Volg ons

De beste ventilatoren vergelijken

Profiel foto Jeroen Boer
Jeroen Boer
Expert ventilatoren
Een ventilator zorgt voor verkoeling
Een ventilator is een eenvoudige manier voor extra verkoeling op warme dagen. Een groot voordeel is dat een ventilator relatief goedkoop is. Overigens koelt een ventilator de ruimte niet af, daar heb je een airco voor nodig. Waarom een ventilator dan toch verkoeld? De luchtstroom zorgt ervoor dat het zweet op je huid verdampt en dat werkt verkoelend. Wil je overal in je kamer wat verkoeling? Kies dan voor een ventilator die kan oscilleren. De waaier zal dan van links naar rechts bewegen zodat het briesje lekker verspreid wordt. Bij het uitzoeken van de beste ventilator kun je letten op de diameter, het aantal snelheden en of de ventilator een standaard heeft.
t/m
756 producten
Sorteren op:

Laad meer producten

Best geteste ventilatoren door BesteProduct.nl


Meest recent geteste ventilatoren door BesteProduct.nl

7,9
Met de DFA40 van Bestron haal je serieus wat verkoeling in huis. Met een geweldige luchtverplaatsing en een gemeten max. windsnelheid van 19 km/u behoort deze ventilator tot de toppers binnen zijn segment. Ziet ‘ie er nog mooi en degelijk gebouwd uit ook. Ook over het prijskaartje van rond de 50 euro zijn we erg te spreken. Het enige minpunt is het geluid, meer windkracht komt nu eenmaal met meer ‘herrie’. Maar ook de decibellen kunnen deze kooptip niet tegenhouden.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Lees de hele review
7,4
Geen prijzen
De Dyson AM06 is een prachtige ventilator van Dyson, zonder bladen. Zonder veel geluid weet dit apparaat je lekker verkoeling te brengen. Maar andere ventilatoren doen dat ook, en dan voor een fractie van het bedrag. Waar concurrenten voor 50 euro of minder al een prima product neerzetten, kost deze Dyson je liefst 280 euro. Slik! Alleen op design laat het de concurrentie flink achter zich, maar dat is voor een kooptip niet genoeg. Voor dit bedrag verwachten we ook uitmuntende prestaties. Een plaatje van een product, maar wel veel te duur.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Lees de hele review
7,8
U wilt wind? De HVF 18S-2 levert! De windkracht is ruim anderhalf keer sterker dan die van de andere geteste statief modellen. Een ventilator die zo in de show van Hans Klok kan. Opstijgen doet ‘ie trouwens niet want met ruim 11 kilo staat deze Eurom stevig op de grond. De ventilator is verticaal liefst 350 graden te kantelen, heeft een stoer industrieel design en je koopt ‘m voor een leuk prijsje. Maakt met 62,5dB op de maximale stand wel het meeste geluid en hij kan niet automatisch heen en weer draaien. Voor 50 euro heb je serieus veel wind. Ondanks de herrie de kooptip zeker waard.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Lees de hele review
7,7
Wat een handig ding, deze Eurom Safe Blade Fan. De ventilator heeft geen beschermende kooi, maar aan de rubberen bladen is bezeren onmogelijk. Is met 6 kilometer een ventilator die niet hard waait, maar voor één persoon prima geschikt is. Bovendien is ‘ie muisstil. Volledig ongeschikt om een woonkamer met een groep mensen te verkoelen, een geweldige optie voor één persoon achter zijn bureau. En voor die twee tientjes hoef je het niet te laten. Kooptip, met aantekening dat je ‘m lekker voor jezelf koopt.
Dave Zeegers
Dave Zeegers
Arnhem • 42 reviews
Lees de hele review

Ventilator: de populairste merken