Volg ons
Alle uitvoeringen (2)

Dyson AM06

Laagste prijs
Naar de laagste prijs
Alle prijzen (4) Beschikbaar in 2 uitvoeringen:

Voor- en nadelen van de Dyson AM06

Voordelen

  • Prachtig design
  • Inclusief timer

Nadelen

  • Veel te duur
  • Prestaties niet in lijn met prijskaartje

Onze test
Consumententest | op
7,4

Dyson AM06: Parel van een ventilator kan prijskaartje niet waarmaken

7 - Score Badge BesteProduct.nl

De Dyson AM06 is een prachtige ventilator van Dyson, zonder bladen. Zonder veel geluid weet dit apparaat je lekker verkoeling te brengen. Maar andere ventilatoren doen dat ook, en dan voor een fractie van het bedrag. Waar concurrenten voor 50 euro of minder al een prima product neerzetten, kost deze Dyson je liefst 280 euro. Slik! Alleen op design laat het de concurrentie flink achter zich, maar dat is voor een kooptip niet genoeg. Voor dit bedrag verwachten we ook uitmuntende prestaties. Een plaatje van een product, maar wel veel te duur.

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 299,00
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
3,0
Prijs
(Weging 10%)
Tja, de prijs. Dyson is nooit van de goedkope producten geweest en dat is bij de AM06 niet anders. Liefst 280 euro leg je neer om deze ventilator in huis te krijgen. Dat is eigenlijk niet te verantwoorden als je naar de concurrentie kijkt. Er zijn ventilatoren die gelijkwaardige (en soms betere) prestaties leveren voor een fractie van dit bedrag. Je betaalt voor de naam en voor, eerlijk is eerlijk, het fraaie design. In dit geval wel een héél duur design. Met zo’n prijskaartje verwachten we ook dat ‘ie qua prestaties de concurrentie ver achter zich laat en dat is niet zo.
9,0
Bouwkwaliteit / design
(Weging 20%)
Laat design maar aan Dyson over. De ventilator is zo goed als volledig wit, heeft een stevige cilindervormige basis en een cirkelvormig ‘ventilator-gedeelte’. En deze ventilator heeft geen roterende bladen. De luchtstroom wordt in het blok eronder geproduceerd en aan de zijkant van de cirkel de kamer in geblazen. Van de voet tot het hart meten we een hoogte van 40 centimeter. Het geheel weegt 1,7 kilogram en staat stabiel op tafel. De diameter van de ventilator bedraagt 30 centimeter en hij heeft een snoer van 1,8 meter. Een prachtig design, maar ook wel aanwezig. Mede door z’n witte kleur en z’n relatief grote design. Of je het erg vindt dat ‘ie opvalt is aan jou.
8,0
Gebruiksgemak
(Weging 20%)
De AM06 is in 10 verschillende snelheden in te stellen. Ook kun je met de timer instellen tot wanneer de ventilator z’n ding moet doen en of ‘ie moet gaan draaien of niet (max. draaicirkel van 70 graden). Alles stel je in door middel van de afstandsbediening, maar kan niet op de ventilator zelf. De bovenkant van de ventilator is magnetisch zodat je de afstandbediening daar op ‘vast kan plakken’. Zo raak je ‘m niet kwijt. De ventilator is tot slot tot 10 graden kantelbaar met de hand. Oh, en de montage gaat ook vliegensvlug. Je klikt deel 1 op deel 2 en je bent al klaar.
8,0
Geluid
(Weging 20%)
De Dyson bewijst lekker te kunnen koelen zonder heel veel geluid te maken. Op de maximale stand meten we op 1 meter een waarde van 51dB. Op een gemiddelde stand is het 48dB en op standje 3 meten we nog maar 44dB. Deze 44dB meten we ook als ‘gewoon achtergrondgeluid’ op kantoor. De ventilator is dan dus eigenlijk niet meer hoorbaar.
7,0
Koeling
(Weging 30%)
We meten op een halve meter een windsnelheid van 14 kilometer per uur op de maximale stand. Een goede windsnelheid! Onder de tafelventilatoren die we hebben getest was er maar één ventilator die krachtiger was. Op 2,5 meter afstand is het nog 3 km/u. Op standje 3 (lage stand) meten we op 1 meter nog een snelheid van 5 km/u, wat nog zorgt voor een lekker briesje. Op 2,5 meter is de wind eigenlijk niet meer meetbaar.

7,4
Eindscore test
Dyson AM06

Reviews van de Dyson AM06

Gemiddelde score gebruikers

8,9
De AM06 Ventilator van Dyson wordt door 21 gebruikers met een gemiddelde van 8,9 beloond. Dat is een zeer goede score. De Dyson voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Het aller prettigst is het geluid. Hiervoor ...
Door Peter op 28-7-2019

Het aller prettigst is het geluid. Hiervoor een torenventilator gehad. Koste 100 piek en maakte best veel geluid en met oscilleren een licht krakend geluid. Als je door de hitte de slaap al niet kunt vatten, ga je je daar aan liggen ergeren. Bij deze Dyson niet, stand 4 is prima in de slaapkamer en dan is hij zo goed als geruisloos. Is wel duur, maar met de warmer worden zomers zeker het overwegen waard.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Super in de kamer, draaiing beslaat grote ...
Door namaste op 12-6-2019

Super in de kamer, draaiing beslaat grote ruimte, bij stand 5 heerlijk stil! Ook is het apparaat goed schoon te maken!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Prima werkend apparaat, werkt vrijwel geruisloos, mooi ...
Door Rolien op 15-8-2018

Prima werkend apparaat, werkt vrijwel geruisloos, mooi uitziende ventilator; handig de sleeptimer. Uitstekend te gebruiken in de slaapkamer.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na te lang te hebben gewacht met ...
Door Tomsto op 3-8-2018

Na te lang te hebben gewacht met aanschaf van ventilator zijn er geen meer te krijgen. Toch nog 1 gevonden: dyson am06, wel flink aan de prijs maar geeft goede verkoeling en ziet er prima uit. Geen rotorbladen en nauwelijks geluid. Goede koop voor mij, dus.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Na aankoop van een Dyson stofzuiger in ...
Door Ronald op 3-8-2018

Na aankoop van een Dyson stofzuiger in 2009 nu aankoop van een Dyson ventilator. Het woord ventilator is echter niet geheel juist. Allereerst kost een ventilator veel minder en werkt anders. Tja sommigen zwichten voor het Design bij aankoop maar allereerst moet de Dyson functioneel voldoen. Uitproberen dus en bemerken dat een ventilator lucht verplaatst en de Dyson AM06 een constante koele luchtstroom brengt. Het verschil wordt gemaakt. Het bedieningsgemak is top: afstandbediening, timer, verticaal en horizontaal instelbare luchtstroom, geluidsarm en 10 standen. Al met al een aangename, duurzame en prachtige aankoop.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Mooi om te zien, gemakkelijk schoon te ...
Door Hetiha op 31-7-2018

Mooi om te zien, gemakkelijk schoon te houden. Heerlijk stil, veel standen en het gemak van een afstandsbediening Beetje prijzig, mama als het goed is zuinig in gebruik.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,0
Afrader! Door de bijzondere manier van blazen, ...
Door Henk op 30-7-2018

Afrader! Door de bijzondere manier van blazen, produceert het apparaat ook meteen een hele lichte fluittoon. Amper hoorbaar, totdat je wilt gaan slapen. Alsof er vogeltjes fluiten! Klinkt alsof je Philips Wake Uplight afgaat. Kortom: in slaap vallen met die apparaat in de slaapkamer gaat niet lukken. Terugbrengen dus en iets nieuws uitzoeken. Overigens brengt dit apparaat geen verkoeling. Het is gewoon een dure vorm van licht verplaatsen, wat je ook kunt met ventilatoren van enkele tientjes.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

8,0
Ik werd eerst op het verkeerde been ...
Door Johanna op 24-7-2018

Ik werd eerst op het verkeerde been gebracht door de beoordelingen; deze gaven me de indruk dat dir product echt koelt, maar dat is niet zo. Het is een ventilator, deze geeft wel verkoeling, maar het koelt niet de temperatuur in de ruimte. Het is een heel fijne ventilator, vooral vanwege de rust; weinig geluid.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
Eindelijk toch gekocht! Veel geld € 288,-- ...
Door Mellody op 27-5-2017

Eindelijk toch gekocht! Veel geld € 288,-- voor een tafel ventilator. Maar je kunt er veel meer mee ventileren dan de tafel ;-). Het apparaat is stil, krachtig, mooi en ja....duur. Maar het geld zeker waard. De AM06 geeft een aangename luchtstroom en doet dat netjes en (bijna) geruisloos en oh ja "ziet er geweldig uit. De vorige vantilator, zo'n design ding, gaf veel lucht maar had het geluid van een sportvliegtuigje.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
Prachtig apparaat qua design, past in elk ...
Door Jos op 1-9-2016

Prachtig apparaat qua design, past in elk interieur en werkt voortreffelijk. Dit model voldoet ruimschoots om een groot vertrek van 60m2 te koelen dankzij de hoge en lage standen. Beschikt over een timer diecmetveen afstandbediening volledig kan worden bediend. Hij is bijna te vergelijken met een airco. Uitstekende kwaliteit van Dyson, prijs is discutabel maar weegt niet op tegen het resultaat.

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Dyson AM06
Gemiddelde score redacteuren
7,0
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Dyson AM06
Aantal testen:
4
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,0
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de Dyson AM06.
Website testen
Wat vonden andere testers van de Dyson AM06? Onze eigen test van de AM06 staat hier ook tussen omdat de score wordt meegenomen in de berekening van de BesteProductScore.
Dyson Cool AM06 review
8,0
1-7-2014
TrustedReviews.com

The Dyson AM06 is a perfect companion for warm, muggy nights. The addition of a sleep timer removes the need to compromise comfort over energy saving, while the reduced noise means keeping cool won’t keep you awake. You are still paying for style and a brand name, though.

TrustedReviews.com
Dyson Cool AM06 review
8,0
1-7-2014
Expertreviews.co.uk

Dyson's latest generation fan is even quieter than ever, keeping you cool without keeping you awake.

Expertreviews.co.uk
Dyson Cool AM06 Desk Fan review
8,0
4-7-2014
Pocket-lint.com

As with most Dyson products you are paying a lot for all that engineering and "cool factor". A standard cheap, and probably noisier, desk fan with blades will set you back £20 compared to the £250 asking price of the Dyson - and that is likely to hugely affect those interested.

Pocket-lint.com
Dyson AM06: Parel van een ventilator kan prijskaartje niet waarmaken
7,4
30-7-2018
BesteProduct.nl

De Dyson AM06 is een prachtige ventilator van Dyson, zonder bladen. Zonder veel geluid weet dit apparaat je lekker verkoeling te brengen. Maar andere ventilatoren doen dat ook, en dan voor een fractie van het bedrag. Waar concurrenten voor 50 euro of minder al een prima product neerzetten, kost deze Dyson je liefst 280 euro. Slik! Alleen op design laat het de concurrentie flink achter zich, maar dat is voor een kooptip niet genoeg. Voor dit bedrag verwachten we ook uitmuntende prestaties. Een plaatje van een product, maar wel veel te duur.

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
7,5
Prijs / kwaliteit
De Dyson AM06 is een prima Ventilator om te kopen. De AM06 is vaak genoeg goed getest door deskundigen en biedt met € 299,00 een goede prijs / kwaliteitverhouding.
expertscore
7,0
laagste prijs
€ 299,00
prijs/kwaliteit
7,5

Laagste prijzen Dyson AM06


Dyson AM06 uitvoeringen

Deze Pagina
Alternatieve uitvoeringen


Specificaties van Dyson AM06

Algemeen

Toelichting type
-
Partnumber
300895-01, AM06 WEIß , 300896-01 , AM06
Toelichting partnumber
wit/zilver , zwart/nikkel
Introductie model
2014
Releasedatum
April 2014 , March 2014
Afmetingen (H x B x D)
55,2 x 35,6 x 10 cm
EAN
5025155017807 , 5025155017814 , 5060336774414 , 5060336774407 , 0885609001678
Kleuren
wit, zilver , zwart , Nikkel
Model
tafelventilator
Hoogte verstelbaar
Nee
Automatisch oscilleren
Ja
Bereik oscillatie
70 °
Diameter waaier
30 cm
Vermogen
26 watt
Aantal snelheden
10
Max. geluidsproductie
57,5 dB, 56 dB
Gewicht
1,83 kg
Type/soort
ventilator

Gebruiksgemak

Afstandsbediening
Ja
Timer
Ja
Timer duur
540 min
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
4
Beoordeling experts
7,0
Beoordeling consumenten
8,9
Prijs / kwaliteit
7,5