Volg ons

Philips Sonicare HX6712 HealthyWhite

Voor- en nadelen van de Philips Sonicare HX6712 HealthyWhite

Voordelen

  • Simpel in gebruik
  • Zeer schoon gevoel
  • Gladde, witte tanden
  • Geen onnodige accessoires

Nadelen

  • Lelijke kleur
  • Kietelt

Onze test
Expertreview | op
8,4

De Philips Healthy White: een uitgeklede topper

8 - Score Badge BesteProduct.nl

De Healthy White is eigenlijk het beste uit de Philips lijn, maar dan zonder alle poespas zoals zesendertig verschillende poetsstanden, UV reinigings bakjes, etuis e.d. Hij poetst je tanden en dat doet hij gewoon erg goed. Na het poetsen heb je een heerlijk glad gebied. Als je deze manier van sonisch poetsen niet gewend bent, zul je in het begin wel even schrikken. Het kan namelijk flink kietelen en zelfs een beetje irritant zijn. Als je eraan went is dat top, dan heb je gewoon een erg goede tandenborstel. Doe je dat niet, dan kun je beter voor de Oral-B lijn gaan. Die poetst namelijk op een heel andere manier.

Apparaten moeten doen wat de fabrikanten beloven, en uiteraard waarvoor mensen betalen. Dat is mijn uitgangspunt als ik producten test. Dat geldt voor de tablets, de smartphones, maar net zo goed voor elektrische tandenborstels en scheerapparaten. En ik heb een hekel aan producten die onnodig ingewikkeld zijn of zinloze toevoegingen hebben. Hou het simpel, dat werkt vaak het beste.
Bart Boonstra
Bart Boonstra
Utrecht • 98 reviews
Redacteur
vanaf 70,99
Apparaten moeten doen wat de fabrikanten beloven, en uiteraard waarvoor mensen betalen. Dat is mijn uitgangspunt als ik producten test. Dat geldt voor de tablets, de smartphones, maar net zo goed voor elektrische tandenborstels en scheerapparaten. En ik heb een hekel aan producten die onnodig ingewikkeld zijn of zinloze toevoegingen hebben. Hou het simpel, dat werkt vaak het beste.
Bart Boonstra
Bart Boonstra
Utrecht • 98 reviews
Redacteur
9,0
Prijs
(Weging 10%)
75 euro voor een tandenborstel is natuurlijk best geld, maar neem van mij aan dat dit geld goed besteed is. Het is een prima tandenborstel die hele goede resultaten gaat leveren. Je krijgt bij deze tandenborstel ook nog eens twee borstelkopjes. En die dingen zijn duur, dus dat is alleen maar fijn.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
Deze tandenborstel heeft twee poetsstanden: Clean en Clean & White. Na minuten lang proberen heb ik het echte verschil tussen de twee niet echt kunnen herkennen. Bij Clean & White vibreert hij nog net even wat harder, misschien. Maar dat is het. Ik kan overigens goed leven met deze twee standen, want laten we eerlijk zijn: al die standen probeer je één keer uit en daarna nooit meer.
8,0
Poetsresultaat
(Weging 35%)
In tandenpoetsland zijn er grof gezegd twee kampen: Oral-B en Philips. Ze hebben beiden hun voor- en nadelen en hanteren twee totaal verschillende technieken. Het is een kwestie van smaak, want er zijn orthodontisten en tandartsen die hun voorkeur uitspreken voor beide merken. Deze Healthy White komt dus uit het kamp van Philips en heeft zijn befaamde sonische techniek. Dat betekent: vibreren als een gek. Dat snelle trillen gaat 'sonisch' snel, wat een hoop tandplak en vuil weg trilt. Je krijgt geen gladdere tanden dan van deze Philips tandenborstels. Dat is ook bij de Philips Healthy White het geval. Het is wel even wennen, want trillen op een dergelijke snelheid heeft het neven effect dat het kietelt. Daarom trilt het apparaatje de eerste paar keer ook beduidend langzamer om je tanden, tandvlees, je lippen en je tong even te laten wennen aan de manier van poetsen. Het is niet de bedoeling dat je gaat meepoetsen met deze tandenborstel. Hij moet bij elke tand even worden stilgehouden. Daardoor kan het wel zijn dat het vuil tussen de tanden niet altijd even goed weggaat. Flossen is daarom ook naast het gebruik van deze tandenborstel geen overbodige luxe.
10,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
Door die twee standen wordt deze tandenborstel extreem makkelijk te gebruiken. Hij heeft één hele knop, waarmee je hem aan en uit kunt zetten en waarmee je de tweede stand kunt selecteren. Ik kan me niet voorstellen dat iemand het boekje erbij hoeft te pakken. Er zit een lampje aan de voorzijde dat aangeeft wanneer de batterij leeg is. Ook geeft de tandenborstel door middel van een lichte onderbreking in het poetsen en een beschaafd piepje aan dat je van mondkwadrant moet wisselen.
10,0
Accu
(Weging 10%)
De accu van dit apparaat gaat maar liefst drie weken mee, als er vier minuten per dag gepoetst wordt. Dat is bizar lang. Hiermee schaart hij zich tot de meest krachtige accu's in elektrisch tandenborstelland. Erg prettig.
6,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
Over smaak valt te twisten natuurlijk, maar als ik Philips was geweest had ik deze tandenborstel een andere kleur gegeven. Het blauwige groen doet mij teveel aan de tandarts, of aan de jaren 60 meubels van mijn grootouders denken. Het geluid is door zijn hoge snelheid niet erg hard. Meer een relaxte mug.
6,0
Accessoires
(Weging 5%)
Deze tandenborstel kost je rond de 75 euro. Daarvoor krijg je de tandenborstel, twee borstelkopjes, een oplader en een plastic houdertje. Allemaal nuttig en niets teveel of te weinig. Je krijgt precies waarvoor je betaalt.

8,4
Eindscore test
Philips Sonicare HX6712 HealthyWhite

Reviews van de Philips Sonicare HX6712 HealthyWhite

Gemiddelde score gebruikers

8,0
Inmiddels hebben 123 gebruikers hun mening gedeeld over de Sonicare HX6712 HealthyWhite van Philips en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Sonicare HX6712 HealthyWhite vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
6,0
Na wennen aan het gezoem bevalt deze ...
Door Frederiek op 9-7-2018

Na wennen aan het gezoem bevalt deze tandenborstel goed en zorgt voor goede gebitsreiniging. Echter nu 2x na een jaar stuk, gaat spontaan aan en wil niet meer opgeladen worden. Niet Philips waardig !

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
Philips Sonicare zijn hele slechte tandenborstels. Ze ...
Door John-Pierre op 16-9-2017

Philips Sonicare zijn hele slechte tandenborstels. Ze doen het goed en ze lijken van goede kwaliteit, maar ze gaan steeds rond het einde van de garantieperiode kapot. Wij hebben een set van 2 van deze borstels in huis. De eerste set ging net in de garantie kapot: nieuwe gekregen. De 2e set ging net buiten de garantie kapot: geen nieuw want het waren al vervangingsborstels en het was buiten de garantie. We kregen wel een kleine korting. Van de 3e set is inmiddels de eerste borstel kapot en binnen de garantieperiode vervangen en de tweede borstel is bijna kapot (want de lampjes blijven aan).

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Heb 1 keer een Braun gehad en ...
Door Chris van Seggelen op 29-6-2017

Heb 1 keer een Braun gehad en hierna een Philips Sonicare en was meteen verkocht. Super schoon poetsresultaat en de accu gaat lang mee. Enige nadeel is dat de tandenborstel er doorgaans na de garantieperiode mee ophouden; zo na 3 jaar. Inmiddels ben ik aan mijn 3e Sonicare die er zo na 3 jaar mee stopt. Anderzijds is de prijs, uitgesmeerd over 3 jaar, wel te accepteren.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

1,0
De hele Philips Sonicare is van een ...
Door JPCNL op 20-5-2017

De hele Philips Sonicare is van een erg slechte kwaliteit! Ik heb de Sonicare Duo HX6972/34 met 2 borstels HX6972/10 in 2011 gekocht. Na 1,5 jaar ging de ene kapot en een half jaar later de tweede. In 2013 kreeg ik dus nieuwe, de HX6950/BH, maar ook die gingen binnen 2 jaar kapot. Omdat het al een vervangingsproduct betrof kreeg ik geen nieuwe meer. Wel een kortingsvoucher, om in de Philips online winkel te besteden, maar ook met de korting eraf bleek een nieuwe houder elders goedkoper. Het was toen 2015 en ik heb toch weer een nieuwe sonicare gekocht, de HealthyWhite HX6712/43 maar ook deze is nu na iets meer dan 2 jaar kapot. Nu krijg ik weer wel een nieuwe. Ik ben erg benieuwd hoe lang die het vol houdt.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

8,5
Sinds Sonicare is overgenomen door Philips is ...
Door Moniek op 29-7-2016

Sinds Sonicare is overgenomen door Philips is hij er niet degelijker op geworden... Vroeger 1998 - 2002 waren ze nog vrij groot, maar gingen veel langer mee. De sonische kracht ontstaat door het zeer hoge aantal poetsbewegingen per minuut, ik meen 36000. Geen ronddraaiend borsteltje maar een uiterst zachte borstel in de vorm van een ouderwetse handtandenborstel. Door het hoge aantal poetsbewegingen worden de vloeistoffen vermengd met tandpasta in een trilbeweging omgezet waardoor ook voedselresten ook loslaten op minder goed bereikbare plekjes. Een kwadrant-timer geeft een puls waardoor het volgende kwart vh gebit onderhanden moet worden genomen. Zo krijgt het gebit de aandacht die het nodig heeft. Een verademing in vergelijking met de hakkelaars van andere merken die ook te harde borsteltjes hebben. Het is een misvatting dat harde borstels goed zijn om mee te poetsen. Fout! je poetst er meer overheen dan dat je de fragiele randjes vh tandvlees schoonpoetst. Bovendien verniel je je tandvlees er onherroepelijk mee! Een zacht borsteltje komt wel goed op die plekken. Het geluid zonder borsteltje is heel zacht. Helaas is t met borsteltje n behoorlijk geluid. Ondanks deze kleine bezwaren is het voor mij nog steeds de beste elektrische tandenborstel op de markt. De bijbehorende borsteltjes zijn duur maar gaan langer mee omdat je ze niet te hard op je tanden moet zetten.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

8,0
De tandenborstel werkt nog steeds erg goed. ...
Door Dhr Schrok op 10-6-2016

De tandenborstel werkt nog steeds erg goed. de accu gaat lang mee, het gebruiksgemak is goed. Poetst goed.het geluid went maar is best had en irritant.

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

8,5
Poetsresultaat is goed, accu gaat lang mee. ...
Door Dhr Schrok op 21-2-2016

Poetsresultaat is goed, accu gaat lang mee. Het apparaat maakt voor mijn gevoel wel veel geluid, maar misschien moet ik hier nog aan wennen

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

8,5
Super fijn! Kan niet anders zeggen. Afgelopen maand ...
Door ElisabethB93 op 13-10-2015

Super fijn! Kan niet anders zeggen. Afgelopen maand op vakantie geweest, maar de oplader vergeten.. Oke, het is maar een tandenborstel die je overal wel kan kopen, maar fijn is anders. Uit eindelijk is hij helemaal niet uitgevallen en heeft hij het drie weken volgehouden!

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

8,0
de Philips sonicare bevalt zo goed dat ...
Door Briekies op 1-7-2015

de Philips sonicare bevalt zo goed dat we nog een hebben besteld nu heeft de hele familie een. We hebben ze met meerdere standen zo heb je clean and white. Als je daar mee je tandenpoetst worden je tanden op den duur echt witter. Ook geen commentaar van de tandarts. Het is echt een goede tandenborstel ik vind hem beter dan een van oral-B terwijl tandartsen deze aanraden raad ik je de Philips sonicare aan. :)

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
makkelijk ding en je tanden trillen niet ...
Door ChillieWillie op 28-6-2015

makkelijk ding en je tanden trillen niet uit je mond! Ik ken alleen die oude roterende borstels. Hopen dat hij het nog lang vol gaat houden. oplader ziet er ook chique uit

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips Sonicare HX6712 HealthyWhite
Gemiddelde score redacteuren
8,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips Sonicare HX6712 HealthyWhite
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,0
Website testen
De Philips Sonicare HX6712 HealthyWhite is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
De Philips Healthy White: een uitgeklede topper
8,4
3-3-2015
BesteProduct.nl

De Healthy White is eigenlijk het beste uit de Philips lijn, maar dan zonder alle poespas zoals zesendertig verschillende poetsstanden, UV reinigings bakjes, etuis e.d. Hij poetst je tanden en dat doet hij gewoon erg goed. Na het poetsen heb je een heerlijk glad gebied. Als je deze manier van sonisch poetsen niet gewend bent, zul je in het begin wel even schrikken. Het kan namelijk flink kietelen en zelfs een beetje irritant zijn. Als je eraan went is dat top, dan heb je gewoon een erg goede tandenborstel. Doe je dat niet, dan kun je beter voor de Oral-B lijn gaan. Die poetst namelijk op een heel andere manier.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,0
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Philips Sonicare HX6712 HealthyWhite te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de Sonicare HX6712 HealthyWhite de € 70,99 waard is.
expertscore
8,0
laagste prijs
€ 70,99
prijs/kwaliteit
8,0

Laagste prijzen Philips Sonicare HX6712 HealthyWhiteSpecificaties van Philips Sonicare HX6712 HealthyWhite

Functies

Sonische technologie
Ja
Poetsstand
sensitive, standaard/clean, whitening
Poetsbewegingen
31000 per minuut

Extra's

Kinderborstel
Nee
Extra Body
Ja
Timer
Ja
Kleuren
groen, wit

Opladen

Laadstation
Ja
Bedrijfstijd
84 min.

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
HX6712/43, HX 6712/43
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2014
Releasedatum
May 2014
EAN
8710103678649, 8710103678656, 8710103730866
Type/soort
elektrische tandenborstel

Extra

Kleur(en)
wit, groen
Fabrikant kleur(en)
groen, wit
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
8,0
Beoordeling consumenten
8,0
Prijs / kwaliteit
8,0