Philips Fidelio DS7510: muzikale reismakker overtuigt met handige app [video review]

Door: redactie-besteproductnl | 23 januari 2012 17:37
De vroegere Boombox zit tegenwoordig in een moderner jasje. Veel mensen nemen vandaag de dag hun hele collectie muziek mee op reis in de vorm van een iPod of iPhone.En waarom zou je dan niet een portable speakerset meenemen. Onder de arm naar je vrienden
Review Philips Fidelio DS7510


De vroegere Boombox zit tegenwoordig in een moderner jasje. Veel mensen nemen vandaag de dag hun hele collectie muziek mee op reis in de vorm van een iPod of iPhone.En waarom zou je dan niet een portable speakerset meenemen. Onder de arm naar je vrienden, of mee op vakantie op de camping of de hotelkamer. Een iPod dockingstation is dan een handige oplossing. Philips heeft nu de Fidelio DS7510. De echte muzikale reismakker.

Een stijlvolle reisgenoot. Dat is Philips Fidelio DS7510
Prijscirca 73 euro|Check actuele prijzen
Bouwkwaliteit / design
Weging: 15%
Bij het uitpakken valt al meteen op dat de Fidelio DS7510 er stevig uit ziet. En dat is ie ook. Met zijn aluminium behuizing aan de achterkant is de dock tegen een stootje bestand. Het apparaat ziet er aan de voorkant ook robuust uit. De speakers zitten verzonken ingebouwd. Met de zilverkleurige randen is het geheel sierlijk afgewerkt.
Er is nog iets dat opvalt aan de achterkant van de Fidelio. Het stekkertje van de voeding is te laag. Het apparaat steunt eigenlijk op het kabeltje en niet op het standaardje dat je van achteren kan uitklappen, zodat je 'm kan neerzetten op tafel zoals een fotolijstje. Een puntje waar Philips bij het ontwerpen rekening mee had moeten houden.

De constructie van het dockinggedeelte is iets te fragiel gemaakt. Een echte docking-bay, waarbij de iPod iets beter ingenesteld zit, wordt node gemist. Nu zit de iPod alleen aan een connector aan de onderkant vast. Na een hoop keren aansluiten kan dit kapot gaan.
Gebruiksgemak / aansluiten
Weging: 15%
Als je de Fidelio aansluit, hoef je alleen de stekker in het stopcontact te doen en je iPod op de connector te doen ( te docken) en de iPod gaat al meteen aan. De dock laadt je iPod meteen op. Onderaan, naast de connector, knippert een led, die aangeeft dat de iPod opgeladen wordt. De laadtijd is vrij kort, maar daarbij moet ik zeggen dat de batterij van de iPod al half vol zat bij de test.

De iPod gaat meteen spelen zodra je een liedje kiest, dus geen ingewikkelde installatie. Dat is nog eens plug-and-play!

Bij het switchen van de liedjes en de albums op de iPod gaat alles razendsnel. De bediening gaat puur op de iPod zelf. Liever hadden we een simpele afstandbediening gezien.
Het bedienen van de iPod voelt al snel wat gevaarlijk aan, mede omdat deze alleen maar ondersteund wordt door de connector. De neiging om de iPod met twee handen te gebruiken is er al snel. Eén om te bedienen en één om de iPod aan de achterzijde te ondersteunen.

De bedieningsknoppen van de Fidelio zijn te vinden aan de bovenkant van het apparaat.
Van links naar rechts zitten drie knoppen: DBB, Volume + en – en Power aan of uit.
DBB (Dynamic Bass Boost) is een functie waarmee je de Philips wOOX technology aan kunt zetten. Een soort actieve equalizerfunctie.
Geluidskwaliteit
Weging: 40%
De Fidelio klinkt helder. Het apparaat gaat een beetje schreeuwen bij hoge volumes, maar over het algemeen klinkt de set helder.
De DBB (Dynamic Bass Boost) werkt vooral goed bij lage volumes. Deze functie geeft de muziekbelevenis een extra kick. Bij hoge volumes is het minder effectief en kan het wat storend zijn. De Fidelio perst er al met al een levendige sound uit. Het apparaat is geschikt voor de slaapkamer of een kleine huiskamer.
In een grote ruimte prefereer ik een wat meer dynamisch geluid. Dat geeft de Fidelio in dat geval niet.
Extra features
Weging: 20%
De extra mogelijkheden voor deze dock zijn beperkt. Je kunt nog een extra audio-bron aansluiten met een kleine mini-jack kabel, die meegeleverd is. Bijvoorbeeld een tweede telefoon of een cd-speler. Zodra je de iPod Touch of iPhone aansluit komt er een meteen een vraag of je een app van Philips wilt installeren. Dit programma bestaat uit twee delen: lokaal muziek afspelen of TuneIn.

Het interessante deel is dan ook TuneIn. Daarmee kun je de wekker zetten, of een sleeptimer instellen. Je kunt naar lokale en landelijke radiozenders luisteren. Met een eenvoudige druk op de knop is de titelinformatie voor elk muziekbestand en voor elk lied dat door de radiozender wordt gespeeld beschikbaar.

De wekkerfunctie is leuk uitgevoerd. In de klokmodus kan je up-to-date weerberichten bekijken en meerdere muziekalarmen instellen. De hond uitlaten, naar het strand, vissen, golf en wandelen? Met de Fidelio word je op tijd ingeseind. Op de wekker zit een snoozefunctie. Ook lekker als je moeilijk wakker wordt 's ochtends.
Prijs-kwaliteit
Weging: 10%
De Philips Fidelio DS7510 heeft een goede kwaliteit voor een prijs onder de 100 Euro. De set is robuust en kan absoluut tegen een stootje. Dat is ook een absoluut een must voor een apparaat dat je van hot naar her sleept. Daar is deze Fidelio ook voor bedoeld. "Designed to travel the world with you". Ook de geluidskwaliteit is goed te noemen voor deze prijsklasse. Er is een gratis app te downloaden om meer functionaliteit to te voegen aan je iPod of iPhone.Zeker aan te raden voor de reizende muziekliefhebber.
Philips Fidelio DS7510 review
Conclusie

Kopen; ja of nee?

Ja: Als je een echte traveler bent of vaak met de nieuwste liedjes bij je vrienden langs gaat. Ook leuk voor op de slaapkamer. Het is echt een verlengde van je iPod.

Nee: Als je thuis de stereo in de huiskamer wilt vervangen. Daar is dit beestje niet krachtig genoeg voor.

Prijsinformatie
Op het moment van schrijven was de prijs €73,00. Bekijk de actuele prijs van de Philips Fidelio DS7510.


Philips Fidelio DS7510 review Testverantwoording
Getest door Ralph Neels, redacteur van BesteProduct.nl

Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, voldoet aan de verwachtingen
Matig, niet slecht maar het kan beter
Onvoldoende
Slecht