Volg ons

Philips HX9112

 • Poetsstand: standaard/clean
 • Timer: Ja
 • Laadstation: Ja
Bekijk de specificaties
Onze test
Philips HX9112: Een goede hulp bij het schoonhouden van je gebit, elke dag weer
7,8
De Philips sonicare FlexCare Platinum Grey elektrische tandenborstel masseert zacht je tandvlees. Dat is belangrijk, omdat je tandvlees gezond moet zijn, dat is het ophangapparaat van je tanden en kiezen. Stel je wordt orthodontisch behandeld, of je heb kronen of implanten in je mond. Dan helpt deze tandenborstel met het goed schoonhouden van je ge ...
Lees de hele test
Voordelen
 • Optimale verzorging van je gebit
 • Het is een prettig te gebruiken elektrische tandenborstel
 • Handige reisetui is meegeleverd, grijs/wit van kleur
 • Duidelijk geschreven handleiding
 • Neutraal grijs/wit van kleur, past dus in elke badkamer
 • Ergonomisch van vorm, de elektrische tandenborstel zelf is goed schoon te maken
 • Verklikker als je te krachtig de borstel op je tanden zet tijdens het poetsen, het handvat trilt licht als waarschuwing
 • Drie keuzes uit intensiviteit en drie poetsstanden
Nadelen
 • De accu-oplader mag iets groter zijn. Je moet wel goed opletten dat de houder goed op de acculader staat

Onze test
Consumententest | op
7,8

Philips HX9112: Een goede hulp bij het schoonhouden van je gebit, elke dag weer

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Philips sonicare FlexCare Platinum Grey elektrische tandenborstel masseert zacht je tandvlees. Dat is belangrijk, omdat je tandvlees gezond moet zijn, dat is het ophangapparaat van je tanden en kiezen. Stel je wordt orthodontisch behandeld, of je heb kronen of implanten in je mond. Dan helpt deze tandenborstel met het goed schoonhouden van je gebit. Ik ben beslist erg tevreden over deze tandenborstel, je gebit voelt goed schoon aan na elke poetsbeurt. De handleiding is goed te volgen. Alle onderdelen zijn compact verpakt. De sonicare FlexCare Platinum Grey is beslist kooptip waardig! Leuk om cadeau te krijgen, of om jezelf cadeau te doen.

Voordat ik mij volledig op het vrijwilligerswerk in de ouderenzorg heb gestort, ben ik maar liefst 33 jaar werkzaam geweest in de tandheelkunde, als allround tandartsassistente. Ik ken het vak door en door en heb het altijd met veel plezier gedaan. Het goed verzorgen van je gebit is erg belangrijk. In ons vak wordt toch vaak gesproken over het gebruik van een elektrische tandenborstel, waarvan je het gebruik kunt afwisselen met een reguliere tandenborstel. Het is heel belangrijk dat je op jonge leeftijd eerst goed leert poetsen met een gewone reguliere handtandenborstel. Daarna kun je er een elektrische tandenborstel naast gebruiken, maar welke kies je nu? Daar ga ik je bij helpen! Door de modellen die op de markt zijn, eens goed aan de uuhh tand te voelen…
Bernadette Willemsen
Bernadette Willemsen
Duiven • 6 reviews
Consumententester
vanaf 127,00
8,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
Je hebt de keuze uit drie poeststanden en drie intensiteitsinstellingen. Deze drie mogelijkheden kun je met elkaar gebruiken. Uiteindelijk heb je een modus gevonden waarbij je een stand gebruikt wat prettig aanvoelt bij het reinigen van je gebit. Als je met een elektrische tandenborstel poetst wordt je gebit echt goed schoon. Dat kun je met een handtandenborstel niet evenaren. Er zit een verklikker op de handgreep zodat je niet teveel kracht gebruikt om de borstelkop tegen een tand te zetten. Alles zo licht als een veer gebruiken. In de rubriek 'vormgeving/geluid' staat verder uitgeschreven waar de mogelijkheden op de houder kunt vinden bij de sonicare FlexCare Platinum Grey.
8,0
Poetsresultaat
(Weging 35%)
Deze Sonicare FlexCare Platinum Grey is voorzien van sonische technologie, waardoor de opzetborstel hoogfrequente bewegingen kan maken. Sonisch zijn de zijwaartse heen-en-weer bewegingen. De haren van de borstelkopjes komen goed tussen de tanden en kiezen om goed je gebit te reinigen. Handmatig kun je deze snelle bewegingen niet evenaren. Je gebit is echt schoon na een poetsbeurt met deze elektrische tandenborstel. Je tandvlees krijgt een massage, wat goed is voor een gezond tandvlees. Deze technologie heeft niet elke elektrische tandenborstel, wel bij alle sonicare tandenborstels. Je kunt de Philips Flexcare Platinum Grey goed naast een handtandenborstel gebruiken. Je verplaatst tijdens een poetsbeurt de borstelkop van tand naar tand, en natuurlijk ook van kies naar kies. De elektrische tandenborstel doet het werk, je hoeft zelf geen handmatige poetsbewegingen maken. Sterker nog, liever niet.
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
Nadat je alle onderdelen uit de verpakking gehaald hebt, en de handleiding gelezen hebt, steek je de stekker van de oplader in het stopcontact. Plaats dan de handgreep op de oplader, de accu wordt dan opgeladen. Zolang de lichtpuntjes knipperen is het nog niet helemaal opgeladen. De oplader heeft een snoer van circa één meter. Je hoeft de tandenborstel niet op het planchet te plaatsen, het snoer is voldoende van lengte om de elektrische tandenborstel op een andere plek te zetten. Het is een prettig apparaat in gebruik. Je klikt de borstelkop op de handgreep, vast is vast. Gebruik geen kracht met het bedienen van de tandenborstel, deze elektrische tandenborstel laat direct weten als je te hard drukt. Deze borstel heeft drie poetsstanden. Een gewone voor het dagelijks reinigen, één voor grondiger te reinigen, en één voor intensieve poetsbeurt. Ook drie intensiteitsinstellingen, die te combineren zijn met de poetsstanden. Als je dagelijks je tanden goed poetst, krijg je geen vlekken op je tanden die extra gereinigd moeten worden. Bij het gebruik van een elektrische tandenborstel heb je maar een klein beetje tandpasta nodig. De quadpacer geeft met tijdseintjes aan als je een kwadrant gereinigd hebt. Je hebt vier kwadranten in je mond, een volledige poetsbeurt zal ongeveer twee minuten zijn. De smarttimer geeft aan als de volledige poetsbeurt is voltooid. Na elke poetsbeurt hou je de borstelkop onder stromend water om deze goed schoon te spoelen. Neem je de Sonicare FlexCare Platinum Grey mee naar je vakantiebestemming? Dan kan dat in de meegeleverde etui. Zet dan ook de beschermkapjes over de borstelkopjes. Een elektrische tandenborstel is ook een goed hulpmiddel bij mensen met een beperking, bij wie de fijne motoriek verstoord is. Zij kunnen dan toch optimaal hun gebit reinigen. Ook als je orthodontisch behandeld wordt, of je krijgt implanten of kronen in je mond. Dat vraagt nogsteeds om een goede verzorging van je mond. Als de blauwe haren van de borstelkopjes wit worden, zijn ze aan vervanging toe. Het is sowieso raadzaam om elke drie maanden de borstelkopjes te vervangen.
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van het schrijven van deze review kost Philips sonicare FlexCare Platinum Grey. HX9112/12 circa 135 euro. Het kost wat, maar dan heb je ook wat waar je lang plezier van zult hebben.
7,0
Accu
(Weging 10%)
Het opladen van de accu van de elektrische tandenborstel kost tijd. Als de accu opgeladen moet worden, doe ik dat ’s nachts, de volgende ochtend staat de borstel weer gereed voor gebruik. Met een volle accu kun je beslist drie weken vooruit. Onderaan de handgreep kun je aan de lichtpuntjes zien of de houder opgeladen is. Als alle drie de lichtpuntjes branden is de accu vol. Persoonlijk vind ik de accu oplader wat fragiel voor de handgreep. Er is een houder voor de borstelkopjes bijgeleverd. De houder plaats je over de accu, dan is het minder fragiel. Een goede plek om de borstelkopjes op te zetten na gebruik. Zo heb je alles bij de hand.
8,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
Deze elektrische tandenborstel is groter dan de gemiddelde traditionele handtandenborstel. De handgreep van de Sonicare FlexCare Platinum Grey is licht in gewicht en is grijs/wit van kleur. Op de handgreep zit een knopje om hem aan en uit te zetten. Daaronder zie je drie kleine lichtpuntjes, daarmee kun je het verschil tussen krachtig en minder krachtig poetsen, waarnemen. Branden ze alle drie, dan is dat de krachtige manier van poetsen. Je kunt het een poetsvoorkeurslichtje noemen. Als deze lichtjes tijdens het poetsen knipperen, dan gebruik je teveel kracht om de borstelkop tegen de tand/kies te zetten. Daaronder zit een langwerpig knopje met een plusje en minnetje erop. Hier kun je de poetsintensiteit mee verhogen of verlagen. De fabrikant geeft aan dat je tanden met de White-modus extra schone/witte tanden kunt krijgen. Dat is een verkooppraatje, dat kan natuurlijk niet. Een tand heeft een kleur, die kunnen door poetsen niet witter worden. Op het handvat zit een modus om aan te geven op welke wijze je wilt poetsen. Het lichtpuntje geeft aan voor welke poetsmodus je gekozen hebt. Je hebt de keuze uit clean, white of deep clean. Met het langwerpige knopje kun je kiezen voor een andere poetsmodus. Helaas krijg je bij de keuze “white” geen wittere tanden. Op de handgreep zit anti-slip, dat is prettig voor een stevige grip. Op de handgreep kun je het borstelkopje klikken. De haren van het borstelkopjes voelen zacht aan, wat goed voor je tandvlees is. Onderaan de handgreep zit de oplaadindicator. Hieraan kun je zien of de handgreep opgeladen moet worden. Het geluid wat deze elektrische tandenborstel maakt is een zoemend geluid. Als je de borstel te krachtig tegen een tand/kies drukt, maakt dat een iets ander geluid, de lichtpuntjes gaan knipperen en de handgreep geeft een trillend gevoel. Beslist niet storend om te horen of voelen. Het geheel is mooi strak om te zien en ergonomisch van vorm. Ligt prettig in de hand. Deze uitvoering is neutraal van kleur en past dus in elke badkamer. Het is een prettig apparaat om te gebruiken voor het onderhoud van je gebit.
7,0
Accessoires
(Weging 5%)
In deze verpakking zit één handgreep, twee verschillende borstelkopjes met beschermkapjes, een hard kunststof reisetui wat handig kan zijn als je op vakantie gaat, een oplader met snoer en een borstelhouder die over de accu geplaatst kan worden. Mocht je met iemand de handgreep willen delen, koop dan een extra opzetborstel. Dat kan met de Sonicare FlexCare Platinum Grey. De beschermkapjes over de borstelkopjes plaatsen, dan zijn de borstels hygiënisch verpakt voor je vakantietrip in de reisetui. Een tip: laad de accu voor je vakantie helemaal op, dan heb je daar geen omkijken meer naar. Je hebt niet overal 220 volt.

7,8
Eindscore test
Philips HX9112

Testen van Philips HX9112
Gemiddelde score redacteuren
7,5
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips HX9112
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,5
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,5
Website testen
De Philips HX9112 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Philips HX9112; helpt je met het goed schoonhouden van je gebit, elke dag weer
7,8
1-3-2017
BesteProduct.nl

De Philips sonicare FlexCare Platinum Grey elektrische tandenborstel masseert zacht je tandvlees. Dat is belangrijk, omdat je tandvlees gezond moet zijn, dat is het ophangapparaat van je tanden en kiezen. Stel je wordt orthodontisch behandeld, of je heb kronen of implanten in je mond. Dan helpt deze tandenborstel met het goed schoonhouden van je gebit. Ik ben beslist erg tevreden over deze tandenborstel, je gebit voelt goed schoon aan na elke poetsbeurt. De handleiding is goed te volgen. Alle onderdelen zijn compact verpakt. De sonicare FlexCare Platinum Grey is beslist kooptip waardig! Leuk om cadeau te krijgen, of om jezelf cadeau te doen.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
4,5
Prijs / kwaliteit
De Philips HX9112 kun je kopen, maar we raden je aan om hem te vergelijken met andere Tandenborstels in de ranglijst. Er zijn voor € 127,00 betere Tandenborstels verkrijgbaar.
expertscore
7,5
laagste prijs
€ 127,00
prijs/kwaliteit
4,5

Reviews van de Philips HX9112

Gemiddelde score gebruikers

-
Consumenten hebben hun mening over de Philips HX9112 nog niet gedeeld. Heb jij de HX9112 gekocht? Deel je ervaringen voor consumenten die overwegen deze Tandenborstel van Philips te kopen.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nlSpecificaties

Functies
Snelheid instelbaar
Ja
Sonische technologie
Ja
Poetsstand
standaard/clean
Poetsbewegingen
31000 per minuut
Extra's
Elektrische flosser
Nee
Monddouche
Nee
Kinderborstel
Nee
Timer
Ja
Kleuren
grijs, wit
Opladen
Laadstation
Ja
Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
HX9112/12, HX911212
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2015
Op Kieskeurig sinds
september 2015
Releasedatum
juli 2015
EAN
0871010371318, 8710103713180, 8710103732600, 8710103713203
Website
-
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
7
Beoordeling experts
7,5
Beoordeling consumenten
-
Prijs / kwaliteit
4,5