Alles over iPod-speakers

Door: redactie-besteproductnl | 13 maart 2009 12:05
Een overzicht van artikelen over de iPod-speakers op BesteProduct, met informatie over de prijs, techniek en beste merken iPod-speakers.
Informatie over de werking, prijs en de functies van de iPod-speaker

In het kielzog van het succes van de iPod, werd een hele rits accessoires meegetrokken.Een daarvan is de iPod-speaker, waarmee je van je speler in een beweging een hifi-installatiemaakt. Handig voor onderweg of gewoon thuis. BesteProduct.nl biedt je alle relevanteinformatie over dit apparaat.Index
1. Wat kost een iPod-speaker?
2. De techniek van iPod-speakers
3. Verschillende functies op de iPod-speaker
4. Stroomvoorziening van iPod-speakers
5. De beste merken van de iPod-speaker
6. Ipod-speakers vergelijken en kopen

1. Wat kost een iPod-speaker?

Net als de iPod zelf, zijn ook de accessoires voor het apparaat niet goedkoop. Deprijs van een goede speaker begint ongeveer bij 30 euro en kan oplopen tot 500 euro.Dat prijsverschil zit logischerwijs vaak in de kwaliteit van de speakers. Bij eenerg goedkoop speakersysteem zal vaak bezuinigd zijn op de luidsprekers. Dat hoorje terug: de boxen kunnen schel klinken en de bastonen zijn dan niet indrukwekkend.Ga daarom altijd luisteren naar de speaker voordat je hem koopt. Daarbij is geluidheel smaakgebonden. Ben je van plan om speakers voor je iPod te kopen? Kijk bijvoorbeeldin onze ranglijst om je te oriënteren. Er zijn namelijk ook in de goedkopere prijsklassenleuke speakers te koop. Op BesteProduct.nl zie je van experts van de verschillendesystemen vinden.

Interne links
Ranglijst met debeste iPod-speakers
Hier vind je de actuele lijst met de iPod-speakers volgens deskundigen.

2. De techniek van iPod-speakers

Een iPod-speaker werkt op dezelfdemanier als een normale speaker. Sommige systemen hebben verschillende luidsprekers,zoals een tweeter, een mid-range-luidspreker en een woofer. Tezamen bepalen zijhet geluid. Een tweeter is er voor de hoge frequenties (tonen), een woofer voorde lage en een mid-range voor alles wat er tussenin zit. Eén speaker kan in principeniet het hele scala frequenties bereiken. Daar zijn meerdere voor nodig. Daarbijgaat vaak de volgende regel op: hoe groter de speaker, hoe beter het geluid. iPod-speakershebben vaak een ingebouwde versterker, die het geluidssignaal omzet naar ware klanken.Deze versterker heeft stroom nodig.

iPod-speakers zijn voorzien van een zogenaamde dock. Hierin kun je je iPod zetten.Als hij in is geklikt, maakt hij verbinding met de luidsprekers. Omdat er verschillendesoorten iPods zijn, is het verstandig te kijken of die van jou wel geschikt is voorhet model. Vaak is dat wel het geval of zijn er verloopstukken te verkrijgen. Veelspeakers laden de iPod automatisch op als je het apparaat in de dock zet. Heb jeeen mp3-speler,maar niet van Apple? Als je een speakersysteem hebt met een AUX-ingang is dat geenprobleem. Daarmee kun je ieder type aansluiten.Externe links
Alles-ipod.nl- Weblog met nieuws over iPods en accessoires, waaronder luidsprekers .

3. Verschillende functies op de iPod-speaker

Sommige iPod-speakersdoen meer dan alleen geluid produceren. Zo zijn er exemplaren met een ingebouwdefm-tuner. Hiermee kun je dus radio luisteren. Daarnaast zijn er ook speakers meteen alarmfunctie. Hiermee tover je je iPod om tot wekkerradio. Zo wordt je iederemorgen wakker met de muziek van je iPod. Ook handig: een tv-out. Door deze op jetelevisie aan te sluiten, kun je filmpjes, die op je speler staan, bekijken of eendiavoorstelling weergeven. Vaak worden iPod-speakers geleverd met een afstandsbediening.

Externe links
Wikipedia.nlover de speakerset van Apple: de iPod Hi-Fi

4. Stroomvoorziening van iPod-speakers

De een ziet zijn iPod-speaker het liefst in de woonkamer staan, de ander neemt hemgraag mee naar het strand of in de trein. Wil je je speaker vooral voor die laatsteuitjes gebruiken, let dan op wat voor stroomvoorziening het apparaat heeft. De meesteiPod-speakers kunnen op het lichtnet worden aangesloten. Deze zijn dus vooral voorthuisgebruik. Er zijn echter ook speakers die een oplaadbare batterij hebben. Debatterijduur is vaak afhankelijk van de grootte van het apparaat. Meestal geldt:hoe groter, hoe meer stroom de speaker verbruikt. Daarom zijn de meeste iPod-speakersdie mee te nemen zijn niet zo groot.


5. De beste merken van iPod-speakers

Toen de iPod erg in opkomst was en daarbij ook alle accessoires populair werden,werd de iPod-speakermarkt gedomineerd door de zogenaamde computermarkt. Merken alsLogitech en Trust hebben verschillende modellen op de markt. Tegenwoordig hebbenook de traditionele audiomerken de markt ontdekt en zijn er modellen van Bose, Philip,Sony en JVC. Logitech is marktleider.


Externe links
- Officiële website van Logitech
- Officiële website van Trust
- Officiële website van Bose


6. iPod-speakers vergelijken en kopen

Wanneer je speaker voor je iPod wilt kopen, moet je je goed voorbereiden. Daarvoorzijn verschillende vergelijkingssites. BesteProduct.nl, de site waar je je nuop bevindt, laat zien hoe experts van vak- en consumentenbladen de apparatuur beoordelen.Op basis van tientallen reviews wordt een gemiddeld cijfer berekend. Op Vergelijk.nlkun je producten, diensten, prijzen, portokosten en levertijden met elkaar vergelijken.Op Kieskeurig.nl lees je hoe consumenten het product beoordelen.


Interne links
Ranglijst met de beste iPod-speakers

Externe links
Kieskeurig geeft aan hoe consumenten het product beoordelen.