Volg ons

Philips Sonicare HX9353

Voordelen
  • Mooi, smooth design
  • Luxe oplaadglas
  • Reis-etui met oplaad mogelijkheid
  • 5 poets standen, met o.a. Sensitive, Clean en White
  • 2 verschillende opzetborstels
  • 2 verschillende ellipsvormige opzetborstels die de vorm van je tanden volgen
Nadelen
  • Hoge prijs voor de mooie looks
  • Geen connectie met app ondanks hoge prijs
  • 500 poetsbewegingen per seconde vraagt gewenning

Onze test
Consumententest | op
8,1

Philips DiamondClean HX9353: Ondanks missende smart functie, nog steeds heel high-end

8 - Score Badge BesteProduct.nl

Deze fluweel zwarte DiamondClean tandenborstel van Philips geeft het echte premium gevoel, maar dan zonder app. Zo’n app om beter te poetsen is leuk maar niet iedereen zal de app (blijven) gebruiken. Zonder app kost de HX9353 ruim de helft, maar het blijft met een prijs van 124 euro nog altijd een dure tandenborstel. Maar het is de mooiste tandenborstel die we kennen, komt met een mooi glas waarin je ook kunt opladen, twee borstels en een reis-etui. Daarom een kooptip voor deze tandenborstel, voor iedereen die de mooiste wil hebben.

Vele jaren geleden ben ik BesteProduct.nl begonnen om mensen te helpen bij het zoeken naar het voor hun beste product. En dat is nog steeds de missie van BesteProduct.nl. Inmiddels hebben we een heel team van redacteuren dat test, schrijft en analyseert. Maar af en toe kom ik een onderwerp tegen, waarvan ik denk 'hoe zit dat nou echt?'. En dan kan ik het niet laten, zélf op onderzoek uit te gaan. En dit tot op het bot uit te zoeken. De uitwerking zoek ik niet alleen in letters, maar vooral in plaatjes en verhelderende infographics.
Niels Willems
Niels Willems
Doetinchem • 44 reviews
Consumententester
vanaf 144,25
8,0
Prijs
(Weging 10%)
De Sonicare DiamondClean van Philips kost momenteel € 124,-. Eerlijk is eerlijk, er zijn tandenborstels die minder kosten en net zo goed poetsen. Je betaalt extra voor het mooie uiterlijk, het dikke oplaadglas, de reis-etui en het algehele premiumgevoel van de tandenborstel en accessoires. Als je dat belangrijk vindt dan is de Philips zijn geld waard; je betaalt wat extra maar je krijgt ook echt wat extra’s. En als geld geen rol speelt dan koop je de duurdere broer (100 euro meer) met app.
8,0
Mogelijkheden
(Weging 15%)
De HX9353 beschikt over vijf verschillende poetsstanden. Let op, hier komen ze: Clean, een programma geschikt voor elke dag een fris en schoon gevoel. White, voor wittere tanden. Polish, een stand die je tanden lichter maakt en ze polijst. Gum Care, voor een zachte massage van je tandvlees. En tot slot Sensitive, voor een zachte reiniging van je tanden en je tandvlees. Je hoort, ziet en voelt ook echt verschillen als je de standen gebruikt. De sonische beweging van Philips zorgt voor een duizelingwekkende 31.000 poetsbewegingen per minuut.
8,0
Poetsresultaat
(Weging 35%)
Het aantal poetsbewegingen ligt dus boven de 500 (!) per seconde. Dat deelt de Philips DiamondClean met muggen die ook meer dan 500 keer per seconde met hun vleugels slaan. En zo klinkt de Philips ook voor je gevoel. Als je een Sonicare tandenborstel van Philips gebruikt dan moet je even wennen aan de hoogfrequente poetsbeweging. Het trilt en kietelt een beetje. Dat went vanzelf en is na een paar dagen ook geen probleem meer. De tandenborstel geeft door middel van de timer aan wanneer het eind bereikt is. Ook weet je tussentijds precies wanneer het tijd is om van kwadrant te wisselen door het wissel-trilsignaal. Philips belooft zelf dat poetsen met deze sonische techniek tot wel 7x meer tandplak zou moeten verwijderen. Ook zou het de gezondheid van je tandvlees vele malen verbeteren en moeten je tanden twee keer zo wit worden in vergelijken met poetsen met de hand. Of het werkelijk klopt is lastig te zeggen maar de Philips geeft wel een heerlijk fris gevoel. Na twee minuten heb je het gevoel dat je je tanden ook echt goed gepoetst hebt.
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
De Philips is makkelijk in gebruik. Net als veruit de meeste tandenborstels trouwens. Bediening van de DiamondClean is simpel. Er zit 1 knop op en daarmee druk je door de 5 verschillende poetsstanden heen. Ze wisselen van intensiteit. Dat gaat niet van hoog naar laag qua intensiteit maar, vermoed ik, van veel gebruikte poetsstanden (‘clean’) naar weinig gebruikte poetsstanden (‘deap clean’). Als je klaar bent met poetsen dan hoef je overigens niet alle standen door maar schakelt de tandenborstel direct uit met één druk op de knop. Opladen via het glas is een mooie vondst. Zal een kwestie van smaak zijn maar persoonlijk vind ik zo’n glas mooier dan een plastic houder.
9,0
Accu
(Weging 10%)
Eenmaal opgeladen kun je de tandenborstel zo’n twee tot drie weken gebruiken.
8,0
Vormgeving / geluid
(Weging 5%)
De afwerking van de tandenborstel is premium. Dat klinkt misschien wat overdreven bij een tandenborstel, maar de HX9353 voelt en ziet eruit als een dure tandenborstel. Het plastic is matzwart en voelt zacht aan. Nergens naden of in elkaar geklikte stukken. De lampjes lichten zachtjes lichtblauw op. Ook het al eerder genoemde ‘oplaadglas’ is geslaagd. Mooi dik glas en zwaar genoeg om niet om te vallen als je de tandenborstel in het glas zet.
8,0
Accessoires
(Weging 5%)
Wat accessoires betreft krijg je bij de HX9353 een reis-etui waaraan je tevens de tandenborstel kun opladen, door er een usb-kabel op aan te sluiten. Uiteraard de handheld zelf, het prachtige oplaadglas en twee opzetborstels, een “compact” en een “standaard”. Deze tandenborstels hebben ruitvormige, medium harde borstelharen. Daarmee zouden ze zeer effectief alsook veilig tandplak en andere resten verwijderen. Wat weer voor een schoner en frisser gevoel in je mond zorgt.

8,1
Eindscore test
Philips Sonicare HX9353

Reviews van de Philips Sonicare HX9353

Gemiddelde score gebruikers

6,3
Gebruikers zijn niet enthousiast over de Sonicare HX9353 van Philips. Een gemiddelde van 6,3 uit 3 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere Tandenborstel.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
7,0
Ik was er al bang voor. Via ...
Door Hans Suter op 28-5-2018

Ik was er al bang voor. Via het reistasje zou je via USB de tandenborstel kunnen opladen. Mooi idee. De USB aansluiting past echter van geen kant op het tasje, hoe je het stekkertje ook probeert. Jammer, functionaliteit weg.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,0
Aandeel in wegwerpmaatschappij Poetst fantastisch, prachtig design maar ...
Door Kieskeurig op 15-2-2018

Aandeel in wegwerpmaatschappij Poetst fantastisch, prachtig design maar voor 259,00 euro verwacht je dat het langer dan 1,5 jaar meegaat. Ik heb inmiddels in 4 jaar tijd 3x een Sonicare Diamond Clean gehad, waarvan 1x kosteloos de body vervangen door Philips. Bij alle werkte op de duur de aan en uit knop niet meer. Kortom ik stap over naar een ander merk. Inmiddel bij Philips in 4 jaar tijd +/- 750,00 euro weggegooid.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Geweldige tandenborstel, voelt goed in de hand ...
Door Jelle op 1-9-2017

Geweldige tandenborstel, voelt goed in de hand en fijn in de mond. Ziet er mooi uit en poetst duidelijk beter dan mijn vorige tandenborstels. Wat leuk is, is dat de tandenborstel draadloos oplaad in het oplaad-glas of reisetui.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Philips Sonicare HX9353
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Philips Sonicare HX9353
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,8
Website testen
De Philips Sonicare HX9353 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Philips DiamondClean HX9353: Ondanks missende smart functie, nog steeds heel high-end
8,1
11-7-2018
BesteProduct.nl

Deze fluweel zwarte DiamondClean tandenborstel van Philips geeft het echte premium gevoel, maar dan zonder app. Zo’n app om beter te poetsen is leuk maar niet iedereen zal de app (blijven) gebruiken. Zonder app kost de HX9353 ruim de helft, maar het blijft met een prijs van 124 euro nog altijd een dure tandenborstel. Maar het is de mooiste tandenborstel die we kennen, komt met een mooi glas waarin je ook kunt opladen, twee borstels en een reis-etui. Daarom een kooptip voor deze tandenborstel, voor iedereen die de mooiste wil hebben.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
6,5
Prijs / kwaliteit
Het is zeker het overwegen waard om de Philips Sonicare HX9353 te kopen. We hebben nog niet veel testen verzameld, maar het lijkt erop dat de Sonicare HX9353 de € 144,25 waard is.
expertscore
7,8
laagste prijs
€ 144,25
prijs/kwaliteit
6,5

Laagste prijzen Philips Sonicare HX9353Specificaties

Functies
Poetsstand
sensitive, standaard/clean, grondige reiniging, gum care, whitening
Pulserende bewegingen
31000 per minuut
Extra's
3D-effect
Nee
Kinderborstel
Nee
Extra Body
Nee
Timer
Ja
Kleuren
zwart
Opladen
Laadstation
Ja
Bedrijfstijd
504 min.
Oplaadtijd
24 uur
Algemeen
Toelichting type
-
Partnumber
HX9353/56
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2017
Releasedatum
February 2017
EAN
8710103814122, 8710103829478
Website
-
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
7
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
6,3
Prijs / kwaliteit
6,5