Volg ons
Alle uitvoeringen (4)

Panasonic Lumix DC-GH5S

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (12) Beschikbaar in 4 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Panasonic Lumix DC-GH5S

Voordelen

 • Veel functionaliteiten
 • Zoeker is zeer goed
 • Scherm is zeer goed
 • Beeldstabilisatie is goed
 • Cinema 4K met 60 frames per seconde en nog veel meer modi
 • All-intra met een datasnelheid van 400 MBit
 • HLG-standaard, VLog-Profi en tijdcode-synchronisatie
 • Gevoelige en extreem snelle autofocus
 • Waardevolle behuizing met hoogwaardige extra's
 • Fotokwaliteit is goed
 • Bediening is zeer goed
 • Heeft draaibaar aanraak(selfie)scherm
 • 10MP multi-aspect-ratio sensor
 • Beste videokwaliteit in deze klasse
 • 180p bij 240fps
 • Golfvorm, vectorscoop en tijdcodesynchronisatie
 • Prettig filmen
 • Goede ISO-prestaties

Nadelen

 • Geen beeldstabilisator
 • Sensorresolutie relatief laag
 • Toegevoegde waarde voor de GH5 is beperkt
 • Veel last van lichtreflecties (bij lichtbron in beeld)
 • Achterste bedieningsknop
 • Ontbreken stabilisatie

Onze test
Expertreview | op
7,1

Panasonic Lumix DC-GH5s: Kleine update, grote gevolgen

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Panasonic DC-GH5 wordt geroemd om zijn videokwaliteit. Dus toen er geruchten kwamen dat hij een broertje zou krijgen was heel de filmwereld laaiend enthousiast. En na grondig testen snappen wij dat wel: de DC-GH5s is een heerlijke camera die vooral een stuk betere ISO-prestaties heeft. Zoek jij een systeemcamera om lekker mee te experimenteren op filmgebied? Dan is dit je keuze. Ondanks het gebrek aan stabilisatie.

Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 232 reviews
Redacteur
vanaf 1919,00
Als freelance techjournalist en videomaker testte ik bij BesteProduct in den beginne vooral smartphones en camera’s. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik er langzaam maar zeker steeds meer producten ‘bij pakte’. Inmiddels review ik ook de nodige Bluetooth speakers, 4K televisies, smartwatches, tablets. Waar ik eigenlijk altijd op let is of een product doet wat hij belooft en of het apparaat ook gemakkelijk en intuïtief werkt.
Ger de Gram
Ger de Gram
Utrecht • 232 reviews
Redacteur
8,0
Gebruikservaring
(Weging 25%)
Om maar met de deur in huis te vallen: de Panasonic DC-GH5s, begin dit jaar tijdens de CES in Vegas gepresenteerd, is een extreem fijne camera in gebruik. Deze relatief grote systeemcamera is gericht op de filmmaker die op een prettige manier prachtige beelden wil schieten. Daar is Panasonic met verve in geslaagd. Op zich is dat niet heel gek: zijn oudere broer, de GH5, was al een heerlijke (4K)-camera maar had met relatief slechte ISO-prestaties en een gebrek aan V-Log twee kleine ergernissen. Dankzij een verbeterde sensor en een (standaard) software-update zijn deze bij de GH5s verholpen. Sterker nog: met de toevoeging van 240 FPS is dit model uitgebreider dan ooit. En het mooie: je kunt de GH5s helemaal naar eigen wens upgraden. Hang er bijvoorbeeld een externe audioset via het accesoireschoen aan, bekijk beelden via een grotere externe viewfinder en gebruik een Metabones Speedbooster om DSLR-lenzen erop te schroeven en het resultaat is, zonder overdrijven, een apparaat dat gemakkelijk meekan met de grotere en meer duurdere 4K-camera's op de markt.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
De GH5s gaat momenteel weg voor zo'n 2250 euro. Dat is een boel geld, maar gezien zijn goede beeldkwaliteit en ISO-prestaties is hij dat voor de filmmaker zeker waard. Ben je meer een fotograaf, dan is het slimmer om een ander model te zoeken. Check dan eens de spiegelreflexlijn van Canon of bekijk Panasonic's verschillende G-camera's.
8,0
Features / specificaties / opties
(Weging 15%)
Panasonic heeft de GH5s een nieuwe 10,2 megapixel MOS-sensor meegegeven. Deze maakt het mogelijk om opnames te maken bij een ISO van maximaal 51200 (!), waardoor je zelfs in het ultieme donker nog aan de slag met film of fotografie kan. Dat heeft alleen ook een nadeel, want ruimte voor interne stabilisatie is er dus niet. Of dat erg is, is een tweede: draai jij je shots op een statief of (belangrijker) gebruik jij een lens met eigen stabilisatie, dan zul je niet (snel) last van dit gebrek hebben. Wel was de dubbele stabilisatie in de GH5 (lens stabilisatie + interne stabilisatie) een absoluut pluspunt voor mensen die snel uit de hand wat shots wilde maken. In dat op zicht is het dus jammer, maar daar staat een geweldige zwartweergave bij hoge ISO's tegenover. Op dat vlak kent de GH5s in zijn prijsklasse bijna geen gelijke. Ook moeten de verschillende filmmodi hier nog even genoemd worden: de GH5s is de eerste die het mogelijk maakt om in Cinema 4K 50p te draaien. Oh, en mocht je willen fotograferen met de GHs: dat kan natuurlijk. En goed ook, maar we behandelen de gadget hier vooral als filmapparaat.
8,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 10%)
Ten opzichte van zijn voorganger is er qua look-and-feel weinig gewijzigd - het is niet voor niets een upgrade t.o.v. de GH5. Meest in het oog springt nog de grote rode REC-knop op de bovenkant - die was vroeger een stuk subtieler. Het zegt nog maar eens wat Panasonic met de GH5s wil uitstralen: als compacte, maar zeer handig bedienbare camera met functionele knoppen moet het de ultieme videosysteemcamera zijn.
6,0
Beeldkwaliteit
(Weging 40%)
De DC-GH5s is vooral ontworpen om de aan- en opmerkingen rondom zijn oudere broer zoveel mogelijk in de ban te doen. Dat model fungeert namelijk heerlijk als filmcamera, maar op het gebied van opnames in donkere omstandigheden valt er nog het nodige te winnen. Ziedaar de GH5s. Niet alleen kun je met de GH5s, die standaard is voorzien van V-LOG om naderhand uitgebreid aan kleurcorrectie te kunnen doen, hele hoge ISO-waarden gebruiken, ook presteert de camera vele malen beter. Ruis is, zeker bij hogere ISO-waarden echt significant minder sterk aanwezig. Goed gedaan door de Japanse fabrikant. Verder is de de 240 FPS filmmogelijkheid bijzonder: slowmotionshots zijn nu nóg mooier.

7,1
Eindscore test
Panasonic Lumix DC-GH5S
Foto's en video's gemaakt tijdens het testen

72157691654384930


Testen van Panasonic Lumix DC-GH5S
Gemiddelde score redacteuren
7,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Panasonic Lumix DC-GH5S
Aantal testen:
5
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,5
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Panasonic Lumix DC-GH5S.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Panasonic Lumix DC-GH5S? Onze eigen test van de Lumix DC-GH5S staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Bitte nicht fotografieren
9,4
7-2-2018
Chip.de

Die Panasonic Lumix DC-GH5S gehört im Test zu den besten Micro-Four-Thirds-DSLMs für Filmer. Klar, der 10-Megapixel-Sensor zeichnet zwar auch Fotos auf, und auch die flotte Serienaufnahme sowie rasante Autofokus punkten. Doch die seitenlange Liste an Video-Features wie Cinema-4K, Timecode-Exportierung und V-Log sowie unbegrenzte Cliplänge legen den Fokus eben aufs Filmen. Wer Bewegtbilder lebt und liebt, bekommt mit der Panasonic Lumix DC-GH5S eine Hollywood-reife Systemkamera serviert.

Chip.de
De Panasonic Lumix DC-GH5S is een systeemcamera van hoge kwaliteit met geavanceerde functies in zowel video- als fotomodus
7,9
1-3-2018
Consumentenbond

De Panasonic Lumix DC-GH5S is een systeemcamera van hoge kwaliteit met geavanceerde functies in zowel video- als fotomodus. Dit model heeft een body van hoge kwaliteit. De camera heeft een draaibaar aanraakscherm, en de knoppen zijn goed geplaatst. Ook de zoeker is van hoge kwaliteit. Het menu is logisch opgebouwd en zeer uitgebreid, je kan met zowel de joystick als het wieltje navigeren. Helaas schakelt de oogsensor het display soms ongewenst uit, zelfs wanneer de monitor is uitgeklapt). De ‘display’ knop zit daarnaast erg dicht bij je duim waardoor je hem gemakkelijk per ongeluk indrukt. Opvallend zijn de dubbele analoge circuits (dual native ISO) die moet zorgen voor minder ruis in donkere situaties, de uitgang voor een hoofdtelefoon en de mogelijkheid om gps data via je smartphone toe te voegen NB: In onze test vergrootten we de afstand tot de testopstellingen om ze volledig in beeld te kunnen krijgen.

Consumentenbond
Panasonic Lumix GH5S review
8,0
20-4-2018
Digitaltrends.com

The GH5S strikes out in a bit of a new direction for Panasonic, but if it’s anything like other range-topping cameras, we expect it to have a two-to-three-year life cycle. While a few of the controls felt flimsy, the camera is otherwise very well made and should hold up to the rigors of professional use for a long time. Here’s the kicker: If you’re asking yourself this question because you’re trying to decide between this and another mirrorless camera, the answer may very well be no. The GH5S is a narrowly focused product for a small group of users, and its benefits simply won’t be obvious to everyone — nor will they necessarily outweigh its detriments, like the higher cost, lower resolution still photos, and lack of built-in image stabilization. As a consumer technology site, we have to acknowledge that the GH5S does not bring as much value to as many people as the regular GH5. Vloggers, travel and wedding videographers, and still photographers who need a capable hybrid camera are all likely better off with the non-S model. This is why we’re giving the GH5S a lower score than its sibling. That said, if you are among the few who have been looking for a hyper-focused mirrorless camera for shooting video; if you’re not deterred by the challenge of working with log gamma and large files; if you’re simply waiting for yet another confirmation that the GH5S is as good as everyone says it is; then yes, by all means, buy one.

Digitaltrends.com
Panasonic Lumix DC-GH5S
8,9
25-4-2018
Photoreview.com.au

The low pixel count of the GH5S has paid dividends in both still image and video quality, particularly in difficult lighting conditions, although the lack of sensor-based image stabilisation means you'll need a steady base. When shooting in bright conditions, we found the stabilisation in the lens to be adequate for both stills and video clips, and good shooting techniques made it possible to record steady footage with the camera hand-held in quite low light levels.

Photoreview.com.au
Panasonic Lumix DC-GH5s: Kleine update, grote gevolgen
7,1
31-5-2018
BesteProduct.nl

De Panasonic DC-GH5 wordt geroemd om zijn videokwaliteit. Dus toen er geruchten kwamen dat hij een broertje zou krijgen was heel de filmwereld laaiend enthousiast. En na grondig testen snappen wij dat wel: de DC-GH5s is een heerlijke camera die vooral een stuk betere ISO-prestaties heeft. Zoek jij een systeemcamera om lekker mee te experimenteren op filmgebied? Dan is dit je keuze. Ondanks het gebrek aan stabilisatie.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,5
Prijs / kwaliteit
De Panasonic Lumix DC-GH5S is een prima Systeemcamera om te kopen. De Lumix DC-GH5S is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 1.919,00 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
7,5
laagste prijs
€ 1.919,00
prijs/kwaliteit
6,5

Reviews van de Panasonic Lumix DC-GH5S

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Panasonic Lumix DC-GH5S nog niet gedeeld. Heb jij de Lumix DC-GH5S gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Systeemcamera van Panasonic te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Laagste prijzen Panasonic Lumix DC-GH5S


Panasonic Lumix DC-GH5S uitvoeringenSpecificaties van Panasonic Lumix DC-GH5S

Foto's Maken

RAW beeldformaat
Nee , Ja
Zoeker
elektronisch
Field of view
100 %
Beeldscherm
TFT
Schermgrootte
1,3 inch, 1,3
Schermdiameter (cm)
8 cm
Beeldschermresolutie (numeriek)
1620000 pixels
Foto effecten
neutraal, zwart-wit, helder
Beeldbewerking
hermeting, roteren, Bijsnijden
Ondersteunde beeldformaten
RAW, JPEG
Weergavefunctie
miniaturen, Diavoorstelling, Enkel beeld, Film
Sluitertype
mechanisch, elektronisch
Zelfontspanner (vertraging)
2 sec
Ondersteunde talen
Multi
LiveView
Ja

Algemeen

EAN
7434013130158 , 7434013130172 , 7434013130165 , 7434013130189 , 5025232873937 , 7434013130196 , 7434013131148 , 7434013131155
Partnumber
, DC-GH5SE-K
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2019 , 2018
Releasedatum
January 2018

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Type/soort
digitale camera
Camera type
systeemcamera (body)
HD type
4K Ultra HD

Opties

Opties
video
Schermopties
touchscreen, scherm kantelbaar, scherm uitklapbaar
Uitklapbaar scherm
Ja
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Touchscreen
Ja
GPS
Nee

Aanpasbare Instellingen

Contrastaanpassing
Ja
Diopter aanpassingen (D-D)
-4 - 3

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, bluetooth, HDMI
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.2 BLE
HDMI
Ja
HDMI-connector type
Volledige grootte
USB-aansluiting
Ja
USB-connector
USB C
USB versie
3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1)

Sensor

Totaal aantal megapixels
11,93 MP
Maximale resolutie
3840 x 2160 pixels
Formaat beeldsensor
17.3 x 13 mm
Type beeldsensor
Live MOS
Frames per seconde (FPS)
120
Fotoresolutie(s)
3680x2760(L) / 2592x1944(M) / 1824x1368(S) / 3328x2496(4K PHOTO) \n3840x2560(L) / 2736x1824(M) / 1920x1280(S) / 3504x2336(4K PHOTO) \n4016x2256(L) / 2816x1584(M) / 1920x1080(S) / 3840x2160(4K PHOTO)\n2752x2752(L) / 1936x1936(M) / 1360x1360(S) / 2880x2880(4K PHOTO) pixels
Beeldverhouding
3:2 , 4:3 , 16:9 , 1:1

Lens

Digitale zoom
4 x
Zoom
1,52 x
Lensvatting
Micro Four Thirds
Beeldstabilisator
Ja
Beeldstabilisator locatie
body

Focus

Focus
automatisch/handmatig
Autofocusmethode
continue, flexibele spot, enkel

Belichting

Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting
Blootstelling type
automatisch, handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
AE programma's
portret
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, flitsen, witgloeiend
ISO-gevoeligheid
80,100,160,200,400,800,1600,3200,12800,25600,51200,102400
Belichtingscorrectie (+/-)
± 5EV (1/3EV step)
Kortste sluitertijd
1/16000 sec
Langste sluitertijd
60 sec
Auto Exposure (AE) slot
Ja
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
204800

Video Mogelijkheden

Video recording
Ja
Videoresoluties
1920 x 1080, 3840 x 2160, 4096 x 2160 pixels
Videoresolutie
4096 x 2160
Ondersteunde videoformaten
MPEG4, H.264, MP4, AVCHD, MOV
Afspeel modi
diashow, normaal, zoom gen_playback_modes
Afspeel zoom
16 x

Flitsen

Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, geforceerd aan, geforceerd uit, langzame synchronisatie

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD
Geheugenslots
2x
Camera-bestandssysteem
RAW, EXIF, DCF

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
9,81 cm
Breedte
13,85 cm
Diepte
8,74 cm
Gewicht
580 gram
Gewicht (inclusief batterij)
660 gram

Meegeleverd

Snelstartgids
Ja
Draagriem
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Gebruiksaanwijzing
Ja
Batterijoplader meegeleverd
Ja

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Batterijvoltage
7,20 volt
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
1860 mAh
Batterij-indicator
Ja

Geluid

Audio
Stereo
Ondersteunde audioformaten
AAC, LPCM
Inclusief microfoon
Ja
Ruisonderdrukking
Ja
Aansluiting microfoon
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
12
Beoordeling experts
7,5
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
6,5