Volg ons
Alle uitvoeringen (7)

Sony A6400

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (12) Beschikbaar in 7 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Sony A6400

Voordelen

 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Real-time AF-tracking is effectief
 • Effectieve gezichtsherkenning
 • 4K UHD-video zonder bijsnijden
 • 180 ° draaiend touchscreen
 • Nieuwe en razendsnelle autofocus
 • Uitgebreid ISO-bereik tot 102.600
 • Compact, veelzijdig en transporteerbaar
 • Uitstekende beeld- videokwaliteit

Nadelen

 • Geen hoofdtelefoonaansluiting
 • Levensduur van de batterij kan beter
 • Opstarten te langzaam
 • Vullen op 1/4000 s maximum
 • Sensor niet gestabiliseerd
 • Rolluik in 4K
 • AF-prestaties zijn afhankelijk van de lens
 • Soms frustrerende elementen van de gebruikersinterface
 • De beeldkwaliteit bij hoge ISO's ontbreekt

Reviews van de Sony A6400

Gemiddelde score gebruikers

8,7
De A6400 Systeemcamera van Sony wordt door 23 gebruikers met een gemiddelde van 8,7 beloond. Dat is een zeer goede score. De Sony voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
De systeemcamera Sony A6400 kortgeleden aangeschaft bij ...
Door Marco op 16-12-2019

De systeemcamera Sony A6400 kortgeleden aangeschaft bij CameraNu en al een aantal momenten kunnen testen. De foto's gemaakt in combinatie met de kitlens en een relatief goedkope telezoom-lens zijn van goede kwaliteit. De autofocus werkt erg precies, maar daarnaast ook erg snel! De camera is compact en redelijk licht, waardoor deze erg prettig is mee te nemen. Hier ga ik veel plezier aan beleven!

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb de A6400 na lang bestuderen ...
Door Marcel op 10-11-2019

Ik heb de A6400 na lang bestuderen van reviews en testen aangeschaft ter vervanging van mijn Canon Powershot G7X II die kapot was gegaan. En tevens ter vervanging van mijn Sony Cybershot RX10 (eerste versie) die ik bij KameraExpress heb ingeruild. Met de aangeschafte powerzoom 18-105 is de camera ongeveer net zo groot en zwaar als de Sony en met een kleine standaardlens (die ik nog moet aanschaffen) is hij iets groter dan mijn Canon. Ik heb de camera en lens nu een week uitgeprobeerd en hij voldoet geheel aan mijn verwachtingen. De extra Megapixels, de grotere sensor en de betere lens betalen zich dubbel en dwars uit. Ik heb de foto's vergeleken met mijn vorige camera's, inclusief een Canon met APS-C sensor en hele dure lenzen en de kwaliteit van de A6400 steekt er met kop en schouders bovenuit. Voordeel van aanschaf van een Sony was tevens dat ik mijn batterijen, batterijoplader, flitser en microfoon van mijn oude Sony kan blijven gebruiken. Met de extra batterij die ik erbij kreeg en de batterijen die ik had, kan ik voorlopig vooruit!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Het is een allround camera die mooie ...
Door Anoniem op 5-11-2019

Het is een allround camera die mooie kwaliteit foto's maakt maar ook mooie filmpjes. De camera is erg gebruiksvriendelijk en heeft veel handige functies. Omdat hij zo compact is, is hij fijn om mee te nemen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na mijn ervaringen met de A6000 is ...
Door Hanny Suidgeest op 14-10-2019

Na mijn ervaringen met de A6000 is ook deze camera weer een succes. De autofocus is snel en accuraat en de automatische scherpstelling op ogen bij portretfotografie een genot. De verbeterde uitklapbaarheid van de display is een beetje teleurstellend, bij verticale opnames heb je er niet het verwachte voordeel van. Met de A6000 blijft de A6400 het probleem houden dat de ISO instelling bij het hanteren van de camera gemakkelijk de ingestelde waarde verwisselt voor een meestal onbruikbare, zeer hoge waarde, opletten dus na het uit de tas halen van de camera. De erbij aangeschafte 18-135mm/3.5-5.7 OSS lens is super, prachtig zoombereik en prima scherpte en dus zeer ordentelijke poster prestaties. Alleen de langere maar minder begaafde tele (55-201mm) wil ik af en toe wel eens gebruiken, maar dat komt toch maar weinig zelden voor. Kortom, een fantastische combinatie in een zeer compact en hanteerbaar formaat

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Na een geruime tijd met Canon gewerkt ...
Door Dhr R. Frerejean op 2-10-2019

Na een geruime tijd met Canon gewerkt te hebben ben ik nu over gestapt naar de Sony systeemcamera. Ik ben erg verrast door de kwaliteit van de foto's en heb geen enkele spijt van mijn verandering in merk en type. De camera ligt goed in de hand en doet wat hij moet doen. Ik heb gekozen voor de A6400 met 16-50 mm lens en daarnaast de 18-105 mm erbij. Je kunt hiermee dus werkelijk alles en hebt niets extra's in de cameratas nodig.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na veel reviews te lezen heb ik ...
Door Thierry op 17-9-2019

Na veel reviews te lezen heb ik uiteindelijk voor deze compacte krachtpatser gekozen. De Jacky Chen onder de kamera's met zijn ultra snelle AF. Het toestel is ook super degelijk gebouwd en de meegeleverde 18-135mm zoomlens leverd scherpe beelden over een breed focaal lengte. Dat maakt het een zeer veelzijdige combinatie.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik ben reeds in het bezig van ...
Door PGMHeuts op 9-9-2019

Ik ben reeds in het bezig van diverse Sony full frame camera's maar wilde ook een APS-C erbij. Op grond van de goede reviews en vooral op grond van de geweldige autofocus en eye tracking heb ik deze camera gekocht. De eye tracking is echt het mees bijzondere aan deze camera: ongelofelijk hoe de camera in staat is om ogen te (blijven) volgen ook als beweegt de persoon volop. Uiteraard zijn de overige opties en de beeldkwaliteit ook dik in orde. Kan deze alleen maar aanbevelen.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Na veel wikken en wegen keuze gemaakt ...
Door Erwin op 7-9-2019

Na veel wikken en wegen keuze gemaakt voor de Sony A6400 ipv de goedkopere Canon M50. (ook een aantal youtube vergelijking films bekeken). Er waren te veel kleine puntjes waar de Sony in het voordeel mee is. En je koopt een dergelijke camera niet voor 2 jaar vandaar dat de camera ook wat meer mocht kosten.

- - -

In bezit:
Via Kieskeurig.nl

9,0
Snelle focus, goede kwaliteit sensor, kleurbalans en ...
Door Mario op 14-7-2019

Snelle focus, goede kwaliteit sensor, kleurbalans en WiFi/Bluetooth connecties. E-lenzen passen hier op, die een hoge kwaliteit kunnen hebben. Al met al een aanrader voor de serieuze hobyist.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Fantatstische camera gekocht bij Kamera Express Groningen. ...
Door Eddy op 7-7-2019

Fantatstische camera gekocht bij Kamera Express Groningen. Prima geholpen en uitleg gehad. Camera gelijk geprobeerd en verbazingwekkend wat dit toestel kan. Komende week naar een Festival en daar gaan we hem eens goed uitproberen!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Sony A6400
Gemiddelde score redacteuren
7,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Sony A6400
Aantal testen:
8
Genormeerde score:
7,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,4
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Sony A6400.
Website testen
Sony A6400
8,2
27-3-2019
Zoom.nl

De A6400 is een interessante toevoeging aan het gamma. Fijne verbeteringen zijn de krachtige processor, de razendsnelle autofocus en de verbeterde live-tracking en Eye-AF. Ook het omklapbare scherm zal veel fotografen en filmers aanspreken. Het ontbreken van ingebouwde beeldstabilisatie is jammer, maar begrijpelijk aangezien Sony die techniek exclusief wil houden voor het topmodel. De A6000-reeks is met deze A6400 in ieder geval weer een stukje completer geworden.

Zoom.nl
Sony Alpha A6400
9,0
4-2-2019
TechRadar.com

You could be forgiven for thinking that the Sony Alpha A6400 is only a minor upgrade over the A6300, with the most notable additions being the flip-out screen and a few other tweaks. It also still has some of the A6300's shortcomings, most notably the absence of any in-body image stabilization.

TechRadar.com
Alpha 6400 (A6400) : le nouvel appareil hybride d'entrée de gamme de Sony
8,0
21-2-2019
Lesnumeriques.com

Le Sony Alpha 6400 (A6400) est une évolution sans rupture de l'A6300. L'ergonomie du boîtier reste globalement la même et le capteur ne change pas. Malgré tout, le gain en sensibilité est quand même perceptible, tandis que l'autofocus, grâce au suivi en temps réel et à la détection des visages, se montre redoutablement efficace. Avec son écran tactile qui s'oriente à 180°, Sony espère à n'en pas douter conquérir un public moins expert et adepte des vidéos. Cela dit, l'absence de finition "tout-temps" et surtout de stabilisation du capteur ne lui permettra sûrement pas de s'imposer comme une référence incontournable.

Lesnumeriques.com
Sony A6400
8,0
7-3-2019
TrustedReviews.com

If you’re after a camera that will cope with shooting a variety of subjects, Sony’s A6400 is an obvious choice, if you can learn to live with its less-than-perfect handling.

TrustedReviews.com
SONY’S LATEST MIRRORLESS CAMERA SHOWS THE LIMITS OF AN AGING PLATFORM
7,0
15-3-2019
Theverge.com

The Sony a6400 is a well-equipped camera with solid image quality and a great price considering its specs. I was impressed with the real-time tracking AF abilities and focus times, but it’s absolutely far from perfect. While some of the a6400’s new features (like real-time tracking) are especially exciting for a camera of this size and price, its flaws like the screen and menu system are nuisances that make it hard to fall in with. It really feels like Sony has reached the end of the line with what it can do using this camera design. The a6400 has largely the same physical design as the NEX cameras that debuted nearly a decade ago, and it has troubles adapting to larger lenses or new styles of video shooting, such as vlogging. Sony has done a good job updating the technology inside its APS-C cameras, especially the autofocus system, but now it needs to turn its attention to the body and user interface. If it gets those things right, then it might have the ultimate enthusiast-level camera for photography and video.

Theverge.com
Sony A6400
9,0
5-4-2019
Pocket-lint.com

Faster and brighter than its predecessors, the A6400 is a great little mirrorless camera for the creative photographer and videographer. It builds on the success of its predecessors with a very accomplished focus-tracking system, fast autofocus and more adaptable tilting rear screen.

Pocket-lint.com
Sony Alpha A6400 Review
9,0
16-4-2019
ephotozine.com

The compact size of the Sony Alpha A6400 makes it a great choice for travel compared to a larger full-frame camera. Image quality is impressive, with the camera delivering great image quality, with improved noise performance. The 18-135mm lens performs well for a super-zoom lens, giving very good results, and it makes for a good travel combination.

ephotozine.com
Sony A6400 review
8,0
26-4-2019
Digitaltrends.com

The Sony Alpha A6400 was released in March 2019, and we expect it will be at least two years before a replacement arrives. It sits below the A6500, which has built-in image stabilization, in Sony’s APS-C mirrorless line-up. That camera is over two years old, so it wouldn’t be surprising for the company to unveil a new flagship later this year, one that would incorporate all the performance improvements seen in the A6400. Should You Buy It? Yes. Sony’s Real-Time Eye AF and Real-Time Tracking have changed the conversation in the camera business — everyone is talking about and praising this technology. It’s hard to overestimate its impact. Sony has set a new benchmark for autofocus that all other companies are trying to match, and that one feature, more than anything else, is what makes this camera a great buy.

Digitaltrends.com
Sony A6400 review: A powerful, lightweight piece of kit
8,0
14-5-2019
Expertreviews.co.uk

A truly excellent camera, the A6400 is likely to tick a lot of boxes when it comes to the wants of photographers everywhere. It’s small enough to be properly portable but with excellent image quality and enough power to keep photographers happy whether they’re shooting static landscapes or ferocious action. The lens library can’t be faulted – particularly for advanced photographers or would-be pros, and the A6400 is very capable when it comes to video. It’s imperfect, of course. Image quality at high ISOs isn’t quite there (although the A6400 is great in its comfort zone), and battery life could stand to be better. There’s also the competition – if you’re lucky enough to have a grand to spare on a camera, the A6400 is keeping some pretty illustrious company. But for all-round performance, handling and value, the A6400 is – right now – the camera to beat at this price.

Expertreviews.co.uk
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,0
Prijs / kwaliteit
De Sony A6400 kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Systeemcamera's in de ranglijst. Voor € 860,46 vind je daar betere Systeemcamera's.
expertscore
7,4
laagste prijs
€ 860,46
prijs/kwaliteit
6,0

Laagste prijzen Sony A6400

Bekijk
€ 860,46
-
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 999,00
9,7
Op werkdagen voor 16:00 uur betaald, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 999,00
9,2
Binnen 2 dagen. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 999,00
9,1
Voor 23:59 uur met iDeal besteld? Morgen gratis in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)

Sony A6400 uitvoeringenSpecificaties van Sony A6400

Foto's Maken

RAW beeldformaat
Nee
Zoeker
elektronisch
Beeldscherm
LCD
Schermgrootte
3 inch, 3
Zoeker schermafmetingen
0,39 inch
Beeldschermresolutie (numeriek)
921600 pixels
Foto effecten
sepia, zwart-wit
Ondersteunde beeldformaten
JPEG
Weergavefunctie
Diavoorstelling, Enkel beeld
Sluitertype
elektronisch
Zelfontspanner (vertraging)
2.5.10 sec
Zelfontspanner
Ja

Algemeen

EAN
7434013185110 , 4548736092426 , 7434013149181 , 7434013185103 , 4548736092105 , 7434013149198 , 4548736092266
Partnumber
, ILCE6400LB.CEC , ILCE6400B.CEC , ILCE6400MB.CEC
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2019
Releasedatum
January 2019

Algemene Kenmerken

Kleur(en)
zwart
Type/soort
digitale camera
Camera type
systeemcamera (kit) , systeemcamera (body)
HD type
4K Ultra HD

Opties

Opties
video, zelfontspanner, spatwaterdicht
Schermopties
touchscreen, scherm kantelbaar, scherm uitklapbaar
Uitklapbaar scherm
Ja
Kantelbaar LCD-scherm
Ja
Touchscreen
Ja
Spatwaterbestendig
Ja

Aanpasbare Instellingen

Zelf in te stellen
witbalans
Diopter aanpassingen (D-D)
-4 - 3

Aansluitingen En Interfaces

Connectiviteit
wifi, bluetooth, NFC, HDMI, statief-aansluiting
Wifi
Ja
WLAN type
802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n)
Bluetooth
Ja
Bluetooth-versie
4.1 , 4.1 BLE
HDMI
Ja
HDMI-connector type
micro
USB-aansluiting
Ja
USB-connector
micro-USB
USB versie
2.0
Near Field Communication (NFC)
Ja
Statiefaansluiting
Ja

Sensor

Megapixel
24,2 megapixel
Totaal aantal megapixels
25 MP
Maximale resolutie
6000 x 4000 pixels
Formaat beeldsensor
23.5 x 15.6 mm
Type beeldsensor
CMOS
Frames per seconde (FPS)
120
Fotoresolutie(s)
4000 x 4000, 6000x4000 pixels
Type processor
BIONZ X
Beeldverhouding
3:2, 16:9, 1:1

Lens

Optische zoom
2 x
Digitale zoom
8 x
Zoom
1,07 x
Lensvatting
Sony E
Beeldstabilisator
Nee
Maat filter
40,5 mm

Focus

Focus
automatisch/handmatig
Autofocusmethode
continue, gezichtsdetectie, enkel, volgen, Contrast-detectie autofocus
Auto Focus (AF) punten
425

Belichting

Lichtmeting
meerveldsmeting, centrumgericht, spotmeting, highlight-meting
Blootstelling type
automatisch, handmatig, aperture voorgang AE, sluiter-prioriteit AE
AE programma's
nachtopname portret, portret, sport, zonsondergang, zelfportret, nachtopname landschap, ingezoomd, schemering, liggend
Belichtingsinstelling
Programma AE
Witbalans-instellingen
automatisch, daglicht, schaduw, bewolkt, flitsen, custom, fluorescerend, witgloeiend
ISO-gevoeligheid
100,6400,32000,102400
Diafragma (F-F)
3,5 - 5,9
Belichtingscorrectie (+/-)
± 5EV (1/2EV; 1/3EV step)
Kortste sluitertijd
1/4000 sec
Langste sluitertijd
30 sec
Auto Exposure (AE) slot
Ja
Laagste ISO-waarde
100
Hoogste ISO-waarde
102400

Video Mogelijkheden

Videofunctie
Ja
Video recording
Ja
Videomogelijkheid
Ja
Videoresoluties
1920 x 1080, 3840 x 2160 pixels
Videoresolutie
3840 x 2160
Video-opnametijd
125 min
Ondersteunde videoformaten
MPEG4, H.264, AVCHD, XAVC
Filmen in Full-HD
Ja
Analoog signaal
PAL, NTSC

Flitsen

Ingebouwde flitser
Ja
Richtgetal flitser
6 m
Flitsprogramma
auto, anti rode-ogen, invulflits, uit, langzame synchronisatie
Flash herlaadtijd
4,0 sec
Externe flitser
Nee
Bevestigingspunt flitsschoen
Ja

Opslag

Compatibele geheugenkaarten
SD, SDHC, SDXC, MicroSD (TransFlash), microSDHC, microSDXC, MS Micro (M2), MS Pro-HG Duo
Camera-bestandssysteem
DCF 2.0, PRINT Image Matching III, Exif 2.31

Inhoud En Afmetingen

Hoogte
5,97 cm
Breedte
12,00 cm
Diepte
6,69 cm
Gewicht
403 gram

Meegeleverd

Adapter meegeleverd
Ja
Batterijen meegeleverd
Ja
Meegeleverde kabels
USB
Batterijoplader meegeleverd
Ja

Energie

Voeding soort
batterij/accu
Batterijduur (CIPA standaard)
410 opnames
Accu type
Lithium-Ion (Li-Ion)
Accu capaciteit
1080 mAh
Batterij-indicator
Ja

Geluid

Audio
mono
Ondersteunde audioformaten
LPCM
Inclusief microfoon
Ja
Aansluiting microfoon
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
12
Beoordeling experts
7,4
Beoordeling consumenten
8,7
Prijs / kwaliteit
6,0