Prijs vaatwasser: wat betaal je gemiddeld in Nederland?

Door: redactie-besteproductnl | 25 januari 2014 12:30
De gemiddelde prijs van een vrijstaande vaatwasser op BesteProduct.nl is 579,- euro. De gemiddelde prijs valt buiten de meest populaire prijsrange. Die loopt van 400 tot 500 euro, daar vind je de meeste vaatwassers, zo’n 27 procent van het totale aanbod. Dit is ook de prijsrange waar de meeste bezoekers hun keuze maken. Een vrijstaande inbouwvaatwasser is gemiddeld bijna 200 euro goedkoper dan een inbouwvaatwasser.
Koopwijzer
Verdeling van prijzen voor vrijstaande vaatwassers

Een vaatwasser tussen de 400 en 500 euro is het populairst

Uit een analyse van de bezoekers op BesteProduct.nl blijkt dat de gemiddelde prijs van de meest gezochte vaatwassers ongeveer 450 euro is. In december 2013 was de gemiddelde prijs van de tien vrijstaande vaatwassers die is aangeklikt door bezoekers 444 euro. Fabrikanten spelen daarop in, want op BesteProduct.nl is de prijsklasse tussen 400 en 500 euro het grootst.

Vaatwassers vergelijkenOp zoek naar een vaatwasser? Bekijk de overzichten van inbouw vaatwassers envrijstaande vaatwassers.


Inbouwvaatwasser aanmerkelijk duurder

We hebben er vooraf nooit zo over nagedacht en waren verrast dat inbouwvaatwasser gemiddeld genomen veel duurder zijn. Met een prijs van 763,- euro ligt het gemiddelde 204,- euro hoger dan bij vrijstaande vaatwassers. En zoals je kunt zien in onderstaande grafiek, is het aanbod van inbouwvaatwassers van 1.000 euro of meer het grootst.


Verdeling van prijzen voor inbouw vaatwassers
.