BesteProductAward Goud: Apple iPad

Door: redactie-besteproductnl | 8 december 2010 10:29
De Apple iPad is volgens de Nederlandse experts een 'gamechanger'. De tablet van Apple heeft de mediawereld veranderd.

BesteProductAwards 2010 - Product | GoudApple flikt het dit jaar weer: werd vorig jaar de iPhone 3GS door onze vakjurygekozen tot beste product, nu is het de beurt aan de iPad. En met een straatlengtevoorsprong op de concurrentie (meer dan de helft van de vakpers koos dit apparaattot beste product) steekt de iPad met kop en schouders boven de rest uit. Een productdat een heuse revolutie in de computer- en mediawereld aan het ontketenen is.

Dit zei de vakjury over de Apple iPad:
  • “Ondanks het feit dat de iPad zijn restricties heeft, heeft het desalnietteminde poorten geopend naar een nieuwe manier van computergebruik. De iPad heeft ‘leanbackward’ geïntroduceerd, terwijl het met laptops altijd ‘lean forward’ was. Ookwordt de mediawereld even door elkaar geschud.” (Dennis Mons, Sp!ts)
  • “Eén woord: gamechanger.” (Erwin van der Zande, Bright)
  • “Ondanks sceptische reacties bij de aankondiging, met name over de technischespecificaties, is de iPad een praktisch en zeer succesvol product gebleken. Geziende tablet-hype die na introductie is ontstaan, mag de iPad een nieuwe mijlpaal inde computergeschiedenis genoemd worden.” (Eric van Ballegoie, Hardware.info)
  • “Fabrikanten als HP en Microsoft hadden de tablet al bijna opgegeven. Appleslaagt erin om dit apparaat tot iets revolutionairs om te buigen: een gadget dieiedereen wil hebben. De fabrikant zorgt voor de definitieve doorbraak en neemt derest van de fabrikanten op sleeptouw om ook een nieuwe generatie tablets te ontwikkelen.Of de iPad de redding vormt voor kranten en tijdschriften, valt nog te bezien, maarde iPad veroorzaakt wel een revolutie in de manier waarop we kranten en tijdschriftenlezen en leidt tot nieuwe manieren om content te presenteren, zoals Flipboard.”(Gonny van der Zwaag, iPhoneclub.nl, iPadplanet.nl, Androidplanet.nl)

Ook Ron Smeets was onder de indruk van de iPad

Apple iPad
Fabrikant Apple wist de afgelopen jaren steevast een enorme hype te creëren rondzijn nieuwe producten. Dat was met de lancering van de iPad niet anders. Volgenshet bedrijf vult dit apparaat het gat tussen de mobiele telefoon en de laptop. DeiPad is tablet die bestaat uit niets meer dan een beeldscherm. Alle benodigde computeronderdelen,zoals de chips en het moederbord, zitten er in verwerkt. Omdat er geen toetsenbordaan zit, moet je alles invoeren via het touchscreen. Voordeel is, dat het apparaatdaardoor erg draagbaar blijft. De Apple iPad schuif je makkelijker in je tas daneen zware laptop. En toch kun je er behoorlijk mee werken en bijvoorbeeld op internetsurfen. De iPad is niet alleen door fans met gejuich ontvangen: ook uitgevers vankranten, tijdschriften en boeken stonden te juichen. Tablet-computers, zonder toetsenborden volledig te bedienen met het touchscreen, moeten hun teruglopende oplages compenseren.En de Apple iPad moet daarin een voortrekkersrol spelen.

Apple iPad op BesteProduct.nl
Prijs: ongeveer 490 euro
BesteProduct-score: 7,6
BesteProduct video: Review Apple iPad
Officiële pagina van de AppleiPad


BesteProduct Awards 2010
- BesteProductAward 2010Inleiding
- BesteProductAward 2010Top10
- Beste Product 2010 GoudApple iPad
- Beste Product 2010 ZilverMicrosoft Kinect
- Beste Product 2010 BronsHTC Desire HD
- Slechtste Product 2010Toshiba Folio 100
- Beste Merk 2010Apple
- Slechtste Merk 2010Nokia
- BesteProductAwards 2010Feitjes, weetjes en opvallende zaken
- BesteProductAwards 2010Testverantwoording
- BesteProductAwards 2010Wie werkten mee?

Dit onderzoek kwam tot stand met de deskundigen en experts van vele vaktijdschriften,-websites en programma's in Nederland. Zij gaven in november 2010 hun mening overde beste en slechtste producten van het jaar.