Volg ons
Alle uitvoeringen (10)

Canon EOS M6

Geen prijzen gevonden voor getoonde uitvoering, bekijk de andere uitvoering:

Voor- en nadelen van de Canon EOS M6

Voordelen

 • Goede beeldkwaliteit
 • Compact
 • Wi-Fi en Bluetooth
 • Zeer goede bouwkwaliteit
 • Werkt snel
 • Sterke all-round prestaties
 • Dual pixel autofocus in live view en video
 • Enthousiast vriendelijke controle-indeling
 • Snelle dual Pixel AF
 • Beperkt kantelbaar 3,0 inch touchscreen

Nadelen

 • Geen hoofdtelefoonaansluiting
 • Geen viewfinder
 • Geen 4K ondersteuning
 • Geen S-log profielen
 • Digitale stabilisatie verlaagt de videokwaliteit
 • Zeer beperkte lens-ecosysteem
 • Optionele EVF verhoogt de prijs boven de EOS M5
 • Weinig beschikbare Eos M objectieven

Onze test
Expertreview | op
7,0

Canon EOS M6: ondanks gebrek aan 4K een goede vlogoplossing

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Canon EOS M6 is een heel fijne en compacte systeemcamera die voor zowel de gevorderde als de meer eenvoudige gebruiker een prima oplossing kan zijn. Maar bovenal is het een camera voor vloggers, mede dankzij een scherp kantelbaar display en razendsnelle autofocus. Het ontbreken van 4K en een EVF is een gemis, maar dat is voor velen geen reden om de camera niet te kopen. De hoge prijs van 580 euro is dat misschien wel, maar de M6 is zijn geld absoluut waard.

Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 232 reviews
Redacteur
Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 232 reviews
Redacteur
7,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Canon wordt al jaren geroemd om haar herkenbare bediening. Heb je een Canon-camera en koop je een nieuwe, dan is het volslagen overbodig om het (ongetwijfeld veel te dikke) boekje door te nemen. Ook de nieuwe EOS M6, gepresenteerd op 16 februari 2017, is weer een pareltje op dit vlak. Het model is heerlijk compact, kent veel (en uitgebreide) features en fysieke knoppen om je camera snel te kunnen bedienen. De M6 kan worden gezien als het kleinere broertje van de M5, zonder een elektronische viewfinder. Tegelijkertijd werkt het touchscreen lekker slim en intuïtief, dus een heel groot gemis is dat niet (bovendien op te lossen, door er een externe EVF op het accessoire schoen te schuiven). Meer een probleem vinden we het gebrek aan 4K-ondersteuning en de mogelijkheid tot het gebruik van een RAW-formaat video als C-Log. Je bent overgeleverd aan de grillen van Full HD/60P en hoewel dat prachtig is, is het ook wat gedateerd. Ben je een videofanaat, dan is de EOS M6 geen goede keuze, hoe compact het model ook is. Op het gebied van fotografie zul je echter wel gelukkig worden, mede dankzij een moderne processor en APS-C sensor. Oh, en ben je vlogger, dan kan de EOS M6 trouwens ook best geschikt zijn: het kantelbare scherm en de goede autofocus (!) zorgen samen voor een uitstekend selfieshot.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De EOS M6 gaat momenteel weg voor zo'n 580 euro, exclusief objectief. Dat is hij, ondanks het gemis van 4K en een EVF, absoluut waard, vooral vanwege de goede autofocus en beeldkwaliteit. Hou er echter wel rekening mee dat je een vatting (of: adapter) wel een must is: pas dan haal je het maximale uit je camera doordat je toffe EF-L lenzen erop kunt aansluiten.
7,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
De Canon EOS M6 heeft qua hardware behoorlijk at in zijn mars. Zo heeft hij een moderne 24,3 megapixel APS-C sensor, schiet je tot 9 beelden per seconde en moet de DIGIC 7 processor onder meer voor goede ruisprestaties bij hogere ISO-waarden zorgen. Het ISO-bereik loopt dan ook van ISO 100 tot een flinke 25.600. Maar meer enthousiast worden we van Canon's gerenommeerde dualpixeltechnologie. Hiermee wordt het mogelijk snel en accuraat automatisch scherp te stellen. Die techniek is an sich niet nieuw, maar in combinatie met de 49 autofocuspunten van de M6 is het heerlijk scherpstellen. Ideaal voor de eerder genoemde doelgroep van vloggers. Wij kregen ter test een aardig 18-150 mm objectief meegeleverd waardoor we zowel flink konden zoomen als gebruik maken van groothoek. Toch zul je, zeker voor meer specifieke vormen van fotografie, op zoek moeten naar andere lenzen. Helaas lijken ze bij Canon maar weinig enthousiast om veel verschillende objectieven voor systeemcamera's te introduceren. Natuurlijk, het merk heeft er een hoop die je via adapters erop kunt schuiven, maar dan verdwijnt het compacte idee van de M6. Op dat vlak is een MicroFourThirds-camera meer interessant.
7,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
De EOS M6 is compact en robuust tegelijk, met dank aan een goede stevige, behuizing die deels van kunststof en aluminium is gemaakt. Aan de rechterkant zit een goede grip, waardoor de gadget makkelijk in je handpalm past. Bovenop zitten een aantal knoppen, waarbij de belichting er eentje is die wij als absoluut pluspunt zien. Razendsnel geef je een wat meer of minder exposure aan je foto, zonder in ingewikkelde menu's te hoeven duiken. Achterop vinden we een kraakhelder 3 inch draaibaar touchscreen, waarmee je niet alleen kunt scherpstellen, maar ook kunt afdrukken. Maar bovenal is hij erg geschikt voor de selfiemodus. Je kunt het scherm rustig draaien, zonder dat je het idee hebt dat het scharniertje aan breken onderhevig is.
7,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
De EOS M6 maakt prachtige plaatjes, zowel overdag als in de avonduren. Daarbij valt de lage hoeveelheid ruis in zeer positieve zin op, evenals de bokeh (de onscherpte op de achtergrond). Kleuren zijn zeer natuurgetrouw en zelden te warm of te koud. Ook aan scherpte is er geen gebrek. Kortom: dit is een heel fijn apparaat. Daarmee is het extra jammer dat 4K er niet op zit - dat had deze Canon compleet gemaakt.

7,0
Eindscore test
Canon EOS M6
Foto's gemaakt tijdens het testen

72157667090207639


Reviews van de Canon EOS M6

Gemiddelde score gebruikers

10,0
De Canon EOS M6 is nog niet vaak gereviewed maar het begin is uitstekend met een voorlopige score van 10,0. Voor een goed beeld van deze Systeemcamera zijn meer reviews nodig.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Wat een mooie camera is dit, en ...
Door Niels Jilderda op 15-4-2019

Wat een mooie camera is dit, en wat een geweldige beelden maakt het. Word gebruikt in mijn Vlogs en ook voor fotografie. Werkt ook goed op donkere locaties en veroorzaakt daarin weinig ruis.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Canon EOS M6
Gemiddelde score redacteuren
5,9
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Canon EOS M6
Aantal testen:
8
Genormeerde score:
6,7
Actualiteit van de testen
89 %
Actuele expertscore
5,9
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Canon EOS M6.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Canon EOS M6? Onze eigen test van de EOS M6 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Canon EOS M6
7,9
9-5-2017
Zoom.nl

Canon lanceerde nog maar een paar maanden geleden de Eos M5. Volgens ons het meer dan volwassen systeem camerasysteem van Canon, compleet met een fraaie EVF. Deze nieuwe M6 is een deels uitgeklede versie van de M5. Misschien een slim idee als je niet alle opties nodig hebt maar wel wat goedkoper wil shoppen?

Zoom.nl
Canon EOS M6 review
8,0
21-4-2017
Stuff.tv

While I have some reservations about the EOS M6, it’s overall a very impressive camera – especially given its size. The Sony A6000 might be a bit quicker to focus and have that all-important viewfinder, while the Panasonic GX800 is cheaper and records 4K video, but Canon has made a camera that almost matches up to both. It might not be the best small CSC on the market, but I think it’s the best CSC Canon has made so far – and a sign that the company’s future mirrorless models might be a match for anything made by Sony, Panasonic, Olympus or Fujifilm.

Stuff.tv
un EOS M3 amélioré
8,0
25-4-2017
Lesnumeriques.com

L'EOS M6 est une version améliorée de l'EOS M3 dont il reprend le design compact et intuitif. Ses courbes nouvelles et quelques remaniements ergonomiques lui donnent un petit coup de jeune. Il s'enrichit aussi des caractéristiques techniques de l'EOS M5, du même capteur APS-C MOS de 24 Mpx et du processeur de dernière génération, lui assurant une belle qualité d'image. Sa réactivité un peu faible, son mode vidéo léger et l'absence de viseur intégré le pénalisent encore face à une concurrence redoutable (Sony, Fujifilm et certains hybrides à capteur 4/3"). En résumé, c'est un très bon hybride à qui il manque un élément différenciant pour atteindre les cinq étoiles.

Lesnumeriques.com
CANON EOS M6 REVIEW
6,0
3-5-2017
Digitaltrends.com

Again, the M6 is very well made. It isn’t weather sealed, so you’ll want to keep it dry – although, our test camera handled an onslaught of mist at the base of a waterfall without skipping a beat. In terms of durability, we expect it will have a very long life. As for how future-proof it is, it’s starting out already behind the competition with regard to video resolution and lens selection. The latter may improve with time, but there’s significant ground to make up. Should you buy it? If you’re a Canon DSLR shooter and want a more compact body that offers great control and a familiar experience, then yes. If you’re not already attached to a brand, the M6 isn’t a must buy. Casual photographers after an easy-to-use camera will likely be happy with it, but enthusiasts will very quickly outgrow the current lens options. If this camera does appeal to you and you like having an onboard viewfinder, you should take a look at the M5. It costs less than an M6 plus the optional viewfinder.

Digitaltrends.com
Canon EOS M6 sensor review: Worthy upgrade
7,8
24-5-2017
dxomark.com

While early EOS M-series mirrorless cameras underwhelmed a little, the new M6 has the features and image quality to be a serious contender in the hybrid market, as long as you don’t want 4k video. For photographers considering an update from an older EOS M, M2, M3 or M10 model, the improved specifications make the M6 a worthwhile upgrade. While the exclusion of a built-in EVF is probably a deal breaker for serious enthusiasts, they aren’t the M6’s target market, with the larger DSLR-style EOS M5 still in the Canon lineup to meet their needs. Of course you can add the accessory EVF to the EOS M6, but that adds $200 to the price, makes it bulkier than the M5, and limits the use of the hotshoe for a mounted flash, so not ideal.

dxomark.com
Canon EOS M6
8,0
23-6-2017
Pocket-lint.com

The Canon EOS M6 is as much a success as it is a conundrum: it's well built, easy to control and works well thanks to that tilt-angle touchscreen and combination of physical dials. In that regard this is Canon aligning its mirrorless camera into its best position to date.

Pocket-lint.com
De Canon EOS M6 is een kleine hoogwaardige systeemcamera met geavanceerde functies
7,3
1-7-2017
Consumentenbond

De Canon EOS M6 is een kleine hoogwaardige systeemcamera met geavanceerde functies. Dit model heeft een body van hoge kwaliteit met draaibaar aanraakscherm. Door de rubberen inleg en het ergonomische design heb je goede grip en op de achterkant is voldoende ruimte voor je duim. Het menu en snelmenu zijn beide logisch opgebouwd en de knoppen zijn prettig geplaatst. Handig is de extra wifi-knop en de mogelijkheid om gps-data via je smartphone toe te voegen.

Consumentenbond
Canon EOS M6
7,0
3-7-2017
TechRadar.com

The Canon EOS M6 isn't quite specified up to the standard we’d expect for a camera with such a price tag, but it's a sound all-round performer and perfectly good choice for EOS M and EOS M10 users looking for something a little more powerful.

TechRadar.com
Canon EOS M6: ondanks gebrek aan 4K een goede vlogoplossing
7,0
12-12-2017
BesteProduct.nl

De Canon EOS M6 is een heel fijne en compacte systeemcamera die voor zowel de gevorderde als de meer eenvoudige gebruiker een prima oplossing kan zijn. Maar bovenal is het een camera voor vloggers, mede dankzij een scherp kantelbaar display en razendsnelle autofocus. Het ontbreken van 4K en een EVF is een gemis, maar dat is voor velen geen reden om de camera niet te kopen. De hoge prijs van 580 euro is dat misschien wel, maar de M6 is zijn geld absoluut waard.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
2,0
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de Canon EOS M6 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Systeemcamera's.
expertscore
5,9
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
2,0

Canon EOS M6 uitvoeringenSpecificaties van Canon EOS M6

Foto's Maken

RAW beeldformaat
Nee , Ja
Field of view
100 %
Orientatie sensor
Ja
Beeldscherm
LCD
Schermgrootte
1,2 inch, 1,2 , 3 inch, 3
Schermdiameter (cm)
7,5 cm
Beeldschermresolutie (numeriek)
1040000 pixels
Foto effecten
neutraal, zwart-wit
Ondersteunde beeldformaten
JPG, RAW
Weergavefunctie
Diavoorstelling, Enkel beeld, Film
Sluitertype
elektronisch
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
Zelfontspanner
Ja
Ondersteunde talen
Multi
LiveView
Ja

Algemeen

EAN
7434013021050 , 4549292084429 , 7434013024037 , 7434013043045 , 7434013024006 , 4549292084702 , 8030207007320 , 4549292084764 , 7434013021067 , - , 4549292094244 , 7434013024013 , 7434013021074 , 4549292084832 , 7434013021081 , 7434013043038 , 7434013024020 , 4549292084344 , 4549292094206 , 7434013023092 , 4549292084511
Partnumber
, 1724C012 , 1725C002 , 1725C012 , - , 4549292094244 , 1725C022 , 1724C002 , 1724C032 , 1724C032AA , 1724C022
Toelichting partnumber
- , zwart
Introductie model
2017
Releasedatum
February 2017 , November 2017 , March 2017

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart , zilver
Type/soort
digitale camera
Camera type
systeemcamera (kit) , systeemcamera (body)
HD type
Full HD

Opties

Opties
PictBridge, DirectPrint, video, zelfontspanner , histogram , anti-stof
Schermopties
touchscreen, scherm kantelbaar, scherm uitklapbaar
Uitklapbaar scherm
Ja
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Touchscreen
Ja
GPS
Nee
Anti-stof functie
Ja

Aanpasbare Instellingen

Zelf in te stellen
flits, witbalans
Intensiteitsaanpassing
Ja
Contrastaanpassing
Ja
Helderheidsregeling
Ja

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, bluetooth, NFC, HDMI, externe flitser
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.1
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
USB-aansluiting
Ja
USB-connector
micro-USB
USB versie
2.0
Direct printen
Ja
PictBridge
Ja
Near Field Communication (NFC)
Ja
Interface
wifi, USB 2.0

Sensor

Megapixel
24,2 megapixel
Totaal aantal megapixels
25,8 MP
Maximale resolutie
6000 x 4000 pixels, 24 pixels
Formaat beeldsensor
22.3 x 14.9 mm, 22,20 x 14,80 mm
Type beeldsensor
CMOS
Frames per seconde (FPS)
59.94 , 7
Fotoresolutie(s)
6000 x 4000, 2400 x 1600, 2976 x 1984, 1600 x 1600, 2112 x 1600, 2400 x 1344, 4000 x 4000, 6000 x 3368, 5328 x 4000, 3984 x 2240, 3552 x 2664, 3984 x 2656, 2976 x 1680, 2656 x 1992, 2656 x 2656, 1984 x 1984 pixels
Type processor
Y
Resolutie bij opnamesnelheid
1920x1080@25fps, 640x480@25fps, 1280x720@50fps, 1920x1080@50fps
Afbeeldingsprocessor
DIGIC 7
Beeldverhouding
3:2 , 4:3 , 16:9 , 1:1

Lens

Lensvatting
Canon EF-M
Beeldstabilisator
Ja
Beeldstabilisator locatie
lens
Lens lengte
44,5 mm, 86,5 mm
Lens diameter
60,9 mm
Groothoek
24 mm, 26 mm
Lensstructuur (elementen/groepen)
10/9 , 17/13
Tele-bereik
72 mm, 240 mm
Lichtgevoeligheid lens groothoek (F)
3.5
Lichtgevoeligheid lens tele (F)
40 , 38
Maat filter
49 mm, 55 mm

Focus

Focus
automatisch/handmatig
Autofocusmethode
gezichtsdetectie, Servo-autofocus, One-shot focus
Auto Focus (AF) slot
Ja
Auto Focus (AF) punten
49
Dichtstbijzijnde focus afstand
0,25 m
AF hulplicht
Ja
Auto Focus (AF) punten selectie
Auto

Belichting

Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting, gedeeltelijke meting
Blootstelling type
automatisch, handmatig
AE programma's
portret, sport, zelfportret, liggend
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, custom, Tungsten
ISO-gevoeligheid
100,200,400,800,1600,3200,6400,12800,25600,Auto
Belichtingscorrectie (+/-)
± 3EV (1/3EV step)
Aantal diafragma bladen
7
Kortste sluitertijd
1/4000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Auto Exposure (AE) slot
Ja
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
25600
Histogram
Ja

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Videoresoluties
640 x 480, 1920 x 1080, 1280 x 720 pixels
Videoresolutie
1920 x 1080
Ondersteunde videoformaten
MPEG4, H.264, MP4
Afspeel modi
diashow
Afspeel zoom
10 x
Filmen in Full-HD
Ja

Flitsen

Richtgetal flitser
5 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, uit, handmatig, aan
Flitssynchronisatie
1/200 sec
Flitsopnameslot
Ja
Flitscorrectie
Ja
Flash herlaadtijd
3,0 sec
Externe flitser
Ja
Bevestigingspunt flitsschoen
Ja
Soort bevestigingspunt flitsschoen
heet
Ingebouwde flitser
Ja

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC
Geheugenslots
1x
Camera-bestandssysteem
RAW, DPOF 1.1, Exif 2.3, DCF 2.0
Ondersteunde Windows OS
Windows 8, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Home Premium x64, Windows 7 Professional, Windows 7 Professional x64, Windows 7 Ultimate, Windows 7 Ultimate x64, Windows 7 Starter, Windows 7 Starter x64, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Basic x64, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Enterprise x64, Windows 8.1, Windows 10 Education, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Education x64, Windows 10 Enterprise x64, Windows 10 Home x64, Windows 10 Pro x64, Windows 10 IOT Core
Ondersteunde Mac OS
Mac OS X 10.9 Mavericks, Mac OS X 10.10 Yosemite, Mac OS X 10.11 El Capitan, Mac OS X 10.12 Sierra

Meegeleverd

Snelstartgids
Ja
Draagriem
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Gebruiksaanwijzing
Ja
Meegeleverde software
Digital Photo Professional, Picture Style Editor, EOS Utility, Image Transfer Utility
Batterijoplader meegeleverd
Ja

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Batterijduur (CIPA standaard)
295 opnames
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Batterij-indicator
Ja
Geschikt voor batterijgrootte
LP-E17
Aantal batterijen
1

Geluid

Ondersteunde audioformaten
AAC
Inclusief microfoon
Ja
Aansluiting microfoon
Ja

Inhoud En Afmetingen

Gewicht
390 gram
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
5,9
Beoordeling consumenten
10,0
Prijs / kwaliteit
2,0