Volg ons

De beste systeemcamera's vergelijken

Profiel foto Ger de Gram
Ger de Gram
Expert systeemcamera's
Eerste stap bij kopen systeemcamera: wat voor fotograaf ben jij?
De systeemcamera is qua look and feel vergelijkbaar met een reguliere compactcamera, maar heeft wel de mogelijkheid objectieven te verwisselen. Dat maakt je fotografievrijheid oneindig veel groter. Bovendien resulteert het in een vaak bewonderenswaardige beeldkwaliteit, met prachtige onscherpte op de achtergrond (bokeh). Hoewel hierbij het een en ander natuurlijk sterk afhangt van de lens die je zelf op de systeemcamera schroeft. Maar dat is tegelijkertijd juist het mooie. Was die flexibiliteit vroeger voorbehouden aan mensen die grote, logge spiegelreflexcamera’s meesjouwden, kan nu iedereen eenvoudig geweldige foto’s maken. Althans, qua beeldkwaliteit dan. De fotograaf bepaalt nog altijd het kader, de vorm en stijl en daarmee voor het grootste gedeelte het eindresultaat. Wil je euro’s besparen? Dan is het is als eerste belangrijk om te bepalen wat voor een fotograaf je bent of wil worden.
t/m
148 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Systeemcamera: 5 belangrijke tips voor het kopen van systeemcamera's
De systeemcamera is sterk in opkomst. Het aantal modellen groeit en de (prijs-)verschillen zijn groot. Volg de volgende vijf stappen om te bepalen wat voor jou de beste systeemcamera is.
Lees de koopgids

Best geteste systeemcamera's door BesteProduct.nl


Meest recent geteste systeemcamera's door BesteProduct.nl

7,5
Al met al heeft de Canon EOS M50 veel te bieden voor een betaalbare prijs: de camera heeft een fijne sensor, biedt veel gebruiksgemak en is op het vlak van connectiviteit volledig bij de tijd. De elektronische zoeker is daarnaast ook een pluspunt, want de aanwezigheid van die zoeker zal voor veel mensen een aankoopargument kunnen zijn. Daarmee is deze EOS M50 een aantrekkelijk aanbod voor de fotograaf, filmer en vlogger.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Lees de hele review
8,0
Is de eerste camera in de Fujifilm X-H-lijn een succes? Wij denken van wel. De videomogelijkheden en de ingebouwde stabilisatie maken de X-H1 een bruikbaar werkpaard voor filmers. Voor de fotograaf zijn er ook voldoende kwaliteiten aanwezig en de foto's die je met deze camera maakt hebben een fraaie beeldkwaliteit. Ben je op zoek naar een camera waarmee je goed kunt fotograferen én filmen, dan is deze Fujifilm X-H1 een goede optie.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Lees de hele review
8,4
Als je veel reist en fotografeert is het compacte en lichte micro fourthirds-systeem een enorm voordeel. De objectieven zijn kleiner, lichter en vaak ook vriendelijker voor de portemonnee. Bovendien heeft de body een uitstekende stabilisatie die je ook nog eens kunt combineren met de stabilisatie van de objectieven. De G 9 is ook snel, tot 20 bps met goed werkende continu-autofocus en de sensor is vergeleken met die van de G5 beter geworden.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Lees de hele review
8,4
Met de Sony A7R Mark III heeft Sony heeft echt alle kritiekpunten op de Mark II verholpen en er nog een aantal zaken verbeterd waarop geen kritiek was. De camera heeft een prima bouwkwaliteit en - belangrijker - een uitstekende beeldkwaliteit.
Jasper van Bladel
Jasper van Bladel
Gilze • 39 reviews
Lees de hele review

Systeemcamera: de populairste merken