Volg ons

Tefal GC3060

Voor- en nadelen van de Tefal GC3060

Voordelen

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Degelijk
  • Stoer uiterlijk
  • Goede bouwkwaliteit
  • Heerlijke tosti's en vlees

Nadelen

  • Grillplaten zijn wat lastig los te krijgen
  • Gemakkelijk schoon te maken

Onze test
Consumententest | op
8,6

Tefal GC 3060: Stevig, degelijk en hartstikke goed

9 - Score Badge BesteProduct.nl

Met 70 euro is de Tefal GC 3060 niet de goedkoopste contactgrill, maar misschien wel het grootste ‘koopje’ binnen deze productgroep. Dit apparaat straalt met z’n stoere design en goede bouwkwaliteit degelijkheid uit. Echt een product waar je jaren mee vooruit kan. Te gebruiken als grill, mini-oven en open te klappen tot tafelgrill. En het resultaat mag er zijn. Tosti’s worden een tikkeltje plat, maar smaken geweldig en diverse soorten vlees komen er goed vanaf. Maakt extra veel indruk bij de bereiding van kip. Heeft 2000 watt aan vermogen, een ruim grilloppervlak van 600 cm2 en is met drie temperatuurstanden eenvoudig in te stellen. De uitneembare platen kunnen na afloop zo de vaatwasser in. Kooptip!

Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
vanaf 77,99
Tom leidt de redactie van BesteProduct.nl. Onderzoeken, testen, video’s, nieuwsberichten of long-read-koopgidsen worden door Tom met strakke hand tot een goed einde gebracht. Tevens publiceert Tom de testresultaten van alle AD-testen.
Tom Haze
Tom Haze
Apeldoorn • 183 reviews
Consumententester
9,0
Prijs
(Weging 10%)
Binnen deze productgroep is 70 euro een gemiddeld bedrag. Natuurlijk zijn er goedkopere opties die ook ruim voldoende presteren. Deze Tefal weet echter alles erg goed te grillen, heeft een stoer design en is gebouwd om lang mee te gaan. Zonder toeters en bellen waar je nog meer voor zou moeten betalen. Is zijn prijs meer dan waard.
8,0
Design en instelmogelijkheden
(Weging 20%)
Qua instelmogelijkheden is het redelijk recht toe recht aan. Speciale toeters en bellen, zoals sommige vlakgrills in een hogere prijsklasse hebben, tref je hier niet aan. Gewoon twee platen die heel warm worden (en heel gemakkelijk in de vaatwasser passen); een draaiknopje om de temperatuur in te stellen en een aan-uitknop. Wat extra fijn aan deze grill is, is dat je de bovenste plaat 180 graden kunt kantelen en er een soort van barbecue grill plaat van kunt maken. Ook is 'ie in te zetten als mini-oven. Het is maar wat je wil, je kan er meerdere kanten mee op. Een timer die bijhoudt hoe ver je biefstuk is, zit hier niet op. Daarvoor moet je in een hoger segment grills kijken.
8,0
Schoonmaken
(Weging 20%)
De Tefal GC 3060 is, zoals de meeste grills die we getest hebben, goed met de hand af te wassen. De platen zijn echter ook uitneembaar, dus met hetzelfde gemak stop je ze in de vaatwasser. Dan moet je nog wel even de metalen clipjes 'overwinnen', die hebben niet zoveel zin om de plaat los te laten. Het is wat gepruts, maar de aanhouder wint. Deze aanhouders hadden liever een hele simpele knop of zoiets dergelijks gezien. Eenmaal los gekoppeld is alles gelukkig makkelijk te reinigen.
9,0
Kwaliteit tosti's
(Weging 25%)
Het gewicht van de bovenklep laat al merken dat dit niet echt het apparaat is om ‘even snel een tosti te maken'. Mocht het brood niet al te stevig zijn dan wordt je tosti wel wat aan de platte kant. Als je meerdere tosti’s tegelijk onder de grill legt heb je meer succes. En op de smaak valt vrijwel niets aan te merken, het worden werkelijk heerlijke tosti's. Het brood wordt niet hard of droog en hij is een stuk sneller klaar dan goedkopere modellen.
9,0
Kwaliteit gegrild vlees / vis / groente
(Weging 25%)
Ook hier weer veel lof voor de Tefal. We hebben tijdens het testen onder andere hamburgers, kipfilet, steak en courgette gegrild. Alles was voor herhaling vatbaar. Rundvlees blijft heerlijk zacht en sappig en dat geldt ook voor de kip.

8,6
Eindscore test
Tefal GC3060

Reviews van de Tefal GC3060

Gemiddelde score gebruikers

7,4
Inmiddels hebben 17 gebruikers hun mening gedeeld over de GC3060 van Tefal en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de GC3060 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
10,0
Geweldig product, ik heb vandaag gekregen ...
Door Amber op 9-1-2020

Geweldig product, ik heb vandaag gekregen en meteen geprobeerd .zeer zeer tevreden en ook lek bakje voor in is super

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

10,0
Super Grill, werkt mega snel. Het afdruip ...
Door Super Grill op 13-11-2019

Super Grill, werkt mega snel. Het afdruip bakje is echt ideaal. Platen kunnen in de vaatwasser wat het super gemakkelijk maakt om alles schoon te houden. Niet alleen voor broodjes maar ook vlees, vis, groenten mega makkelijk klaar te maken. Prijs Kwaliteit verhouding 10 punten !!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
ik had al jaren een Tefal tosti ...
Door M. v.d. Linden op 9-11-2018

ik had al jaren een Tefal tosti ijzer. Toen die ermee stopte gekozen voor een uitgebreidere versie. Tosti-ijzer stand al uit geprobeerd, prima Heel snel ook, de rest nog uit proberen. Er zit ook een aan en uit knopje op, wat echt fijn is, nooit meer elke x stekker erin en eruit halen. Ben nu al erg te vreden!

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,0
ralf
26-10-2018
"Antiaanbaklaag bladdert af"

Fijne grill maar net buiten de garantie begint de antiaanbaklaag af te bladderen. Platen zijn los te krijgen en kosten met verzendkosten 35,- euro.

- - -

Sterke punten: Makkelijk schoon te maken; wordt goed warm.
Zwakke punten: Niet duurzaam.
In bezit:
Via BesteProduct.nl

1,0
Al eerder heb ik over h et ...
Door Annden op 6-12-2017

Al eerder heb ik over h et apparaat een review geschreven: in 2013 het apparaat aangeschaft. Na een paar maanden brak het handvat af. Uiteindelijk heb ik toen via Tefal een nieuw apparaat gekregen, omdat ik niet akkoord ging met een eventuele reparatie. In principe was ik heel erg tevreden, hoewel ik de opmerkingen van andere gebruikers over rook etc. wel kan begrijpen. Maar gisteren gebeurde er iets veel ernstiger: het apparaat vloog tijdens het opwarmen spontaan in brand. D.w.z. er ontstond een buitengewoon sterke rookontwikkeling en bij het openen van het apparaat, om het vlees er op te leggen, kwam er meteen een enorme steekvlam. Een dag eerder had ik de grill ook al gebruikt, en toen meende ik te merken dat het apparaat eigenlijk niet zo goed werkte, het grillen duurde erg lang, net alsof de grill niet heet genoeg was. Naar mijn mening moet er iets met de thermostaat aan de hand zijn geweest, en is de grill gisteren in korte tijd oververhit geraakt en in brand gevlogen. Er was geen sprake van kortsluiting of i.d. Dat een apparaat na 4 jaar kapot gaat is vrij snel, het zij zo. Maar dat zo een grill, midden in de keuken spontaan in brand vliegt is niet acceptabel. Gelukkig hebben we erger kunnen voorkomen, maar 1 minuut later en het hele huis zou in brand hebben gestaan.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Begrijp sommige negatieve berichten niet. Wij hebben ...
Door Jimmy de Wit op 14-1-2017

Begrijp sommige negatieve berichten niet. Wij hebben tosties, hamburgers, satetjes en vlees gegrild en zijn zeer tevreden over het gebruik en resultaat. Reinigen gaat heel makkelijk daar de platen eraf kunnen. Ook geen enkel probleem met vet wat niet in de lekbak terecht zou komen. Een aanrader dus.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

9,0
Ik heb hem paar dagen geleden en ...
Door Samar op 26-5-2016

Ik heb hem paar dagen geleden en ik vind hem een hele mooie apparaat.ik van hem met verschillende manieren gebruiken als een tosti en contactgrill.heel makkelijk om te gebruiken en ook om schoon te maken. Ik ben een groot fan van tefal en gebruik ik thuis heel veel producten van.ik raad iedereen aan om zo een apparaat te kopen .

- - -

In bezit: paar dagen
Via Kieskeurig.nl

5,7
Het apparaat voelt degelijk aan maar het ...
Door reflector op 2-1-2016

Het apparaat voelt degelijk aan maar het vet druipt niet in het lekbakje maar ernaast. Bakplaten worden in vaatwasser niet mooi schoon. Mijn apparaat rookt je het huis bijna uit. Ik vraag mij af of er meer mensen last van zoveel rook hebben.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

7,3
Nadat onze vorige Tefal Minute grill na ...
Door Enrico Portello op 19-1-2015

Nadat onze vorige Tefal Minute grill na jarenlang gebruik versleten anti aanbak lagen had (de platen kunnen vervangen worden, maar voor € 20 meer kun je dan beter een nieuwe kopen) hebben we de GC 3060 aangeschaft. We gebruiken hem voor het maken van tosti's en het grillen van hamburgers, saté e.d. In het gebruik bevalt hij uitstekend. Hij warmt snel op en de bereidingstijden zijn ook prima. De platen zijn afneembaar en daardoor redelijk goed schoon te maken. Het is nog even afwachten hoe lang de anti-aanbaklaag meegaat, dat is vaak het zwakke punt. Maar dat zal blijken. Bediening is duidelijk en makkelijk. Een punt van kritiek betreft de lekbak aan de achterzijde. Als het apparaat geopend wordt, druipt er aan de achterzijde vaak vet af, en de constructie van de lekbak(achterzijde) vangt dat niet op. Dat viel mij tegen omdat de lekbak bij de uitsparing van de plaat net 2 cm te kort komt. Ik begrijp niet dat je zo'n suffe ontwerp fout maakt, te meer omdat het aan de voorzijde prima voor elkaar is. Met de degelijkheid is verder niks mis. de platen zijn van stevige kwaliteit en het zit degelijk in elkaar.

- - -

In bezit: kwartaal
Via Kieskeurig.nl

1,0
Na het lezen van de goede reviews ...
Door Djoezz77 op 3-6-2014

Na het lezen van de goede reviews overgegaan tot aanschaf. Tot mijn verbazing brandt hij alles aan. Vis, brood, vlees, alles komt met een zwarte, kankerverwekkende laag eruit. Ik grill precies volgens de aangegeven tijden in de gebruiksaanwijzing na het 5 minuten opwarmen. Daarnaast is er tijdens het opwarmen en grillen een flinke rookontwikkeling. Ik kan niet eens pistoletjes of tostis maken zonder ze aan te branden. Ik heb de vraag bij de Klantenservice van Tefal neergelegd en houd jullie op de hoogte.

- - -

In bezit: paar weken
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van Tefal GC3060
Gemiddelde score redacteuren
8,3
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor Tefal GC3060
Aantal testen:
1
Genormeerde score:
8,3
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
8,3
Website testen
De Tefal GC3060 is enkel door ons getest en wordt ook gebruikt om de algemene BesteProductScore te berekenen. Omdat alle scores worden genormeerd kan de score afwijken.
Tefal GC 3060: Stevig, degelijk en hartstikke goed
8,6
26-2-2019
BesteProduct.nl

Met 70 euro is de Tefal GC 3060 niet de goedkoopste contactgrill, maar misschien wel het grootste ‘koopje’ binnen deze productgroep. Dit apparaat straalt met z’n stoere design en goede bouwkwaliteit degelijkheid uit. Echt een product waar je jaren mee vooruit kan. Te gebruiken als grill, mini-oven en open te klappen tot tafelgrill. En het resultaat mag er zijn. Tosti’s worden een tikkeltje plat, maar smaken geweldig en diverse soorten vlees komen er goed vanaf. Maakt extra veel indruk bij de bereiding van kip. Heeft 2000 watt aan vermogen, een ruim grilloppervlak van 600 cm2 en is met drie temperatuurstanden eenvoudig in te stellen. De uitneembare platen kunnen na afloop zo de vaatwasser in. Kooptip!

BesteProduct.nl
Magazine testen
Nog geen testen in magazines gevonden.
9,5
Prijs / kwaliteit
We kunnen op het eerste oog de Tefal GC3060 aanbevelen om te kopen. We hebben nog niet veel experttesten verzameld maar voorlopig blijkt dat je voor € 77,99 zeer veel waar voor je geld krijgt.
expertscore
8,3
laagste prijs
€ 77,99
prijs/kwaliteit
9,5

Laagste prijzen Tefal GC3060

Bekijk
€ 77,99
8,9
Vandaag voor 23:59 uur besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 77,99
8,1
Voor 23.30 besteld, morgen in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 77,99
6,8
Voor 23:00 besteld, morgen in huis. Ook in de avond bezorgd. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)
Bekijk
€ 77,99
2,1
Op werkdagen voor 23:59 besteld, volgende werkdag in huis. Prijs inclusief verzendkosten (gratis)


Specificaties van Tefal GC3060

Algemeen

Toelichting type
Classic Comfort
Partnumber
GC3060, GC 3060
Toelichting partnumber
-
Introductie model
2012
Releasedatum
October 2010
EAN
3168430122123
Kleuren
rvs, zwart
Vermogen
2000 watt
Regelbare thermostaat
Ja
Controlelampje 'apparaat aan'
Ja
Controlelampje 'apparaat op temperatuur'
Ja
Uitneembare grillplaten
Ja
Verwisselbare grillplaten
Nee
Anti-aanbaklaag
Ja
Vetopvangbak
Ja
Uitneembaar vetopvangbak
Ja
Standen voor grillen
gesloten, half geopend, geheel geopend
Snoeropbergsysteem
Ja
Anti-slipvoetjes
Ja
Koele handgreep
Ja
Verticaal op te bergen
Ja
Overige bijzonderheden
Vervangt GC3070. Bakoppervlak: 600 cm2. 3 bakposities: bbq, grill onder en boven, en mini oven. Geïntegreerde jus opvangbakje.
Type/soort
contactgrill
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
6
Beoordeling experts
8,3
Beoordeling consumenten
7,4
Prijs / kwaliteit
9,5