Volg ons

AEG Lavatherm 59840

Geen prijzen
  • Uitvoering: warmtepompdroger
  • Energieklasse: a (old)
Bekijk de specificaties
Voordelen
  • Energiegebruik
  • Gelijkmatig drogen
Nadelen
  • Kreuken
  • Reinigen van het filter vaker dan normaal en is onhandig

Reviews van de AEG Lavatherm 59840

Gemiddelde score gebruikers

6,5
Inmiddels hebben 115 gebruikers hun mening gedeeld over de Lavatherm 59840 van AEG en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruime) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Lavatherm 59840 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
2,0
Zeer lange droogtijd, extreem veel pluizen die ...
Door Maarten op 8-1-2017

Zeer lange droogtijd, extreem veel pluizen die door de hele machine verspreid worden , veel slijtage kortom een apparaat dat had ik het geweten ik absoluut nooit aangeschaft zou hebben al was het electra verbruik nul.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Na eerder twee maal deze droger beoordeeld ...
Door elianmars op 4-11-2016

Na eerder twee maal deze droger beoordeeld te hebben, hierbij de laatste beoordeling.
Ten tijde van de tweede beoordeling ging het goed, maar al snel daarna ging het opnieuw fout.
Ik heb twee maal de droger helemaal uit elkaar gehaald om de enorme hoeveelheid stof te verwijderen. De droogtijden liepen weer gigantisch op. Ruim vijf uur om een wasje te drogen is natuurlijk absurd.
We wilden eerst wachten met de aanschaf van een nieuwe, tot de droger ermee op zou houden, maar helaas hield het apparaat lang vol.
Uiteindelijk waren we de lange droogtijd zat en hebben we weer gewoon een 'energieslurpende' condensdroger gekocht. En, joepie, binnen een uur is de was droog.
Ik vraag me toch af wat er nou energiezuiniger is, eentje die 2500 watt verbruikt en binnen een uur klaar is, of eentje die 800 watt verbruikt en vijf uur bezig is.....
Wij zijn even klaar met de warmtepompdrogers.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

7,0
Ik lees veel reviews van mensen die ...
Door Hans op 26-10-2016

Ik lees veel reviews van mensen die ontevreden zijn over deze warmtepompdroger. Bijna had ik dezelfde mening. Mijn droger is van 2009 en ondanks het netjes regulier reinigen van de filters liep de droogtijd steeds verder op. Op het laatst droogde de was totaal niet meer. Ik heb de volgende dingen gedaan:
- De trommel en alle filters gereinigd met schoonmaakazijn
- Op de plaats waar een sensor aan de buitenkant de trommel loopt ook gereinigd met schoonmaakazijn.
- Alle pluizen die in condensor zichtbaar waren geprobeerd te verwijderen. Dit lukte dus slechts aan de voorkant.
Helaas. Geen enkele verbetering. Ik beschouwde de machine als overleden. Dan maar een forse stap verder.
De achter- en zijkant van de machine gehaald en met een luchtcompressor alles schoon geblazen. Daarna heb ik de machine licht hellend naar voren gezet en heb de tuinslang gebruikt om alle stof te verwijderen. Uiteraard de elektronica niet met water afgespoten!
Ook de pomp losgemaakt en de vlotter gedemonteerd en allebei gereinigd. De boel laten drogen en in elkaar zetten. Hoopvol, maar helaas: nog steeds geen verbetering :-(
Op een forum kwam ik een goede tip tegen: Zoek de aanloopcondensator van de ventilator aan de achterzijde en meet deze met een multimetertje. De condensator gaf geen enkele reactie, dus was deze defect. Een nieuwe condensator gehaald bij een onderdelenwinkel voor €6,95. Deze gemonteerd en de machine weer aangezet. Nog steeds geen verbetering. Dan blijft er niet veel meer over dan dat de ventilator aan de achterzijde niet goed werkt. Een nieuwe en originele kost bijna €200,-. Dat vond ik veel te gek. Ik heb de ventilator uit de machine gehaald, het zwarte rubber dopje verwijderd en de daaronder liggende sluitringen verwijderd. Het bleek dat de lagers van de ventilator niet meer goed konden draaien door: ROEST!
Ik heb de lagers verwijderd en op de rand staat een nummer. Het blijkt dat dit lager exact gelijk is aan lagers die in skates worden gebruikt. Twee nieuwe lagers via internet besteld (inclusief verzenden ongeveer 14 euro) en gemonteerd (let op de juiste volgorde van in elkaar zetten!).
Machine weer in elkaar en jawel: Eindelijk doet de droger het weer.
Ik begrijp de slechte recensies dus echt wel, en als je de machine onderhoudt zoals het boekje dat voorschrijft zal hij volgens mij uiteindelijk toch de geest geven. Misschien is het ontwerp van deze machine niet zo goed. Het is jammer dat een ventilator niet voldoende bestand lijkt te zijn tegen vochtindringing.
Alles is kennelijk te repareren, maar als je een monteur moet laten komen, die zijn kosten doorberekent en de defecte onderdelen door originele onderdelen vervangt loopt het aardig in de papieren. Voorrijkosten, uurloon, originele onderdelen: Ongeveer € 400,-?
Ik denk dat menigeen hier vanaf ziet en liever een nieuwe droger aanschaft. Natuurlijk heb ik met mijn reparatie ook uren gemaakt. Als ik die zou berekenen kan het natuurlijk niet uit. Maar ik heb wel een overwinningsgevoel dat ik voor een bescheiden bedrag aan onderdelen (ongeveer 20 euro) mijn droger weer werkend heb gekregen.

- - -

In bezit: half jaar of langer
Via Kieskeurig.nl

3,0
Suzanne Paschael
31-7-2016
"AEG droogkast"

Vreselijk toestel in onderhoud. Filters niet te reinigen. Ook droogtijd is slecht. Grootse plastiek filter was al na één jaar stuk. Plastiek was héél lichtjes aaneengelast. De nieuwe filter die ik kreeg was al veel degelijker. Ben laatst in de winkel gaan kijken of er na 2 jaar verbeteringen waren aangebracht aan hun toestellen maar helaas neen. Dus nooit meer AEG.

- - -

Sterke punten: Geen.
Zwakke punten: Veel.
In bezit: meer dan 2 jaar
Via BesteProduct.nl

8,0
Hallo! Mijn AEG T59840 wasdroger droogde ook ...
Door JoopvS op 30-6-2016

Hallo! Mijn AEG T59840 wasdroger droogde ook niet meer zo snel, 23:00 aangezet en om 04:00 “nog een minuutje!”. De wasdroger heeft drie filters, en het laatste filter, direkt voor de warmtewisselaar, zat best wel dicht zelfs na schoonspoelen. Dus maar eens een nieuwe gekocht (http://onderdelen.aeg.nl/product/1123553107/Pluizenfilter+wasdroger € 23). Als je die nieuwe krijgt, blijkt pas hoe erg de oude dicht zit. En als je er dan toch mee bezig ben, ook maar met een waterspuit (aangesloten op de douce ernaast) het stof met water weggespoten van de voorklep, het luchtkanaal na het tweede filter, het derde filter en de inlaat van de warmtewisselaar. De kuip en het display ontzien, maar er komen toch wel een paar druppeltjes op. Hij ziet er daarna wel weer picobello uit. Leeg aangezet, en hij begint gelijk het water voor de warmtewisselaar weg te pompen. het oude filter in de vaatwasmachine (je weet nooit), daarna gaat er vanavond weer was in, ik ben benieuwd of het heeft geholpen.
Ik heb hem sinds 2009, dit is de tweede onderhoudsbeurt (zie eerder 2013-12-26).

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

5,6
App. 4 jaar geleden gekocht, drogen duurde ...
Door Akap op 7-6-2016

App. 4 jaar geleden gekocht, drogen duurde steeds langer.
Nu na 14h draaien!! was de was nog steeds niet droog. warmtewisselaar is nauwlijks schoon te maken. conclusie, waardeloos ontwerp.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Anoniem
24-3-2016
"Te korte levensduur"

De eerste paar jaar heeft deze machine prima zijn werkt gedaan al vond ik het droogresultaat niet altijd even goed. Ook wij hebben elke maand netjes de filters schoon gemaakt. Naar mate de jaren verstreken duurde het drogen van het wasgoed een stuk langer, van 2 naar 3 uur. En ook bij ons, blijkt de droger nu geen warmte meer af te geven. Dit lijkt op een productiefout! Iedereen meldt dezelfde klachten. Reparatiekosten rond de € 300,- Dus maar alleen de 50 euro onderzoekskosten betaald.

- - -

Sterke punten: In het begin niet onaardig.
Zwakke punten: Blijkt geen betrouwbaar duurzaam model te zijn; erg veel stof en pluizen.
In bezit: meer dan 2 jaar
Via BesteProduct.nl

1,0
Anoniem
22-3-2016
"HERRES"

Toestel volledig stuk na vijf jaar en enkele maanden. Kosten voor herstelling 450 euro. Volgens de technieker had hij maandelijks wel enkele toestellen van AEG met warmtepomp die stuk gingen. Allemaal toestellen met warmtepomp. Voor mij nooit meer AEG.

- - -

Sterke punten: Geen
Zwakke punten: Duur; niet betrouwbaar.
In bezit: meer dan 2 jaar
Via BesteProduct.nl

1,0
Rob
29-2-2016
"Ontkennende fase"

Wij als gezin met 4 kinderen vinden duurzaamheid belangrijk. Daarom een paar jaar geleden besloten om te investeren in een warmtepompdroger van AEG. De eerste 2 jaar veel plezier van gehad. Na de garantie kregen we steeds meer problemen. Deze werden netjes opgelost met een nette rekening door de lokale BCC waar we hem gekocht hadden. We zijn nu verhuisd naar de andere kant van het land en vanwege de afstand had ik de fabrikant gebeld met het feit dat de droger het weer niet doet. Ik werd door een niet al te vriendelijke dame te woord gestaan, dat ze geen weet had van problemen met dit type droger en dat ik direct bij de fabrikant had moeten zijn voor service en niet bij de verkopende partij. Ze kon en wilde niets doen behalve wederom een dure techneut sturen met voorrijkosten a €62,- en per 15 min 19,50 oid. Ofwel gaat het me wederom veel geld kosten. Aangezien ze de problemen niet erkende of wilde erkennen en de manier waarop service verleend wordt heb ik besloten om dit keer maar minder duurzaam te zijn en de droger en AEG als fabrikant aan te merken als: Grootste miskoop ooit!

- - -

Sterke punten: Energiezuinig voor de eerste 2 jaar.
Zwakke punten: Duur in aanschaf; duur in onderhoud; filters meer dan gemiddeld schoonmaken; programmaduur 3-5 uur; geen droge was; telefonische service ongemanierd/respectloos; Klant = dom en AEG herkent de problemen niet.
In bezit: meer dan 2 jaar
Via BesteProduct.nl

5,8
Goede droogresultaat. Wel luidruchtig. Na 6 jaar ...
Door joke S op 22-1-2016

Goede droogresultaat. Wel luidruchtig. Na 6 jaar en 3 maanden stuk. Ventilator defect. Kostprijs nog. 200 euro + uren dus zeker 300 euro. Beter niet meer herstellen daar op trommel ook al lichte slijtage te zien is ( door stofophoping). AEG ontgoochelt.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviews

Testen van AEG Lavatherm 59840
Gemiddelde score redacteuren
7,8
De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt testen van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is.
Voor AEG Lavatherm 59840
Aantal testen:
4
Genormeerde score:
7,8
Actualiteit van de testen
100 %
Actuele expertscore
7,8
Hieronder een beknopt overzicht van testen door redacteuren van de AEG Lavatherm 59840.
Website testen
We hebben (nog) geen testen van de AEG Lavatherm 59840 gevonden op websites.
Magazine testen
7,0
Test-Aankoop
1-6-2008
6,2
Consumentengids
1-12-2008
9,2
Test
1-10-2009
7,4
Konsument
1-2-2010
-
Prijs / kwaliteit
We hebben geen actuele prijzen van de AEG Lavatherm 59840 en kunnen daarom geen prijs-kwaliteitsscore berekenen. Meestal omdat het prodct verouderd is en niet meer online verkrijgbaar. Bekijk actueel overzicht van Wasdrogers.
expertscore
7,8
laagste prijs
-
prijs/kwaliteit
0,0


Specificaties

Algemeen
Uitvoering
warmtepompdroger
Energieklasse
A (old)
Vulgewicht
7,0 kg
Toelichting type
Lavatherm
Partnumber
Lavatherm 59840
Toelichting partnumber
-
Releasedatum
augustus 2007
Afmetingen (H x B x D)
85,00 x 60,00 x 58,00 cm
EAN
-
Website
-
Kleuren
wit
Plaatsing
vrijstaand
Geschikt voor onderbouw
Nee
Plaatsingsmogelijkheid op wasmachine
Ja
Aansluitwaarde
1350 watt
Overige bijzonderheden
Warmtepompdroger
Drogen
Uitvoering
warmtepompdroger
Vulgewicht
7,0 kg
Vulgewicht katoen kastdroog
7 kg
Vulopening
43,5 cm
Programma's
opfrissen/luchten, wol
Anti-kreuk fase
Ja
Energieverbruik
Energieklasse
A (old)
Energiekosten per jaar
0 euro
Energieverbruik katoen kastdroog
2,40 kWh
Gebruiksgemak
Besturing
tijdsgestuurd, elektronisch gestuurd
Nederlands bedieningspaneel
Ja
LCD-display
Ja
Resttijd indicatie
Nee
Uitgestelde start
Ja
Trommelverlichting
Ja
Signaal bij einde programma
Ja
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
7,8
Beoordeling consumenten
6,5
Prijs / kwaliteit
-