPUS PEN-F
7,0
14-10-2016
Wired.co.uk

WIRED Beautiful, classic design. Excellent selection of high-quality manual controls. Sensor produces some of the best images you'll get from a Micro Four Thirds camera. Decent flash accessory. Highly customizable creative filters you can select using the wheel on the front. TIRED At $1,200, it's awfully pricey for a Micro Four Thirds camera. The lack of a 4K video mode stands out in 2016.

Wired.co.uk
Magazine testen
8,7
FOCUS
1-3-2016
7,5
Consumentengids
1-4-2016
2,0
Prijs / kwaliteit
In vergelijking met andere Systeemcamera's betaal je voor de Olympus PEN-F te veel geld. Dit product is slecht beoordeeld en / of verouderd. Bekijk de nieuwste Systeemcamera's.
expertscore
5,9
laagste prijs
€ 999,00
prijs/kwaliteit
2,0

Laagste prijzen Olympus PEN-F

Bekijk
€ 999,00
9,0
Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Olympus PEN-F uitvoeringenSpecificaties van Olympus PEN-F

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart, zilver
Type/soort
digitale camera
Camera type
systeemcamera (body) , systeemcamera (kit)
HD type
Full HD
Materiaal
aluminium

Opties

Opties
histogram, video, zelfontspanner, stemopname, anti-stof
Schermopties
touchscreen, scherm kantelbaar
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Touchscreen
Ja
GPS
Nee
Anti-stof functie
Ja

Aanpasbare Instellingen

Zelf in te stellen
flits
Intensiteitsaanpassing
Ja
Contrastaanpassing
Ja
Helderheidsregeling
Ja
Diopter aanpassingen (D-D)
-4 - 2
Custom kleur
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, HDMI
Wifi
Ja
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
USB-aansluiting
Ja
USB versie
2.0

Sensor

Megapixel
20,3 megapixel
Totaal aantal megapixels
21,8 MP
Maximale resolutie
5184 x 3888 pixels
Formaat beeldsensor
17.4 x 13 mm, 4/3 inch
Type beeldsensor
Live MOS
Frames per seconde (FPS)
60
Fotoresolutie(s)
5184 x 3888 pixels
Type processor
TruePic VII
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 640x480@30fps, 1920x1080@25fps, 1920x1080@24fps, 1280x720@50fps, 1920x1080@50fps, 1280x720@30fps, 1280x720@60fps, 1280x720@24fps
Afbeeldingsprocessor
TruePic VII
Beeldverhouding
3:2 , 4:3 , 16:9 , 1:1 , 3:4

Lens

Zoom
1,23 x
Lensvatting
Micro Four Thirds
Beeldstabilisator
Ja
Beeldstabilisator locatie
body
Lens lengte
22,5 mm, 35,5 mm
Lens diameter
60,6 mm, 57,5 mm
Groothoek
24 mm, 34 mm
Aantal aspheric elementen
3 , 2
Tele-bereik
84 mm, 34 mm
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3.5 , 1.8
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
22
Maat filter
37 mm, 46 mm
Lensstructuur (elementen/groepen)
9/6

Focus

Focus
automatisch/handmatig
Autofocusmethode
continue, enkel, volgen, Contrast-detectie autofocus
Auto Focus (AF) slot
Ja
Auto Focus (AF) punten
81
AF hulplicht
Ja
Dichtstbijzijnde focus afstand
0,2 m, 0,25 m

Foto's Maken

Zoeker
elektronisch
Field of view
100 %
Beeldscherm
LCD
Schermgrootte
1,2 inch, 1,2
Beeldschermresolutie (numeriek)
1037000 pixels
Foto effecten
neutraal, zwart-wit, helder, gedempt
Ondersteunde beeldformaten
JPG, RAW
RAW beeldformaat
Ja
Sluitertype
elektronisch
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
Zelfontspanner
Ja
Ondersteunde talen
Multi
LiveView
Ja

Belichting

Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting, highlight-meting
Blootstelling type
automatisch, handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
AE programma's
kaarslicht, panorama, portret, sneeuw, sport, strand, vuurwerk, zonsondergang, kinderen, nachtopname, documenten, liggend
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
schaduw, flitsen, fluorescerend, onder water, zonnig, Tungsten
Histogram
Ja
ISO-gevoeligheid
80,25600,Auto
Belichtingscorrectie (+/-)
±5EV (1/2; 1/3 EV step)
Kortste sluitertijd
1/8000 sec
Langste sluitertijd
60 sec
Auto Exposure (AE) slot
Ja
Laagste ISO-waarde
80
Hoogste ISO-waarde
25600
Aantal diafragma bladen
5 , 7

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Videoresoluties
640 x 480, 1920 x 1080, 1280 x 720 pixels
Videoresolutie
1920 x 1080
Ondersteunde videoformaten
AVI, MPEG4, AVC, H.264, MOV, M-JPEG
Filmen in Full-HD
Ja
Analoog signaal
PAL, NTSC

Flitsen

Richtgetal flitser
12,9 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, uit, handmatig, langzame synchronisatie
Flitssynchronisatie
1/8000 sec
Flitscorrectie
Ja
Bevestigingspunt flitsschoen
Ja
Soort bevestigingspunt flitsschoen
heet

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
DCF, DPOF, PRINT Image Matching III, Exif 2.2

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
7,21 cm
Breedte
12,48 cm
Diepte
3,73 cm
Gewicht
373 gram
Gewicht (inclusief batterij)
427 gram

Meegeleverd

Snelstartgids
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Batterijduur (CIPA standaard)
330 opnames
Levensduur accu
1,33 uur
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Geschikt voor batterijgrootte
BLN‑1
Aantal batterijen
1

Geluid

Audio
Stereo
Ondersteunde audioformaten
PCM
Inclusief microfoon
Ja
Ruisonderdrukking
Ja
Stemopname
Ja

Algemeen

EAN
4545350049690 , 4545350049799 , 4545350049676 , 4545350049751 , 4545350049812 , 4545350049775
Partnumber
V204060SE000, 4545350049690 , V204061BE000 , 4545350049799 , V204060BE000 , 4545350049676 , V204063BE000 , 4545350049751 , V204061SE000 , 4545350049812 , V204063SE000 , 4545350049775
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
February 2016
Introductie model
2016
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
5,9
Beoordeling consumenten
8,5
Prijs / kwaliteit
2,0