Logitech S715i: oplaadbare luidspreker is vooral heel degelijk [video review]

Door: redactie-besteproductnl | 14 februari 2012 15:59
Hoewel we bij het schrijven van deze review niet zonder handschoenen de deur uit kunnen, dromen we stiekem van komende zomer. En als we dan imaginair ons op het strand begeven, doen we dat het liefst met een lekker muziekje. De Logitech S715i boombox voor
Review Logitech S715i


Hoewel we bij het schrijven van deze review niet zonder handschoenen de deur uit kunnen, dromen we stiekem van komende zomer. En als we dan imaginair ons op het strand begeven, doen we dat het liefst met een lekker muziekje. De Logitech S715i boombox voor de iPod of iPhone is daar uitermate geschikt voor: draagbaar, eenvoudig te bedienen en met prima geluid.

De Logitech S715i is vooral heel degelijk
Prijscirca 95 euro|Check actuele prijzen
Bouwkwaliteit / design
Weging: 15%
De intenties van de Logitech S715i zijn bij de eerste oogopslag meteen duidelijk: de stevige en degelijke kunststof behuizing met metalen grill kan duidelijk tegen een stootje, dus deze boombox is zeker niet alleen voor binnen bedoeld. De kast is glad en glanzend zwart. Daarop zijn vette vingers snel zichtbaar, maar gelukkig zijn ze gemakkelijk weg te vegen. Punt voor mensen die de S715i vooral binnen willen gebruiken: de behuizing is licht statisch, waardoor deze wel stof aantrekt. Af en toe de plumeau eroverheen halen, is dus wel noodzakelijk. De box meet 14 bij 39 centimeter en weegt 1122 gram. Slim: de S715i wordt geleverd met een hoes, die ervoor zorgt dat de draagbare speaker makkelijk te vervoeren is en netjes blijft. De voedingsunit past daar ook bij in. De luidspreker is uitgerust met een stevige steun aan de achterzijde, zodat je 'm gemakkelijk kunt opstellen.
Gebruiksgemak / aansluiten
Weging: 15%
De Logitech S715 is in een vloek en een zucht gebruiksklaar. Het is een kwestie van de voedingskabel aansluiten, de voedingsunit voorzien van de meegeleverde Europese stekker en je kunt deze boombox gaan opladen. Dat kost de eerste keer zo'n vier tot tien uur afhankelijk van de beginlading van de batterij. Je kunt direct de iPhone of iPod op de dock plaatsen. Dat zit in principe prima, maar ook weer niet zo stevig dat je met spelende muziek over de boulevard kunt flaneren. Daar is deze Logitech ook niet voor bedoeld. Zet je de speaker binnen of buiten neer, dan voldoet hij prima. De aansluitingen zijn bij de S7i5i te vinden aan de achterzijde. Alle knoppen zijn goed te bereiken. Alleen de home-toets van een iPhone verdwijnt wat diep in de dock, waardoor je er minder makkelijk bij kunt.
Geluidskwaliteit
Weging: 40%
Achter de zwarte grill van de Logitech S715i vinden we twee luidsprekers van 3 inch en twee tweeters voor de hoge tonen van 0,5 inch. Met twee dubbele radiatoren aan de voor- en achterzijde, probeert Logitech de geluidskwaliteit omhoog te stuwen. En eerlijk is eerlijk: deze boombox klinkt voor een set van dit formaat gewoon goed. De linker en rechter luidspreker zitten erg dicht op elkaar, waardoor je enige, maar zeker geen grootse stereobeleving hebt. Op batterijvoeding worden het maximale volume en de basweergave iets getemperd om de speelduur te verlengen.
Extra features
Weging: 20%
De Logitech S715i beschikt over een aux-ingang. Zo kun je via een mini-jack-kabeltje een ander soort muziekbron aansluiten op deze luidspreker. Heb je dus geen iPod of iPhone, maar een andere telefoon of mp3-speler met hoofdtelefooningang, dan kun je ook daar naar luisteren. Het is jammer dat het kabeltje zelf niet wordt meegeleverd. De S715i beschikt over een kleine afstandsbediening, zodat de meest essentiële functies vanaf de bank te bedienen zijn. Als je deze luidspreker op de netvoeding aansluit, laadt hij je iPhone of iPod op. Gebruik je de boombox echter op de interne oplaadbare batterij, dan werkt dit niet.
Prijs-kwaliteit
Weging: 10%
De Logitech S715i heeft een adviesprijs van 129 euro, maar op internet is hij ook voor net onder de honderd euro te verkrijgen. En dat is absoluut een nette prijs voor een degelijke luidspreker die helemaal niet verkeerd klinkt, onderweg te gebruiken is en acht uur speelt op zijn oplaadbare batterij.
Logitech S715i review
Conclusie

Kopen; ja of nee?

Ja: De Logitech S715i is een degelijke iPhone- en iPod-luidspreker die voor zijn prijs een goede prestatie levert.

Nee: Wanneer je meer wilt met een dock, zoals video's afspelen, een topkwaliteit geluid of een boombox waarmee je lopend over straat muziek kunt luisteren.

Prijsinformatie
Op het moment van schrijven was de prijs €95,00. Bekijk de actuele prijs van de Logitech S715i.


Logitech S715i review Testverantwoording
Getest door Sjaak van den Berg, redacteur van BesteProduct.nl

Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, voldoet aan de verwachtingen
Matig, niet slecht maar het kan beter
Onvoldoende
Slecht