Volg ons

Oral-B Prof Care 500

Voor- en nadelen van de Oral-B Prof Care 500

Voordelen

  • Prijs
  • Reinigt zeer goed
  • Naast oscillerende-roterende ook pulserende borstelbeweging
  • Gemakkelijk te reinigen

Nadelen

  • Accuduur maar 35 minuten

Onze test
Expertreview | op
7,5

Oral-B Professional Care 500 poetst goed: niets meer, niet minder

7 - Score Badge BesteProduct.nl

Heb je geen zin om veel geld uit te geven aan een tandenborstel, maar wil je toch meer resultaat dan bij een handtandenborstel, ga dan voor deze Professional Care 500. Als je uiterlijk, een grotere accu, poetsstanden en accessoires belangrijk vindt, moet je deze tandenborstel links laten liggen. Er zijn veel uitgebreidere modellen te koop.

Apparaten moeten doen wat de fabrikanten beloven, en uiteraard waarvoor mensen betalen. Dat is mijn uitgangspunt als ik producten test. Dat geldt voor de tablets, de smartphones, maar net zo goed voor elektrische tandenborstels en scheerapparaten. En ik heb een hekel aan producten die onnodig ingewikkeld zijn of zinloze toevoegingen hebben. Hou het simpel, dat werkt vaak het beste.
Bart Boonstra
Bart Boonstra
Utrecht • 98 reviews
Redacteur
vanaf 41,95
Apparaten moeten doen wat de fabrikanten beloven, en uiteraard waarvoor mensen betalen. Dat is mijn uitgangspunt als ik producten test. Dat geldt voor de tablets, de smartphones, maar net zo goed voor elektrische tandenborstels en scheerapparaten. En ik heb een hekel aan producten die onnodig ingewikkeld zijn of zinloze toevoegingen hebben. Hou het simpel, dat werkt vaak het beste.
Bart Boonstra
Bart Boonstra
Utrecht • 98 reviews
Redacteur
9,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van schrijven is deze Professional Care 500 zo'n 35 euro. Je krijgt waar voor je geld. Hij doet namelijk wat hij belooft; je tanden goed schoonmaken. Niets meer en niets minder.
6,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
Dit low end model is simpel maar doeltreffend. Hij maakt je tanden schoon en dat doet hij in welgeteld één stand. Maar dat doet hij wel erg goed. Dus als je denkt toch niets te willen met andere poetsstanden, is dit meer dan genoeg. Hij heeft wel een druksensor. Hij stopt met pulseren als je teveel druk uitoefent. Als je dan druk loslaat gaat hij weer pulseren en weet je dat je goed zit. Ook heeft hij een timer, die een kort ritme verschil aangeeft om de dertig seconden. Je weet dan dat je van mondkwadrant moet wisselen. Ook heeft hij een accu indicator, die gaat branden als je accu bijna leeg is.
7,0
Poetsresultaat
(Weging 35%)
Dat dit een bewezen techniek is, merk je toch al snel als je je tanden een week met deze tandenborstel gepoetst hebt. Je al snel dat je gladdere tanden krijgt. Die gladdere tanden zijn het resultaat van het werk dat het borstelkopje doet. Die oscilleert, roteert en pulseert namelijk. Oscilleren is een dure benaming voor heen en weer bewegen. Door het oscilleren en pulseren komt het plak los en met de roterende beweging wordt het plak verwijderd. Het borstelkopje dat wordt meegeleverd is overigens prima, met verschillende haartypen voor verschillende doeleinden.
10,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
De aan/uit knop zit aan de voorkant. Als je die indrukt gaat hij aan en uit. Je laadt hem op via het bijgeleverde dockingstation. Meer is het niet. Moeilijker is het ook niet. Belangrijk bij deze techniek van poetsen is dat je het werk door de tandenborstel moet laten doen. Ga dus geen poetsbewegingen maken, maar houd de tandenborstel kort stil bij elke tand, onder meerdere hoeken. Dit is te lezen in de handleiding. Je kunt overigens ook andere opzetborstels van Oral-B gebruiken, zoals de Trizone borsteltjes.
7,0
Accu
(Weging 10%)
Je zult om de 7 dagen je tandenborstel moeten opladen. Dat duurt ongeveer 14 uur.
6,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De tandenborstel ziet er goedkoop uit en dat voel je ook als je hem vast hebt. Hij is erg licht door het goedkope plastic. Hij heeft wel een lekkere grip door de rubberen zijkanten. Als je hem aandoet klinkt er een vrij hard geluid dat wat mechanisch aandoet.
4,0
Accessoires
(Weging 5%)
De Professional Care 500 wordt meegeleverd met welgeteld 1 opzetborsteltje en een dockingstation om hem op te laden. Alles wordt overigens in hard plastic geleverd, wat erg onhandig open te krijgen is en zelfs voor dit low-end model wel erg goedkoop overkomt.

7,5
Eindscore test
Oral-B Prof Care 500

Reviews van de Oral-B Prof Care 500

Gemiddelde score gebruikers

8,0
Inmiddels hebben 41 gebruikers hun mening gedeeld over de Prof Care 500 van Oral-B en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Prof Care 500 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
8,5
Super tandenborstel! Lekker zacht voor het tandvlees... ...
Door Hanneke85 op 29-10-2014

Super tandenborstel! Lekker zacht voor het tandvlees... Het opladen duurt lang, maar daarna kan hij er weer een dag of 4 tegenaan! Het enige wat lastig is, is dat je vrij hard op het aan/uit knopje moet duwen. En je moet door alle 'programma's heen wil je hem uitzetten. Verder een prima, degelijke borstel waarmee je tanden beduidend schoner, gladder en witter zijn!

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

9,0
oralB 600, super borstel, Schone tanden ...
Door made67 op 30-9-2014

oralB 600, super borstel, Schone tanden na de poets tijd die is aangegeven.Makkelijk te gebruiken. Heb alleen geen idee hoe de timer werkt Test deze voor lekker leven. Had veel eerder een elektrische moeten aanschaffen.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
De Oral-B 600 is een krachtige elektrische ...
Door YdieresiS op 29-9-2014

De Oral-B 600 is een krachtige elektrische tandenborstel. De ingebouwde timer zorgt ervoor dat je lang genoeg poetst en door de krachtige reiniging wordt er meer tandplak verwijdert dan met een gewone handtandenborstel. De tandenborstel zit stevig in elkaar en heeft voldoende capaciteit om een week mee te poetsen zonder opnieuw te hoeven opladen. Ik nam de tandenborstel in gebruik en dacht dat ik wel lang genoeg poetste, maar met de ingebouwde timer weet ik nu dat twee minuten langer duurt dan ik in het verleden hanteerde. Ondanks dat de tandeborstel erg krachtig is, heb ik nog geen bloedend tandvlees ervaren. Het enige nadeel van deze borstel is dat hij na even in en uit schakelen (om bijvoorbeeld te reageren op mijn vrouw) de timer opnieuw begint, je moet dan weer de complete twee minuten doorlopen. Verder is dit een top tandenborstel.

- - -

In bezit: maand
Via Kieskeurig.nl

7,5
Product voldoet goed, op de gemonteerde accu ...
Door ducati10 op 4-1-2014

Product voldoet goed, op de gemonteerde accu na. Al heel snel heb ik de accu's van 2 borstels vervangen voor een betere kwaliteit. dit vind ik slecht. Voor een paar euro meer kan een goede accu worden gemonteerd.

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

7,0
Maakt inderdaad heel veel geluid, en lijkt ...
Door Queenmum op 22-10-2013

Maakt inderdaad heel veel geluid, en lijkt het of er een klopboor bezig is. Maakt je gebit wel goed schoon. Het opladen duurt vele uren, zowel bij het apparaat van mijn man als die van mij. Dit moet toch veel beter kunnen? Je doet er ongeveer een week mee als hij opgeladen is.

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een turbo van een tandenborstel. Mijn oude ...
Door Janke53 op 26-3-2013

Een turbo van een tandenborstel. Mijn oude moest is steeds vaker opladen. Deze is een stuk krachtiger. Mijn tanden worden er super glad van. Zelfs de tandsteen die ik had is weg. Voor 25 € bij Kruitvat gekocht.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Een fijne tandenborstel! Heeft timer (ook fijn) ...
Door xAnneJ op 26-3-2012

Een fijne tandenborstel! Heeft timer (ook fijn) en gaat al heel lang mee. Schoonmaken doe ik door na gebruik de tandenborstel aan te doen en onder de kraan te houden. Dan het opsetborsteltje onder de kraan en daarna de tandenborstel zelf (kraan wel volluit draaien). 1x in de week reinig ik de tandenborstel (niet de opzetborsten) met een schoonmaak sopje. Sinds het gebruik van deze elektrische tandenborstel (voorheen een gewone normale tandenborstel) zijn mijn tanden aanzienelijk witter geworden en het voelt ook echt schoner aan! Echt een aanrader!

- - -

In bezit: half jaar
Via Kieskeurig.nl

3,5
Ongelooflijk slecht: of iemand met een hamer ...
Door Karin Grun op 12-2-2012

Ongelooflijk slecht: of iemand met een hamer op je tanden staat te meppen, 50 euro weggegooid geld; dat Oral-B deze borstel durft te verkopen, is een schandaal. Was een paar jaar de Sonic Complete gewend, een van die borstels laadt niet meer op, en we dachten dat de techniek niet stilgestaan had, dus dat een goedkopere borstel vast net zo goed en prettig zou zijn als die oude Sonic Complete. Niet dus! Niet kopen!

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Van alle tandenborstels is Oral-B nog steeds ...
Door Ton5 op 22-5-2011

Van alle tandenborstels is Oral-B nog steeds de beste. Dat geldt ook voor de electrische varianten. Vele tandarsten adviseren dus ook in deze richting. De oral-B professional care 500 is gewoon simpel en eenvoudig in zijn uitvoering. De oscilerende werking od sonische technologie om tussen je tanden te poetsen is onzin. Daarvoor moet je voor het tandenpoesten tandenstokers gebruiken. De timer is heel handig, maar je kunt hemm ook zonder timer laten werken gelijk je wilt. De timer zit op de blaowe knop, daaronder of op de achterkant zit de gewone bediening. Over de duur van de batterij ben ik ook tevreden, die houdt ongeveer 8 á 10 dagen, Alles bij elkaar een gewoon, simpel degelijk model.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

3,5
Heb op aanraden van anderen ook maar ...
Door KoosKoets1964 op 14-2-2011

Heb op aanraden van anderen ook maar eens een Braun proficare gekocht. Was niet duur, maar dan...dan slijt het borsteltje best snel weg en moet je nieuwe kopen. Kosten veel te veel geld! 4 voor € 20,-!! Voor een stukje plastic, belachelijk!! En ik ben er niet eens tevreden over, maakt veel te veel herrie. Kan geen TV of radio meer luisteren tijdens het poetsen, en m'n partner wordt er ook gek van. Dan heb ook meer gaatjes dan ooit, terwijl ik langer poets dan voorgeschreven nu. Heb geen schoon gevoel in de mond. Vroeger wel met de hand. Waardeloos ding, ga weer normale handborstels kopen.

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Oral-B Prof Care 500
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Oral-B Prof Care 500
Aantal testen:
4
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Oral-B Prof Care 500 .
Website testen
Wat vonden andere testers van de Oral-B Prof Care 500 ? Onze eigen test van de Prof Care 500 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Oral-B Professional Care 500 poetst goed: niets meer, niet minder
7,5
28-5-2013
BesteProduct.nl

Heb je geen zin om veel geld uit te geven aan een tandenborstel, maar wil je toch meer resultaat dan bij een handtandenborstel, ga dan voor deze Professional Care 500. Als je uiterlijk, een grotere accu, poetsstanden en accessoires belangrijk vindt, moet je deze tandenborstel links laten liggen. Er zijn veel uitgebreidere modellen te koop.

BesteProduct.nl
Magazine testen
9,3
Test
1-5-2011
7,2
Consumentengids
1-4-2012
7,4
Consumentengids
1-4-2012
8,0
Prijs / kwaliteit
De Oral-B Prof Care 500 is een prima Tandenborstel om te kopen. De Prof Care 500 is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 41,95 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
7,8
laagste prijs
€ 41,95
prijs/kwaliteit
8,0

Laagste prijzen Oral-B Prof Care 500Specificaties van Oral-B Prof Care 500

Functies

Snelheid instelbaar
Nee
Sonische technologie
Nee , Ja
Poetsstand
standaard/clean , gum care
Pulserende bewegingen
20000 per minuut
Poetsbewegingen
8800 per minuut, 7600 per minuut

Extra's

Elektrische flosser
Nee
Monddouche
Nee
UV-reiniging
Nee
3D-effect
Ja
Kinderborstel
Nee
Opzetborstels opbergen
Nee
Timer
Ja
Kleuren
blauw, wit , oranje , paars , groen
Extra Body
Ja , Nee

Opladen

Laadstation
Ja
Bedrijfstijd
30 min., 168 min.
Oplaadtijd
12 uur

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
63746703, BCARE500REIS, BCARE500, CARE500REIS, D16513.1, 077718 , , 4210201828235 , HA-TRID16513CLS , 4210201039075 , 054757
Toelichting partnumber
Blauw , Oranje , - , Purple , Wit/blauw , Groen
Introductie model
2010 , 2018 , 0 , 2016
Releasedatum
December 2013 , October 2011 , July 2013
EAN
4210201833130, 4210201077718, 4210201089520 , 4210201846680 , 4210201828235 , 4210201802754 , 4210201839255 , 4210201077633 , 4210201846581 , 4210201039037 , 4210201039075 , 4210201846666 , 4210201104773 , 4210201054757
Terugslagfunctie
Ja
Type/soort
elektrische tandenborstel

Overig

Overige bijzonderheden
Ni-MH-batterij met laadindicator: gaat ruim twee weken mee zonder op te laden (twee keer per dag twee minuten). Indicator® borstelhaar: verkleurt tot halverwege om aan te geven wanneer de borstelkop aan vervanging toe is.
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
8,0
Prijs / kwaliteit
8,0