Volg ons

Philips Sonicare HX9393

Voor- en nadelen van de Philips Sonicare HX9393

Voordelen

  • Erg stil
  • Geschikt voor gevoelig tandvlees
  • Grondig poetsen
  • Verfrissend en stijlvol ontwerp

Nadelen

  • Prijzig
  • Opzetborstels minder breed beschikbaar

Onze test
Consumententest | op
8,7

Philips Sonicare DiamondClean: Comfortabel en geruisloos poetsen

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Een premium tandenborstel. Het klinkt raar, maar het is een stempel die deze Sonicare van Philips zeker verdient. Alles van de oplader tot de poetservaring voelt premium en van hoge kwaliteit. De tandenborstel is daarnaast ook nog eens lekker stil waardoor je 's ochtends vroeg of 's avonds laat niet bang hoeft te zijn dat de rest van het huishouden wakker wordt. Het grootste voordeel is echter het uitstekende poetsresultaat zonder dat het vervelend is voor je tandvlees. De prijs van 130 euro is hoog en het aantal mogelijkheden is beperkt, maar door de hoge algehele kwaliteit is het toch een aanrader.

Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Consumententester
vanaf 149,99
Roel is freelance reviewer bij Reshift en daarnaast een professional in microelektronica en biotechnologie. Roel houdt zich bezig met computer hardware zoals videokaarten en monitoren, maar ook andere consumentenproducten komen aan de beurt.
Roel Stortelder
Roel Stortelder
Haarlem • 132 reviews
Consumententester
7,0
Prijs
(Weging 10%)
Op het moment van schrijven is de prijs zo'n 170 euro. Dat is erg veel voor een tandenborstel, vooral voor eentje zonder smartphone-app of andere interessante extra's. Wel biedt Philips een bijzondere poets-ervaring en een setje mooie accessoires.
7,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
Voor een tandenborstel met een prijs ver in de honderd euro, vallen de mogelijkheden behoorlijk tegen. De tandenborstel heeft vijf verschillende poets-standen en daar blijft het bij. Er is dus géén app, géén druksensor en ook andere technieken die je poetsroutine kunnen verbeteren zijn achterwege gelaten.
9,0
Poetsresultaat
(Weging 35%)
Ik ben uiteraard geen tandarts, maar vergeleken met een reguliere elektrische tandenborstel lijkt Philips de claims redelijk waar te maken. Of de Sonicare daadwerkelijk tien keer meer tandplak verwijdert zoals de verpakking beweert is natuurlijk moeilijk om na te gaan, maar na ongeveer twee weken voelen mijn tanden verrassend glad. Het grootste voordeel is echter hoe de tandenborstel dat doet. Het borsteltje draait namelijk niet zoals je gewend bent van andere tandenborstels, maar schudt op een zeer hoge frequentie heen en weer. Het resultaat is erg comfortabel voor je tandvlees, zelfs op de meest hardnekkige stand. Daardoor heb je meer de neiging om alle hoekjes van je mond te poetsen, met een frisser mondgevoel als gevolg. Het puntje aftrek geven we omdat Philips je niet beschermt tegen te hard drukken of andere schoonheidsfoutjes tijdens het poetsen. Verkeerd poetsen wordt dus niet afgestraft zoals de modellen van Oral-B dat wel doen. Philips heeft een vergelijkbare tandenborstel die dat wel doet (DiamondClean Smart), maar die is nog weer een stuk duurder. Let er overigens op dat de meest hardnekkige stand (Deep Clean) ook langer poetst. Je krijgt dan drie minuten de tijd om je tanden schoon te borstelen, opgedeeld in vier delen van 45 seconden.
9,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
Met maar één knop kan er weinig fout gaan in het gebruik. De knop gebruik je om de tandenborstel in te schakelen en om te wisselen tussen de verschillende poetsstanden, maar ook om de tandenborstel na het poetsen uit te schakelen. De borstel onthoudt de laatst gebruikte poetsstand, dus je hoeft niet elke keer door vijf modi te wisselen als je graag de Deep Clean-stand gebruikt.
10,0
Accu
(Weging 10%)
Met de eerste stand (Clean) geactiveerd, houdt een opgeladen tandenborstel het ruim 35 poetsbeurten vol. Dat betekent dat je ongeveer twee à drie weken met de tandenborstel kunt blijven poetsen voordat de accu leeg is. Genoeg voor de meeste vakanties en het langst dat we tot nu toe tegen zijn gekomen. Ga je langer dan drie weken op reis, dan hoeft het zware oplaadglas niet mee, want het reis-etui kan met een usb-kabel worden aangesloten om op te laden.
10,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
Wat een stilte! Dat is het eerste wat ik dacht toen ik deze tandenborstel gebruikte. Het typische ratelgeluid van een elektrische tandenborstel is bij deze Philips niet aanwezig. In plaats daarvan is het een vrij hoogfrequent geluid, maar wel op een lekker laag volume. De Philips Sonicare ziet er daarnaast prachtig uit en voelt heerlijk in de hand. Het plastic heeft een fluweel-achtige coating waardoor de tandenborstel zacht aan voelt, terwijl het in werkelijkheid van hard plastic is gemaakt. Het zware glas waar je de tandenborstel in zet om op te laden geeft ook een zeer luxe gevoel en kan makkelijk schoon gemaakt worden omdat hij zelf geen elektrische delen bevat.
10,0
Accessoires
(Weging 5%)
De Sonicare die ik heb getest komt met drie opzetborsteltjes (twee 'DiamondClean' en één 'AdaptiveClean'), een reis etui, een usb-lader en een glas waar de tandenborstel in kan worden opgeladen. Ik heb wel eens meer accessoires bij een tandenborstel gezien, maar deze zijn van zo'n hoge kwaliteit dat ik Philips toch de volle punten geef. Het reis etui is lekker compact, maar biedt toch ruimte voor twee borsteltjes en de tandenborstel. Daarnaast hoef je niet de grote oplader mee te nemen omdat het reis etui zelf ook met een usb-kabel als oplader kan functioneren. Het grootste gevoel van een luxe-product komt echter door het oplaadglas. Dit zware glas zet je op een metalen 'dock' die aangesloten zit op het lichtnet, vervolgens plaats je simpelweg de tandenborstel in het glas en hij begint direct met opladen. Het systeem is duidelijk minder compact dan de plastic opladertjes die ik gewend ben, maar is zeer makkelijk om te gebruiken, eenvoudig schoon te maken en multifunctioneel.

8,7
Eindscore test
Philips Sonicare HX9393

Reviews van de Philips Sonicare HX9393

Gemiddelde score gebruikers

6,6
Inmiddels hebben 5 gebruikers hun mening gedeeld over de Sonicare HX9393 van Philips en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Sonicare HX9393 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
1,0
Ik heb deze tandenborstel 2 jaar geleden ...
Door Stephanie op 21-11-2019

Ik heb deze tandenborstel 2 jaar geleden gekocht en na een paar maanden gebruik neemt het geluidsvolume en trillingen dusdanig toe dat het heel onplezierig is voor de gebruiker. Het apparaat maakt zoveel herrie dat het gewoon zeer doet aan je oren. Ik heb contact opgenomen met Philips maar omdat de borstel uit de garantie was kon ik met korting een nieuwe kopen. Dat heb ik gedaan en na 4 weken vertoont het product exact hetzelfde mankement. Direct weer Philips gebeld en gevraagd om mijn geld terug te storten. Daar stonden zij niet voor open en wilde opnieuw een nieuw exemplaar toesturen. De versie die ik toen kreeg maakte al direct een mega herrie. Dus heb ik weer direct teruggestuurd. Daarna weer 1 ontvangen en die leek oke. Echter zijn we nu 4 weken verder en wederom is het geluid weer zo hard en de trilligen weer zo toegenomen dat je de borstel onplezierig is in gebruik. Mijn mede huisgenoten hebben allemaal een Sonicare Diamond Clean Smart (zwarte variant) en die lijken wel goed te zijn. Deze zijn nu 1.5 jaar in gebruik en maken een zacht zoemend geluid bij het gebruik. Echter heb ik Philips nog niet bereid gevonden om mijn aankoopprijs te retourneren of een andere versie te sturen. Heel teleurstellend. Voor mij geen Philips meer

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

4,0
Poetst goed. Dat is het enige ...
Door Frans op 12-2-2019

Poetst goed. Dat is het enige positieve. Borstels zijn matig verkrijgbaar en duur. Nog erger is dat de unit al 3 maal minder dan een jaar meegegaan is! Uiteraard de eerste keer garantie geclaimed van Philips, na veel gedoe een nieuw apparaat ontvangen. (Let wel, alleen de unit, geen complete set! ). Nieuwe gekocht toen de unit wéér faalde ( want net 4 borstels gekocht) , is nu na iets meer dan een jaar wéér defect! Geen zin in nieuw gedoe met Philips, koop weer ander merk.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

10,0
Omdat ik last heb van mijn tandvlees ...
Door Myppie op 28-8-2017

Omdat ik last heb van mijn tandvlees een tandenborstel aangeschaft met pulsaties. Door het glas geen last van viezigheid. Tandenborstel werkt met timer, ziet er prachtig uit, en bovenal: de tandjes voelen heeeerlijk schoon aan. Zeer groot verschil met mijn oude elektrische tandenborstel. Geld zeker waard!!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
De 5 programma's maken het super handig ...
Door Nare op 15-8-2017

De 5 programma's maken het super handig om je tanden zo schoon mogelijk te houden. De vibratie is in het begin eventjes wennen, maar je wordt het snel gewoon. Ik heb persoonlijk altijd heel gevoelig tandvlees gehad, nog van toen ik een beugel had 4 jaar geleden! Elke orthodont bezoek werd er mij verteld hoe gevoelig mijn tandvlees was. Wat er altijd voor zorgde dat ik bloedde aan mijn tandvlees. Ik ben hem nog maar een week aan het gebruiken maar ik voel al meteen verschil! De mooie en compacte opbergtas is ook leuk meegenomen, al is het voor mee op reis te nemen of weekendje weg. Het oplaadglas geeft ook een leuke extra aan je badkamer, buiten het feit dat het enorm handig is, is het ook nog eens super mooi! Ik ben helemaal weg van de Rose kleur, het is echt prachtig. Het is prijzig, maar de investering helemaal waard!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
in vergelijking met de borstel van een ...
Door frank1709 op 11-4-2017

in vergelijking met de borstel van een concurrerend merk is dit wel een toppertje. makkelijk in gebruik, 5 verschillende poets standen, makkelijk te wisselen borstels ik heb het idee dat mn tanden echt schoner worden dan met mijn oude electrische tandenborstel en de set ziet er ook nog leuk uit ook met het laad glas en de reislader/etui een aanrader

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips Sonicare HX9393
Gemiddelde score redacteuren
8,4
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips Sonicare HX9393
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,4
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,4
Website testen
De Philips Sonicare HX9393 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Philips Sonicare DiamondClean: Comfortabel en geruisloos poetsen
8,7
7-5-2020
BesteProduct.nl

Een premium tandenborstel. Het klinkt raar, maar het is een stempel die deze Sonicare van Philips zeker verdient. Alles van de oplader tot de poetservaring voelt premium en van hoge kwaliteit. De tandenborstel is daarnaast ook nog eens lekker stil waardoor je 's ochtends vroeg of 's avonds laat niet bang hoeft te zijn dat de rest van het huishouden wakker wordt. Het grootste voordeel is echter het uitstekende poetsresultaat zonder dat het vervelend is voor je tandvlees. De prijs van 130 euro is hoog en het aantal mogelijkheden is beperkt, maar door de hoge algehele kwaliteit is het toch een aanrader.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
8,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Philips Sonicare HX9393 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 149,99 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,4
laagste prijs
€ 149,99
prijs/kwaliteit
8,5

Laagste prijzen Philips Sonicare HX9393Specificaties van Philips Sonicare HX9393

Functies

Poetsstand
standaard/clean
Poetsbewegingen
31000 per minuut

Extra's

Kinderborstel
Nee
Opzetborstels opbergen
Ja
Extra Body
Ja
Timer
Ja
Kleuren
Roze goud

Opladen

Bedrijfstijd
84 min.
Oplaadtijd
24 uur

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
HX9393/93
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017
Releasedatum
February 2017
EAN
8710103814146, 8710103829492
Type/soort
elektrische tandenborstel

Extra

Kleur(en)
roze goud
Fabrikant kleur(en)
roze goud
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
1
Beoordeling experts
8,4
Beoordeling consumenten
6,6
Prijs / kwaliteit
8,5